L'ANE ROUGE ב- NICE

meravbr

New member
L'ANE ROUGE ב- NICE

לפני כמה ימים אכלנו את אחת הארוחות המהנות בחיינו. האירוע היה למזלנו במימון כמעט מלא (כלומר, שילמנו 20% מהחשבון) והארוחה במסעדה שדורגה בכוכב אחד במדריך מישלן 2005 היתה מופלאה. לארוחה התייצבו 7 אנשים, 6 החליטו ללכת על התפריט הקבוע ב- 65 אירו, השביעי (שאני מקווה שהחליט להציץ כאן
) החליט ללכת על תפריט הא-ל-קארט ונדמה לי שהתאכזב קמעא. הארוחה כללה את המנות הבאות:
שני סוגי כריכונים שהןגשו למרכז השולחן - כריך עם טפנד זיתים נחמד, כריך עם ירקות קצוצים דק - נחמד ותו לא.
מבחר משעשעי חיך שהוגשו לכל אחד - מרק תרד פושר שהוגש בכוס אספרסו, טעימת דג שלא עמדתי על טיבו וטעימת בשר סרטנים. המרק היה פשוט מדהים, והייתי מוכרחה לנגב אותו עם הבגטונים שכל הזמן הוזרמו לכל אחד שרצה (הבחירה היתה בין בגטון לבין לחמניה רכה יותר). 2 הטעימות מהים היו נחמדות, לא הלהיבו. המשך עם צילומים

meravbr

New member
המנה השניה

היתה מרק אויסטר שעליו הונח רביולי לובסטר - המנה היתה מעולה, שילוב הטעמים היה מושלם לגמרי

meravbr

New member
המנה השלישית

הבאמת מדהימה, שהיתה לטעמי המדהימה במנות - רביעיית קוקי סן ג'ק צרובים, מונחים על ריזוטו שחור, מעליהם מונח מעין טוויל גבינתי מושלם במיוחד. אני בהחלט יכולה להגיד שזאת אחת המנות המושלמות שאי פעם טעמתי, מנה מדהימה, הקוקי היו בשרניים ומדהימים בטריותם, אין אחרת דרך לתאר. שלמות.

meravbr

New member
המנה הרביעית - "העיקרית"

היתה של פילה בשר ציידים (צבי) עם כרוב אדום מאודה, ומעין ברוסקטה שעליה מעין ריבת בצל. הפילה היה טעים בהחלט וייחודי עבורי, נדמה לי שעוד לא טעמתי את סוג החיה הזאת, הברוסקטה לטעמי היתה מיותרת ולא ממש השתלבה. (השביעי אגב שלקח מהתפריט הרגיל קיבל "פאי איכרים" שהורכב גם מפטריות כמהין וכבד אווז וטען שהטעמים לא ממש השתלבו)

meravbr

New member
קינוח ראשון - פלטת גבינות עיזים

עליהן הותז שמן זית - 3 חתיכות קטנטנות של גבינות מעולות (שהלכו מה"קל" ל"חריף" שהיתה אהובה עלי במיוחד), קצת התאכזבתי שלא גילגלו לעברינו עגלת גבינות לבחור מתוכה אבל ניחא.

meravbr

New member
פלטת קינוחים

הקינוחונים שהוגשו בפלטה הזאת היו פשוט מעולים למעט 1:
הפחות מוצלח - מעין מוס שוקולד לבן, היה נחמד ותו לא
טירמיסו שהוגש בכוסית של SHOOT והיה פשוט מעולה
חתיכונת של טארט טאטן אישי שהיתה טעימה ומעולה
פנקוטה עדינה עם רוטב של פירות יער - מצוינת ועדינה. כל הקינוחים נוגבו היטב מכל הצלחות. ה-MIX הזה היה פשוט מעולה ובלי שום תחושה של קמצנות.

meravbr

New member
אגב,

השביעי הזמין בבה-או-רום כהמלצת מנהל המשמרת ולא נראה מאד מרוצה מהבחירה תחילה, אך הכל חוסל ולא הושאר זכר, בכ"ז

meravbr

New member
וכמה פרטים נוספים:

התפריט כאן, זכרנו שהיו אמורים להיות מוגשים לנו פטיפורים אבל איכשהו לאף אחד לא היה "אומץ" לבקש :( וקצת על המסעדה גם פה - כמו שכתוב הדקור פשוט, בשירותים הנקיים לא היו מגבות ידיים מבד, אבך הכל נתן רושם מכובד ויפה, למרות העישון (איך לא) בכל רחבי המסעדה והאוכלוסייה התיירותית הרועשת (שלרובה גם כן הארוחה הזאת מומנה). היינות ששתינו - בקבוק לבן ובקבוק אדום מיינות פרובנס המקומיים. המים - מינרליים "כראוי" - דוברת הצרפתית שביננו ביקשה "קראף מים" (שזה הכינוי שם למים רגילים) - הוגש לנו בקבוק אויאן גדול ובקבוק סן פלגרינו גדול. היה מעולה. נחזור? בפעם הבאה, שוב על חשבון הברון

Amoureuse

New member
הו, החיים הקשים...

זה נראה מדהים אני גם צריכה איזה ברון שיקח אותי לניס

Forum User

New member
פששש, לאן לשלוח רזומה?

גם אני רוצה לעבוד במקום שמזמין אותי לארוחת עינוגים בניס! ללא ספק שיחקתם אותה...

meravbr

New member
../images/Emo48.gif../images/Emo48.gif../images/Emo48.gif CHEZ JANOU בפריז

למסעדה הזאת הגענו לאחר כיתות רגליים של שעה בדרך למסעדה אחרת שהומלצה בעל השולחן (ושהבעל קיבל לה המלצה סודית והושבע שלא לספר שהוא מכיר לאף אחד, אבל ראה שהיא ברשימת המומלצים שלי) - Chez Ramulaud ברובע ה-11 כמדומני (בדרך לפחות גיליתי רחוב הומה שיוצא מהבסטיליה, פעם הבאה "נחקור" אותו יותר). כשהגענו וצחקו עלינו שאין לנו הזמנה ויהיה מקום רק ב- 10:30 לקחנו מונית ל- CHEZ JANOU שנכתב עליה ב"על השולחן": "ביסטרו פרובנסיאלי. תמיד מחכים לשולחן. במארה. שירות מהיר ולבבי. מוס שוקולד אלוהי בקערה ענקית." - כלומר, נשארנו במטבח פרובנס. שיהיה. מיד כשנכנסנו הבנו שזה יקח זמן - אי אפשר להכניס סיכה למסעדה, הברמן שואל אותנו בתנועות ידיים כמה אנחנו ומסמן שזה יקח כ- 20 דקות. בינתיים יש המון אנשים מחכים על הבר היחסית גדול, מצטופפים אחד עם השני, ומחכים. כשכבר הושבנו - לאחר 25 דקות - זה היה - כמו שסיפרתי כאן - בשולחן צפוף עם עוד 6 זוגות אחרים, נוגעים ממש זה בזה מכל הצדדים, כאשר כדי שאכנס השולחן הוזז לגמרי, ישבתי אני והבחורה לצידי (שאיני מכירה), השולחן הוזז פנימה, והתיישבו ה
מולי והבחורה שלידו. היה מאד משעשע. לפחות הן עזרו לנו לתרגם חלק מהתפריט (ועזרו גם לזוג אובד העיתות שישב לידן) לאחר ששאלנו את המלצר אם יש תפריט באנגלית והוא רטן מיד שלא. והאוכל? היה טעים ושווה את ההמתנה: לראשונות הוגשו לו מולים פרובנסיאל שהיו מדויקים ולי קרפצ'יו טונה שהיתה בו מתיקות שאני לא מורגלת לה בסוג הזה של המנה. בצילום היחיד שצילמתי שם הצלחתי לתפוס את שתי המנות ולנסות להמחיש את "שטח המחייה" שהיה לנו בשולחן. לעיקריות הוא לקח כבד עגל (והוזהר ע"י המלצר שזה כבד) שכמדומני שליווה אותו פירה לצידו, ואני קיבלתי מנה מעולה - תלולית ריזוטו בחמאה ושמנת שהביא לצהלות הנאה משנינו (היה חייב לטעום
) והקיפו אותו 5 קוקי סן ז'ק צרובים, שמנמנים וטריים. מנה מהנה ביותר. את הארוחה ליווינו ביין אדום מקומי וקינחנו בקרם ברולה חביב להפליא. לשירותים העזתי לצאת רק כשזו שלידי גם רצתה לקום
והם היו נחמדים ונקיים. הח"ן - כ- 70 יורו לשנינו - שווה וטעים. יש לאן לחזור
Chez Janou 2 Rue Roger Verlomme, (רובע 3, המארה השוקק)

Forum User

New member
../images/Emo51.gif רשמתי לי לביקור הבא

אין, אין על קוקי צרובים על ריזוטו, פשוט מנה מנצחת (ויקרה אש). איך היה הכבד?

meravbr

New member
אני חושבת שהוא נהנה ממנו

הוא אוהב לאכול חלקים פנימיים שונים למרות שממש ממעט בזה מטעמי בריאות. הנתח של הכבד היה גדול ועסיסי, והוא לא עצר לרגע לחשוב
(כמו שעשה ביום שאחרי כשפספסנו ארוחת צהרים ב- Le Dauphin שגם היתה ברשימות שלי, וכבר היתה סגורה כשהגענו, ונאלצנו לשבת בבראסרי ממול "לה רויאל" או משהו כזה, שחשדנו שהוא סוג של מלכודת - אבל היה "חצי מלכודת" - הוא היה מלא וישבו בו הרבה מקומיים - אבל הטרטר שהוא קיבל היה סתם בשר טחון כמו שיצא מהמכונה והוגש עם תבלינים לערבוב מסביבו והיה חסר לו התיבול שהופך אותו לסטייק טרטר מסתם בשר שמוכן לזה שיכדררו אותו ויהפכו אותו לקציצה...)

meravbr

New member
../images/Emo96.gif../images/Emo96.gif ארקפה בפריז

את סניף ארקפה בפריז הייתי חייבת לראות כמכורת הרשת. אז בתוך 36 שעות שהייה בעיר הצלחנו גם להגיע לגלרי לפאייט, לחפש במפת הכלבו את השם ארקפה ולראות שבקומה 1- יש "WASH by Arcaffe" - מיד שעטנו לכיוון בקומה הומת האנשים והרעש ("מתחם צעירים") והגעענו למעין מזנון-קפיטריה עם לוגואים מוכרים, וכנ"ל גם כוסות וכסאות. המתחם שנמצא ממש בלב הקומה עושה בהתחלה רושם קטנטן אך כשהתיישבנו ראינו ששטח הישיבה די מאורך וכמעט ולא היה איפה לשבת. האוכלוסיה (לשאלתה של אמורז) - מהקונים בחנות (כלומר ממש לא רק ישראלים). המקרר היה ממש לא מושך - הכריכים בהרכבם ממש כמו בארץ (למרות שלא בדקתי בציציות הבשר ואני די משוכנעת שאין שם עניין של כשרות), היצע העוגות היה מאכזב ומאפים לא היו כלל. התפריט של הקפה היה כאילו מודפס על חולצות שהיו כאילו תלויות על חבל לייבוש. הזמנתי קפוצ'ו גדול (הגרסא המקומית לקפוצ'ינו גדול) וכשעשינו קצת צחוקים עם מנהל הסניף על עניין החתמת הכרטיסיה הישראלית שלי - ומתברר שיש להם כרטיסית ניקובים מקומית - שאלנו אם יש תכנון לעוד סניפים - והתברר שיש עוד סניף שנמצא ברחוב האחורי של גלרי לפאייט (רו דה פרובנס, שוב נשארנו בפרובנס
). גמרנו את הקפה ושמנו פעמינו לבחון את אותו סניף וגילינו סניף מעוצב "כמו שצריך" (לא בסנגון פריזאי טיפוסי אלא בסגנון ארקפה) עם מקרר שהכיל את כל סוגי העוגות המוכרות מהארץ - וכמה לא מוכרות. ויתרנו על לשבת שם (קוצר זמן) והמשכנו הלאה. את ארקפה לא צילמתי, אבל את העץ המדהים שבתוך הכלבו כן

meravbr

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo96.gif מקפיצה לאמורז ולפורום

יוזר

Amoureuse

New member
ראיתי וטרם הספיקותי להגיב...

פשוט פתאום נורא בא לי להיות בפאריס, עיני נמלאו דמעות של התרגשות ולא יכולתי לכתוב... אבל האמת לא הבנתי בסוף אם זה טוב או רע (כמו שכתבת זה לא נשמע משהו אבל סה"כ כתבת שזה כמו בארץ ובארץ את כן אוהבת אותם), אבל אם הולך להם שם זה משמח אותי. זה בעיני יצוא חיובי (בניגוד לקיוטו
)

meravbr

New member
הסניף בגלרי לפאייט היה כמו קפיטריה

כלומר מתאים רק למי שעושה קניות במקום ובא לו לשתות משהו. הסניף מחוץ לגרי לפייט - נחמד מאד
אבל רק למי שלא מחפש עיצוב פריזאי טיפוסי. ואגב ארקפה - היום נדגם קיש פטריות (לכבוד החורף יש כמה מנות "חורף": קיש פטריות, קיש כרישה, מרק בטטה, מרק מינסטרונה ועוד סוג שאני לא זוכרת. כל קיש - 28 שח, כל מרק - 18 שח כמדומני. הקיש היה נחמד (לא מנה אישית אלא פרוסה מקיש גדול), הסלט שהוגש ליד היה קצת יבשושי אך "טופל" בתוספת רוטב בלסמי, חבל שהקישים לא יכולים להיות כלולים בעיסקית. וחטא קטן
- ניסיתי סופגניה (מהקטנות יותר) ברולדין - מילוי קפה וקוקוס, ציפוי שוקולד - משהו טוב

Forum User

New member
אפרופו קיש, התעלפתי היום מאחד

במזרין: מנגולד ופרמזן, ממש חטא. מזל שהיה סלט ירוק ליד לאיזון. מנה ענקית, קלתית מדהימה, כמו בספרים, מילוי אוורירי, עננים של טעם משובצים עלי מנגולד חלוטים קלות מאוד, פרמזן עוקצנית מעל, ואאל"ט גם פירורים שנטעמו כמו שטרויזל אגוזים. משו-משו. התלבטתי ארוכות בין מנגולד-פרמזן לבין כרישה-גבינת עיזים שאדגום בשבוע הבא. היו גם עגבניות+זיתים ובטטה. קיש+סלט מתומחרים ב-29 ש"ח ולמשלמים בסיבוס תוספת שתיה קלה או קפה בשקל. שווה ביותר (וגם כשר).

למעלה