iwלד [ווילד]

LucidGuess

New member
דיי תפסיק....

ישו לא היה כזה קדוש.....

Variety

New member
תגובה

היי, אתה מתאר חוויה דומה שקרתה לי. מה שקראתי פעם באיזשהו אתר זה שהדפיקות האלה הם לאו דווקא הלב אלא אנרגיה שזורמת בגוף בכמות גדולה, בגלל זה מרגישים עקצוצים. בקשר לשיתוק, אם אתה תרצה להזיז את היד, אתה תצליח, אבל בעקרון אתה משותק. המחשבה על הזזת היד תוציא את היד משיתוק ותוכל להזיז אותה. זה קצת מהווה בעיה כי אתה לא בטוח במאה אחוזים אם אתה משותק, אבל בהחלט מרגישים הבדל במצב הזה לבין ערנות מלאה, ככה שאפשר להסיק מזה שזה שיתוק. לדעתי, כדי לראות אם השיתוק באמת עובד זה להזיז את היד בלי לחשוב על זה, ובלי לחשוב על שמנסים לראות אם השיתוק פועל - דבר שלדעתי מאוד קשה לביצוע. למה לא חצללת? כי זה דורש אימון, כדי להגיע לרמה הזאת, יש להתאמן, לקום מוקדם ולנסות גם אם לא תמיד יש חשק. האימון מאמן את המוח שלך לרצות ולהצליח.

KEiN

New member
שיתוק

בזמן האחרון קורה לי משהו דומה, נגיד אני נשכב על המיטה ומרפה, ואז פתאום אני נכנס לסוג של שיתוק, כלומר אני יכול להזיז את הידים אבל לא סתם ככה, אני צריך להשקיע סוג כל שהוא של ריכוז כדיי להזיזן, כאילו יש לי חצי שליטה בגוף זה מוכר לכם?

fcfighter

New member
לא אישית אבל...

אני יודע שיש אנשים שקשה להם לצאת משיתוק שינה, לא משנה כמה הם יתרכזו! חבר שלי נשאר ככה איזה 5 דק´ והייתה תק´ שכולם אמרו לו ששד השתלט לו על הגוף (חחח....
)

Blade2

New member
משהו דומה מוכר לי

מה שקורה לי זה לפעמים אני מגיע למצב שבו אני יודע שאני יכול לזוז, אבל אני לא רוצה, לזה אתה מתכוון ב"חצי שליטה"?

KEiN

New member
משהו כזה !

אבל זה יותר מרצון לא לזוז, הגוף כאילו לא רוצה לזוז,

LucidGuess

New member
אצלי דווקא שיתוק השינה הוא מלא

לא ברור לי על מה אתם מדברים אבל בכל הפעמים שיש לי שיתוק שינה אז השיתוק הוא מלא ואני לא מסוגל להזיז שום איבר בגוף פרט לעיניים, אני פשוט מרגיש את כל הגוף כמו גוש אבן ואפילו את קצה האצבע אני לא מוסגל להזיז ולוקח לפחות 20 שניות אם לא יותר עד שאני מצליח להשתחרר מזה... אז לא ברור לי מה התחושות שאתם מתארים כי אצלי זה לא ככה בכלל... Lucid

ofir_y

New member
שאלה

יש לי הרבה פעמים שאני קם מהמיטה, ואני פשוט לא מרגיש את היד שלי.. כאילו היא לא קיימת, וגם לא יכול להזיז אותה... האם זה קשור לשיתוק שינה, או אולי ישנתי עליה ועצרתי את הדם ליותר מידי זמן, והיא נרדמה פשוט?

LucidGuess

New member
גם לי קרה זה מפחיד ומסוכן!!

גם לי קרה כמה פעמים שישנתי עם היד על איזה קפל בסמיכה שעצר לי את הדם ליד, וכשהתעוררתי לא הרגשתי בכלל את היד! כאילו שהיא איזה גוש בשר שמחובר אלי ואין לי שום קשר אליו! יכולתי לחתוך אותה עם סכין או מסור ולא הייתי מרגיש כלום! זה קרה לי פעמיים או שלוש וזה היה ממש מפחיד, התחלתי בפאניקה לנער את היד ולעשות לה מסג´ כדי שהדם יתחיל ליזרום אליה שוב ועברו 5 דקות עד שהתחלתי שוב להרגיש אותה.... אם הדם לא זורם ליד יותר מדי זמן יכול להיווצר לך נמק והלכה לך היד... מאד מסוכן! Lucid

KEiN

New member
../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif

נמק!
חחח אני רואה שאין לך מושג מזה ´נמק´. צריך הרבה יותר מקפל בשמיכה כדיי לקבל נמק. ליל"צ

ofir_y

New member
למה? הוא צדק דווקא

נמק קורה שדם מפסיק לזרום לאיבר מסויים בגוף, התאים לא מקבלים חמצן ולכן מתים בהדרגה. העצבים באותו איבר מפסיקים לפעול, ולכן נוצר השיתוק..

LucidGuess

New member
נכון גם אני חושב שהוא צדק! ../images/Emo46.gif

יש עורק ראשי שעובר מתחת לבין השחי וממשיך לכיוון היד, קח כדור טניס קטן שים אותו תחת בין השחי ולחץ בחוזקה, דבר ראשון תוכל לראות מיד שהדופק ביד פשוט נעלם, דבר שני לא הייתי ממליץ לך להישאר ככה יותר מדקה אם היד שלך חשובה לך מאד. Lucid

KEiN

New member
../images/Emo6.gif קטעים ../images/Emo6.gif

יש עורק ראשי ועורקים משנים, ברגע שאתה יושן אתה חוסם עורקים קטנים, ובך מעמעם את פעילות העצבים, כדיי ליצור נמק שעלול להביא לכריתת היד צריך לסתום את העורק הראשי... ההגשה הרדומה זה לא כי התאי עצב מתים, זה כי הם רדומים קליל...

LucidGuess

New member
קשה לי להתווכח איתך על זה

אני רק יכול להגיד לך שכאשר זה קרה לי היד שלי היתה פשוט "מתה", לא הרגשתי אותה בכלל!! אפילו צבטתי את עצמי בכל הכוח ושרטתי את עצמי עם הציפורניים החדות שלי ולא הרגשתי אפילו דיגדוג קל!! זה היה פשוט פחד אלוהים! הרגשתי כאילו במקום יד תלוי לי על הכתף בול עץ, לא יכולתי להזיז או להרגיש את קצה האצבע, פשוט מפחיד! Lucid

EshedI

New member
אוהו!! קרה לי אותו הדבר!!

איזה פחד! ממש זרקתי את היד על הקיר כדי להרגיש אולי כאב קטן, אבל פשוט כלום... בסופו של דבר התחלתי להרגיש והייתי מאוד שמח

KEiN

New member
זה כי

עצביי החישה נמצאים הנמצאים אך ורק בשכבת העור נרדמו לגמרה, זה יוצר אשליה שכל היד מתה, אך היא פרט לעצבים (לפחות במצב של הידמות משינה) שנרדמו לא נגרם יותר מידי נזק (כמובן שנרם נזק כל שהוא). נמק בדרך כלל נגרם כתוצאה של קיפאון, שריפה וריקבון, ואם זה יקרה לך (חס ושלום*) תוכל להבחין בתסמינים כמו- יד צהובה, יד כחולה ובמקרה הרע יש שחורה, גם תבחין בכאב ממש ממש חזק בחיבור בין הנמק לאיבר חיי. גם לי זה קורה לפעמים.....

למעלה