KTM - כמה אמין?

hananlv

New member
אח?? נראה דווקא כמו אבא

ומעניין האם ההבדל היחידי בין השבדי והאוסטרי (חוץ מהצבע) הוא שלשבדי הוספו עוד אי אלו מ"מ למזלג האחורי הוא זה שיוצר את ההבדל באמינות? חוץ מזה שעל הבלונדיני צריך לשלם עוד כסף השד יודע למה

MexMex

New member
ושכחת לציין ש...

הבלונדיני אינו זמין במיוחד בארץ הקודש... עוד תבלבל פה את הצעירים
אדיוס נ.ב. רק לצורך ההשוואה - כמה עולה ה400 רייסינג בא"י? פה זה 9,300 דולר (קצת יותר מ46,000 ש"ח)

hananlv

New member
בעודף שהיה נשאר לי

אם הייתי קונה אותו אצלך הייתי מביא עוד סקורפה בקיצור 60 K הלכו להם שבחלק נכבד מהם עושים עכשיו שימוש בכמה וכמה ישיבות וכוללים

MexMex

New member
וואלה?

אתה אומר שסקורפה חדשה עולה 16,000 שקל?? היית מת
רק שתדע, שאת הסקורפה TY250, מס´ סידורי 39, קניתי בזמנו ב11,500 דויטשמרק = 5,750 יורו = 26,000 שקל... אגב, יש לי עדיין סקורפה, בגרמניה, שנת 98, אבל זהה לחלוטין לשלך. מחיר מכירה באירופה גמיש ביותר (ביותר!!!). מעוניין? אדיוס

adam_a

New member
ספר מדהים!../images/Emo45.gif

האיר כל-כך הרבה דברים בחיי. אדם

פספסתם אותי...

אני באמת התכוונתי לז-מ-ן בין תקלות. ברור שאם מנוע מוציא הספק מצויין ובגלל זה אורך חייו קצרים יותר אז בוא לצורך העניין (הזה בלבד) נקרא לזה פחות אמין. עכשיו, אם מתייחסים לאורך חייו של כל מנוע, אתה עדיין תגיד את אותם דברים לגבי KTM?

hananlv

New member
תשמע לפי ההגיון הזה

הרי שהוספה העתיקה היא הרכב הדו גלגלי האמין ביותר שיוצר אי פעם – השאלה היא מה החוכמה הגדולה ליצר מנוע דו פעימתי בנפח 200 סמ"ק שמוציא משהו כמו 12 כ"ס ביום טוב את זה לדעתי יכול לעשות כל יצרן.

MexMex

New member
אם נמשיך את קו המחשבה שלך...

אני מתחיל להבין, למה מכסחת הדשא שלי, עם מעט מאוד כוחות סוס, שסתומים צידיים (!) וסל"ד תת קרקעי, חיה כבר 15 שנה....
אדיוס

hananlv

New member
ורק תחשוב באיזה תנאים ג´יפה היא

עובדת. אם היינו מתייחסים לאופנועים שלנו כמו למכסחת הם היו מפסיקים לפעול אחרי חודשיים

MexMex

New member
אני מכיר כמה שלא מתיחסים לאופנוע

העדין שלהם, יותר טוב ממכסחת הדשא... כך היה מצבו של הCR שקניתי פה... התוצאות ברורות כמובן, ולכן נאלצתי לעשות שיפוץ מקיף...תאמין לי שהיית מזדעזע אם היית רואה מה עבר על האומלל... אדיוס

Asaf-a

New member
MTBF אינו פונקציה של הספק! לא תירוץ

כאשר משווים בין מכונות שונות לתכלית דומה הרי שפרמטר ההספק / כוח / עומס לחלוטין אינו מרכיב בMTBF אשר הנו הזמן בין תקלות. התכנון אמור לקחת בחשבון את העומס. ואם נתרגם לשפה ברורה יותר: למשל שני KTM ארבע פעימות לשימוש דומה (EGS) 400 ו 620, הרי שאם הספק ה620 גבוה נניח ב30% הרי שאין זה אומר שהזמן בין תקלות יתכן שיהיה ב30% קצר יותר ועדיין ה620 יהיה בעל אותו MTBF, בעיני הלקוח הMTBF של ה620 (בדוגמה הזו) נמוך ב30% ושום תירוץ של היצרן לא יתקבל. כיום יש סטנדרטים של MTBF מקובלים והיצרנים נדרשים לעמוד בהם, יש MTBF מקובל שונה עבור 2 פעימות ועבור 4 פעימות. ואם כבר אזי תכניס גםאת MTTR שזה הזמן לתיקון תקלה, כאן בבירור יש קשר בין סיבוכיות (הספק?) וביצועי MTTR ירודים. למשל הבדל בין מודמים: אתה לא תהיה מוכן לקבל מודם מהיר פי שניים אך מתקלקל פי שניים. MTBF אכן מדד נפוץ, אך אין צורך לאנוס אותו בהתאם לנוחות. אגב - MTBF נמוך בדרך כלל הוא תוצאה של כשלים קטנים במערכות ההיקפיות ופחות במערכות המרכזיות, למשך רכבים איטלקיים בהם אורך חיי המנועים סביר בהחלט (מרכזי) אך MTBF נמוך עקב בעיות חשמל וכו´

hananlv

New member
שכחת משהו קטן

לא אמרתי שהאמינות תלויה בהספק בלבד כי אם ביחס הספק לנפח כלומר אם ניקח שני אופנועים בנפח זהה =-סביר שזה שיוציא הספק יותר גבוה יהיה פחות אמין

MexMex

New member
וזה מה שכל כך יפה בדור החדש של

מרובעי הפעימות... למרות ההספק הרצחני, האמינות אינה נפגעת כהוא זה... אדיוס

hananlv

New member
ולזה אחראים המחשבים

מאז שהעיבוד השבבי נעשה ע"י מכונות CNC ניתן ליצר חלקים ברמת דיוק גבוהה ביותר – שהיא למעשה (בנוסף לאיכות החומרים) הגורם מספר אחד שיקבע את אמינות המנוע

MexMex

New member
וגם איכות החומרים...

ציפויי כרום וניקסיל תרכובות מתכת מיוחדות טיטניום (הידעת, אגב, שטיטניום מתכלה יותר מהר מנירוסטה???) הכל מכל וכל עושים את מפלצות היום, אמינות יותר מגרוטאות העבר... אדיוס

למעלה