Kiel vi lernis esperanton?

TheHead

New member
Kiel vi lernis esperanton?

כמעט ששאלתי את זה בשירשור שקיים כבר, אבל אז החלטתי שזה שווה שירשור חדש. מאחר שאני משתמש ב-CD ומפיץ אותו עם חברים, ואני מניח שיהיו הרבה חבר´ה צעירים שישתמשו בו, על-מנת לקבל פרספקטיבה מעניין אותי לדעת איך למדתם אספרנטו. אני שמעתי על השפה הזו מספר פעמים, כשההופעה המשעשעת ביותר שלה הייתה כשקיבלנו טקסט על זמנהוף וחייו בשיעור הבעה. שנה מאוחר יותר, כשנסענו מהתיכון לפולין (זה היה בי"א. היום אני בי"ב) גם ביקרנו בקבר שלו, שנמצא בקרקוב, אבל אני לא זוכר בדיוק. התחלתי ללמוד באמצעות הדיסק, שאותו קיבלתי דרך הפורום - לולא הפורום לא הייתי יודע עליו! כשסיפרתי לסבא שלי לפני כמה ימים שאני לומד אספרנטו, גיליתי שגם הוא למד אספרנטו כשהיה בגילי - זה היה ברומניה, ולימדו אותו את זה בתיכון (!). הוא אומר שזה היה עסק די רציני אז ושם, עם מועדונים וכו´, ושהוא למד את זה בערך שנתיים. מחכה לסיפורים נוספים...

Allon 8vD

New member
FEC. לא במובן "../images/Emo93.gif"...

חיפשתי ומצאתי את הקורס בהתכתבות FEC במרץ 1997, שבועיים לפני הגיוס. הספקתי לקרוא שני פרקים. בספטמבר 2001 הצטרפתי למעגל האבטלה והתחלתי את הקורס מהתחלה. תוך כדי הלימודים הכנתי לעצמי מילון, וכשהוא הגיע ל-1000 ערכים, העליתי אותו ל-Babylon. באותו זמן עדיין לא חשבתי שיש עוד דוברי אספרנטו ועברית שיודעים מה זה מחשב. צבי שולץ מצא את המילון, ושלח לי מכתב ב-6/11/2001. שני הסבים שלי למדו אספרנטו כשהיו בני-עשרה (אחד באנגליה, אחד בפולין) ושניהם שכחו הכל למעט המשפט האלמותי:
Ĉu vi povas paroli Esperanton?​
(כן, כן! כולל האקוזטיבו!!) את ההתעניינות הראשונית שלי באספרנטו אני מקשר עם סבי מאנגליה, ואת האהבה לשפות בכלל – עם סבי מפולין.

באתי לאספרנטו מאידאולוגיה

הורדתי קורס מהאינטרנט בזמן הצבא ומהיציאות הביתה הייתי חוזר עם קורס מודפס בצפיפות (זה טוב לשמירות) וכך קלטתי את הבסיס של השפה. כשהגעתי לקונגרס הצעירים הבינלאומי בשטרסבורג בקיץ 2001 ביום הראשון שתקתי כמו דג, היה לי המון מה לומר אך לא ידעתי איך לומר זאת. ביום השישי כבר הייתי כמו דג במים, שוחחתי על עניינים שברומו של עולם ולא האמנתי- רק שבוע אחד! כל שפה אחרת שלמדתי בחיי זה היה חודשים ארוכים אם לא שנים... Vivu la verda sxtel´!

verda shtel

שלום לאזרח כדור הארץ, ולכל יתר הגנבים!
ובכל זאת, למה verda shtel? vivu la verda stel!!

EldadoS

New member
La verda stelo = הכוכב הירוק

shtelo = גניבה... Vivu la malgranda diferenco!

לימוד אספרנטו

אני מעוניינת לדעת איפה אפשר להשיג חומר לימוד על האספרנטו ובעיקר ברצוני ללמוד את השפה - תודה

ezekiel1

New member
לימוד הספה

בואי למועדון ("ביכורי עיתיO" ע"י מיפעל הפיס, ת"א - יום שלישי, .30. 17) . בטוח שתקבלי עזרה מסיבית. בברכות יחזקאל

EldadoS

New member
אילנה, האם את מעוניינת... ../images/Emo63.gif

ללמוד אספרנטו באמצעות אחד מאתרי האינטרנט? או אולי באמצעות CD (שתרגמנו, ואשר נקרא "חלון לאספרנטו"), שתוכלי לקבל בדואר? אנא כתבי לנו, כדי שנוכל להפנות אותך לאינפורמציה המתאימה.

חומר על האספרנטו

אני מעוניינת לקבל לביתי חומר על שפת האספרנטו וכמובן כל מידע אפשרי איפה אפשר ללמוד את השפה ואיפה אפשר להשיג cd שהוצע לי על ידי eldados תודה וברכה אילנה

תיקון קטן לאלון

שלום! שמי צבי שולט - ואני אז גם הבטחתי, ועדיין חייב לאלון כבר שנה לעבור על המילון ולהוסיף הערות ותיקונים צבי

nadavwexler

New member
עכשיו הבנתי למה התכוונת! ../images/Emo13.gif

ורק שתדע שהמילון טוב מאוד לעומת המילון האנגלי! כי הוא מכיר יותר הטיות ודברים כאלה.... עבודה מעולה...... אני מקווה שתמשיך!

איך למדתי אספרנטו

La Kapo התעניין כיצד למדנו אספרנטו. ובכן, אני למדתי בקורס רגיל, בכיתה, במרכז ביכורי העיתים בת"א, בשנת 1966, בהיותי בן 16. הצצתי אז ונפגעתי ומאז אני עוסק באספרנטו להנאתי המרובה.

interDist

New member
העידן הטכנולוגי

טוב, אני שייך לעולם של טכנולוגיה ותקשורת מהירה, אז כפי שאתם יכולים לנחש, למדתי דרך האינטרנט. כך, לפחות, חושבים בתנועה הישראלית
למעשה, הכל הרבה יותר מעניין: בשנות ה-70 אדם בשם בוריס קולקר, בראותו כי אין בנמצא בברית המועצות קורס אספרנטו מניח את הדעת, פנה לעיתון חצי-מדעי פופולרי בעותה עת "כימיה והחיים" עם רעיון לפרסם קורס קצר על גבי דפי הירחון. העורך נענה בהתלהבות לרעיון, אבל 5 שנים מייגעות וארוכות חלפו עד שהקורס הושלם והעורך קיבל את כל האישורים מהצנזורה לפרסמו. הקורס נקרא "אספרנטו תוך 16 יום : אקספרס-קורס" ופורסם שיעור אחר שיעור במשך 16 גיליונות של "כימיה והחיים". הוא זכה להתעניינות רבה מאוד מצד הקוראים, וכבר עם פרסום השיעור האחרון, מאות שלחו מכתבים לבוריס עם ההודעה, שהם סיימו את קורס אספרנטו "לכימאים" (כך קראו לו בצחוק). מאוחר יותר, הקורס הודפס כספר משל עצמו, נמכר באלפי עותקים והיה לאחד מהקורסים המוכרים ביותר בברה"מ ובעולם כולו. והנה, הגיעו שנות ה-90 ועידן האינטרנט, ובוריס (שהיה באותה תקופה כבר באמריקה) עם עוד כמה חברים מרוסיה, החליטו להעניק לקורס הוותיק חיים חדשים וצורה דיגיטלית. הקורס הוכן, תוקן ושופץ לקראת פרסומו בצורת HTML, והועלה בסיום העבודה לאתר www.esperanto.mv.ru, שם הוא נמצא עד היום. שם גם אני מצאתי אותו, אחרי שהתחלתי להתעניין באספרנטו (סוף 2000),על ידי כתיבת שורה פשוטה ב- rambler.ru : "קורס+אספרנטו"
זהו הקורס שעל פיו למדתי... למעשה, זהו קורס אוטודידקטי לחלוטין, כלומר אין מתשמשים שם בעזרה של מורה חיצוני. אני הורדתי אותו מהאינטרנט (וזהו הקשר היחיד בין לימוד שלי של אספרנטו לרשת הגלובאלית), הדפסתי אותו בצורה של שיעורים נפרדים, ולמדתי במהלך הקיץ בין י"א לי"ב. גם הכנתי בשבילי מילון קטן, אבל כמובן לא בסדר גודל כמו של אלון
ואם כבר התחלנו להזכיר סבים וסבתות (praavoj) - לא, אני לא שמעתי על אף סב שלי שלמד אספרנטו... איזו בעסה.

interDist

New member
nek angla, nek hebrea ../images/Emo10.gif

הייחודיות של הקורס בכך, שהוא מותאם במיוחד לדוברי רוסית... אבל אגלה בסוד, שאנחנו שוקלים להכין קורס דומה בעברית. זאת עבודה מאוד מורכבת, אז אולי לקראת 2006 הוא יהיה מוכן (אם יהיה לי מספיק זמן בצבא)

EldadoS

New member
../images/Emo45.gif מחזיק לך אצבעות (בצבא) ../images/Emo13.gif

אבל אנא, דאג לתרגום הקורס הרבה לפני 2006...

למעלה