Knacks

• פותח הנושא IceL
  • פורסם בתאריך

IceL

New member
Knacks

כמה משחקים של WW משתמשים במונח הנ"ל, ואני רוצה תרגום שלו. בבילון: כשרון מיוחד, מיומנות, יכולת; קול פיצוח. אבל כמובן שצריך להפריד את המונח מנוחים רגילים לכשרונות ומיומנויות.

DDN

New member
זה אומר משהו שהוא כמו מתת אל בשבילך,

לדוגמא, אצלי שימוש במחשב בא בקלות, זה הKNACK שלי. דוד שלי יודע 11 שפות, זה הKNACK שלו. ביבי נתניהו יודע לשקר/לפשל ולצאת חלק מכמעט הכל, זה הKNACK שלו רוקי בלבואה יודע לחטוף מכות ולהישאר בחיים ועומד, זה הKNACK שלו וכן הלאה. .. .

DDN

New member
להיזכר איזה שפות דוד יעקוב יודע. .. .

עברית, אנגלית, רומנית, הונגרית, יידיש, גרמנית, פולנית, יפנית, סינית ושכחתי שתיים. יכול להיות שאיטלקית וצרפתית.

0Pandemonium0

New member
איך הוא יודע את כל אלה?

וכשאתה אומר "יודע", אתה מתכוון דובר וקורא שוטף?

באותו עניין: מיני סקר - כמה שפות אתם יודעים?

אני שולט בעברית שוטפת, קורא אנגלית די טוב ומסוגל לנהל שיחה סבירה, אם כי בכתיבה אני קצת יותר איטי (אבל כנראה מספיק טוב כדי לעבור פעם מבחן מסויים שדרש כתיבת מסמך באנגלית. לא, לא בבית הספר). בנוסף, אני מסוגל לנהל שיחה עילגת למדי ברוסית ולזהות אותיות קיריליות, וגם לקרוא קצת גרמנית ברמת כותרות העיתונים בעזרת מילון...

IceL

New member
תשובות

עברית שוטפת, אנגלית גם די- מסוגל לקרוא ולכתוב ברמה סבירה+. מכיר בסביבות 300 מילים ביפנית ומסוגל לזהות תחבירי משפטים בשיחה "מודרנית" שלהם, אבל לא ממש להבין את מלוא התוכן של המשפט.

Serpent Axis

New member
אני יודע...

עברית היא שפת האם שלי, אני דובר שוטף. באנגלית אני ברמה די טובה, לא רחוקה מהרמה שלי בעברית. הערבית שלי חלשה מאוד, אני יודע כמה משפטים אבל מערבב בין הניב העיראקי לבין הניב המקומי (שהן כמעט שתי שפות שונות לחלוטין). אני יכול לקרוא ולדבר ספרדית מקסיקנית ברמה בסיסית. ברומנית אני מסוגל לנהל שיחה פשוטה, כל עוד הדברים לא מסתבכים (אני יכול לקלוט הכוונה למכולת, אבל לא להסביר את המכניקה של קש"ק). אני דובר קצת רוסית ויכול לקרוא בקרילית (אבל לאט, אז אני לא יכול לקרוא כתוביות בטלוויזיה, למשל). אני מסוגל להסתדר בסקוטית, אבל זו לא חוכמה כי היא פשוט ניב מעוות של אנגלית ארכאית. אני יודע ממש קצת קריאולית האיטיאנית, לא מספיק בשביל שיחה נורמלית אבל אני יודע פחות או יותר להרכיב משפטים ולהגיד דברים בסיסיים. אני יודע לקרוא בהונגרית ולהגיד כמה מילים, אבל לא יותר מזה. עם יד על הלב אני יכול לומר שאני דובר שתי שפות, רק עברית ואנגלית נמצאות אצלי ברמה שמבחינתי אני דובר את השפה ולא סתם "יודע קצת".

0Pandemonium0

New member
שולט לגמרי בעברית, מן הסתם. אנגלית די כמוך:

אני קורא טוב ומסוגל לנהל שיחה, אם כי כנראה לא על דברים שברומו של עולם. ואני כותב דווקא מהר, כמו, או כמעט כמו, עברית. מסוגל להבין יפנית פשוטה ולנסח משפטים פשוטים, הבעיה היחידה שלי היא באוצר מילים מצומצם. כתיבה וקריאה זה די סיפור אצלם, למרות שאני מסוגל לכתוב ולקרוא קצת. יש כתב פונטי, שאותו אני מסוגל לקרוא לגמרי, אם כי אני קורא כמו שילד בכיתה א' אצלנו קורא עברית. אני גם לא תמיד מבין מה אני קורא, בגלל אוצר המילים המצומצם. את ה"ציורים", הקאנג'י, אני מבין מעט מאוד, ומסוגל לכתוב בין שמונים לתשעים, כשיש כמה עשרות אלפים, אם אני לא טועה. גרמנית אני מסוגל להבין קצת פחות מיפנית. שוב בעיה של אוצר מילים, אלא שהפעם גם הדקדוק שלי קצת מוגבל. לכתוב ולקרוא זו לא בעיה, כי האותיות הן אותיות לטיניות ואני די שולט בהגייה. אני יודע קצת לטינית, אבל ממש קצת. לכתוב ולקרוא זו לא בעיה אם יודעים את ההגייה, אבל אני לא יודע דקדוק ובעל אוצר מילים מוגבל גם בשפה הזו. יודע לקרוא ולכתוב צרפתית ומכיר כמה מילים, אבל זה הכל. יודע קצת הגייה איטלקית וקצת הגייה של אנגלית עתיקה, ואני לא חושב שאני זוכר משהו מהונגרית או הולנדית, שפעם ידעתי קצת. יודע כמה מילים בסינית, וכמובן, מילה יחידה בפרסית שאני לא שוכח להתגאות בה בכל פעם שאני יכול.
בקיצור, המון שברי שפות שאני צריך לחבר מתישהו לכדי שפות שלמות, אחרי שאגיע לרמה מספיק טובה ביפנית ובגרמנית.

Nihau

New member
עברית, אנגלית, חתולית ברמה שוטפת

קצת ערבית, מעט יפנית, מעט מאוד סינית, קמצוץ תערובת אפריקאית של סווהילית וטיגריט ועוד שפה ששכחתי את שמה, פירור ספרדית. בכל מקרה מאשימים אותי בטלפתיה (המנחים שלי על כל מקרה) אז זה לא כזה משנה. כשצריך תקשורת יש וזהו.

בן קדם

New member
כל מיני

עברית ואנגלית בכל הרמות (דיבור, הבנת הנשמע, כתיבה קריאה) אכדית - טוב דיבור, הבנת הנשמע וכתיבה לא רלבנטים, אבל בזמנו (לפני שעזבתי את התחום ) שלטתי די טוב בקריאה ברוב הדיאלקטים/תקופות (זו שפה שהתשמשו בה כמעט שלושת אלפים שנה במרחב מאוד גדול כך שהיו הרבה כאלה), בדיאלקטים מסוימים, אפילו הגעתי לרמה שיכולתי לקרוא ישר מהיתדות ללא שימוש בכלי עזר כמו לקסיקון יתדות ומילון וזכרתי פרקים שלמים מעלילות גלגמש ועשרות מובאות מחוקי חמורבי בע"פ (ועכשיו שאני חושב על זה, יכולתי גם לכתוב בכמה דיאלקטים....). גרמנית - דיבור עילג, הבנת הנשמע טובה, כתיבה עילגת, קריאה בינוני (עיתון אני מסוגל לקרוא ברמת הבנה די טובה, אבל בשביל משהו מעבר כמו ספר - אני אזדקק למילון). ערבית - ספרותית, למדתי לפני המון שנים, אבל אני עדיין מבין את רוב מה שאומרים בחדשות, מסוגל לקרוא טקסטים פשוטים ועם מילון אפילו טקסטים ספרותיים מאוד מסובכים וקשים. לדבר - אפס (ואני מקדיש את ההודעה לאוניברסיטה העברית שמוציאה אנשים שמסוגלים לקרוא את הקוראן אבל לא לשאול "מה שלומך ואיך אתה מרגיש?"). צרפתית, ספרדית, איטלקית ותורכית - דיבור וכתיבה ממש רצוצים, הבנת הנשמע והנקרא ברמה מאוד בסיסית (בוא נגיד שאי אפשר למכור אותי בשפות האלה, ועם מילון ביד אני יכול לקרוא טקסטים ברמת כותרות בעיתון). אוגריתית, ארמית שומרית - ידע בסיסי בהבנת הנקרא (יכולת לקרוא טקסטים פשוטים עם מילון). זהו אני חושב בערך.

BluePrint

New member
לא מספיק.

פעם הייתי תלמיד מצטיין בערבית, אבל זה עבר לי בשנה השניה. עברית ואנגלית לא למדתי. לא בכיתה בכל אופן. ציונים בלשון ואנגלית קיבלתי רק בגלל "קשירת קצוות" בזמן פרוק המוסד החינוכי בו למדתי. אני יכול להסתדר עם שתי השפות - בדיבור, קריאה וכתיבה - אבל לא בצורה טבעית ושוטפת. (צריך מספר שניות לחשוב על מה אני רוצה לומר, ומספר דקות על מה אני רוצה לכתוב) בגלל שרוב הזמן אני בסביבה דוברת עברית בה אני "חזק יותר", את המילון אני משאיר בבית, אבל מילון אנגלי נמצא עלי בכל עת. (ומתיעץ בו לפחות פעם ביום) בנוסף, אני מקשיב למה שאנשים אומרים במקום לנושא עליו מדברים, מה שגורם לעיתים לקשיי הבנה.

BluePrint

New member
בפעם הבאה שנפגש. (אולי)

אני מדחיק את המקרים האלו, שנובעים מהנסיון שלי להבין את השפה המדוברת ע"י הבסיס שיש לי בעברית. קורה בעיקר בזמן שמספרים או מסבירים משהו ואני מבין את הנאמר שהפוך מהכוונה, או מתבלבל לגמרי בגלל הדגשה מיותרת של פרטים לא נחוצים. הממם... כשאני מסביר משהו ומעיר הערה שולית, תמיד זוכרים את ההערה הלא ממש נחוצה ושוכחים את הפרטים החשובים. אולי יש קשר כל שהוא...

רמשטיין

New member
אוי, הזדמנות לשוויץ ")

אנגלית שוטף, ואפילו עם מבטא וסלנג בהתאם לאדם שאני דובר איתו, בין עם סקוטי, אוסטרלי, ניו זילנדי או דר' אפריקאי עברית כמובן, קצת ערבית, קצת רוסית (מי בארץ לא יודע קצת רוסית בימינו?) ועוד תריסר שפות או יותר ברמה שאני מכנה "מספיק להתחיל עם בחורה" ביניהן: צרפתית, איטלקית, ספרדית, גרמנית, רומנית, ויפנית אה, וגם קלינגונית ואלפית ")

The Evil Rabbit

New member
פחות ממה שהייתי רוצה

עברית ברמת שפת אם, אנגלית ברמה טובה מאוד (אני מניח) וערבית ברמה נמוכה, אבל אני מרחיב את זה לחמש יחידות (ומתכוון לנסות לעשות עם זה משהו בצבא, אבל עד אז אלוהים גדול). ואני ממש רוצה ללמוד אספרנטו.

למעלה