Live in Pompeii

Live in Pompeii

אני מתאר לעצמי שדובר רבות על הסרט\הופעה המדהים הזה, בכל מיקרה, רציתי לתאר קצת נקודת מבט אישית. בשישי האחרון בעודי חולה ואמור ללמוד למבחן ראיתי סוף סוף את הסרט מהתחלה עד הסוף. קשה לי להסביר אבל ניראה שהיה משהו טהור ביצירה שם, ליראות שיש שלמות בהופעה שלהם ביחד על הבמה. (אולי סינרגיה כזאת, שהשלם גדול על סכום חלקיו, אולי זה פלצני להגדיר את זה ככה), ואולי בכלל לא צריך לנתח את זה יותר אלא פשוט להינות. בכל מיקרה, שתי יצירות שם תפסו את תשומת ליבי הראשונה היא מודמאזל נובס, שלפי מה שהבנתי היא מעין רימייק לשיימוס (למרות שלדעתי הגירסה מפומפיי טובה יותר), אהבתי את המפוחית של גילמור והצורה בה ווטרס מסתכל על הכלבה :) היצירה השניה היא Saucerful of Secrets מכל הגירסאות ששמעתי לשיר הזה (בשורה התחתונה שמעתי רק את זו מ אומה גומה וזו מהדיסק Saucerful of Secrets), הגירסה מפומפיי היא הטובה ביותר לטעמי. כשגילמור שר שם פשוט הייתה לי צמרמורת, ובשום גירסה אחרת של השיר ששמעתי, לקול שלו אין כזה אפקט כמו שהוא בא לידי ביטוי בפומפיי. אולי בגלל הקסם שיש בהופעה הזו, אבל לגירסה הזו התחברתי יותר מכל. רציתי לדעת אם יש אפשרות בכלל להשיג את השירים מההופעה הזו, ולא רק כוידאו, ובכלל מעניין אותי לשמוע את דעתכם על ההופעה בפומפיי :)

אכן...

ההופעה הזו צמררה גם אותי (בצורה טובה כמובן) ואני לא יכול אפילו להסביר למה... זה מתסכל שאתה מרגיש שאתה חווה את זה לבד ...

Anuerysm

New member
ללא ספק

הופעה מדהימה יותר הלהיב אותי הקטע שאין קהל ובכלל כל השירים שהם עשו שם לדעתי מבוצעים יותר טוב מבמקור במיוחד ECHOES

frikin shin

New member
echoes היחיד שראיתי מההופעה הזאת..

באינטרנט
. איפה אפשר לראות את ההופעה במלואה ? לקחת מהאוזן השלישית? מה היא כוללת?

אפשר לקנות את ה-DVD בכל חנות

מוסיקה ו-DVD. קל מאוד להשיג. מדובר בסרט טלוויזיה, במקורו, משנת 1971, הכולל ביצוע של השירים הבאים: Echoes Careful with the Axe Saucerful of Secrets One of These Days Set the Controls Mademoiselle Nobbs בשלב מאוחר יותר, הוספו לסרט קטעים שצולמו באולפן, כאשר הפלוידים עבדו על הקלטות Dark Side of the Moon. הוספו גם קטעי מעבר קצרים בהם "מרואיינים" חברי הלהקה. בגרסת הבמאי, הוספו קטעי מעבר באנימציה.

Anuerysm

New member
אסור לי לדבר על זה :'[

אבל אתה יכול לשאול אותי בפרטי לפני שציףציף תשים לב

לייב אין פומפיי

לדעתי אין אפשרות להשיג את השירים מההופעה הזאת על גבי דיסק. אני יודע שיש אנשים בפורום הזה שיחמיצו פנים ברגע שיראו שאני מעז לשתף אותם בביקורת של מוסיקאי בשם דוד פרץ, אבל מה לעשות ומה שכתב על ההופעה של פומפיי רלוונטי עד היום, וגם מעורר הזדהות. לסרט, כאמור, יש שתי גרסאות - הגרסה המקורית הקולנועית והגרסה החדשה (גרסת הבמאי) שהופצה לאחרונה על גבי דיוידי שנמכר היטב בארץ. דעתו של פרץ על גרסת הבמאי היא שלילית, ולכן טוב שהדיוידי מכיל גם את הגרסה המקורית לטובת חובבי הנוסטלגיה. אז הנה הביקורת שלו.

האמת לא יצא

לי לראות את הגירסה המקורית רק את גירסת הבמאי והאמת לא שסבלתי, להפך, כל הדיאלוגים ניראו לי מעניינים לראות קצת מבפנים על הלהקה על האנשים בה

לדעתי אין תשובה ברורה

גרסת הבמאי מכילה אנימציה מודרנית וגם כמה קטעי ראיונות שיצאו החוצה בגרסה המקורית. צפיתי בשתי הגרסאות - מי שאוהב אנימציה ממוחשבת אולי יעדיף את גרסת הבמאי. אבל חובה לצפות בשתי הגרסאות כדי לגבש דעה אישית. פרט טריוויה: במדור הבונוסים של הדיוידי אפשר למצוא את הפוסטר העברי (!) של הסרט, כפי שהוקרן בישראל על ידי חברת גלדנפילם. ובראיון עם הבמאי במשרדו, אפשר לראות לאורך כל הראיון את הפוסטר העברי תלוי על הקיר מאחוריו. אנחנו על המפה!

הפלויד במיטבם

Live in Pompeii מציג את הפלויד אולי בשיאם. למרות שהם טוענים היום שבאותם ימים הם עוד היו ב"חיפושי דרך", אני רואה לפני להקה מגובשת מאוד, שיודעת בדיוק מה היא רוצה להשיג, מבחינה מוסיקלית. גם הדינמיקה בין חברי הלהקה היתה אז דמוקרטית ונינוחה, וזה ניכר - הן בכך שהסרט לא מציג דמות דומיננטית אחת (אולי מייסון?
) והן בכך שהמוסיקה שהם יצרו נשענה על כל הכלים באופן שווה, יחסית. היינו, לכל אחד מהם ניתן מרחב ביטוי משל עצמו, ביצירה המשותפת. כל זה נשען, כמובן, על התאוריה שלי לפיה הדינמיקה בתוך להקה (כלשהי) היא שקובעת, בסופו של דבר, את התוצר האמנותי שלה. (אגב, אכן לא ניתן להשיג את האודיו של הסרט בלבד, כי הוא לא יצא באופן רשמי). מה דעתכם על הסרט הזה, על המוסיקה שבו?

Shakty

New member
זה יצא כבוטלג (אלא מה) בכמה גרסאות

יש לי גרסה יפיפיה - הוצאה איטלקית שני דיסקים באריזת DIGIPACK עם המון תמונות וגם הדיסקים עצמם עם תמונות (PICTURE DISC). אבל היום בעולם המחשבים אפשר בדקה וחצי לשלוף אץ ה אודיו מתוך ה DVD למחשב.

Glcok

New member
הגרסה המקורית

האם ניתן למצוא את הגרסה המקורית היכן שהוא? והאם גרסת הבמאי היא אופציית הדי.וי.די היחידה?

הרבה אנשים מתבלבלים

כתבתי קודם: הדיוידי כולל בתוכו *גם* את גרסת הבמאי החדשה *וגם* את הגרסה המקורית. הדיוידי מכיל את הכל, ולא צריך יותר מזה. סבבה? סבבה.

Shakty

New member
מה אכפת לך - בגרסת הבמאי יש גם את

הגרסה המקורית - ובונוסים ותוספות (חומוס צ'יפס סלט)

Glcok

New member
מה אני צריך את זה?

מה אני צריך את אנימציית ה-3 ב-10 שארגן הבמאי התפרן הזה? מה אני צריך לשמוע אותם מדסקסים על עוגות תפוחים במשך חמש דקות כמו 2 פולניות? מה אני צריך לשמוע את הבמאי ממלמל משהו על הצילומים? מה אני צריך יותר מפינק פלויד שמנגנים בשבילי, ואך ורק בשבילי, בחורבותיה של פומפיי?

Shakty

New member
אתה כנראה לא מבין - גרסה "רגילה"

תעלה בדיוק כמו גרסת הבמאי - וכיוון שיש בגרסת הבמאי גם את הגרסה הישנה והטובה (בלי האנימציות 3 ב10) הרווחת פעמיים.

The Walrus

New member
מילה אחת?

מדהים! הביצוע לאקוז כזה מדהים... וכמובן הביצוע לSTCFTHOTS

חרטושה

New member
זה לעג לרש

זה היה אצלי בידיים לרגע אחד קטנטנן ואז פרח לו. ביום ראשון הלכתי לתבוע את כספי חזרה לאחר שהעותק שקניתי נתגלה כפגום והחנות לא הצליחה להזמין עותק חדש בזמן סביר. אני מאוכזבת קשות מהעניין. שום חנות בקרבתי לא מחזיקה כרגע עותק במלאי. אני אשמח לקבל המלצות לחנויות שאתם יודעים שמחזיקות את הדיסק ברשותן ולא צריכות להזמין אותו, רצוי בחיפה אבל לא חייב. תודה.

למעלה