La Canne - Cane Fighting

התכנית היא בעצם על סאוואט

אבל תוך כדי מדברים גם על לה קאן. התכנית תשודר בנשיונל ג'אוגרפיק במסגרת סדרת התכניות "אמנויות קטלניות". אין לי מושג מתי זה משודר, אבל אני מניחה שאפשר לבדוק בכל עיתון.

Raffael

New member
אל תזלזל. הנה קאטת מקל צרפתית

באימוני מתקדמים היין נשפך כדם.

נח גרוס

New member
Le canne

השיטה המדוברת היא שיטה העושה שימוש במקל הליכה היא מושפעת מהשימוש בSABRE וקיימת באירופה כמעת 400 שנה בצורות שונות. בארץ נילמדה שיטה זו בשינויים קלים ונקראה מקל טיול כשם הספר המתאר אותה שנכתב עלידי קצין בריטי שלימד אותה בהודו. מידע רב ניתן למצוא בנושא באתר מצויין זה http://www.savateaustralia.com/ Craig איש רציני ונחמד. במדור Weaponry מופיע מאמר חדש שכתבתי בנושא, שהינו תוצא של מחקר שאני עושה בנושא הקפא"פ, בתקווה שאסיים אותו ואת כתיבת הספר בנושא בחודשים הקרובים. נח.

broadaxe

New member
מעניין...

בצרפת מאד היה מקובל גם לייצר מקלות הליכה עם חרב ארוכה ודקה מוסתרת. במידה והמקל עשוי כהילכתו, ניתן להשתמש בו כמות שהוא בשיטת la canne, שאם אני מבין נכון, בהתבססה על תנועות sabre (חרב פרשים מעוקלת) מתרכזת בעיקר בחבטות וחסימות; אם העניינים התחממו מדי אפשר היה לשלוף את החרב המוסתרת (למעשה- סייף דקירה) ולעבור לשיטת הסיוף המוכרת, מבוססת rapier, בעיקר דקירות. נח- שאלה: האם לידיעתך sabre ו- spadroon הם מושגים חופפים?

נח גרוס

New member
sabre-spadroon

broadaxe שלום, מצורף קישור למסמך המדבר על האימון בשניהם כזהה. יש בהתחלה ציור של spadroon שנראה שיש לו להב ישרה ולא מעוקלת. במילון הspadroon מוגדר כbroadsword. נח.

נח גרוס

New member
sabre-spadroon

broadaxe שלום, מצורף קישור למסמך המדבר על האימון בשניהם כזהה. יש בהתחלה ציור של spadroon שנראה שיש לו להב ישרה ולא מעוקלת. במילון הspadroon מוגדר כbroadsword. נח.

broadaxe

New member
נח, תודה ו...

עשיתי קצת סדר בעזרת מקורותי: sabre- שם כללי לחרב אירופית מעוקלת קלות. spadroon- חרב קלה יחסית שהיא מיזוג של smallsword עם broadsword. אין זהות בין ה spadroon ל- broadsword מכיוון שהאחרונה היא תמיד ישרה ורחבה. כך נטען גם במסמך שצירפת. מעבר לזה broadsword הוא מונח שהשימוש בו ארוך-זמן יחסית ומשמעותו לגבי מידותיה של החרב משתנה, אבל תמיד תהיה ישרה ורחבה (למשל החרב הסקוטית מטיפוס Basket-hilt Claymore). המונח "ספדרון" לא היה בשימוש נפוץ והחרב יכולה להיות ישרה או מעוקלת קלות.

נח גרוס

New member
סדר פסח

broadaxe תודה לך, עכשיו עשיתה גם לי סדר. דרך אגב לגבע כלים אירופאים, הספרים של Oakeshott מצוינים. באתר של ARMA יש המון מידע מגוון ומעניין. נח.

למעלה