KL250

two times

New member
"לרוב כן יש התאמה בין התוצר הסופי למחירו לצרכן"

בחו"ל. לא בארץ.
(כשבאים להשוות מחירי כלים ולהסיק מכך מסקנות - משווים את המחירים שלהם בחו"ל. למשל אירופה / ארה"ב).
&nbsp
פערי המחיר בארץ הם לא אינדיקציה לכלום חוץ ממתח הרווחים של היבואנים השונים.
&nbsp

enigo

New member
מתח רווחים, חוזק מול יצרן או פשוט שיטת תמחור

יש את אלו שמאמינים בפרסום מחיר אטרקטיבי שימשוך קונים לאולמות, ויש את אלו שמאמינים באפקט שיש להנחות על הקהל הישראלי, ולכן מפרסמים מחיר גבוה ו"עושים מחיר מיוחד" כדי לסגור עסקה.
&nbsp

פערי המחירים בארץ ובחול דומים, לא בסכומים

אלא בהפרשי המחירים היחסיים

בחלק ניכר מן המקרים.

a c t i v e X

New member
לא מדובר על לשבח כלי מחורבן

מדבר על ניסוחים יצירתיים לתופעות ברכיבה
משהו כמו הפנינה האלמותית "שפע של אינפורמציה" מהמבחן 250EXCF מול WR250F 2007...
&nbsp
אין כלים מחורבנים בקרב אופנועי השטח הטהורים, יש כל מיני יציאות משונות בקטגרויות ה"בדרך"
&nbsp
&nbsp

enigo

New member
אני לא חושב שהסיבה לניסוחים כאלו הם אינטרסים זרים, אלא

פשוט העובדה שיש דברים שקשה לתאר במילים.
יש מכוניות/אופנועים שבהם,נגיד, יודעים בדיוק כמה אחיזה עוד יש לצמיג הקדמי, ברמת המילימטרים. יש כאלו שלא. איך בדיוק מנסחים את זה? מניסיון - אין ניסוח שכולם יבינו בדיוק כמו שהכותב התכוון.

המחשמל 64

New member
מנהל
אניגו מה שאקטיב תאר בדוגמא לגבי הימהה

זה חלק מאותן הסיבות למה עדיף( אני מעדיף )עוד מידע ומרוכבים מקבילים. ועדיף לי שאלה יהיו בדיוק כמו שתאר נשומה. יש כאן קישור לרכיבה על השרקו 300. אני לא מכיר את האופנוע הזה בכלל. קראתי את הסקירות עליו מתוך עניין אמיתי. אני כרגע מכוון למשפטי סיום בסקירה בפול גז. לא הצלחתי להבין את המשפט סיום לגבי האופנוע הנ"ל ביחס לשאר המקבילים לו. האם לדעתך אני צריך להתייחס לזה כמשפט שנכתב כי לא ניתן להעביר במילים תחושה כזו או אחרת? מה אני או אתה או כל קורא אחר אמור להבין?
"הימהה ההונדה וההסקי מהוים לדעתינו פשרה מסויימת למי שמחפש אופנוע אינדורו ורסטילי לשימוש פנאי ולא ממוקד למרוצים"
הייתי במרוץ אתמול בגבעת המורה היה שם הכל מהכל וכולם נתנו שם אחלה גזים. דופים' מרובעים מצבע כתום לבן אדום כחול ועד בכלל.
באמת שניסיתי להבין מהיכן זה בא לא מצליח לי.
תובנות אם יש (גם לך ) אני יותר מאשמח.

enigo

New member
לא קראתי את המבחן, אבל המשפט הזה דווקא די ברור לי

משמעותו - אלו כלים ממוקדים, שעבור מי שלא מתכוון להתחרות איתם, דורשים פשרות בגלל אופי רייסרי. צריך כמובן לקרוא את כל הכתבה כדי לשים את המשפט בקונטקסט שיבהיר אותו סופית, אבל נראה לי שזו הכוונה.
ומה הקשר למה ראית במירוץ? הייתי פעם בחוצה ישראל, וקלטתי שם בחור עם DR600 בן 19 (זה היה ב-2006, הוא היה עם אפנוע מודל 87!). בהמשך ראיתי אותו שם גז ונהנה - אז מה, DR600 זה אופנוע מירוצים?!
אגב, האופנוע היה עם משהו כמו 6000 ק"מ, אמיתי - הבחור קנה אותו בשביל להשתתף בראלי הראשון שמוטו ארגנו בזמנו, ומאז שמר אותו במחסן ורק יצא מדי פעם להשתתף בראלי כזה או אחר.

המחשמל 64

New member
מנהל
אנחנו שנינו יודעים שDR600 הוא לא אופנוע מרוצים נקודה.

אבל קטמ 250F וימהה 250 WRF וכן הלאה וכן הלאה(לא מתזכר את ההסקי כמובן ואת ההונדה X כמובן) כן!!
ממתי אין להם אופי רייסרי? ולשרקו 300 יש? ולשרקו 250 אין?
איך אדם מהשורה שלא מבין גדול באופנועים ורוצה לקבל מידע או בו נאמר רוצה להחליט על איזה דגם ללכת וקורא עכשיו -חורש את הרשת+ הפורומים ומה לא על מנת לדסקס עם עצמו עצה על מה ללכת וגם אולי שוקל בעתיד להתחרות במתחילים לדוגמא , מה הוא אמור להבין....
מה אקטיב לא התחרה בזמנו עם הימהה שלו? ונשומה על הX לא התחרה וכרמלי ועמית שטרן וגז על ה250ים שהיו להם ומי לא בחייאת. מאיפה בא כמשפט סיכום לא ברור לי. הכל היה נפלא לי עד המשפט הזה אחלה סקירה לטעמי. זה דומה בדיוק לאותו משפט בלתי ברור שהזכיר אקטיב בדיוק על הימהה דאז במבחן מול הקטמ.אני בהחלט מסכים לאור זאת עם מה שאקטיב אמר ועם מה שאמר נשומה ובגלל זה הBENEFIT מהסקירות שלהם.

אנחנו שנינו יודעים אבל שכולם מרוצים מאופנוע DR600

אם למישהו יש שאריות ממנו,אפנה אותם, גם בהתראה קצרה.

enigo

New member
חייב להגיד, שאחרי אותו סיבוב - ירד לי לגמרי החשק מ-DR600

לא יצא לי לרכב על DR600 בימי השיא שלו, ולכן אולי אין לי נוסטלגיה להשען עליה, אבל במונחים מודרניים - זה אופנוע נוראי.
המושב הרחב יחד עם מיכל הדלק הענק מפשקים אותך כמו כוכבת פורנו בסרט גנג-בנג, ועוד יש למושב פינות קשות שחותכות בירכיים. תנוחת הרכיבה נוראית, שום דבר לא נמצא איפה שהוא אמור (אבל לפחות חלק מזה בטח אפשר לסדר עם כידון אחר). המתלים מרגישים כמו ספגטי טבול בשמן זית, זזים לכל הכיוונים בלי שליטה.
אחרי חמש דקות של סיבוב בחניון הלילה של המירוץ, הבנתי את ההתפעלות של חבר לרכיבה שעבר מ-DR600 ל-TT600S. כמה שהאחרון נחשב במונחי היום דינוזאור כבד ומסורבל, הוא בכמה רמות מעל ה-DR.

enigo

New member
אמרו בדיוק ההפך - שמי שמחפש אופנוע לא למירוצים, יצטרך להתפשר

איתם, כי כנראה שהמתכננים של האופנועים הללו בחרו בפשרות שהן ממוקדות מירוצים, ופחות שימוש חובבני. וטיעון ה"התחרו עם האופנוע" לא רלבנטי - יוני התחרה (וניצח ביד רמה) במרוצי ראלי ואנדורו על DR400. אז מה, DR400 הוא אופנוע מירוצים? ממש לא. אפילו לא אחרי כל השיפורים שהאופנוע של יוני עבר.
כאמור, אני לא יודע להגיד למה בדיוק הכוונה במשפט הזה בלי לקרוא את המבחן. יכול להיות שמדובר בפשרות בכיול המתלים, יכול להיות שפשרות באופי המנוע, ויכול להיות שבמשהו אחר. אבל המשפט, בתור משפט, בעיברית - ברור ופשוט למדי. האופנועים שהוזכרו הם אופנועים שמכוונים יותר למירוצים מאשר לרוכב החובב. לא מבין איפה הבעיה.
אגב, אנילא בא להגיד שאין טעם לקרוא סקירות של משתמש "רגיל", ואם אתה מכיר את אותו משתמש, ויודע איך למקם את האמירות שלו במרחב, אז בכלל טוב. אבל צריך לדעת לבור את המוץ מהתבן (יש מלא סוקרים מטעם עצמם שכותבים שטויות מוחלטות), ובכל מקרה לפסול את מה שכותבים הכותבים המקצועיים זו טעות לדעתי.
&nbsp

a c t i v e X

New member
עזוב, הכתבה מסתיימת במשפט מוזר, לא מנוסח ברור ולא הגיוני

"אפשר לקחת בחשבון גם את אופנועי האנדורו בנפח 250 סמ"ק ואז טווח המחירים רחב יותר – החל מ-56 אלף ש"ח להונדה CRF250X, דרך כ-60 אלף ש"ח ל-TM EN250Fi ו-61 אלף ש"ח לימאהה WR250F החדש, ועד כ-67 אלף ש"ח לשרקו SEF-R250 וכן להוסקוורנה ולק.ט.מ, אבל הם מהווים לדעתנו פשרה מסוימת למי שמחפש אופנוע אנדורו ורסטילי לשימושי פנאי ולא ממוקד למרוצים."
&nbsp
אפשר להבין שהרשימה לעיל היא של כלי מרוצים "צלש או טרש", לעומת השרקו היותר ידידותי ואולארואונדר, נכון?
מה שממש לא מסתדר עם מה שהמציאות אומרת לכל מי שרוכ במדי פעם על אופנוע, כן?
כאילו, הCRF-X? האופנוע הכי לא מוכוון מרוצים פה ברשימה? הכי ידידותי ונעים לרכיבה? והWR-F החדש? שבוע לפני זה יש כתבה עליו כמה שהוא ידידותי וכו' (מה שמתקשר לכתבה המצחיקה על האירופאים המושחזים לעומת הWR הרופס מאת הכוכב השני שעליו דיברנו...)
&nbsp
אז אי אפשר לומר שמוזר שהמשפט סיכום לא ברור. לא פלא שלא מבינים אותו. כששמים אופיזציה כקונטרה למשהו, אם האופוזיציה הזאת לא באמת אופוזיציה, אז אין קונטרה
&nbsp
מעבר לזה הכתבה מצויינת, ובאמת מעבירה את התחושות שמקבלים מרכיבה עליו. אבל למצב אותו כאולאראונדר לעומת כלי מרוצים כמו הWR והCRF-X, רק בגלל שהוא 300 סמ"ק זה מעט הגזמה.
בכלל, כמו שמיכהWR רשם, הרצון ל"נשות" (למצב בנישות) כל כלי ולקטלג אותו, נהיה מעט מוגזם. זה שכלי הוא 250F לא הופך אותו באופן מיידי לרייסר, תוספת של 50-100 סמ"ק לא הופכת אותו לאולאראונדר ואז עוד 100CC לרייסר אלופים כמו שזה מצטייר

enigo

New member
עכשיו זה דיון אחר לגמרי - האם הקביעה שבמשפט הסיום נכונה או

לא. אישית - אני נוטה להסכים איתך שה-250X הוא לא כלי שיכול להחשב ל"רייסרי". אבל זה בעיקר מקריאה עליו...
אבל המשפט עצמו, כמשפט סיכום, ברור בהחלט. אולי לא נכון לדעתך - אבל ברור.
ואישית, עד שאני לא ארכב גב אל גב, או לפחות בסמיכות, על כלי 300 וכלי 250 מקבילים, קשה לי להעריך כמה תוספת 50 הסמ"קים הללו באמת משמעותית מבחינת השימושיות והוורסטיליות.
&nbsp

a c t i v e X

New member
זה שהוא מנוסח תחבירית, לא הופך אותו לברור

כשהתוכן נראה כמו אונס של המציאות, המחשבה שלי שלא הבנתי מה כתוב.
לא יכול להיות שמישהו מנוסה באמת כתב את זה... כנראה התבלבלתי
&nbsp
&nbsp

enigo

New member
כאמור, על התוכן אני לא אנהל דיון, כי לא יצא לי לקרוא את

הכתבה כולה. התייחסתי רק לאמירה שזה משפט לא ברור. כנראה שהכוונה היתה שלא ברור איך הוא מתחבר לשאר הכתבה.

ה"קולגה" מתייחס ליחס בין מנהלים ,לא בין בוחנים להנהלת הפורום

הגם שאיני (ולא הייתי מעולם) תלוי ביבואן זה או אחר.
אני משלם בהתאם ליכולת המו"מ שאני משיג ולא ביחס לאתר שאני בוחן עבורו.
כמו שאקטיב אמר - אין כאן בוחנים "מקצועיים" ,המקצועיים נתמכים ע"י יצרנים ואז הביקורת שלהם לא אובייקטיבית.
תמיד יותר קל להתחבר לביקורת שנכתבה ע"י רוכבים כמוני וכמו רבים פה ,אנחנו רוכבים ממוצעים ,הרוב כאן לא מתחרים ומשתמשים במכונות תחת קטגוריית חובבנים.
אלו אנשים שיהיה חשוב לי לשמוע את דעתם יותר מרוכבים "מקצועיים" שממילא אין פה בנמצא.

enigo

New member
מי תומך באביעד? לדוגמא? גם לא זוכר שמישהו תומך בסביו

אבל יכול להיות שאני לא מעודכן.

a c t i v e X

New member
די אניגו, אתה מיתמם או מה

תמיכה זה לא רק העברה בנקאית, מזומן או צ'ק חודשי
&nbsp

למעלה