Kobe - The Interview

fatnoam

Active member
Kobe - The Interview

אחמד ראשאד תפס את קובי לשיחה של 47 דקות נהדרות. מראיין שיודע לשאול את השאלות הנכונות, ומרואיין שעונה מה שבא לו, בלי מסיכות, ושיש לו insight כל כך שונה משל כולם. הראיון הזה הוא לא פחות ממסמך אנושי מרגש. אתם קצת מכירים אותי בתור מישהו שלא מת על קובי (ובעיקר שונא את המעריצות שלו), ולא רק שהתרגשתי מהראיון הזה, אלא גם זה שינה לי חלק מהפרדיגמות שהיו לי על השחקן והבנאדם.

אין לי לינק לצערי, הראיון המלא היה פתוח לי בליג פאס, אבל אני בהחלט ממליץ.

אפרט בפוסט נוסף כמה היילייטס מהראיון, למי שמעוניין. זה פשוט ספויילר אז אני מפריד.

fatnoam

Active member
ספויילרים מהראיון

אני נורא חיכיתי לקטע על שאק. ואז אחמד ראשאד שואל אותו בפשטות - "were you guys friends?" ואז קובי עונה פשוט "no" ואחרי פאוזה קצרה ניגש להסביר איך כל הגישה שלהם למשחק ולחיים היתה שונה. קובי מודה שם באופן גלוי שהוא לא היה מוסר לשאק בכוונה "because he was not working to get the ball". זה מתחבר לכל גישת ה-work hard play hard של קובי (וגם של דייויד גואטה).
&nbsp
אני צריך לצאת, אבל אמשיך עם כמה סיפורים לאחר מכן אם יהיה עניין.

off shekel

New member
אשמח להמשך

עקב האנגלית הרעועה שלי אני לא באמת מוצא טעם להתחיל לראות את זה אבל מצד שני סקרנת אותי מאוד, ככה שאם תוכל להביא עוד קצת דברים משם זה יהיה מעולה.
&nbsp

fatnoam

Active member
עוד ספויילרים

1. היה קטע שקובי נשאל על ג'ורדן, שהרי הם הספיקו להיפגש אחד מול השני מספר פעמים. קובי מספר, שכשהוא היה בן 21, הוא ישב באיזו שיחה עם ג'ורדן ופיל, ואז מייק הקניט אותו, אז הוא פשוט הקניט בחזרה. מייק אמר לו משהו כמו "אם היה לך אומץ היית עולה לשחק מולי 1 על 1", אז קובי ענה "אם היה לך אומץ היית עולה לשחק מולי 1 על 1". קובי סיפר לאחר מכן שפיל הלך עם מייקל, ומייקל אמר לו " I like this kid. he got guts". ואז קובי, שתמיד נראה כאילו והוא מנסה להוכיח לכולם שהוא יותר טוב ממייקל, מתחיל לדבר על ג'ורדן. אני מצטט בחופשיות, אבל זה היה משהו כמו "הרבה אנשים מדברים על מייקל שהיה אתלט וסקורר וחזק, אבל תבינו שמה שהיה בו הכי מדהים היה הצד הטכני. היתה לו טכניקה מושלמת (FLAWLESS). כשראיתי אותו משחק, אמרתי לעצמי שאני רוצה שתהיה לי טכניקה כמו שלו. כשהיינו משחקים אחד מול השני הייתי שואל אותו איך הוא עושה דברים מסויימים, והוא היה מסביר לי", ואז אשכרה מראים סרטון שלהם, ומגבירים את הווליום, ושומעים את קובי שואל אותו על איך הוא גורם לאנשים לקפוץ מהפייקים, ומייקל מסביר לו משהו על שצריך להרגיש עם הרגליים אם הם מתכוננים לניתור או לא, ולהגיב לזה.
&nbsp
עזבו שהסיפור הזה לא פחות ממדהים בעיני, אבל זה מלמד כל כך הרבה על הגישה המקצועית של קובי למשחק.
2. עם כל ההערכה למייקל, שצריכה להיות מובנת מאליה, קובי מדבר על הערכה לשחקנים אחרים. שהוא מתחיל לספר על לברון, וקארי והארדן ועוד כמה שמות שהוא מזכיר, הוא בכלל לא מדבר עליהם כנחותים ממנו, כמו שהוא נותן לכל העולם להרגיש שהוא חושב. הוא מעריך אותם מאוד. הוא פשוט לעולם לא יראה את זה, כחלק מהפסיכולוגיה של המשחק.
&nbsp
3. עוד קטע שמאוד אהבתי, זה שאחמד ראשאד שאל את קובי "מה עושה שחקן ברמה שלך, שכבר לא מנתר כמו פעם, לא מכדרר, לא קולע כמו פעם. איך אתה נשאר רלוונטי?". ואז קובי עונה "you adjust". מן תשובה אופיינית קצרה כזו, שלא אומרת הרבה. ואז קובי באופן לא אופייני, מתחיל לפרט. "הסתכלתי על ה-ALL TIME GREATS. לא כולם שם אתלטים, לא כולם שם מהירים, לא כולם שם יודעים לכדרר. מג'יק, בירד, מייקל, אוסקר, דוקטור ג'יי. כולם שלטו, ולכולם היה סגנון שונה. כולם באו עם יכולות פיזיות שונות. אז הסתכלתי מה הם עשו כדי ליצור יתרון קבוע על היריבים, והבנתי מה אני צריך לעשות כדי לשמור על רמה גבוהה למרות שהגוף לא מה שהיה פעם."
&nbsp
שוב פעם, פרגון, שוב פעם מקצועיות שאין כמוה, שוב פעם עבודה קשה, שוב פעם הבנה. תלמיד של המשחק. מעולם לא ידעתי שקובי כזה.
&nbsp
4. בראיון קובי אפילו נשאל על איך הוא היה בתור חבר לקבוצה. ראשאד שאל באופן די ישיר איך קובי היה מרשה לעצמו "להתעלל" בחברים לקבוצה. קובי ענה לו, ומה שמדהים בזה, זה שבתשובה שלו לא היה שום דבר אישי. הכל מקצועי, כרגיל. קובי מדבר על מנהיגות, ואיך המנהיגות שלו היתה קשוחה, כי ככה הוא חשב לנכון שצריך לעשות. קובי נתן דוגמא, שאם נתקע לך משהו בשיניים, יש שני סוגים של אנשים. אלה שלא יגידו לך כלום ויתעלמו מזה, ואלה שיגידו לך בפנים שיש לך משהו בשיניים, כדי שתוכל להוציא אותו ולהמשיך כרגיל. קובי בכלל לא מתייחס לחברים לקבוצה כחברים, אלא כקולגות. הוא מספר כמה הוא כיבד והעריך שחקנים ששיחקו איתו, אבל שמבחינתו זה לא משנה כמה הוא אוהב מישהו, כשהוא חשב לנכון שצריך להעיר או לתת בראש, הוא עשה את זה. חסר פשרות לחלוטין.
&nbsp
אישית, אני לא מסכים עם הגישה הזו, אבל אני לא יכול שלא להעריך את הטוטאליות שבה.
&nbsp
&nbsp
בקיצור, אם אתם אוהבים NBA תראו את הראיון הזה. אני סתם חופר פה.

לגבי סעיף 4

לפי מה שהבנתי גם מייקל היה כזה, גם לברון כזה.
&nbsp
היום פשוט יש הרבה יותר מדיה, מצלמות באימונים וכל מיני בולשיט אחר אז כולנו יותר חשופים לזה.
מייקל כנראה עשה דברים יותר גרועים ממה שקובי עשה לסשה באימון עם קריצה, כמו הבוקס לוויל פרדו או סטיב קר.
&nbsp
“I hate to tell the story but Will and I are still good friends… Typical Phil (Jackson) we run this play and Will set an illegal pick on MJ, and MJ said,’Will, don’t do that again.’ ‘Whatcha talking about’ that’s Will. MJ says alright; Phil says run it again. So naturally we run it two more times, illegal pick. MJ walks up to Will — boom. Lit him up. It was over; we grabbed Will — you’re not going to hurt MJ. MJ can take care of himself. The next day on the plane, Will gets on with this huge shiner.”
&nbsp
The best part is Grant says they separate anybody from going after Jordan — they need Jordan — that means he can just go after whomever he wants.
&nbsp
Good luck pulling that off in today’s media world.
&nbsp
לברון אם אני לא טועה כמעט עשה אז מצ'למרס ערוגת פרחים קטנה לצד הספסל.
&nbsp
http://probasketballtalk.nbcsports....alls-the-time-jordan-punched-him-at-practice/
&nbsp
http://probasketballtalk.nbcsports....-the-time-michael-jordan-punched-will-perdue/
&nbsp
&nbsp
ואגב אני חושב שהסיבה שדוראנט מתעקב מאחור, זה כי הוא נחמד מדי והוא לא כזה.

Reutk

Active member
איזה אלוף! תודה רבה .

נראה לי שאני הולכת לבלות את רוב סופ"ש מול המחשב.

ראיתי חלקים מזה לפני כמה ימים ב-video באתר של ה-NBA

ממש ראיון מעולה. הרבה פעמים הראיונות האלה זה פשוט אוסף של חרטוטים על עבודת צוות, הקרבה ושאר מונחים מופשטים שלא באמת מסבירים לך שומדבר אבל פה הוא ממש נפתח והסביר מה הוא באמת חושב וזה, קיצר שווה לראות.

EizoTop

New member
תודה רבה!

נשמע ראיון מאוד מעניין.
חוץ מזה, אני מגיב פה אחרי כמעט 4 שנים שאני עוקב בשקט..

somone1411

New member
ראיון נהדר

ישבתי עכשיו 46 דקות בלי למצמץ.
&nbsp
יהיה עצוב מאוד כשהוא יפרוש, שחקן של פעם בדור, אגדה, השחקן שלדעתי היה התחרותי ביותר אי פעם. וזה מה שצופה אוהב לקבל מהשחקנים שהוא רואה בטלווייזיה או במשחק עצמו - להיאבק, להתחרות, לרצות לנצח בכל מחיר. זה קובי, וזו הסיבה מדוע התאהבתי בו. כמובן לצד יכולות הכדורסל המרהיבות שלו
&nbsp
רק קצת התבאסתי שאחמד לא שאל יותר על המצב העכשווי של הלייקרס.
כמו שאני מכיר את קובי הוא מתפוצץ מפנים, וכן הייתי מצפה ממנו לדרוש יותר מההנהלה. אבל אני מניח שבשלב הזה של הקריירה שלו, זה כבר לא בוער לו כמו פעם. ואפשר להבין, אך עדיין אני לא יכול שלא לחוש תסכול ואכזבה, לראות את השנים האחרונות שלו מתבזבזות כך. כמובן גם בגלל אותם פציעות ארורות.
&nbsp
בסך הכל גם אם הוא יפרוש מחר, אני יודע שכאוהד עשיתי הכל כדי להיות קרוב אליו. הייתי ב-3 משחקים שלו וראיתי אותו מקרוב (במשחק במיאמי ירדתי למטה עם החולצה שלו והוא עשה לי OK עם היד אחרי שכמובן לא התביישתי לצעוק לעברו קוביייייייייי חחח). בזבזתי הרבה זמן וכסף בשבילו. אני שמח, שמח שנוצר אהבה וחיבור כזה ביני לבין ספורטאי. אין ספק, לא אשכח אותו לעד.

fatnoam

Active member
תראה היה ראיון מאוד אוהד

קובי סיפק שם הצהרה שהשנים אחרי שאק (בהם הלייקרס היו ממש גרועים) היו הטובות בקריירה מבחינה אישית.
&nbsp
ראשאד יכל להתעכב איתו על איך שהלייקרס נראו בתקופה הזו, אבל הוא לא עשה את זה. הוא שאל את קובי אם הוא התאכזב שלא הביאו לצידו כוכבים נוספים, ואז קובי אמר ״I had patiance״. ראשאד אמר שזה לא אופייני, סבלנות לקובי בראיינט, ואז קובי הסביר את זה בתור ״startegic patiance" שכאילו לדעתי זה נורא מעניין. ואז ראשאד די עזב את זה. וישר הגיעו לטרייד של גאסול וההצלחות שנבעו לאחר מכן.
&nbsp
ראשאד גם שאל את קובי על ההפסדים בגמר, קובי הודה שההפסד לסלטיקס הכי כואב, וראשאד לא נכנס איתו לשאלות של למה הם הפסידו, מה לא עבד, מה כן עבד וכדומה. כאילו במהלך הראיון ראשאד לא רצה להתעסק בדברים הרעים בלייקרס בזמן הקריירה של קובי. גם בגלל זה לא דיברו על המצב בקבוצה היום, כי זה גם דבר רע, וגם דבר שלקובי הפצוע, אין ממש יכולת להשפיע עליו.
&nbsp
וכן היה ראיון מסקרן ומרהיב.

למעלה