Le temps retrouvé

Le temps retrouvé

שלום, האם הספר הזה של פרוסט תורגם לעברית? אם כן, מהו שמו? גם אם לא תורגם, אולי בכל זאת יש לו שם מקובל? ואם גם זה לא, אולי יש לכם הצעות איך לקרוא לו? אולי מישהו יודע איך אפשר להגיע להלית ישורון, המתרגמת של "בעקבות הזמן האבוד"? תודה רבה

Y. Welis

New member
'בעקבות הזמן' כולל 7 כרכים

רק 3 הראשונים תורגמו עד כה - השאר אולי 20 שנה... כדאי לברר לאיזה כרך התכוונת ולשאול גם בפורום 'ספרים'.

חייםלוי

Member
מנהל
מה שתורגם עד עכשיו הוא

1. בצד של סוואן: חלק א. קומברה. 2. בצד של סוואן: חלק ב. אהבה אחת של סוואן -- חלק ג. שמות מקומות - השם. 3. בצל עלמות מלבלבות: חלק א. סביב הגברת סוואן -- חלק ב. שמות מקומות: המקום. 4. סדום ועמורה בתרגום יותם הראובני. הראשונים בתרגום הלית ישורון. אם תפני לאגודת הסופרים אני מניח שיעזרו לך ליצור אתה קשר.

יפתח ב

New member
ומשמעות השם, אם אין תרגום מקובל

היא פחות או יותר "הזמן המוּשב" או "הזמן מושב" (במובן של "נמצא מחדש") - כניגוד של "הזמן האבוד".

hazelnut

New member
ונדמה לי שעדיף לאיית את שמו כך

בעברית - פראוסט - וזאת על מנת שלא לבלבלו עם המשורר האמריקני פרוסט (FROST). ד"א, לאחרונה תרגמתי חומר עליו מצרפתית לאנגלית...

חייםלוי

Member
מנהל
אבל לא מבטאים את זה כך.

הרי מבטאים פְּרוּסְט ולא פְּרָאוּסט. וזה מזכיר שפעם שאלה אותי סטודנטית אמריקאית בספריה אם יש לנו ספרים מאת אלברט קֵיימוּס. לקח לי איזה חצי דקה עד שהבנתי למי היא מתכוונת

Apellai

New member
ואני הייתי פעם בכינוס שבו קראו

למשתתף בשם צ'לופיקי, ולקח הרבה זמן לפולני בשם חלופיצקי להבין שהכוונה אליו.

lavendula

New member
../images/Emo6.gif הישראלים אלופים בעיוות שמות

בצרפתית, אבל זה בסדר, כי גם הצרפתים אלופים בעיוות שמות באנגלית, ובאנגלית בכלל!

lavendula

New member
שלום פרידה ../images/Emo140.gif נעים לראות אותך פה

תלמידה לשעבר...

תודה +הסבר קצר

לדאבוני, אני רק אורחת לרגע כי אני לא עומדת בכל המטלות שלי. הדדליין לספר שאני מתרגמת עבר בסוף יוני ואני עובדת על זמן מושאל, אם לא אבוד. שאלתי שייכת לעניין זה. ייתכן שאבחר להשאיר את שם הספר של פרוסט (אני לא רואה כל אפשרות לכתוב אותו אחרת, מה גם שלדעתי הוא חשוב פי כמה וכמה מהמשורר האמריקני, ששיריו חביבים עליי בהחלט) באותיות לטיניות. הרי בסופו של דבר העורכת שלי תקבע. אגב, אהבתי מאוד את "הזמן המושב". ועל כן אני מודה לכל מי שטרח לענות לשאלתי. להתראות

למעלה