Jodo

isaacl

New member
או קיי

את ההבחנה שמעתי משיקנאי. אני יודע ששתי השיטות נובעות ממורה אחד, ולמרות הכל יש הבדלים בין נישיוקה לבין הקנדו פדריישן, ועל פי שיקנאי, נישיוקה אינו רואה את עצמו מחויב לפדרציה. הבדלים הם של נואנסים ודרכי הוראה בלבד. כמובן, הבדלים אלה אינם נובעים מטעות של הפדרציה או של נישיוקה, אלא הם הבדלים שכיחים שבין מורה ותלמיד. את המושג "אקדמיה" שאבתי משיקנאי שכנראה תרגם את המושג מיפנית לפורטוגזית. תודה על ההבהרה. יצחק

תראה

אתה כתבת: "הג'ודו, אותו מלמד שיקנאי, איננו הג'ודו ששייך לאקדמיה של הקנדו, אלא של נישיוקה סנסאי." עליך להבין יצחק: אין כזה דבר "ג'ודו ששייך לאקדמיה של הקנדו". הראשון שייסד את השימוש בג'ו הוא, כידוע, מוסו גונוסוקה. הוא עשה זאת במסגרת שיטתו שינדו-מוסו ריו ג'ודו. שימיזו טאקאג'י, מורו של נישיוקה, היה ראש שיטה זו (למיטב ידיעתי הוא כבר אינו בין החיים). בנוסף לכך, שימיזו יצר את 12 הסייטי גטה המודרניות כבסיס ללימוד ג'ודו. פדרציית הקנדו היפנית (לא אקדמיה!) בוחנת ומעניקה דרגות על סמך הקאטה האלה ועל סמך קאטה עתיקות יותר משיטת שינדו מוסו ריו ג'ודו. מאחר ולפי מה שכתוב בקוריו, אין שום דבר שמצביע על כך שנישיוקה חורג מהקו הזה, ויתרה מזאת - נכתב שהארגון שלו ממשיך את דרכו של שימיזו טאקאג'י - דבריך אינם נכונים. קפיש?

אצל גליסקו בבארשבע

לומדים ג'ו לפי סגנונו המיוחד של סוקה "קובוטה". סגנון מעניין מאד משום היותו קלסיקה של הגנה עצמית,בה מיושמות הטכניקות לשימוש במקל "סבא" או במטריה.

יוסי ל

New member
ג'ו זה נושא מאוד רחב כמו סוגים שונים בשימושו בסגנונות שונים של אומנויות. גם באיקידו,נינג'יטסו ועוד אומנויות יפניות וסיניות אבל ! אם לחזור לבעלת שאלה ראשית אז כפי שאני יודע (אולי אני טועה) שתחת ארגון KENDO יש עוד 2 אומנויות : IAIDO ו- JODO . ל- JODO כמו ל-IAIDO יש חוקים מאוד מוגדרים. אני לפחות לא שמעתי או ראיתי ספרים או קלטות וידאו על שם JODO ששונה ממשאני כתבתי בהתחלה.

j i m m y

New member
גם אני מחפש ג'ודו ברחובות

לא בשבילי, בשביל אח שלי - הוא עושה סמבו אבל בזמן האחרון מצמצמים לו את האימונים. אז אם יש ג'ודו, או יותר טוב ג'יאג'יטסו ברחובות - אנא לשרשר הודעה או לפנות אלי בפרטי.

tagis1

New member
jodo או judo

האם אתה מחפש JODO או JUDO אם הכוונה היא ל jodo אתה יכול לפנות ליוסי לוריה ב-050612618

בודוקאן

New member
ג'ודו ברחובות

בזמנו, גבי ליאופולד לימד ג'ודו ברחובות. אני לא יודעת מה קורה היום, אבל נדמה לי שהוא עדיין. אבל, בראשון לציון יש (היה, לפחות, ולדעתי גם היום) את יורם הדר, שהוא מאמן מצוין, ואני מאוד ממליצה.

יוסי ל

New member
JUDO

גבי לאופולד מאמן ג'ודו ליד השוק ברחובות ברח' בילו. אם ללכת מכוון השוק לקניון זה בצד ימין בקומה עליונה.

למעלה