jason becker

Wyld stallyn

New member
jason becker

שמתי לב שיותר מידי מתעלמים מהגיטאריסט הכי גדול אי פעם: ג´ייסון בקר איך אפשר להשוות אותו לקישקושים כמו סטיב ואי ואחרים? הבנאדם הזה פשוט אלוהים או לפחות היה כשהוא עדיין יכל להחזיק גיטרה. הדיסק perpetual burn (הדיסק היחיד שהוא הוציא כשהוא עדיין יכל לנגן) פשוט יצירת אומנות. שום גיטאריסט בחיים לא הוציא דיסק שמתקרב בכלל לדיסק הזה מבחינת טכניקת הנגינה ומבחינת כתיבת השירים הלא יאומנת של בקר. יש לו גם הפקה מצויינת לתקופה (1988), והדיסק יצא כשבקר היה בן 18 בלבד. כל שיר בדיסק הוא פשוט יצירת מופת altitudes, perpetual burn, air, eleven blue egyptians וכל שאר השירים, אלה פשוט השמות שעולים לי כרגע בראש. קצת מידע, למי שלא יודע, הוא ניגן רק עד גיל 19, אז הוא חלה במחלת ניוון שרירים שבהדרגתיות שיתקה אותו לגמרי. לפני זה הוא הספיק להוציא 2 דיסקים עם מרטי פרידמן עם בהרכב קקופוני, יצירות אומנות. לאחר מכן הוא הוציא עוד 2 דיסקים, שכוללים הקלטות ישנות שלא נועדו לצאת בדיסקים, או סתם דברים שהוא כתב ומישהו אחר ניגן בישבילו. הגיטאריסט היחיד שבכלל מתקרב אליו זה מרטי פרידמן הענק השאר במרחק רב ממנו ומהם בכל מקרה ההודעה הזאת נכתבה לאנשים שלא יצא להם לשמוע אותו, אז שיבדקו אותו ומהר, כי הוא ה-גיטאריסט. אני ממליץ להתחיל עם השירים שכתבתי למעלה, ובכלל כל הדיסק perpetual burn.

Steve_Vai

New member
כן גיטריסט גדול!!!!!!!!!!!!!!!!1

חבל שהוא חלה במחלה הזאת
אני רוצה להשיג את הדיסק קקפוני איפה אפשר לקנות אותו?

Wyld stallyn

New member
קקופוני

אני בספק אם אפשר למצוא את הדיסקים שלהם בארץ של ג´ייסון בקר אין בכלל בכל מקרה אפשר להזמין מ- amazon, יש להם שם הכל

wiz

New member
איך אתה אומר שסטיב ואי

זה "קשקוש" ? שמעתי את air של ג´יסון הזה, וזה שיר נחמד מאוד. אבל אני לא ראיתי בו שום שיא בטכניקה/רגש שגיטריסטים גדולים אחרים לא השיגו, כמו למשל ואי, סטריאני, פטרוצ´י, אינגווי, פרידמן... אני לא אומר שהוא לא גיטריסט טוב, או מזלזל ביכולת שהיתה לו, אבל אני גם לא מנסה לעשות שום השוואה בינו לבין אחרים, ולהמעיט מערכו... בתור אחד שראה את ואי, סטריאני ופטרוצ´י בהופעה חיה, אני חייב להגיד שלא שמעתי אף אחד שהגיע לדרגתם. הם פשוט ענקים, ולכנות את המוזיקה שלהם "קשקוש" זה שיא הבורות.

Wyld stallyn

New member
סטיב ואי

דבר ראשון, לא דיברתי על סטריאני ופטרוצ´י. בקשר לסטיב ואי, שמעתי דיסק אחד שלו, fire garden, ומה אני יגיד לך, הדיסק הזה הוא פשוט קישקוש אחד גדול. הוא מלא בחירבושים שטויות וקישקושים וטכלס סטיב ואי לא מנגן שם הקטעים הבודדים שהוא באמת מנגן לדעתי גם הכי גרועים. זה הדיסק הכי גרוע שיצא לי לשמוע של גיטאריסט. לא יצא לי לשמוע דברים אחרים שלו, יכול להיות שאני טועה לגביו, אבל אני לא יכול להתייחס למישהו שהוציא דיסק כזה. בקשר לג´ייסון בקר, השיר air זה שיר שונה לגמרי מהשירים האחרים שלו ומהסגנון שלו, למרות שהשיר הוא יצירת מופת, אם אתה רוצה לשמוע אותו באמת, אני ממליץ להשמוע את השיר altitudes אם אתה רוצה לראות טכניקה ורגש שלא יצא לי לשמוע אצל גיטאריסטים אחרים.

wiz

New member
אני אשמע, אבל....

על סמך דיסק אחד אתה פוסל גיטריסט? ועוד אחד כמו ואי? תקשיב ל-Passion & Warfare של ואי, במיוחד לשיר: For the love of god (שיר חסידי מעולה... חחח), ותבין כמה רגש וטכניקה יש לבנאדם... הוא פשוט שולט וממצה את כל מה שאפשר מהגיטרה. וד"א, כשאתה מדבר על "קישקושים כמו סטיב ואי ואחרים" אני מבין מזה שאתה מדבר גם על סטריאני, אינגווי וכל שאר הוירטואוזים שמנגנים באותו סגנון... בגלל זה הזכרתי אותם.

wiz

New member
אוקי....

הורדתי את השיר... שמעתי אותו כמה פעמים... ולא מצאתי בו שום שיא חדש ברגש או בטכניקה... השיר נחמד מאוד, ובאמת רואים שהגיטריסט הוא אחד ברמה, אבל לא יותר מסטיב ואי ודומיו. חוצמזה, שמעתי כבר דברים עם הרבה יותר רגש, וגם דברים יותר מהירים...

new_rider

New member
לא לא לא...!

חבר אתה עשית טעות נפוצה שהרבה אנשים לצערי עושים... fire garden הוא דיסק שממש לא משקף את steve vai אני לגמרי מסכים איתך שזה דיסק גרוע! הרבה אנשים שומעים את הדיסק הזה ואז אומרים שסטיב ואי הוא חרא של גיטריסט וזה פשוט לא נכון!! אבל...!!!! אם תשמע את passion&warfare תבין את כל הגדולה של סטיב! זה פשוט דיסק הכי טוב ששמעתי! גם של גיטריסט וגם בכלל! חוץ מזה לא חסרים גיטריסטים מהירים... כמו בקר, מלמסטין, סטמפ, וכו...מה שיפה שסטיב ואי לא עושה רק מהירות הוא גם משלב רגש מדהים למוזיקה שלו(זה לא שבקר והאחרים לא, אבל הם יותר טכנים...) אין כלכך מה להסביר... שתשמע תבין!...

Wyld stallyn

New member
אוקיי

אני יבדוק את הדיסק הזה... ואני ממש לא אחד שמתלהב מגיטאריסט כי הוא מהיר הדבר הכי חשוב זה הרגש הרגש יכול לבוא גם בדברים מהירים... והכי התלהבתי מהרגש של בקר, שגם לא רק עושה דברים מהירים וגם של מרטי פרידמן...בעיקר בדברים יותר איטיים ושקטים בגלל זה אני לא סובל גיטאריסטים כמו פטרוצ´י שמנגן טכניקה נטו אני לא אומר שהוא לא טוב, פשוט אני ממש לא אוהב אותו ושמעתי די הרבה דברים שלו...

בלקמור

New member
מסכים...

גם אני חושב ששילוב של טכניקה עם רגש ויצירתיות (אף אחד כאן לא מדבר על יצירתיות??) זה השילוש הקדוש לנגן טוב. לכן יש דברים "איטיים" שעולים על דיסקים של ספיד מטאל בהרבה. אי לכך... אני ממליץ על הדיסק של מרטי פרידמן "Scene" שם הוא חובר למפיק האוריינטלי KITO והוציא דיסק עתיר רגש, יצירתי וחדשני. כמו כן, קקפוני טובים. הפתיחה של "Ninga" ו "now ur ships r burned" זה פשוט אחלה. לא ידעתי על המחלה של בקר, חבל.

Oribius

New member
עם כל הכבוד ......

הוא נגן מצויין , אבל ואי לא יורד מרמתו וגם לפטרוצ´י ובריאן מאי לא חסר. אגב קקופוני מאד זמין בארץ , אפילו בחנויות שלא מתמחות בתחום מסויים . ג´ייסון ושותפו לדיסקים מרטי פרידמן בעצם יצרו ספיד מטאל של גיטרות , ועם כל הכבוד , כיסו לא מעט חורים בצלילים עמוקים וראוותניים . כל נגן והסגנון שלו , Vinnie Moore , לא ידוע אך לפי דעתי אחד הטובים . לפעמים צריך להפסיק לנתח את השיר ופשוט להנות ממנו , בפשטות . Carry On My Wayward Son , Don´t You Cry No More ......

Wyld stallyn

New member
לגבי פטרוצ´י

לדעתי אין לו ממש שום דבר חוץ ממהירות וידע במוזיקה אין לו ממש טיפת רגש הוא מנגן כמו מכונה עדיין לא יצא לי לשמוע גיטאריסט שמתקרב לג´ייסון בקר ומרטי פרידמן ברגש ובטכניקה אם אתה יכול אז תמליץ לי על גיטאריסטים ושירים ספציפיים שאני יבדוק אותם תודה מראש

metal head

New member
אל תכעסו אבל...

אני הייתי ממליץ על מלמסטין, כי אי אפשר להתעלם סגנון הנאו קלאסי, אפילו שלרוב מלמסטין מנגן גם כמו מכונה במהירות המטורפת שלו יש לו לא מעט שירים ממש אדירים, ועם רגש וגם כוללים מהירויות אדירות, FIRE AND ICE, BLACK STAR, LEVIATHAN, זה השירים האהובים עלי שלו אבל יש לו עוד המון שירים אדירים ועם רגש

wiz

New member
תסלח לי, אבל אתה ממש לא יודע

על מה אתה מדבר... אם כבר, אז פטרוצ´י הוא אחד מהפחות מהירים, ששם דגש דווקא על רגש... להגיד שאין לו רגש בכלל ושהוא רק טכניקאי זה ממש טיפשי. פטרוצ´י הוא ה-גיטריסט... יש לו המון רגש (ואם שמעת "כל כך הרבה" ממנו אתה צריך לדעת את זה...), יש לו רמה טכנית אדירה, והשירים שהוא כותב ומלחין הם פשוט מעולים! אני שמעתי אותו בלייב, ולבנאדם יש רגש מהסרטים. אתה כנראה נעול על פרידמן ובקר, אבל עוד פעם, אל תפסול אחרים, כמו ג´ון לדוגמה... אם באמת היית שומע קטעים שלו, אז היית מבין על מה אני מדבר.

new_rider

New member
אבל יש משהו במה שהוא אומר...

פטרוצ´י הוא מאוד טכני(שלא תבין הוא גיטריסט מעולה והכל אבל...) אין ספק שהוא יותר טכני מ ואי וסטריאני... greg howe אתה מכיר?

wiz

New member
צר לי לחלוק על דעתך....

ואי וסטריאני הרבה יותר טכניים מפטרוצ´י... גם הוא טכניקאי ענק, אבל הוא בעיקר מנגן עם רגש... אפילו בקטעים המהירים שלו יש לו חלקים שלמים מלאים ברגש...

Oribius

New member
הנה המלצה לכמה ....

חייב לציין שיש טעות , פטרוצ´י הוא דווקא מאלה שמנגנים עם רגש . לאומת זאת , תקשיבו לשיר ANVILS של מרטי וג´ייסון , ותגידו לי אפיה הרגש שם ? טוב בטח חצי המפורו מכיר את ההמלצות האלה אבל ביקשת שאני ימליץ אז : VINNIE MOORE ,כתבתי כבר , הוא מצויין . GARY MOORE , יותר חלבי , לא משהו מטורף , אבל הרבה רגש , כל מי שחשב שהוא שקט ורגיל , דעו לכם שהוא עושה לא מעט שיתופי פעולה , גם עם OZZY OSBOURNE , הגדול מכולם . על השוודי כבר דיברנו . BRIAN MAY - נגן של QUEEN , אחד הידועים ברגש וטכניקה ERIC JHONSON - גיטריסט של בלוז רוק , אחלה צליל , מאד קליל . את כל השאר כולם מכירים , ואני אישית מתופף אז אני לא עד כדי כך מכיר !

למעלה