J-2 ונישואים רפורמים?

shohayon

New member
J-2 ונישואים רפורמים?

שלום, שאלתי היא - איזה טופס צריך להציג בפני השגרירות בארץ לגבי בת הזוג? האם צריך להציג מסמכים רשמיים כלשהם? השאלה נובעת מהרצון להתחתן בקרוב בחתונה רפורמית, והחשש כי מכיוון והמדינה אינה מכירה בנישואים אלו, שזה יגרום לבעיות בקבלת ויזה J-2. תודה שי

shani74

New member
בעקרון כתוב שהיא צריכה להיות spouse

כלומר אתם צריכים להיות נשואים, ובחלק מהאתרים של האוניברסיטאות (שמסדרות לך את הויזה) כתוב שצריך להביא הוכחה לנישואין (כלומר תעודת נישואין) - אבל לא מצאתי איזה מסמך בדיוק צריך להביא מבחינת שלטונות ארה"ב. לדעתי - זה באמת יגרום לבעיות. אתם לא מתחתנים גם בקפריסין או משהו כזה? בדרך כלל מי שמתחתן באופן שלא מוכר על ידי המדינה מתחתן גם בחו"ל, כדי שיוכל להירשם במשרד הפנים וכו'.

AB70

New member
כן, חייבים מסמך רשמי.

בניגוד לישראל, ארה"ב היא מדינה חילונית. לא מעניין את הרשויות דת או זרמים דתיים (אורתודוכסי, רפורמי, וכו') אלא אישור פורמאלי עירוני/ממשלתי על נישואין. זו יכולה להיות תעודה מקפריסין או מאחד היעדים הפופולאריים האחרים עבור מי שאינם רוצים להתחתן ברבנות (גם משרד הפנים הישראלי מכיר בנישואין בחו"ל).

milindapanna

New member
ועוד משהו קטן -

מעבר לשגרירות (לפעמים מבקשים לראות ולפעמים לא) אם ה J-2 תרצה להוציא אישור עבודה כאן היא תצטרך תעודה רשמית וגם כזו שמתורגמת על ידי נוטריון. ואגב, אני לא בטוח בזה, אבל גם אם יש תעודה רשמית מקפריסין, יש סיכוי שתצטרכו להביא אישור מהמדינה בה אתם אזרחים (כלומר ישראל, להבנתי), מה שאומר שתצטרכו להרשם במשרד הפנים עם התעודה מקפריסין (או כל מקום אחר) או להתחתן שוב ברבנות בארץ. כמו שאמרתי - אני לא בטוח בזה, ושווה לבדוק.

2F2F1

New member
לא ולא

לא צריך אישור ממדינה שלישית ולא צריך תרגום ע"י נוטריון. תעודת נישואין מספיקה ואם איננה באנגלית נדרש "תרגום מאושר". ה"אישור" הוא מכתב קצר ע"י אדם כלשהו (יכול להיות נוטריון, אבל יכול להיות גם שרברב) שמאשר שהוא שולט באנגלית ובשפת המקור שבה כתובה תעודת הנישואין ושהתרגום נאמן למקור. ולשואל המקורי, אם הנישואין הרפורמים אינם מתוך הכרח, אלא (כמו רבים לאחרונה) נובעים מתוך סלידה לממסד הרבני בארץ, הייתי ממליץ לסתום את האף, ולקפוץ לרבנות. לא צריך טקס רב משתתפים, מספיק להגיע לשניים שלושה ביקורים קצרים ואתם נשואים במדינת ישראל. זה חוסך נסיעה לקפריסין ואת כל הטררם. לפני או אחרי הטקס הרפורמי החגיגי שבו תביעו באמת את מה שאתם מרגישים, התזמון לא קריטי.

shani74

New member
סליחה?

אם הנישואין נובעים מתוך סלידה לממסד הרבני, זו לא סיבה מספיק טובה? ואולי, למשל, אם הוא ירצה להתגרש בעתיד, העובדה שהוא נישא דרך הממסד הרבני תחייב אותו גם להתגרש דרכו, ונישואין בקפריסין לא?

שלייבלה

New member
האמת, שבגירושין הוא ממילא יצטרך את הרבנות

בין אם התחתן בקפריסין ובין אם באולמי רסיטל. מנפלאות דיני האישות הישראליים.

shani74

New member
ככה זה היום

זה לא אומר שככה זה יהיה בעתיד, ואז לדרך שבה הוא נישא עשויה להיות השפעה.

milindapanna

New member
הבן אדם עוד לא התחתן,

וכבר אתם מסדרים לו את הגירושין?

postdoc

New member
הוא יזדקק לרבנות

רק אם אחרי הגירושים אחד מבני הזוג ירצה להתחתן ברבנות.

postdoc

New member
בשביל מה צריך גט?

רק מי שמעונין להתחתן פעם שניה, ולעשות את זה דרך הרבנות צריך גט. מי שלא רוצה להגיע לרבנות יכול להתגרש בכל מקום (לא חייב אפילו לחזור למקום שבו הוא התחתן). מדינת ישראל חייבת, בגלל הסכמים בינלאומיים, להכיר בכל מסמך רשמי שהוציאו מדינות אחרות בענין לכן משרד הפנים חייב לקבל אישור על חתונה (או גירושין) מכל מדינה בעולם.

C H 4

New member
עוד יותר טוב ../images/Emo13.gif

הדיון לא נסוב סביבי אמנם, אבל הכי קרוב שהגעתי וגם אגיע אי פעם אל ממסד הרבנות, הוא בתפקיד עדה של חברה. בחיי שאני לא אצטער אם בגלל הבחירה הזו גם הילדים שלי לא יוכלו להתחתן ברבנות.

שלייבלה

New member
זו בדיוק הבעייה

שאומנם לגבר זה לא ממש משנה, אבל אם האישה בוחרת להמשיך את חייה עם מישהו אחר, הרי שכל הילדים שלה ממנו ממזרים. אז אומנם לנו לא אכפת לנו מזה שהילדים לא יוכלו להתחתן ברבנות וכו', אבל אם הילדים דווקא כן ירצו (או בני הזוג שלהם), נראה לי קצת מוגזם למנוע מהם (ומעשרת הדורות שאחריהם) את האפשרות הזו.

2F2F1

New member
נדמה לי שרק 7 דורות, אז זה לא נורא ../images/Emo8.gif

C H 4

New member
בגדול

בואי נגיד שאם יהיו לי ילדים שירצו להתחתן ברבנות אני ארגיש שכשלתי כהורה. (כשאחותי רוצה להרגיז אותי היא אומרת שיגיע לי אם הילדים שיהיו לי יחזרו בתשובה)

postdoc

New member
למה בעיה?

הנה מנענו מהרבנות להתערב בחיי הצאצאים שלנו, מה שיזרז יותר את הפרדת הדת מהמדינה. ואם מישהו לא ירצה להתחתן עם אחד מהילדים שלי בגלל אילן היוחסין שלו, כנראה שהוא מראש לא בן זוג ראוי.

FPNH

New member
נדמה לי

שאם מתחתנים בקפריסין ולאחר מכן נרשמים במשרד הפנים הישראלי אז מקרה של גירושים חייב לעבור ברבנות (ככה אמרו לי פעם, אנחנו לא טרחנו להרשם במשרד הפנים, אבל בנתיים גם לא מתכננים להתגרש). בכל מקרה, לא השגרירות לא האוניברסיטה ולא המחלקה לבטחון המולדת, ביקשו לראות את תעודת הנישואים באף אחת משלוש או ארבע הפעמים שביקשנו ויזות ואישורי עבודה.

postdoc

New member
מקווה שלא תצטרך לבדוק

אבל משרד הפנים יכיר באישור על גירושים אפילו אם תעשה את זה במדינה שונה מזאת שבה התחתנת. הרבנות לא תכיר בהם, אבל למי אכפת?

למעלה