Kiel vi lernis esperanton?

נציג הסבים- למדתי ב 1958

שלום! אני שייך לקבוצת הסבים - רק שנשארתי פעיל בתנועה. בגיל תיכון, התעניינתי, והגעתי פעמים - שלוש לדלת הנעולה של המשרדים של התנועה האספרנטו במקסיקו. כשהגעתי לאוניברסיטה וגיליתי שיש שם קורס (כמובן, אחרי שעות הלימודים ולא רשמי של האוניברסיטה) נרשמתי. הקורס היה לפי cseh - metodo ישר באספרנטו, ללא שימוש בכלל בספרדית. מה שכן - שימוש בשפע של עזרים פשוטים, והרבה הומור כשיש מורה טוב - והיה לי מורה מעולה- זה מאוד נחמד, משעשע ויעיל. צבי

EldadoS

New member
Bonvenon ankau de mi! ../images/Emo24.gif

Karulo, mi volis bonvenigi vin dum la mateno, sed mi iel imagis ke vi jam vizitis la forumon (eble kiam mi forestis, dum du semajnoj, en la rezervoservo), do mi tiam ne salutis vin
לגבי הדיון האם צבי הוא cervo או gazelo - גם אני חשבתי כמו יוסי; אבל אולי אתה באמת גאזל?
Tio estas helikoptero, sed ne en E-o...
Ghis - chu en Mecada?

TheHead

New member
איך זה ללמוד אספרנטו בשיעור רגיל?

בתור אחד שעובד עם הCD, נראה לי מוזר שהשיעורים, שנראים כל-כך קצרים, יועברו במשך קורס ארוך בכיתה... איך בונים מערך שיעור של לימוד אספרנטו בכיתה? זה בהחלט היה סופרדלוקס אם היו מלמדים את זה בתיכון *שלנו* (כמו שכמה אנשים כאן אומרים שהם למדו...) וחבל שלא מנסים לעשות את זה!!!

EldadoS

New member
או-או, זו חתיכת שאלה... ../images/Emo13.gif

ומה אתה חושב, האם היו עוד אנשים בתיכון שלך שהיו מעוניינים ללמוד? נראה לי ששיעורים שמעבירים בכיתה בדרך כלל נבנים על פי הדרך שבה רואה המורה את העניין. כל מורה והדגש שהוא בוחר להעניק לחומר, לחזרות, אולי למשחקים בין התלמידים לבין עצמם (בעזרת כרטיסיות, סיפורים, משחקי בינגו וכו´ - כפי שדורון מודן מלמד בשיעור שלו בתל-אביב). האמת, הייתי בין מתרגמי הדיסק שאתה לומד על פיו, ועם זאת עדיין לא יצא לי לעבור ביעף על כל השיעורים ולראות את מבנה הקורס בכללותו. אני מניח שאעשה את זה בעוד כמה ימים, לאחר שייגמר עומס העבודה של סוף השנה, ונהיה כבר משהו כמו שבוע אחד בתוך שנת 2003

Doron M

New member
שפה סודית

זה נשמע מטומטם לגמרי, אבל חשבתי שאיש לא מדבר אספרנטו. שתנועת האספרנטו זו תנועת שלום עולמי בלבד, שהשפה בה זה משהו תיאורטי, שלא משתמשים בה, אלא מדברים *עליה*. יחד עם חבר בזמן הנעורים רצינו שפה סודית שאף אחד לא יודע, כקונספירציה נגד ההורים... קנינו שני עותקים של TEACH YOURSELF ESPERANTO בסטימצקי. כתבתי לאגודה לאספרנטו בלונדון לפי כתובת שהופיעה בספר, והם שלחו לי פרוספקט ביידיש (!) על אספרנטו. בסופו הייתה כתובת, וכך יצרתי קשר ראשוני עם דוברי אספרנטו. במפגש הראשון נדהמתי לראות את מורתי לגיאוגרפיה מביה"ס, אצלה הייתי התלמיד הגרוע ביותר...

למעלה