Linksys Router

וולר

New member
Linksys Router

שלום רב יש לי מודם אמביט של מתב מחובר לנטוויזן, רשת ביתית ונתב של ROUTER. הכל מחובר כהלכה אבל אני לא מצליח לקנפג את הראוטר שיתחבר לנטוויזן (PPTP?) אם מישהו במצב דומה אך מצליח להתחבר, בבקשה תגידו לי מה ההגדרות.

dov98

New member
שלום, כרגע דברתי עם עודד ממתב

והם ניסו את הנתב הזה. עדיין לא נמצא לו פתרון אצלם. עם זאת שים לב ל2 דברים: אל תתקין את הFIRMWARE האחרון כי יש בו באג יצרן. העף מדי פעם מבט לכאן , כי מתב והיבואן עדיין בודקים היכן הבעיה. אם אינך רוצה להמתין, החזר אותו וקח DLINK 704P או PHEENET כי הם נבדקו ועובדים עם מתב , פרטים בלוחות הפורום.

picoc

New member
עכשיו אני מבין את המייל של יעקב דר:

אתה חבר שלו? אני תקוע עם אותה בעיה רק שאני באינטרנט זהב והם עדין עובדים עם השיטה הרגילה בחלק מהלקוחות

וולר

New member
לא יודע מה זה השיטה הרגילה

אני רק יודע שבימי הניסוי שלפני החייגן והPPTP היה לי יותר קל בחיים.

dov98

New member
לא picoc אני לא חבר שלו

אבל כזכור לך ארגנתי בזמן שאתה קנית את המבצע הראשון אצלו והקונה הראשון במבצע היה אלעד.

וולר

New member
מת"ב בודקים נתבים ?

תודה על תשומת הלב. הוא נקנה בארה"ב, זה BEFSR11 עם יציאה אחת, לא מוכרים אותו בארץ. ניסיתי כל מיני FIRMWARE. מת"ב מכירים בקיומם של ראוטרים ותומכים בהם? למי מתקשרים ? אף אחד כאן לא נחל הצלחה בחיבור LINKSYS למת"ב?

dov98

New member
חברות הכבלים מכירים

בקיומם של ראוטרים ביתיים ולא רק שמכירים, הם גם עוזרים לנו לטפל בבעיות שנוצרות כתוצאה מפרוטוקולי הרשת שלהם. האנשים הטכניים של חברות הכבלים הם משתפים פעולה חזק עם הפורום שלנו וממש פותרים בעיות. הרי אי אפשר להתעלם מראוטרים. אגב גם לספקים יש ראוטרים ביתיים שהם מוכרים, כך שהבעיה היא גם שלהם. אבל נכון, תמיכה לא תקבל לראוטר, אך להפעלה ראשונית הם צריכים ליצור מצב שהראוטרים עובדים, כי כך נהוג בעולם ואנחנו לא שונים. בכל מקרה תזהר עם העדכון האחרון של לינקסיס ותמתין בסבלנות עם מבט לכאן. וכן, תתקשר גם ליעקב דר ושאל אותו אישית כי אין קשר להיכן נקנה הראוטר אלא לביצועים שהוא יכול או לא יכול לעשות.

וולר

New member
אז למעשה

הבעיה היא רק בראוטר של לינקסיס ? עם ראוטרים אחרים אפשר להסתדר עם חיבור PPTP של נטוויזן בכבלים ?

nivw

New member
מצאתי מצאתי !

הרגע סיימתי שיחה עם linksys בחו"ל. מסתבר שהבעיה שלי מול 012 וע"ז ניתנת לפתרון! אוקי, תודות ליסמין מ012 על המידע. את כתובת הIP מקבל הראוטר ע"י PPPA. ליקסיס מסרו לי שהEtherFast® Cable/DSL Router with 4-Port Switch befsr41 אינו מכיל תמיכה בPPPA. אבל, יש רכיבי תוכנה חיצוניים שאמורים לאפשר את החיבור עם נתב זה. שתי האפשרויות הן: א. רכיב תוכנה של Nortel - אותו מקבלים מנויים בארה"ב מספק הגישה שלהם. ב. לעבור לwindows XP - נמסר לי שXP מכיל חייגן שמבצע את הקישור בPPPA תוך שימוש בנתב של ליקסיס. כל שנותר הוא: א. לקנות את רכיב התוכנה של נורטל מלינקסיס בארץ, או ב. לקנות/להוריד את הרכיב מספק גישה אמריקאי. לסיום אציין שעכשיו מתברר לי למה מכרו את הנתב ב29$ עם WebCam. לינקסיס יצא בדגם חדש שמכיל בתוכו תמיכה לקישור VPN ואף firewall. מקווה לפרסם פתרון סופי עד סוף השבוע, ניב

nivw

New member
לזה אני מתכוון

http://www.can.eds.com/vpn_download.html כמובן שאי אפשר להוריד את הרכיב....... ניב

וולר

New member
אחי, איבדת אותי מזמן

אבל אם הבעיה שלך דומה לשלי ותצליח לפתור אותה - אשמח לשמוע איך. לילה טוב.

nivw

New member
שלב ב´

רקע: נתב הbefsr41 גרסא 1.47 תומך בPPTP מסוג שונה מהסוג שחלונות משתמשת. הבעיה כנראה נעוצה בשלב זיהוי המשתמש, כש012 רוצים לקבל את שם המשתמש והסיסמה לא מוצפנים. הפתרון המוכר לבעיה הוא יצירת הקשר דרך רכיב של נורטל שקרוי Nortel Extranet Access Client. החל מגרסא 4.6 יש תמיכה למערכת ההפעלה 2000 וXP. הרכיב הנ"ל יוצר קישור IPSec. סטטוס: הורדתי והתקנתי את הרכיב אך לא הצלחתי ליצור VPN. לכאורה דומה שהרכיב מכיל את כל הפרטים כמו בחייגן. השלב הבא: * לפנות לנציגות המקומית ולבקש עזרה בישום הפתרון. אני ממתין לתגובתם. או, * לפנות לנציג הצוות הטכני ב012, שעסק בשידרוג לVPN ולברר ממנו יותר מידע על התקשרות באמצעות הרכיב של נורטל. *היא יכול להיות מעניין לו מישהו היה תובע את 012 על הדרך שבה הם מעבירים מנויים לVPN בכוח מבלי להודיע על כך מראש ומבלי להסביר את השינוי ולתת ללקוח לבחור. יש בכך אף הפרת חוזה מבחינת חבילות לחצי שנה. שכן באמצע החוזה משנים חלק מרכזי של השרות ללקוח (ללא הפתרון הזה אני לא יכול יותר להשתמש בנתב! הם אומנם לא תומכים בו, אבל הם שינו את תנאי השרות ללא הודעה מוקדמת). מקוה לפתור את העניין בקרוב, ניב

dov98

New member
תודה על המידע, אבל אם אנחנו

או יותר נכון בעלי לינקסיס תלויים באיזשהו רכיב תוכנה של נורטל או לא משנה מי, יש לנו שתי ברירות: לא לקנות לינקסיס כי הוא לא יודע לעבוד בלי זה בכבלים, אלא אם היבואן בארץ ימכור את הנתב עם התוכנה ביחד. לא להתחבר לכבלים של ע"ז . ואני שוב מקווה שאלעד יראה את זה מלבד בעלי לינקסיס אחרים. ואני אנסה לדבר עם יעקב.

nivw

New member
בחו"ל מקובל שהספק נותן את הרכיב

כך מסרו לי בלינקסיס. למען האמת, עקב הדרך שבה ע"ז עברו לVPN, דומני שחובתם לתת את הרכיב למנויים. זה אפילו לא יעלה להם יותר מידי, כי ברור שנורטל שסיפקו להם את הציוד כוללו את הרכיב לclient side. שוב שכחו אותנו, הלקוחות
אגב, אני עדיין רואה פניות מתוך הWAN של ע"ז לפורטים 137-139 ול21. ניב

dov98

New member
אני דברתי עכשיו עם יעקב

נציג לינקסיס בארץ, הוא יכנס לכאן ויתן הסבר ויביע דעה על מה שקורה.

nivw

New member
קבל ח"ח

כמו שכבר ידעתי יעקב דר - איש מכירות בר סמכות. אשר מחובר לעידכונים. לכשתגיע תשובה אנא עדכן אותה לדף הראשי. ..... מאזין לU2 - Where the Streets Have No Name בRadioParadise. ניב

eladts

New member
לא הבנתי מה הבעייה

ה-LINKSYS עובד ב-PPTP ב-ADSL. לא צריך תוספת בשביל זה. האם הספקשלך משתמש באימות ססמאות שונה מ-PAP?(למשל CHAP או MS-CHAP)? יכול להיות שבזה ה-LINKSYS לא תומך.

antidot

New member
---->

הספקים בארץ תומכים בשתי שיטות VPN: PPTP (לא מוצפן) L2TP (גם לא מוצפן - בחלונות דורש ביטול הצפנת IPSec) עם IPSec לא תצליח בחיים להתחבר לספק שלך. Antid0t

למעלה