KTM - כמה אמין?

KTM - כמה אמין?

שוב, דווקא מכל האופנועים שעברו אצלי אז לא היה KTM אחד (בעצם היה 400EGS אבל סה"כ טיפול קרבורטור שגרתי ולא משהו רציני). אז בבקשה לשפוך כל מה שיש לכם להגיד על האופנועים האלו עם דגש (גדול) על האמינות.

אמין ? אמין !!! אמין , אני לא בטוח

כשברגים של ג´ק קורסות ופלסטיקים דוהים תוך מספר שניות אני לא הייתי קורא להם אמינים אבל נחייה ונראה אך איפה ה426 ? איפה הוא ?

MexMex

New member
ה426? בטח מיישר את הרדיאטורים ../images/Emo3.gif

שם האמינות נופלת? בפלסטיקים דוהים (שכחת לציין את כיסוי המושב המחורבן, שנראה כמו מליון דולר כחדש, ו10 סנט אחרי חודש), וכמה ברגים של רגלית? לכל כלי יש את ה"גליקים" שלו, והכתומים לא שונים... אבל, אם תבחן את ההוצאות עקב תקלות ועקב בלאי (תזכיר לי איזה שרשרת וגג"שים באים על היפנים?), נראה לי כי הכתומים ינצחו משהו... אדיוס

הבה נראה את איכות הייצור של כמה

מלוכסנים מתוגברים ברובוטיקה ממלחמת הכוכבים מול כמה לוגמי בירה כהה אי שם בארצות שבהם השטרודל מלוקק מהאצבעות תוך כדי הלחמת הרגלית אני אישית הייתי שם את ממוני על הגמדים המלוכסנים

איתך אני לא מתערב יותר ../images/Emo3.gif

אלא רק אחרי בדיקת כל האותיות הקטנות

hananlv

New member
מה זה בכלל אמינות?

איך בכלל אפשר לדעת אם אופנוע מסוים יותר אמין מאופנוע אחר? בטח שלא לפי ההתרשמות של הבעלים – כל אחד הרי עושה באופנוע שימוש שונה וכ"א גם נותן לו טיפול שונה (לפי אופי הרוכב ויכולתו הכספית) האם העלת על דעתך למשל שאופנועי BMW שנחשבים למאוד אמינים הגיעו לשם הזה רק בגלל שהם אופנועים מאד יקרים? ואני אסביר למה- מכיוון שאלו שרוכשים אותם יש להם גם את היכולת הכספית לתחזק את האופנוע לפי הספר. בקיצור – אם אתה רוצה לקבל מידע אמין על אמינות המקום היחידי הוא ממתי מעט מגזינים מחו"ל שעורכים לכלים מבחנים ארוכי טווח. כל מידע אחר שתקבל מבעלי כלים הוא לדעתי חסר ערך לחלוטין.

טוב אז שלא יתעצבנו פה אבל

היום הלכתי לבקר את בעל המוסך שעבדתי אצלו ושאלתי אותו על ק.ט.מ וזה מה שהוא אמר: "אלו אופנועים מעולים אבל הם בנויים למסלול - לחיים מאוד מאומצים ולביצועים מצויינים אבל אורך חיים קצר. את המנוע שלהם צריך להחליף כל 100 שעות עבודה". בקטע האחרון הוא נראה לי הגזים בכוונה רק כדי שאני אבין. תגובות? תיקונים?

hananlv

New member
לפי זה הייתי צריך להחליף 50 מנועים../images/Emo88.gif

כתבתי שהוא הגזים בכוונה

השאלה היא אם באמת KTMים של 2 פעימות (ואולי גם 4 פעימות) צריכים להחליף מנוע (עליון) לעיתים קרובות יותר יחסית לאופנועים אמינים כמו הXR. יסלחו לי בעלי הDR אבל אני רוצה להשוות לXR כי הוא יותר אמין.

hananlv

New member
קצת מתמטיקה

ההגדרה המדעית המדויקת לאמינות של מכונה נקראת MTBF או בעברית : הזמן הממוצע ביו תקלות ככל שהמספר הזה יותר גדול אזי המכונה יותר אמינה אם נתייחס לאופנועים (וגם מכוניות) המספר הזה הוא פונקציה שתלויה בהספק המנוע יחסית לנפח שלו. עכשיו אם תשקלל את המספר הזה תראה למשל שאופנועי KTM משמעותית יותר אמינים מכל XR או DR כלומר אם נניח XR400 היה מוציא את אותו ההספק של KTM 400 אזי מקדם האמינות שלו היה כמעט חצי מזה של ה KTM ומכאן המסקנה שKTM הרבה יותר אמין ממנו!! ואגב מנוע 2 פעימות אמין בהרבה ממנוע 4 פעימות לנפח והספק נתונים!!

MexMex

New member
Mean Time Between Failures

שיחקת אותה שוב יקירי, אם כי המונח יותר מקובל באלקטרוניקה מאשר במכניקה... כאמור, "אמינות" הינה דבר קשה להגדרה, כמו "איכות" (ע"ע רוברט מ. פירסיג, זן ואומנות אחזקת האופנוע). בוקר טוב

hananlv

New member
תודה תודה

והרבה זמן לא יצא לנו לנחות כאן בעת ובעונה... אז סוף סוף הוצאתי את הילד למרעה אמנם רק לשבילים עקב מצבה הרעוע של רגל הבלם האחורי אבל בהחלט היה שווה לחכות.. ואגב המכניקרים אצלי בבסטה משתמשים ב MTBF על כל צעד ושעל (ותמיד מצליחים לחשב אותו לא נכון) הרבה יותר מאשר נתקלתי אי פעם ב 20 שנות התעסקות באלקטרוניקה

MexMex

New member
אז איך הילד החדש?

לא רוצה לפתח דיון "מעמיק" בנושא החמקמק "אמינות"?
בוקר...

hananlv

New member
ההורים במקרה הזה גנבו את הילד...

מהוסבארג כמובן ...עדיין מדובר בילד מחונן

MexMex

New member
אתה לא רוצה להגיד לי...

שהייתי מעדיף את האח החורג מבית הוסאברג? הרי הוא לוקה בכל מה שקשור ל"אמינות" ול"איכות"...

למעלה