Lets talk about sex...

Berethor

New member
לא מבין מה הבעיה באיך שהן נראות

רובן נראות בסדר גמור גם בלי איפור, והרבה יותר טוב מאישה ממוצאת. אף אחד לא מצפה מהן לראות אותו דבר כמו עם איפור, עם איפור זה אולי יותר יפה אבל זה לא טבעי, זה מראה מלאכותי. לגבי הסמים, לא מכיר את זה, אולי זה נכון אולי לא. נראה לי שאם מישהו שם לוקח סמים זה אם כבר הגברים, בעיקר סמי מרץ וגם ויאגרות למינהן..

AlanSmith

New member
באותה מידה אנשים שקונים תוצרת סין שותפים

לניצול ילדים, ואזרחים שחיים בתנאי עבדות, וכל זאת על מנת להשיג מוצרים בגרושים מוצרים שהשווי האמיתי שלהם היה יותר גבוה, אם תנאי העבודה של האנשים היו יותר נאותים, והמפעלים בסין היו דואגים יותר לאיכות הסביבה.
מנצלים היום מלא אנשים. אז לפי התפיסה הזאת אסור לחיות בכלל וכל מי שמבצע פעולה כלשהיא עלול למצוא את עצמו תורם לניצול כזה או אחר. למעשה גם מי ששם את כספו בבנק מעודד את המנהלים שלהם לנצל את האזרחים ולעשוק להם את הכסף.

בכל תעשיה קיים סוג של ניצול מסוים של האזרח החלש, אז לצערנו בתעשיה המינית הניצול הוא מיני. ומי שצריך לטפל בזה זה המשטרה על ידי פיקוח, אכיפה מוגברת ומתן עונשים חסרי תקדים על עבירות כאלה ולא קהל הצופים שרוצה לקבל סרטים/סרטוניים איכותיים ללא ניצול של נשים. פשוט יש מספר אנשים בראש הפירמידיה שיותר מדי תאבי בצע, וככה זה בכל תחום כמעט.

מנומשת27

New member
אתה באמת משווה בין צריכת

פיסת בד או פיסת טכנולוגיה (שלרוב גם ניתן למצוא לה תחליף מערבי הולם) לבין צריכת גופו של אדם? כזו שבסופו של דבר מדרדרת את איכות החיים שלו לכדי לקיחת סמים ואף התאבדות?

נכון, קשה לצלוח את החיים במדינה מערבית בלי ניצול. אבל יש סוגי ניצול שאפשר להימנע מהם בקלות יתירה. פורנו - שהוא ניצול מחפיר במיוחד - הוא אחד מהם. צרכן הפורנו רחוק מלהיות המשתמש השבוי בקצה פירמידת המסחר. צרכן הפורנו הוא חלק פעיל בניצול העובדות והעובדים בתעשייה.

AlanSmith

New member
לכל המוצרים הסינים, יש מוצרים תחליפים לא

סינים שעולים קצת יותר כסף. ממש לא בעיה למצוא.

כל אחד יש לו מאפייני צריכה אחרים. וכל אחד דורש מוצרים אחרים, העובדה היא שתמיד יהיה ביקוש לפורנו, ובמקום לבוא בגישה של לשכנע אנשים להפסיק לצפות בפורנו (אני אישית לא צופה בזבל הזה), ולהפוך אותם ל"פושעים". אני חושב שבכל מדינה צריך להגביר את הפיקוח על הנעשה שם, לתת עונשים של מאסרי עולם למעסיקים שמנצלים עובדים ניצול מיני כי זה עבריינות.
ובנוסף כל הארגונים שרוצים לסייע לנשים, יכולים לעשות ביקורת של מקומות כאלה, ולפקח ולעשות רשימה מומלצת של מקומות שם הנשים מקבלות תנאים נאותים. זה אמנם דורש מאמץ וזה לא יהיה פשוט, אבל רוב הצרכנים של הפורנו הם לא אנשים מגעילים, המחשבה שלהם היא לא שאישה היא חפץ, ובטח שאם היו מודעים איפה יש ניצול ואיפה אין ניצול, תופעת הניצול הייתה מצטמצמת.

להוציא על בן אדם דיבה רק כי צפה באיזה סרטון, ולהפוך אותו לנצלן ועבריין אני חושב שזה די מוגזם ומופרך. בטח שזה לא מה שיגרום לצמצם את התופעה אם זה הגישה, אני מצטער לומר. צרכן הפורנו הוא בן אדם שנהנה מהמוצר הזה, וזה מוצר שאפשר לספקו גם בלי לנצל נשים. אז במקום לבטל לגמרי את המוצר ולהגיד לאנשים להימנע מצריכתו (דבר שלא יקרה), עדיף לפעול בצעדים אקטיבים למניעת הטרדת הנשים העובדות במקצוע.

A 26 cm Schlong

New member
אויש, אולי תנוחי כבר???

לא כל מי שעבר התעללות מינית הופך לזונה, לא כל מי שמתפקדת על תקן זונה מתאבדת בסוף ולא כל מי ששותף לתעשייה הזו צורך סמים.

מילא היית מביאה טיעונים שמחזיקים מים, אבל את עושה מה שכל פוליטיקאי בשנקל עושה - מפריחה סיסמאות לאויר, שאין להן שום אחיזה במציאות, והכל בשביל להוכיח את טענתך השגויה ממילא. יש לזה מילה בעברית לדבר הזה: דמגוגיה. את דמגוגית!

טום גיא

New member
ניצול הסינים

מה שאתה לא מבין זה שהמפעל של נייקי שמגיע לסין מפריח את הכלכלה של הכפר שבו הוא מוקם. בלי המפעל הזה הם היו הרבה יותר עניים, וחלק מהעובדים במפעלים האלה צריכים להיאבק בשביל שיתנו להם להיות ברי המזל שיעבדו שם, כי הם מעדיפים לקבל 5 דולר ביום על עבודה של 10 שעות במפעל מאשר דולר אחד על עבודה של 12 שעות בשדה, או להישאר מובטלים ורעבים.

האלטרנטיבה שאתה רואה היא מפעל שבו הם מקבלים משכורות גבוהות ותנאים מערביים, אבל אף אחד לא הולך להקים את המפעל הזה. ואם לא תקנה את הנעליים האלו, ובלי המפעל שכן הקימו, מה שיישאר זה כפר עוד יותר עני עם אנשים עוד יותר מסכנים.

ושוב בפן אישי - יצא לי לפגוש מישהי שסיפרה לי שהיא עבדה כילדה באחד מהמפעלים האלו. לפי הסיפור שלה בזמנו היא היתה מושא קנאת הכפר שלה.

קריסטה

New member
זה ממש לא אומר שזה בסדר

זה שאחד מקבל שכר רעב והשני מקבל שכר רעב מעט יותר טוב לא הופך את המעסיק השני למלאך.
יש סיבה לכך שנקבע שכר מינימום במדינות מתוקנות יחד עם זכויות למיניהן.
האנשים האלה עוברים ניצול, וגם אם אתה לא מתכוון לנקוף אצבע למענם לפחות על תגן על מי שפוגע בהם.

טום גיא

New member
כנראה שלא הבנת את העניין

זו כלכלה פשוטה - אם יהיה שם שכר מינימום אף אחד לא יקים שם מפעלים כי זה לא יהיה משתלם כלכלית, לא תהיה לאנשים עבודה בכלל, והם ימותו מרעב. אם כן יקימו שם מפעלים - תהיה יותר עבודה לאנשים, הם יוכלו לפרנס ולהאכיל את המשפחות שלהם ולקנות יותר מוצרים אחרים, מה שיגדיל את הביקוש אליהם וייצור עוד מקומות עבודה. לאורך זמן הכלכלה תשגשג, אנשים יוכלו להרשות לעצמם גם ללמוד מקצועות שדורשים מיומנות (עד אותו הרגע לא היה להם זמן ללמוד כי הם היו עסוקים בלהרוויח מספיק בשביל לשרוד) ובסופו של דבר להיות יותר פרודוקטיביים או למצוא עבודות יותר טובות שבהן הם ירוויחו יותר כסף. נשמע הרבה יותר טוב מזה שהם יישארו מובטלים ורעבים לאורז כי את מסרבת לקנות את הנעליים שהם מייצרים ומעדיפה לקנות את אלו שיוצרו בארה"ב על ידי פועלים שבעים.

למשל תסתכלי על דרום קוריאה שהיתה מדינה ענייה לאחר המלחמה, אבל היתה פתוחה למערב ופתחו בה מפעלים שמייצרים מוצרים זולים. כתוצאה מהייצוא הרב היום היא מעצמה כלכלית. מדינות אחרות כמו שכנתה לצפון שהיתה סגורה למערב ובה לא פתחו את המפעלים האלו, נשארו עניות. אז עכשיו לכי למהנדסים בסמסונג ותגידי להם שניצלו את האבא שלהם כי הוא ייצר צעצועי פלסטיק בזול.

לא כתבת פעם שאדם

שמתבטא בפורומים בנושאים שבהם הוא מגלה בורות הוא טיפש? אני די בטוח שכן.

1. אדם לא "מקבל שכר רעב", אדם מייצר משאבים בשווי נמוך ולכן הוא עני. המפעלים שקמים במדינות עולם שלישי מאפשרים לתושבי האזורים הללו שיפור ברמת החיים, גם אם שיפור זה נראה עלוב בעיניים שבעות.

2. רעיון ה"ניצול" יסודו בתאוריית הערך של העבודה, אשר הופרכה בסוף המאה ה-19.

3. שכר מינימום נקבע ומעודכן כדי שפוליטיקאים יקבלו כותרות בעיתון ויוסיפו שורה לרזומה.

4. אם מדינת עולם שלישי תחייב מפעלים לשלם שכר גבוה יותר, מפעלים רבים ייסגרו והאנשים שייפלטו ממקום העבודה יהיו בהכרח החלשים ביותר, קרי מבוגרים, נשים, בעלי קשיים בריאותיים וכדומה. אותם אנשים ייזרקו לגורל שהוא בהכרח גרוע יותר, (אחרת לא היו עובדים במפעל), למשל זנות (לא זנות מערבית, זנות של עולם שלישי), קבצנות, עבודה חקלאית בלי גג מעל הראש, העיקר שמכוערי הנפש יהיו מרוצים.

קריסטה

New member
הרגע קראת לעצמך טיפש?

בקיצור, 3 סעיפים מתוך ה-4 הם שטויות מוחלטות, את השלישי אני לא מכירה.
מנומשת ועוד כמה פה מסבירים מצוין למה.
לי יש דברים חשובים יותר לעשות מאשר להתווכח עם אדם שמנסה לתרץ לעצמו למה זה בסדר להעסיק ילדים 12 שעות ביום בשכר רעב למען טייקונים.

אל תהיי

נאמר שאת נערה אינדונזית חזקה שצריכה לפרנס את אמה החולה ואחיותיה הקטנות ולכן עוסקת בחטיבת עצים ומכירתם לתושבי הכפר. את חוטבת 20 עצים ביום ומוכרת עץ תמורת 20 סנט, 4 דולר ביום. האם את עובדת עבור תושבי הכפר, או שמא עבור עצמך ועבור משפחתך? נאמר שהתמזל מזלך ונפתח מפעל בעיר קרובה ומנהלי המפעל מציעים לך שכר של 7 דולר ליום בתפירה, עבודה במפעל מקורה, שירותים (00) שלא בחיק הטבע, ארוחות. את עוזבת את חטיבת העצים ומתחילה לעבוד במפעל. האם את עובדת עבור ה"טייקון" (תאגיד בינלאומי שמניותיו מוחזקות בידי מיליוני משקי בית, כולל הפנסיה שלך אמא שלך) או שמא עבור עצמך ועבור משפחתך?

אגב, פה זה לא פורום פמיניזם. דברי הנכונים לא יהפכו לשטויות רק כי אומרת שהם שטויות.

מנומשת27

New member
יש לי השוואה יותר טובה

נניח שאתה חי ברפובליקת בננות ונחטפת על ידי חבר החונטה השולטת. בכל יום פושטים מגופך 5 סמ"ר רבועים של עור ללא הרדמה, ולפעמים גם עוקרים ציפורן, שן או איבר אקראי אחר. ביום העשירי, נקרית לך ההזדמנות להימלט לחיקו של איל הון מערבי. אצל איל ההון התנאים משופרים בהרבה: אחת לשבועיים פושטים מגופך 2 סמ"ר עור (גם כן ללא הרדמה. אין תקציב), ואחת ליומיים - מלקות. האם תנצל את ההזדמנות, תעדיף להישאר במקום הנוכחי, או שמא תעדיף את התסריט הפנטסטי בו מערב האו"ם ומציל אותך?

אני אעדיף שהאו"ם יציל אותי

הרעיון לפיו האו"ם יכול להציל אנשים בעלי תפוקה נמוכה ולדאוג כבמטה קסם שאלה יהיו בעלי תפוקה גבוהה, מבוסס על בורות בכלכלה.

מנומשת27

New member
אני מניחה שאתה יודע שלא לזה התכוונתי.

יש שתי בעיות עיקריות שניצבות בפני הבאת רווחה לעולם השלישי, האחת היא תמחור מחדש של כח העבודה (ולא שום שטות על תפוקה נמוכה), והשנייה היא שכדוה"א כמו כל מערכת סגורה חותר לאטרופיה. המשאב היחידי שאיננו בלתי מוגבל הוא כוח אדם, וכוח אדם בעיקר צורך, לא מייצר. הבעיה הראשונה פתירה. השנייה לא. כדי להתעלם מהבעיה השנייה המציאו את הראשונה. סה טו.

אי אפשר לעשות תמחור מחדש

ותפוקה נמוכה אינה שטות, אלא מציאות חיים כואבת. ודאי שכוח האדם הוא מוגבל ואין משמעות לאמירה שאנשים בעיקר צורכים ופחות מייצרים (זה גם לא נכון ולא הגיוני). אני לא יודע מה זו אטרופיה (ניוון גופני?) ולא ממש הבנתי מה את מנסה לומר.

אל תהיי

אני אתייחס סעיף סעיף ל"שטויות":

סעיף 1: אנשים בעלי שכר נמוך מייצרים משאבים בשווי נמוך. אלה שטויות? אם אני דג דג אחד ביום, האם לא דגתי דג אחד ביום? לא ברור על מה את חולקת בדיוק. הנושא אינו שנוי במחלוקת. הלאה: המפעלים בעולם השלישי מאפשרים לשפר את רמת החיים של העובדים. עם טענה זו הסכמת בהודעה אחרת, אז נעבור הלאה.

סעיף 2: אני משער שזה הסעיף שאת לא מגלה בו בקיאות. הלאה.

סעיף 3: האם הטענה לפיה פוליטקאים משרתים את עצמם וחפצים בכוח פוליטי, פרסום ובחירה מחדש זה בגדר שטויות?

סעיף 4: את חולקת על הטענה לפי עלייה בעלות העבודה תצמצם את הביקוש לעבודה? כלומר גורסת כי חוקי ההיצע והביקוש הם שטויות? את חולקת על הטענה לפיה במקרה בו נדרשים פיטורי עובדים, אלה שיפוטרו יהיו החלשים ביותר? אלה שטויות?

את יודע מה, את מתבזבזת כסטודנטית בישראל. אני מציע שנמנה אותך לדיקטטורית של אחת ממדינות השלישי כדי שתוכלי לקבוע בצו שכר גבוה יותר לעובדים. אין ספק, זו תהיה הצלחה מסחררת! בעצם, למה צריכים לעבוד, תדפיסי כסף, הרי זה אותו הגיון של אנשים שהם בורים בכלכלה.

AlanSmith

New member
מתנצל, על סעיף 4 אני חולק באופן נחרץ

"עלייה בעלות העבודה תצמצם את הביקוש לעבודה" מנער אוצר לא הייתי מצפה לכזאת טעות. אמנם זה לא טעות מהותית לדיון כי רוב הקוראים פה אולי לא בקיאים במונחים.
אבל עלייה בעלות העבודה תצמצם את הכמות המבוקשת לעבודה ולא את הביקוש לעבודה (העקומה של הביקוש לעבודה נשארת ללא שינוי כלומר אין שינוי בביקוש , יש תנועה על העקומה בגלל העליה בשכר כלומר יש שינוי בכמות המבוקשת. השכר הוא משתנה אנדוגני ולכן מביא לתזוזה על העקומה).

"עלייה בעלות העבודה תצמצם את הביקוש לעבודה"

ביקוש לעבודה, כלומר ביקוש לעובדים מצד מעסיקים. איזו בעיה אתה מוצא, הניסוח נהיר מדי ולכן פסול?

למעלה