Lets go BEACH!

זו אבקה קוואנטית

היא תשמש ככוח מניע עיקרי עבור רקטות החלל של סוף המאה, משווים את האנרגייה שהאבקה הזאת יכולה לייצר לאנרגיה הנוצרת בזמן מפגש של חומר ואנטי חומר, הבעייה העיקרית תהייה שמי שיטיס את החללית יוכל לדעת רק את הכיוון או רק את המהירות של החללית לא את שני הנתונים יחד. משתמש בצלילים.

Defuse

New member
מזה אבקה קוואנטית? חח..

מזה לקחו אלקטרונים והפכו אותם לאבקה? P=.. (חח אני באמת לא מבין בזה אני שואל בעצם ממה עשויה אבקה קוואנטית? חח..) ובקשר לשני כן.. עיקרון אי הוודאות....

הבעייה עם אבקה קוונטית

אבקה קוונטית מכינים מגרגרים קוונטיים אותם טוחנים בבלנדר, ניתן לערבב עם שמן זית, הבעייה היא לא ניתן לדעת אם החללית ששיגרו בעזרת האבקה טסה או לא טסה (היא נמצאת במצב סופרפוזיצייה) לכן גורמים למערכת ליקרוס, ואז בודקים - אם החללית התרסקה יודעים שהיא טסה (בעבר) , אם לעומת זאת היא עדיין על כן השיגור יודעים שהיא לא טסה ומתחילים שוב בספירה לאחור. ותשובה רצינית, זה מזכיר לי מאד אבקה מגנטית שראיתי לא מזמן באינטרנט, כלומר היא מכילה גרגרים זעירים היכולים להתמגנט ולכן בסביבת מגנט היא הופכת להיות כביכול מוצקה, לעומת זאת כשלא מקרבים את האבקה למגנט החלקיקים נפרדים זה מזה והיא הופכת שוב לאבקת כביסה רגילה. משתמש בצלילים.

sopermen1

New member
אומרים בסרטון שזה חומר הידרופובי

זאת אומרת שהחומר לא מתמוסס במים. כמו שמן. אני לא יודע איך יוצרים כזאת אבקה אבל אני מניח שאם תקח חומר הידרופובי (בלי קשרי מימן ולא קוטבי) ותטחן אותו לאבקה הוא יתנהג באותה צורה.

its moi

New member
זה לא סתם "לא מתמוסס"

זה הידרופובי, וההרטבה היא גרועה, כלומר אנרגיית המגע בין המים לחומר היא מאוד גבוהה, ולכן הם "ימנעו" מלגעת אחד בשני. וזה כנראה באמת קשור לקשרי מימן שלא קיימים שם. אם תייצר שולחן מהחומר הזה, ותשים עליו טיפת מים- הטיפה תהיה כדורית, כאילו שהמשטח משומן, (בניגוד לשולחן עץ- שם הטיפה נצמדת לשולחן). יש מצבי בייניים. יש תכונה של חומר, שנקראת הרטבה "wettability". המדד ל"הרטבה" בין שני חומרים הוא הזוית בין הטיפה והמשטח בנק' הבסיס באתרים המצורפים מעט הסבר..אבל זה מה שמצאתי ב-5 דק'.

למעלה