Let's talk surf guitar

Katarzis

New member
Let's talk surf guitar

אז מי המנצחת? סטראט או ג'אזמסטר? ולמה?

מיתרים עבים או דקים?

האם הריברב או האפקט היחיד? כמה שימוש בדיליי? או ויברטו?

המלצות על תקליטים מהשנים האחרונות - יש?

dudester

New member
קח המלצה משוחדת

http://soundcloud.com/rps-surfers

סרף זה הבייבי שלי

כל מה שאני כותב, בהסתייגות, כי אני אתייחס בעיקר ל"מיינסטרים" של הסרף, כפי שנוגן בעיקר בתחילת שנות ה 60. יש המון וריאציות ופיתוחים שונים ומשונים, והז'אנר צמח באופן מדהים לכל מיני כיוונים. המלצות כלולות בתוכן, וכל להקה שאני כותב בונבון, שווה לבדוק.

לפי סקרים שנערכו (ואני רציני) זה פחות או יותר חצי חצי בין הסטראט לג'אז, תלוי לפי איזה תקופה. הובלה קלה לסטראט, אולי כי היא כ"כ ורסטילית, פשוטה מבחינת סטאפ ועמידה. גם לג'אגואר ייצוג נכבד, וגם (פחות) Mortise. למה... ענין של טעם (ואופנה גם כנראה.)

כן, מיתרים עבים זה סטאנדרט, Flatwounds, לפחות 0.12. למה... כי הגיטרה זה הכלי המלודי העיקרי (לא שירה), צריך לתפוס הרבה נפח ודומיננטיות, וגם בשביל להכות את הריברב בעוצמה, לתת את עיקר הספלאש\דריפ.

ריברב, טנק חיצוני של פנדר (או רפליקות) אכן האפקט העיקרי וכמעט היחיד. ריברב בילט אין או פדאלים בד"כ ספייסים מידי, בסרף קלאסי מחפשים את ה Attack, לא את ה Tail.

אמנים מסוימים עושים שימוש נרחב בטייפ דיליי, לזמנים קצרים, כדי לעבות את הסאונד, לתת קצת מודולציה (Wow&Flutter), ולתת עוד קצת דרייב לריברב. (איוואן מ Madeira אחת הלהקות הטובות ביותר היום, עושה שימוש מושלם בטייפ, בדומה ל Shadows).
דיליי ספייסי ארוך רק בלהקות מודרניות יותר (לדוגמא Mermen).

ויברטו לא כ"כ נפוץ, למרות שלטעמי זה יושב בול. כנראה משום שבתור הזהב של הסרף (הגל הראשון...) לא היו קיימים כ"כ אפקטים כאלה (אני מדבר על ויברטו פיץ' טהור, לא על Univibe), למעט במגברים כמו Magnatone. דוגמא נפלאה מהשנים האחרונות לויברטו אצל דינקו, גיטריסט הליווי של הלהקה האהובה עלי בעולם, ה Bambi Molesters. מדהימים.

טרמולו - המון, בכל מקום. בראון פייס, בלאק פייס, עם אוברדרייב, בלי, לפני, אחרי...

דרייב - Power tubes, פנדר שואומן על 10! פדאלים - בקטנה ממש, שוב, לתת דרייב נוסף לריברב. ויש פסיכים כמו Daikaiju שמתחרעים עם דיסטורשנים, אבל הם ממש בקצה הקיצוני של הז'אנר.

יש לי מיליון המלצות, אבל כל מי שמתעניין בזאנר חייב לעצמו תקליט אוסף אחד (יצא לפני פחות משנה), ייצוג של החומרים הכי שווים מהשנים האחרונות:
Brave New Surf. מאד אקלקטי, כל הכיוונים הכי חדישים, אך עם נאמנות למקור ברמה כלשהי. אפשר לחרוש באתר, המון דוגמאות לעושר שקיים היום בתחום.

אגב, מישהו זכה להכיר את ה Astroglides? פעלו בארץ בשנות ה 90, והגיטריסט המוכשר שלהם רן עבר לארה"ב שם הוא היום עם ה Sand Devils, עוד להקה שווה ביותר.

אני יכול לדבר על זה שעות, אם יש משהו ספציפי אנא תשאל.

אתה בטח מבין בזה יותר ממני

אין בקהילת הסרף איזו שהיא העדפה מגמתית בעניין. אין גם סנוביות (יתרה...), אם זה נשמע טוב, זה טוב. כ"א ומה שבא לו באוזן. חוץ מזה הריברב די מכסה על הבדלים מיניאטורים.
יש גם מי שמנגן אפילו עם P90 וזה נשמע מתאים, הכל בהתאם לקונטקסט, אבל העיקר זה סינגלים עם מיתרים עבים, ל Attack חזק וסמכותי.
הסטראט הכחולה שלך נראית כמו מכונת סרף מושלמת.
אני באופן אישי חולה על הסאונד העשיר של ג'אזמסטר, וזה מה שיש לי.

עוד דבר - בוטלה ההוראה ללבוש חולצות הוואי, שורטס לבנים וכפכפי אצבע.
אך עדיין יש הרבה מקום לביטוי עצמי עם מסיכות מתאבקים מקסיקנים.

Katarzis

New member
לכחולה בהחלט יש את הפאנצ'

אני רק צריך להשיג איזה פנדרון עם ריברב ולשים קרם הגנה.

ותראה את הפלא הזה:
אני לא חסיד של רליק...
אבל זאת פשוט עושה את זה!
[URL]http://www.ebay.com/itm/Fender-Custom-Shop-FESSLER[/URL]-MATSERBUILT-50s-PinUp-Girl-Jazzmaster-Relic-1-OFF-/270966677615?pt=Guitar&hash=item3f16df606f

למעלה