אני אומר את דעתי האישית
בתור בנאדם שפה שנה, אני לא יודע, זה טבעי הרי שלכל בנאדם תהיה את הקבוצה שלו. אתם כל הזמן אומרים חוסר ביתיות, אל תאשימו חדשים, זה לא הם, זה כולם! זה טבעי אצל האדם שיש אנשים שהוא מתחבר איתם יותר מאשר האחרים. מה לעשות, אני הרבה פעמים מוצא את עצמי נמצא עם ה4-5 אנשים שיותר קרובים אלי מאשר עם כל הפורום. זו אשמתי? אני מרגיש אשם? לא, זה חלק מכל בנאדם אחר, לכל אחד יש את הקבוצת חברים הקרובה שלו. הדרך היחידה להכיר את כוווווולם זה מפגשים, אתם רוצים לעשות את זה במקום פחות המוני? אפשרי, אבל תמיד ישארו קבוציות. אבל כל זה אומר שהפורום לא ביתי? לא! הפורום דווקא מאוד ביתי לדעתי, מאוד כיף לי להיות פה ולנהל פה ולבוא למפגשים פה, דווקא מאוד לא כיף לי שאנשים אומרים כמה שהאווירה לא כיפית בפורום. ואל תגידו שזה לא בגלל חדשים ובלה בלה, כי זה מפריע לכם שלא ביתי -> שלא מכירים את כולם -> בגלל אנשים שכל הזמן מצטרפים. לפי דעתי הדרישה להשאיר פורום של בערך 40 איש כ"כ מגובשים כמו שאנחנו עכשיו מאוד קשה, ולהיות אפילו יותר מגובשים אולי בלתי אפשרית, כי אנחנו יותר מגובשים מכל פורום בתפוז. פתרונות לבעייה? אני לא חושב שזו בעייה ממש, אני חושב שזה עניין של תפיסה, להאשים מפגשים וכו' בגלל הפיצול זו לא דוגמא, כי אי אפשר להאשים את האנשים שיש להם עוד חברים במקומות אחרים, אפשר לכעוס אם אתם רוצים, אבל אני משתדל שלא, אלא אם כן זה ממש קיצוני וכבר היו מקרים כאלו מבחינתי. אני לא מוצא שם "פתרון", אתם מתגעגעים נורא לפורום של 15 איש שכולם הכירו את כולם, אז זה כבר לא ככה.