LH יורד

אני מסכימה לחלוטין- אם מניחים שיכולה להיות השפעה

צריך לקחת בחשבון שיכולה להיות השפעה לא טובה. גם קוקאין, קופאין ואופיום מופקים מחומרים טבעיים.
המחקרים על חומרים שאינם תרופות כל כך מצומצמים שבקושי יש תיאור אמין של השפעה כלשהי (ולא משנה מה כולנו נקרא כאן ו/או בפייסבוק- זה לא מתקרב לסטטיסטיקה שדרושה לתרופות) אין מה לדבר אפילו על תיאור תופעות הלוואי
&nbsp

מישלית2

New member
גם אני טסתי עם מזרקי קלקסן בכבודת היד

טסתי מספר פעמים לאירופה, כולל קונקשנים וכולל פעם בה לקחתי 14 מזרקים. תמיד היה לי מכתב חתום מהרופא. הייתי אומרת מראש שיש לי מזרקים בתיק, אף פעם לא עשו לי בעיות ולא בקשו לראות את המכתב.

a morph

New member
יש חומרים טבעיים שידועים ומוכחים כבעלי השפעות על הגוף

St John's wort, למשל, ידוע ומוכח כבעל השפעה זהה לנוגדי דיכאון מסוג SSRI, ולכן גם אסור לשימוש ביחד עם תרופות מהקבוצה מחשש להרעלת סרוטונין.
פשוט בתחום פוריות מסתובבות כל כך הרבה אגדות אורבניות ורובן רחוקות מתמיכה מחקרית, לכן אני סקפטית בעניין...
בכל מקרה שמחה שמצאתן את מה שכן עוזר.

haych

New member
תודה חמודות, שמחנו מוקדם מדי

ואני מאשימה את בעלי שפתח פה!
(תמיד הוא מאשים אותי שאני פותחת פה, אגיע הזמן שאאשים אותו!)

בבוקר כולי נרגשת מהקפיצה של הרירית והוא אומר לי: "רגע... אבל בדקת במקום אחר (היום בבי"ח במקום בבריאות האשה) אז אולי יש הבדלים בין המכשירים? כי הפער גדול."
זה קצת ערער אותי, אבל חשבתי על זה שגם בבריאות האשה כל פעם מישהי אחרת עושה את הבדיקה, בחדר אחר, עם מכשיר אחר... ותמיד התוצאות עקביות.

הרגע התקשרו מהבי"ח, אמרו שהרופאה מאוד שמחה לראות את הרירית, אבל שהגודל שלה לא תואם את הדם והזקיקים! זה נראה להם מוזר, אז רוצים שאבוא לבדיקה חוזרת בעוד יומיים

a morph

New member
כנראה שאתן צודקות...

פשוט נקודת המוצא שלי הייתה שסביר להניח שזה *לא* עושה כלום ממילא, אבל אתן צודקות, צריך לפעול מתוך עקרון הזהירות המונעת ולהניח שזה עשוי כן להשפיע.

שחר רו1

New member
השונות בבדיקות באמת בעייתית

אצלי השבוע במהלך הבדיקה, היא בדקה פעמיים ובכל אחת מהפעמים היה הבדל של 2 מ"מ. שזה המון וגם מבלבל, כי לא ברור מה התוצאה הנכונה.

haych

New member
LH יורד

היי,
אז הסבב המוזר מסרב להגמר!!!
תזכורת:
אני עושה החזרה.
לקחתי ביום 21 חצי דקפפטיל לדיכוי.
מהיום ה-5 ולסת אני מזריקה מנופור. בהתחלה במינון 37.5 ואח"כ 75, כי הרירית לא זזה.
במעקב האחרון שנערך ביום ד' (הראשון שביצעתי אחרי שינוי המינון) הרירית הואילה בטובה לצמוח קצת - מ-3.5 ל-5.2.
היום, אחרי 4 ימים נוספים של זריקות - הרירית 5.3.

מה שמעניין אותי זה מה קורה מבחינת הורמונים:
במעקבים הראשונים ההורמונים לא היו מדידים (קטן מ..., כמו שיש בבטא שלילית ובפרוגסטרון).
במעקב של יום ד' ההורמונים עלו טיפונת: אסטרדיול 71 LH 0.4 (וכאמור רירית 5.2)
במעקב של היום האסטרדיול המשיך לעלות ל-150, אבל ה LH ירד ל 0.2. (וכאמור רירית 5.3).
למה? איך? ומתי הסבב הזה יגמר?

עוד שאלה: סלק - רלוונטי לאכול במצב כזה? אם הבלוטה שלי מדוכאת ואני נשלטת רק ע"י הורמונים - הוא עדיין יכול לעזור?

ולמה אנחנו מסתמכים רק על מנופור ולא מנסים לעבות את הרירית עם אסטרופם?

haych

New member
אני חייבת להגיד שזה כן עושה

אני ממש לא מאמינה בכל הרפואה האלטרנטיבית, אבל במסגרת ה"מה יש לי להפסיד" ניסיתי, והייתי בהלם מהתוצאות. מביוץ שנדפק והפך להיות ביום ה-9 (כשאני מדממת שבוע, כך שגם את הסיכוי הקלוש להריון טבעי אין לי) שהתקבע כך למשך חצי שנה בעקביות, תוך כמה ימים של מאקה הוא ניהיה ביום ה-15.
אבל בגלל שהוא מאזן הורמונים, והזריקות משבשות הורמונים, זה נראה לי סותר ולכן אני לוקחת רק בסבבים של החזרה ורק עד ההחזרה עצמה.

עכשיו שקלתי לקחת מתוך מחשבה שבגלל שההורמונים שלי כרגע לא מתפקדים ואני מגיבה לאט, אולי המאקה יכולה לתת בוסט, אבל זו כנראה לא מחשבה נכונה.

haych

New member
וואלה!איזה הזוי

למרות שמובן כי 2 מ"מ זה כל כך קטן...
לקחתי את זה בחשבון שאולי הוא טועה, אבל אמרתי לעצמי שגם אם הרירית 7 זה בסדר גמור, אבל מהשיחה עם האחות נשמע שגם 7 זה לא הגיוני...

a morph

New member
לדעתי השינוי ב-LH חסר משמעות

זה אמנם פי שניים, אבל זה ערך כל כך נמוך שממילא אין לו משמעות. לדעתי ההורמונים שלך מעידים שאת רק מתחילה לצאת מדיכוי, יש לך עוד זמן. אולי גם יעלו לך עוד קצת את המינון של מנופור או יוסיפו זריקה אחרת.
ולמיטב הבנתי, אם הכוונה היא שתבייצי - לא משתמשים באסטרופם כי הוא מדכא ביוץ. משתמשים בו בסבבי החזרה הורמונליים כש*לא* רוצים ביוץ טבעי.
צר לי שהסאגה הזאת נמשכת כל כך הרבה זמן... לפחות עכשיו את יודעת שהדיכוי עבד יופי.

haych

New member
לא נראה לי שרוצים שאבייץ

אבל אין לי מושג.
לא הוסבר לי כלום, אני רק מנחשת - חשבתי שזה כמו סבב הורמונלי - מחכים לרירית ומחזירים.
עם מינון כזה של הורמונים, לא נראה לי שאני צפויה לבייץ אי פעם... בגלל זה הנחתי.
מצד שני, כן אמרו לי לקנות אוביטרל.
אפילו שזה ערך זניח - ההורמונים לא אמורים לעלות?

a morph

New member
אני חושבת שהכוונה היא כן שתבייצי

במיוחד אם קיבלת מרשם גם לאוביטרל. פשוט בגלל הדיכוי זה הולך לאט.
כלומר, את במעין פרוטוקול החזרה על ביוץ "טבעי", רק שהוא לא טבעי אלא מושרה, כנראה מתוך כוונה לעבות את הרירית טוב יותר (וזה יקרה כשהאסטרדיול יתחיל לעלות).
לגבי ה-LH, אצלי תמיד יש תנודות לפה ולשם, אף פעם לא ראיתי שמתייחסים אליהם עד שהוא קופץ ממש, כמו שקורה בביוץ טבעי. עד אז, גם ברמות 5-7 וכאלה, פשוט מתעלמים ממנו.

haych

New member
סורי שאני נופלת עליך בשאלות כאלה

אבל לדעתך, אם רוצים שאבייץ, למה לא נותנים לי מינון יותר נורמלי של הורמונים?
למה לא לתת לי כמו בשאיבה, או כמעט כמו בשאיבה ולהנחות אותי לא לקיים יחסים כדי שלא יהיה הריון מרובה עוברים ואז לקדם עניינים יותר מהר?
בוסת הייתה לי רירית 3.5. אני מזריקה שבועיים, והתקדמתי ל-3.5...

לאור קצב ההתקדמות, זה מוביל אותי לשאלה הבאה:
איך טסים עם המזרקים בכבודת היד?
הייתי בטוחה שכבר אהיה אחרי ההחזרה עד שבועות...
זה מה שחסר לי, שבשדה"ת ישאלו שאלות ואצטרף לחשוף לפני המשפחה של בעלי (איתה אנחנו טסים) את מה שאנחנו מסתירים בסוד כבר 3 שנים...

ויש לי עוד שאלה (שוב, סורי שאני נופלת עליך
). בין הסבבים אני לוקחת שורש מאקה. זה תורם לאיזון הורמונלי ועוזר לי מאוד!
עזבי אם את מכירה או לא מכירה את התוסף הספציפי הזה-מבחינת הגיונית נראה לך שמשהו שמשפיע על הורמונים יעבוד גם במקרה של דיכוי?
זה דוחה, אם יש סיכוי שזה יעזור לקדם עניינים אשמח לקחת את זה אבל אם לא.... לא בא לי לקחת סתם.

a morph

New member
לגבי טיסות אין לי מושג, אף פעם לא טסתי עם מזרקים

בפרוטוקולים של סטימולציה לצורך עיבוי הרירית בדרך כלל נותנים מינונים נמוכים, לא יודעת למה, אולי באמת כדי להימנע מהריון מרובה עוברים לא מתוכנן?
לטעמי יש לך שתי אפשרויות: או לבקש להגדיל את המינון, מה שנראה לי שיגידו לך בכל מקרה, או להיפך - להישאר במינון נמוך ולמשוך זמן עד אחרי שבועות. בנתב"ג אפשר אולי להתפצל לתורים נפרדים מיתר בני המשפחה, ככה במקרה...

haych

New member
בדיוק חזרו אלי

חמודה הרופאה, כל הזמן מעבירה לי מסרים דרך האחיות :)
בפעם הקודמת היא אמרה להן למסור לי "לא להתעצבן" (אני ממש לא בן אדם עצבני...לא יודעת מאיפה זה בא לה) והפעם היא ביקשה מהם להרגיע אותי ולהגיד שהקצב תואם את הרצוי.

אז המינון נשאר כפי שהוא וצדקת, רוצים להגיע לביוץ, או כמו שהם אמרו "סוג של ביוץ, לא ביוץ מלא" (מה?)

התלבטתי לגבי המקה כי אני בעקרון לא לוקחת אותה עם הורמונים כדי שלא יהיה איזשהו ניגוד, אבל כן רציתי לתת לה פוש.
לאור השיחה עם האחות וההבנה שזה נורמלי ולא שהגוף שלי לא מבין טוב, לא אקח את המקה ואתן לגוף (או יותר נכון-להורמונים) לעשות את שלו...

תודה רבה :)

a morph

New member
אה, ולגבי שורש מאקה

אכן לא מכירה, אבל בדברים כאלה אני חושבת שגם אם זה לא יעזור - זה בטח לא יזיק, אז לכי על זה.

אנדי40

New member
טסתי עם מזרק אוביטרל.

טסתי לארה"ב והייתי צריכה להזריק על המטוס.
לקחתי איתי את הקופסא סגורה בצידנית קטנה עם קרחונים.
ולקחתי את המרשם ואת הסיכום של הרופאה, (הייתי אחרי החזרה).
אני ביוזמתי אמרתי לכל נותני השירות שיש לי זריקת פוריות
ולא ביקשו ממני לראות כלום, לא את המרשם ולא את הזריקה.

וכשנכנסתי לארה"ב לא הצהרתי כלום ולא שאלו אותי כלום.

למעלה