long weekend

Michalush88

New member
long weekend

Hey everyone (using the computer downstairs, sorry for using English)...! How is everyone? haven't been around here for the past week or two. Anyways - what are you all up to this weekend? Going anywhere? Shalechet is coming up, partly started, isn't that exciting? We have grandma over, and we're driving down to NY for some wedding... Chag Sukkot Sameach lekulam! Love you all, Michali

libimom

New member
למיכלי

חג סוכות שמח גם לכם, ותעשו חיים בניו יורק, גם אצלנו (וונקובר) מתחילים לראות את השלכת (מחזה מדהים בפני עצמו - בעיקר הצבעים) והשבוע אפילו נפתחו ארובות השמיים וירד ממש מבול. אז שיהיה לכולם חג שמח.

gabriela r

New member
libimom

שלום לך... אני לא יודעת מאיזה נקודת מבט כלומר אם את אמא או נערה או מה אבל אני אשמח מאוד אם תוכלי לספר לי קצת על וונקובר.... אני עוברת לשם בעוד כחודשיים וונקובר ניראית לי כסימן שאלה ענק ואני אשמח אם תוכלי לשפוך קצת על אור על האפלה

libimom

New member
כשאומרים וונקובר

בדרך כלל מתכוונים לוונקובר ולפריפריה שלה שנקראת LOWER MAINLANDהכוונה היא לערים שמקיפות את וונקובר, שדרך אגב היא אחת הערים היפות בעולם, אבל....אם יש לך ילדים, לא הייתי חיה שם, אלא בערים הסמוכות לה, שנית היא יקרה מאד, להשכיר דירה עולה פי שניים והמרחקים ממנה לא כל כך מצדיקים את המגורים בעיר, אלא אם את קשורה מאד למורשת היהודית ולבתי הכנסת שבעיר, כי כמובן לא תןכלי ללכת ברגל מרחק כל כך גדול. תלוי גם מה את מחפשת איזה עבודה וכו'. וונקובר עיר מעורבת והאנשים בדרך כלל מאד מנומסים, מאד עצל נים, החיים כאן זורמים לאט לאט ולוקח הרבה זמן להתרגל לזה, חוץ מזה הממשלה של בריטיש קולומביה מעורבת בכל, למשל חברת הביטוח היחידה כאן היא ממשלתית, כנ"ל גם הביטוח הרפואי וכו'. דרך אגב אם אינך חוקית כאן, אין סיכוי שתמצאי עבודה. הם לעולם לא יקחו אדם לעבודה ללא ניירות, אפילו היהודים, וגם אין כל כך הרבה מקומות עבודה אצל היהודים כי מרביתם עוסקים בנכסי לר ניידי, אין כאן מפעלים כמו בצד המזרחי של המדינה ששיכים ליהודים. חוץ מזה יש הרבה גשם בחורף ולפעמים גם בקיץ, אבל זו אחת הסיבות שהעיר כל כך נקיה. כמעט ואין שלג והטמפרטורה כמעט ולא יורדת מתחת ל-0 כך שהקור נסבל במעט. אני מקווה שעזרתי לשפוך קצת אור על העיר ואם יש שאלות נוספות, אשמח לעמות לך

למעלה