אני מצטערת, הצבא זו בהחלט חוליה
חלשה בחיים שלי, ובעצם גם בשל אחותי, החבר שלי, החבר של אחותי, בני הדודים, בעצם אני לא מכירה אישית מישהו חוץ מרועי10 שלא סבל בצבא. והרצון שלך להתגיס ולתרום, הזכיר לי אותי, לפני שנכנסתי למוסד הזה (איך הרגשתי גאווה עם המדים לפני שהתחילו הבעיות בטירונות, איך רקדתי עם המדים מול המראה, איך רציתי לתרום). אז אמרתי לך מה שהייתי רוצה שיגידו לי בדיעבד - שאם זה לא הולך, לקחת את הרגלים ולברוח, כי זו לא את/אני, זה הממסד הזה. כי חלק ממה שתרם למשבר שלי היה גם התחושה של כשלון שחשתי שהוא באחריותי, תחושה שלא הייתי רגילה אליה בעבר. ולאנשי OCD יש נטיה לקחת אחריות גם על דברים שלא באחריותם. כפי שאמרתי, אני מקווה שהצבא ילך מצוין עבורך, אבל הייתי בהחלט מציעה להנמיך ציפיות ולהכין תוכנית מגירה למקרה שלא ילך. כי אנחנו כאנשי OCD באים עם תפיסה מאוד חזקה של צדק, וכוונות טובות ופחד מלפגוע, ובצבא זה יכול להתקל בקיר. מי שלא מפתח אטימות יכול מאוד להפגע. ואטימות זה כמעט שם נרדף לממסד הצבאי. אני מאוד מקווה שתפלי על נווה מדבר, על מקום נעים, שהאנשים בו יהיו נעימים, ושתהני מהשירות. אני פשוט גם מקווה שאם זה לא יהיה כך, שתוכלי לעזוב בזמן, לפני שיגרם לך נזק בלתי הפיך, כפי שקרה לי.