KENYA - שאלה

nico1469

New member
KENYA - שאלה

היי לכולם, קליתי בששון קפה קנייתי, וחוששני שיש לו טעם (וריח) אדמתי ואף צואתי.. כלומר, טעם קל של חרא. האם מדובר בחבילה פגומה או שמא זהו טעמו הרגיל???

sstern

New member
טעם הקפה

הי, בפעם הראשונה שניסיתי לקלות במחבת קפה מקניה, כפי שאני קולה סוגים אחרים, קיבלתי ריח רע בכל הבית. כשדיברתי על כך עם שאול רובין, הוא הסביר לי שקליתי את הפולים יותר מידי. זומנתי אליו והוא הדגים לי כיצד יש לקלות קפה מקניה ומאז אין בעיה. לדעתי הקפה שרוף מידי - יש להתחיל מהתחלה. בברכה - שלמה

evgi ram

New member
תופעה ידועה ומוכרת

בקפה קניה המסתובב בארץ לעתים,קפה זה נקרא:"סטינקר"ואינו ראוי לכלום.

nostradamos

New member
קפה קנייתי

צר לי לאכזב אותך אבל לפי התאור שלך בהחלט קבלת פולים פגומים או שאינך יוגע לקלות אותם. לי יש תערובת מפולים אלו והם מאד ריחניים ופופולריים. הקפה הקנייתי נחשב ובצדק לאחד מזני הקפה מהמשובחים ביותר בעולם. הקפה המופק מפולים אלו הינו רחיני מאד ומעט יותר סמיך משאר סוגי הזנים, מאד דומה לקפה ג´אווה בנוסף הוא מכיל שמנים ארומטיים בכמות גדולה מזנים אחרים ואם לא פוגעים בהם בתהליך הקלייה מקבלים אספרסו סמיך במיוחד בקרמה עשיר. מאחר האחד מענפי הייצוא העיקריים ואולי אף הבודדים של קניה הינו ענף הקפה, הממשלה הקנייתית (כן, יש כזה גוף) מעודדת את המגדלים ע"י מענקים שונים לגדל את איכויות הקפה הגבוהות ביותר. היבול הקנייתי נחשב מאד איכותי אך הם נופלים רבות באיכות אריזה נמוכה, בעיקר כשמדובר בשוק הקימעונאי. חברות גדולות אשר קונות פולים ירוקים בכמויות גדולות מאד ישר מהמגדלים דואגים בעצמם לאריזה נאותה בחביות. התערובת שברשותנו מכילה את זן פולי הקפה קלימנג´רו שבין גבול קניה ותנזניה. גיא גונן

evgi ram

New member
שוב,הכל ידוע,הקפה מקניה איכותי וכו´

רק זה שמסתובב בארץ כבר כמה שנים,נגוע בריח לוואי של"קהקה",מדובר במשלוח אחד שתקוע אצל אותו סוחר כבר כמה שנים,אני נתקלתי בכך כבר כמה פעמים,אותו קפה,אותו מקור,אותו ריח של קהקה.באותה מדה יש קפה נגוע ממדינות אחרות,זה לא אומר,הקפה עם הדפקט הכי מפורסם בעולם ,מגיע מברסיל,אזור "מינס",בדיוק מאותו מקום שמגיע קפה ברסיל המשובח ביותר.

sstern

New member
יכול להיות

העובדות הן שבפעם השניה זה כן הצליח. תנסה פעם לקלות קניה מעבר לזמן ההגיוני ותראה מה יקרה. בברכה - שלמה

evgi ram

New member
האמת היא

שאף פעם לא ניסיתי לקלות קפה מעבר לזמן ההגיוני,ברור לי שברמות קליה כ"כ קיצוניות מעט מאד נשאר בקפה לטוב ולרע,לדעתי אם משתמשים בקפה איכותי,פעולת הקליה מתרכזת בשימור התכונות הטובות ולא היפטרות מפגמים. העיקר שהצלחת להוציא מכך משהו,אולי עוד תאהב את זה בסוף. שבוע טוב אבגי רם.

nico1469

New member
אבגי רם התותח

קליתי במכונת HWP בעוצמה נמוכה (5), כך שלא סביר שהפולים נשרפו. מעבר לכך, קליתי (בעוצמה זו) עוד זנים רבים, שהריחו כמו קפה טרי וטוב, ולא כמו אדמת מרעה לכבשים...

למעלה