Jodo

niri666

New member
Jodo

שלום רב ! אני מתאמנת מזה זמן ב- JO , מעונינת לדעת האם מישהו מכיר מקום לאימון ב JODO מסורתי יפני קלאסי ללא תוספות של אמנויות אחרות באיזור תל אביב תודה

niri666

New member
Jodo

תודה כיום איני מתאמנת ( הגעתי לא מזמן מח"ול) כבר פניתי ליוסי מהכתובת שנתת לי ובימים הקרובים אגיע לאימון

יוסי ל

New member
jodo מסורתי

שלום לך ברצוני להזק את מה שכתב לורנס. סגנון jodo בתל אביב הוא בסגנון shindo muso ryu . עדיף פעם אחד לראות מאשר לשמוע אלף פעם , כדי לך לנסות !!!

יוסי ל

New member
תיקון

על תתבלבל בין JUDO כספורט אולימפי לבין אומנות מקל JO נגד חרב מאץ BOKEN שנקרא JODO.זה 2 דברים שונים.שניהם באים מיפן. אם אתה מעוניין ביותר מידע אשמח לענות. הסבר קצר אתה יכול לקרוא בהפנייה של תשובת לורנס.

ג'ו גם נגד התקפות אחרות

JO = מקל DO = דרך/נתיב אמנות לחימה אמנות הלחימה JODO - עם מקל נחלקת לנושאים מגוונים: ג'ו נגד חרב ג'ו נגד בוקן ג'ו נגד שתי חרבות (ניטו ריו) ג'ו נגד ג'ו ג'ו נגד נגינטה ג'ו נגד ירי ג'ו נגד אדם לא חמוש התמודדות בידיים ריקות נגד ג'ו. אמנות לחימה עשירה דיה בכדי להעסיקך כל ימי חייך... מומלץ לנסות. מאוחר יותר נוסף גם ג'ו נגד ג'וקן ( JUKKEN-רובה מכודן)

ניטו ריו?

ניטו זה מושג כללי לשימוש בשתי רחבות בו זמנית לא? עד כמה שידוע לי זה לא שם של אסכולה ספציפית... ישנה אסכולה שמתמחית בשימוש בשתי חרבות. האסכולה של מיאמוטו מוסאשי - ניטן איצ'י ריו. לורנס

ניטו ריו

אכן, ניטו ריו הוא שם גנרי ללחימה עם שתי חרבות, אבל (למה תמיד יש אבל?)- ברב המכריע של המקרים בהם האימונים הם מתוך הקנדו או הג'ודו (JO), הכוונה היא אכן לשיטת של מוסאשי (ניטן הוא עיוות של ניטו, כלומר - "שתי חרבות - שיטה אחת/יחידה"). היפנים, באומנויות המסורתיות, לא גאים כל כך בדמות של מוסאשי, ולא אוהבים את העובדה שהוא (לפחות במערב) הפך להיות הסמוראי הידוע והאהוד ביותר בהסטוריה שלהם. במילים פשוטות, בעיני היפנים מיאמוטו מוסאשי היה ערס. סמוראי ערס. אני לא צוחק, זה מהמקור. בכל אופן, כדי לא לציין את השיטה שהוא ייסד כסמן ימני לשיטת סיוף בשתי חרבות, הם קוראים לזה בשם הגנרי, אבל השיטה היא אותה שיטה. רק באסכולות יסוד חזקות (קאטורי שינטו ריו, יאגיו ריו וכו') יש להם טכניקה אחרת לשתי חרבות. איל.

אוקיי: Hyoho Niten Ichi-ryu

בשמה המלאה. הפירוש שאני מכיר: two heavens become one. ten - heaven יש הטלה באייקידו בשם tenshin-nage, שפירושה הטלת שמיים וארץ. לינק מצורף. לורנס

TENCHI לא TENSHI

TEN - רקיע, שמים CHI - אדמה, ארץ TENSHI ביפנית זה מלאך TENCHI הוא שם ההטלה. TENCHI NAGE - הטלת טנצ'י.

isaacl

New member
גם אצל יוסי מגל

במודיעין (בכפר רות) יש אימון פעם בשבוע בג'ודו, על פי שיטת נישיוקה. יצחק

isaacl

New member
אנסה

המורה של יוסי מגל, ומשום כך גם שלי, הוא היצ'יטמי שיקנאי מברזיל, דאן 7 באייקידו, דאן 3 באיאידו, ודומני שזוהי דרגתו בג'ודו. דומני שלא אגזים אם אומר שהוא רואה בג'ודו את האצילה שבאמנויות הלחימה, והוא ממש הורה לנו להתאמן באמנות זו. קשה לי לומר שאני תלמיד טוב, אבל יוסי התאמן אתו בכל הביקורים האחרונים. נוסף ליוסי, אחד התלמידים בדוג'ו שלנו (יאיר, שהוא גם ג'ודוקא) נסע לברזיל ולמד אצל שיקנאי סנסאי שנה שלמה אייקידו, איאידו וג'ודו. מאז הביקור האחרון של שיקנאי סנסיי יוסי ויאיר ועוד כמה תלמידים מתאמנים בדוג'ו של יוסי. הג'ודו, אותו מלמד שיקנאי, איננו הג'ודו ששייך לאקדמיה של הקנדו, אלא של נישיוקה סנסאי. אינני רואה עצמי ראוי להצביע על מאפיינים המבדילים בין השיטות. יצחק

אה, למה לא אמרת שאתה מדבר על

נישיוקה טצונאו... תראה, לפי מה שכתוב בקוריו, הוא קיבל מנקיו קאידן משימיזו טאקאג'י, ראש שיטת שינטו מוסו ריו ג'ודו, ובנוסף הוא קיבל דן 8 מאול ג'אפאן קנדו פדריישן. כלומר לפיכך דבריך אינם נכונים. גם אני מצרף לינק. לורנס

תראה

אתה כתבת: "הג'ודו, אותו מלמד שיקנאי, איננו הג'ודו ששייך לאקדמיה של הקנדו, אלא של נישיוקה סנסאי." עליך להבין יצחק - אין כזה דבר "ג'ודו ששייך לאקדמיה של הקנדו". הראשון שייסד את השימוש בג'ו היה, כידוע, מוסו גונוסוקה, אבי שיטת שינטו מוסו ריו. כל השיטות האחרות שעושות שימוש בג'ו מקורן בשיטה זו. שימיזו טאקאג'י, המורה של נישיוקה, היה (הוא כבר אינו בין החיים לפי דעתי) ראש שיטת שינטו מוסו ריו. הוא זה שיצר את שתים עשרה הסייטי גטה שהן הסנדרט של אול ג'אפאן קנדו פדריישן. המבחנים שנערכים ע"י הפדרציה (לא אקדמיה!) כוללים את הקאטה האלה ואת הקאטה של שינדו מוסו ריו ג'ודו. כלומר, אין הבדל בין מה שמלמד נישיוקה לבין הסטנדרטים של אול ג'אפאן קנדו פדריישן. יתרה מזו, בקישור שהבאתי קודם לכן נכתב שהארגון שהוא הקים ממשיך את דרכו של שימיזו טאקאג'י. יש מבין?

למעלה