KL250

KL250

שווה לחשוב בכיוון?
או במילים אחרות: (בהנחה ואני לא 'רוכב על' שלא ממש משנה לו איזו מכונה נמצאת מתחתיו) - חוץ מדיונות ומסלולי מוטוקרוס מאולתרים יש עוד מה לעשות איתו?
כי המחיר מפתה...

המחשמל 64

New member
מנהל
תמיד אפשר לחשוב בכיון השאלה היכן כאן

המחיר המפתה? אני רואה אופנוע מוטוקרוס ,שמחירו נמוך לדוגמא מהימהה 250 החדש המקביל רק בכ-4500 ש"ח.בלבד. מחירו זהה להונדה 250x אינדורו.אז לא רואה כאן פיתוי גדול.....
אבל זה אני כאמור.

two times

New member
נראה לי שהוא מדבר על המבצע שיש כרגע

kl250f נמכר במבצע כבר כמה חודשים. 50 אלף שקל.
סתם בהקשר הזה אפשר לציין שאפילו עם המבצע מוכרים מאוד לאט. גם ה 450 וגם ה 250 ביחד מכרו 10 יחידות בלבד בשלושת החודשים הראשונים של 2016. וזה עוד במחיר מבצע כאמור.
&nbsp
בקשר לאופנוע עצמו: ממה שקראתי - זה מוטוקרוס. פשוט עם תאורה מראות וגלגל אחורי 18. חוץ מזה kx רגיל לכל דבר ועניין. אם אתה אוהב לתת גז, ורוכב בעיקר איפה שצריך לתת גז - הוא יתאים לך כמו כפפה. אם פחות אז הוא יתאים לך פחות.
זו סתם דעה אינטואיטיבית של קומון סנס. אין לי מושג מבוסס על האופנוע הזה ולא על שימושי מוטוקרוס ככלי אנדורו בכלל.
חכמי הפורום בוודאי יוכלו להרחיב מנסיונם בעניין.

Old School2

New member
הפיתוי הוא

ששניהם במצב סטוק חנוקים ולשחרר את הסוסים החבויים עולה הרבה
ועדיין לא תגיע לתגובת מנוע של מוטוקרוס. יכול להיות שמנוע מוטוקרוס מיותר ואפילו יעלה בכמה שניות נגד השעון או איזה קושי פה ושם במצבי אחיזה גבוליים אך במרבית הזמן נשמע הרבה יותר כיף. בקיצור אופנוע אינדורו על סטירואידים נשמע טוב, במיוחד בנפח הזה. כל זה כאמור מקריאת מבחנים- טרם רכבתי על אחד אבל גם כיום אני נהנה מאוד על אופנוע עם הרבה יותר כוח ובעל תגובות חדות ממה שבאמת "צריך"

Old School2

New member
ציטוט מפולגז לגבי המתלים

"אופן מפתיע למדי דווקא אהבנו את ההתנהגות הדינמית והתנהגות הבולמים. המשקלים של צמד הכלים נמוכים יחסית לאופנועי אנדורו, ומרגישים את זה היטב כשמזיזים את האופנוע תוך כדי תנועה. הבולמים, על אף היותם מכוילים למוטוקרוס, עבדו מושלם בשטחים הטכניים שבהם רכבנו."

המחשמל 64

New member
מנהל
אז זהו שאני לעולם לא התרשמתי ממבחן של זה או אחר

לא קשור לפול גז או לא.
באופן אישי ועל סמך נסיון חיים נאמר, אני תמיד מעדיף לשמוע חוות דעת של קולגה
לתחום ומה שיותר חוות דעת!!. רכיבה של אקטיב, הנשמה הצהובה ,אניגו ,פנגלזון על הימהה כל אחד בתרומתו שתחושותיו כפי שרכב על האופנוע, יעניקו לי הרבה יותר מידע מכל מבחן במגזין זה או אחר.
לכן כל מה שנכתב לגבי הבולמים רלוונטי כסקירה ויחד עם זאת במידה מועטה עבורי כי זה לא מידע מספיק "מכסה שימושיות" הייתי מגדיר.
היו רוכבים עליו 4-5 רוכבי שטח היה לי בכל אופן עדיף אלף מונים.
לכן אני תמיד לוקח הכל בפרופורציה מתאימה שום מבחן של רוכב בודד לא יהיה כאקסיומה עבורי .

enigo

New member
רגע, לא הבנתי... אם נשמה כותב כאן, הוא קולגה. אבל אם הוא

כותב לאתר כלשהו אז זה כבר מבחן. אז מה, פתאום לא תתרשם ממה שהוא כותב?

המחשמל 64

New member
מנהל
תקרא מה שכתבתי. הנשמה הוא לא "בוחן" גם אתה לא וגם אקטיב

לא וגם פנג' לא. כולנו רוכבי שטח /הובי ועדיפה לי בכל אופן העברת התחושה מרוכבים וברמה שונה אפילו- זה דווקא טוב מרחיב את היריעה. בוחן במגזין כזה או אחר זה סבבה ונחמד אבל לי זה לא מספיק. לא תמיד החוויה מועברת או הכי ברורה לעומקם של דברים.מבחן על השרקו שמספר רוכבים עליו ברמות שונות וכותבים את שכותבים עדיפה לטעמי. אתה אגב לא חייב להסכים כן.
אני בעד משפטים שהם ממש בחווית הרוכב בסגנונו לא קשור אם הוא כתב את הסקירה באוטו או בנזימה או כאן.
לקרוא את הסקירה של הנשמה כסקירה ותוכנה בחוויה שהיא מעבירה שהוא ממש לא בוחן או מוגדר ככזה אלה רוכב הובי היא אלף ואחת מונים טובה לי מכל מבחן כולל בפול גז.
עכשיו בטח הכל ברור.

Old School2

New member
חוות דעת אישית זה נחמד אבל בוחן זה מקצוע

חוות דעת מאנשים שכלי בבעלותם מושפעת מהרבה שכנוע עצמי.
חוות דעת מרוכב מצוי שרק עשה סיבוב על כלי- לרובנו אין את היכולת לתרגם פידבק מרכיבה קצרה, לנתח ולהבין באמת את מכלול איכויות או תורפות של כלי.

חוות דעת של בוחנים- כמו סביו, אביעד אברהמי, כפיר לווין, היא אופרה אחרת לגמרי.

enigo

New member
מה גם שברכיבה מזדמנת, אין לך זמן לכייל את המתלים כראוי

ואני מאמין שבוחנים, שמבלים עם הכלי לפחות יום שלם, כן עושים את זה.

המחשמל 64

New member
מנהל
צודק לחלוטין לגבי הבולמים. יחד עם זאת

יבוא בוחן כזה או אחר ויכתוב את דעתו לגבי שימושיות במקרה הזה של הקוואסקי באינדורו ותבוא אתה כרוכב יחד עם עוד כמה כמו אקטיב נשומה ואולי נוספים ותאמרו דעתכם באותו הקשר וכאשר מדובר בנושא מהותי התנהגות המכונה לי אין שום צל של ספק למי אתן משקל השפעה על החלטתי,זו כוונתי!!
וזה לא יהיה הבוחן הבודד כאמור גם אם הוא בוחן. יהיה משקל לדבריו אבל בשקלול ההחלטה הוא יהיה לי כאמור קטן יותר.

המחשמל 64

New member
מנהל
לגבי אופנוע אני לא רואה שכנוע עצמי.לגבי

הנושא הנדון מי קבע שהבוחן לו אין שכנוע עצמי? או בו נאמר הבוחן פלוני לצורך העניין יאמר שהבולמים בקוואסקי הם כך וכך לאינדורו בציטוט שנתת. זה בסדר כן אען לי חצי טענה לזה אבל אני טוען שזה לדעתי והבנתי כקביעה ממש לא מספיק.
הבוחנים הכי טובים לי הם משתמשים שאופי רכיבתם דומה פחות או יותר לשלי.
אגב כפיר למיטב ידיעתי הוא לא בוחן הוא מדריך רכיבה.ואגב אם ניקח את דוגמת הימהה לא לנשמה לא לאקטיב ולא פנג ולא אניגו הם לא בעלי כלי כזה לכן הם נטולי שכנוע עצמי(כהגדרתך) בנושא.
אם אני אסכם את נקודת מבטי בנושא: זה בסדר לקרוא חוות דעת בוחנים שאני כבר ממש בכיון וכהשלמה למידע שאני מנסה לקבל לגבי כלי מסוים לשימוש מסוים. תמיד דעה של רוכבים טובים בעלי נסיון מעבר תוסיף המון בקבלת החלטה. כך דעתי בכל אופן.

a c t i v e X

New member
כן. ולא

גם בוחנים "מקצועיים" (עד כמה שאפשר לומר את זה על הארץ) מחזיקים כלי פרטי, לכולם יש איזה חבר בשיווק של איזה יבואן, כותבים במגזין שנהנה מפרסומות של איזה יבואן...
&nbsp
יש רוכבים שרגילים ואוהבים רק 300 דו"פ, לא משנה החברה... יש כאלה שיאהבו תמיד כל כלי כתום
&nbsp
חוץ מזה, להזכיר את מבחן המשומשים בפולגז מ2006, של 9 כלים פרטיים שנבחנו ע"י רוכבים פרטיים. התוצאות היו הכי נכונות, מדוייקות ותקפות עד היום (למרות ה200 עם מתלי הבטון של הנשמה המצהיבה)...
כולם אז הבינו את הייחודיות של הWR250F (שהיה הכי ישן במבחן) שכולם המשיכו לרכב עליו עוד ועוד גם כשהיום התקדם, נהייה חם והעייפות גברה, כולם נהנו מ250 2T הכתום שהיה שילוב אנדורו יוצא מהכלל (ובגללו קניתי כזה ב2010, שלי לא הצליח להיות מכוון כמו ה2006 ההוא)
לדעתי זה היה הדבר הכי מוצלח ומיוחד שפולגז עשו בתחום המבחנים

enigo

New member
ולרוכבים הפרטיים אין כלי משלהם? אין להם חברים?

אין להם אינטרסים?
מהבחינה הזו דווקא בוחן, בהנחה שהוא בוחן אתי, ורוב אלו שאני מכיר הם כאלו, יודע לנתק רגשות פרטיים ולבחון את הכלי בפני עצמו.
הדבר היחיד שבו אני מסכים עם המחשמל הוא שבוחן הוא לא פעם פשוט רוכב הרבה יותר טוב ממני, ולכן מה שמפריע לו לא בטוח שיפריע לי, ולהפך.

a c t i v e X

New member
לרוכבים פרטיים לרוב אין יבואן שמשלם פרסומות ולא יאהב ביקורת

לא מחמיאה
לי לפחות אין וגם לחברים שאני רוכב איתם אין
נכון שלכל אחד יש גם סגנון אופנוע או יצרן חביב עליו, זה מה שאמרתי, בזה, אין הבדל בין "בוחן" ל"רוכב"
&nbsp

enigo

New member
אז המבחן שלך מאוד פשוט - האם האתר שבו אתה קורא

מפרסם ביקורת שלילית גם עם אופנועים של מותגים שמפרסמים אצלו, או לא.
אם לא - למה לקרוא אותו?
אם כן - אז כנראה שהבוחן יודע להישאר אוביקטיבי למרות הכסף.
לא נכנסתי לפולגז בזמן האחרון, אבל אני מניח שרוב היבואנים מפרסמים אצלם - האם אין אצלם ביקורת על כלים?

כRובי

New member
הדיון על השפעת הפרסום על התכנים הוא כל כך 10 שנים אחורה

היום, בעידן הפייסבוק, אין שום משמעות לפרסום באתרים. גם ככה היבואנים (ובעלי החנויות בענף), מעדיפים לשים 300 שקלים, וגם זה אם הם התפרעו במיוחד, ולפרסם בפייסבוק. מגיעים לקהל מאוד מפולח, הרבה יותר גדול, בפלטפורמה בה כולם נמצאים ממילא רוב הזמן.
אם יש יבואן שבכל זאת מפרסם באתרי הנישה, זה בד"כ מתוך רצון לתמוך באותו ערוץ מתוך הכרה בחשיבותו לענף באופן כללי, ופחות מתוך מטרות פרסומיות גרידא.
הכוח האמיתי של היבואנים נעוץ בשחרור כלי המבחן לרכיבות העיתונאים (כביכול - מקור לתכנים עבורם) וברמת קשר הדוקה יותר - גם שליחה לחו"ל להשקות.
לא חושב שעל כלי מחורבן במיוחד יכתבו בכוונה דברים טובים, רק כדי לא לריב עם היבואן ורק כדי שלא ימנעו ממנו כלי מבחן\השקות. זה לא מספיק חזק כדי שמגזין ימכור את עצמו בעבור זה...
ומעל לכל - בואו נודה על האמת - אין שם בחוץכלים גרועים שמצריכים קטילות גורפות. וכשיש כאלו, הם בד"כ עולים בהתאם. לרוב כן יש התאמה בין התוצר הסופי למחירו לצרכן.

enigo

New member
נראה לי שהשאלה של אקטיב היא האם יכול להיות שבוחן

יתעלם מדברים קטנים בשם ה"ידידות". נגיד ידיות כידון גרועות, בעיות גימור, בוגים בסל"ד נמוך וכן הלאה. לא שיקח איזה זונגשיין 125 ויציג אותו כשילוב בין יכולת הכביש של מולטיסטראדה ויכולת השטח של קטמ 250...
ולדעתי, גם זה לא קורה. אני מכיר הרבה מהאנשים בתחום הזה, ורובם נמצאים בו בגלל האהבה, ונאמנים לאמת שלהם הרבה יותר מהמקובל בתחום העיתונות היום (ואין לך מושג עם כמה כאב זה נאמר). הבעיה היא שכל קורא שחושב אחרת מהכתב - ותמיד יהיו כאלו שיחשבו אחרת מסיבה כזו או אחרת - בטוח שהסיבה להבדל בדעות היא "שחיתות" של הכתב. כאילו שעם כל שאר האנשים בעולם הוא מסכים על כך דבר ודבר...
אגב, לא יודע מה קורה בתחום האופנועים, אבל בתחום הרכב יש עדיין הרבה מפרסמים, בהרבה כסף, והם לא עושים את זה מנחמדות או מרחמים. אבל אולי זה נובע מהבדלים בשוק ובקהל.

למעלה