I've cried a 1000 oceansssss

מי דיבר על בלאד רוזז אמג @:

אני בעיקר חושבת שהיא נקבה וזהו. אמג רדו ממנייייייייי |בוכה|

../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif כפרע.אני אוהבת אותך

אם כבר מדברים על קיטש

אוי,אז .. אמ,לא,נראה לי שלא .. אם כי -

לא,לא .בעצם לא . קיטש אני מגדירה קצת כמשהו נדוש,גלגול עיניים,מעט משעמם וחוזר על עצמו . טורי לא מתקרבת לאף אחד מהם באלבומים הראשונים . נגיד ווינטר,שיר רגש וכו', לא גרם לי לגלגל עיניים חס וחלילה,לא לחשוב שהוא נדוש, על כמה וכמה לא משעמם וכו' וכו' למה?אני מניחה כי האמנתי לה .האמנתי לסיפור שלה .האמנתי לדרך הייחודית שלה.לקול שלה . לפסנתר .להכל . וקיטש זה דבר מאוד מאוד מאוד מאוד לא אמין ,ואולי בכלל כאן הקטצ' . קיטש לא מעביר בך יותר מדי,אתה רגיל,אתה לא מתרגש,לא משהו מעבר למה שראית בעבר . וטורי כ"כ לא כזאת,וכל פעם(זה הקסם שלה,לטעמי)שהיא נוגעת גם בנושאים הכי טחונים והכי בסיסיים כמו שאמרו -היא לוקחת את זה למקום שלה,מקום שונה ממה שהביאו את זה עד כה, מקום כ"כ מיוחד וכ"כ אחר,ככה שאפשר להאמין וכיף להאמין וכמובן להאזין
קיצר,לא .טורי לא קיטשית באלבומים הראשונים.(עד ה-5 .. לשם הגעתי .) ופשוט בגלל העובדה הפשוטה שהדרך שלה רחוקה מלהיות משהו מוכר,ידוע,חוזר ונשנה,לא מעביר משהו אחר.. קיצר ,כל מה שבונה את ההגדרה "קיטש" בשבילי . ועל כך היא נסגדת . *סגידה*

Gremshnit

New member
מגניב, אנחנו באותו קצב!

הזמנתי לפני כמה ימים את Strange Little Girls...כנראה אקבל אותו בעוד איזה שבוע+. ובקשר ל"דיון הקיטש"...אם קוראים למשהו כקיטש בגלל שהוא ממחזר, אז טורי ממש לא נכנסת תחת ההגדרה הזאת בעיניי. כל אלבום שלה זו הנחתה חדשה. גם אם אתה חושב ששמעת כבר הכל והיא פשוט לא יכולה להפתיע אותך יותר, אתה תמיד מוצא את עצמך מבולבל באלבום הבא (מבולבל לטובה, ככה זה לפחות אצלי). אפילו שירים כמו Marianna, Josephine וגם China ו-1,000 Oceans הידועים לשמצה דורשים כמה האזנות בשביל לגלות את היופי האמיתי שלהם.

מריאן?!?!ידוע לשמצה??דורש כמה האזנות??../images/Emo12.gif

מ ה?! העולם נחרב .ממש עכשיו . רגע,עוד מישהו חושב ככה?? אני כ"כ מאוהבת במריאן מהרגע הראשון ששמעתי אותו .הוא כ"כ מיוחד,כ"כ קסום !!!!! מה?קיטש?רגע,מה?ידוע לשימצה?אף פעם לא ראיתי לכלוך עליו
אני בהלם . מריאן זה השיר הכי ..הכי ... מרגש אותי מההתחלה עד עכשיו כ"כ הרבה .לא היה רגע שמאסתי בו . אני רואה אותו כאחד השירים בהא' הידיעה של טורי . הוא כ"כ אישי .. כ"כ .. אוף נו,בכיתי ממנו כל החיים שלי !
הוא פשוט ..איך אפשר ..להוציא מילה רעה ..עליו ..מה ...... בייחוד בסוף כשהיא שרה: "And I'm... just.. having.. thoughts, I said, I'm just having thoughts of ,having thoughts... having... Marianne " ובכלל,הכל ..הכל. .. זה כ"כ השיר האחרון שאני אומר עליו משהו בסגנון
האחרון

Gremshnit

New member
לאאאאאאאאא, לא הבנת! ../images/Emo7.gif

אמרתי שאפילו שירים (מדהימים) כמו מריאן וג'וזפין דורשים כמה האזנות בשביל לקלוט את היופי שטמון בהם, בין היתר נתתי גם את הדוגמאות הידועות לשמצה (למרבה הצער), צ'יינה ואלף אושיינס.

לא עושים דברים כאלה../images/Emo46.gif

קודם כל מסתכלים ובודקים טוב טוב שהניסוח התחבירי כתוב טוב טוב כדי שלא יתפרשו דברים כמו "מריאן וג'וזפין הידועים לשמצה" !!! ??Do you know ...Yes ?...What..is..this..doing..to me ...Here...here...here אבל,אתה
כוונותיך טובות,והעיקר ששמת את "
" בכותרת,שמעיד על התנצלות ואי הבנה הוגנת
יחי המריאן
(תצטרף!)

noosh

New member
חחח אמג

חחחחח רק חייבת להצטרף שמריאן מדהים, בטח לא ידוע לשמצה, ולשים אותו באותה שורה עם צ'יינה בהקשרי קיטש זה עוול.

rfranko

New member
לא מתחברת למריאן

אולי בגלל שהיא כבר לא אבל לרוב אני מעבירה את השיר הזה מעצבן אותי

פעם לא התחברתי אליו ואז

הייתי מושפעת מאחרים ועכשיו בעיקר עושה לי עצוב, ההתחלה, והסוף [הקטעים בהם ניתן להבין משו ממה שאומרת הג'ינג']

אני צריכה להתחיל לפתח קשיחות כלפי הודעות

כאלה . אחרת אני אתפרק
יבוא יום ואני אראה אנשים משמיצים את פרשס של ונוס, מי יודע מה אני אעשה אז ...

1000 אושנז -

לפעמים היופי שלו ולטעמי באמת יש בו משהו מרגש - משאיר אותי למרות הקיטש והוא אובבייסלי קיטשי ברמות קשות אבל בגלל שהוא אמיתי זה מוסיף לזה משהו שאני לא מוצאת, נגיד, בקרן פלץ. עד כאן...

shiray

New member
ציטטתי את המורה לקולנוע כבר המון...

ואצטט אותה שוב, כשהיא אמרה לנו "כל סיפור כבר סופר, השאלה היא איך מעבירים את אותו סיפור". זה היה כששברנו את הראש על התסריטים לסרט גמר, וכל רעיון שעלה לנו במוח, ישר חשבנו שכבר יש כ"כ הרבה סרטים בנושא... כנ"ל מן הסתם לגבי שירים. בגלל זה אני מסכימה עם נועה, שצריך לשפוט את המכלול ולא כל לחן/שורה לגופה. ברור ש"בכיתי אלף אוקיינוסים" זו קלישאה, ברור שבערך כל הדימויים בצ'יינה הם קלישאה, ברור ש"מתי תאהב אותך כמו שאני אוהב אותך" זו חתיכת קלישאה, וכנ"ל לגבי "אני מניחה שזה יותר מדי כשפסנתרים מנסים להיות גיטרות", אבל הכל תלוי בהקשר וביצירה בשלמותה! לגבי צ'יינה אני כן קצת קרועה, פשוט כי הוא מרגיש לי כשיר הכי בוסרי של טורי. כזה שבאמת במבט לאחור אני בספק אם היא היתה כותבת ככה, אבל זה חלק מהיופי שלו. לגבי השאר- אין לי ספק בכלל שאני לא תופסת מהם קיטשיים בכלל... גם אם יש רעיונות קיטשיים בשירים, כמעט בכל שיר שתבחרו בעולם יש, בגלל מה שכתבתי בהתחלה... בסופו של דבר, המון אנשים חווים רגשות ופחדים ועוברות להם בראש המון מחשבות משותפות, והגיוני שכשכותבים עליהם הם יהיו משותפים להרבה אנשים, אבל אני לא מוצאת את זה כהגדרת הקיטש. אז כן, בבסיס יש המון שירים של אמנים שונים על חיפוש עצמי, התבגרות, יש גם לא מעט על אונס, לא התעמקתי אבל טורי היא לא היחידה שעברה הפלה (למרות שיש מצב ש3 הן שיא...), אבל השאלה היא אם היצירה עצמה בשלמותה היא נחותה ע"מ למצוא חן בעיני ההמון, וממש ממש לא נראה לי. וגם אם פה ושם יש שיר שיותר קל לאנשים "מבחוץ" להתחבר אליהם, הם לא נכתבו במטרה למצוא חן, אחרת היא היתה עושה מהם איזה אלבום אחר להמונים, ולא פתאום באמצע ונוס...

noosh

New member
טוב.

אז אני באמת לא מבינה איפה מוצאים קיטשיות בשיריה של טורי. אם נתייחס לשתי ההגדרות שם למעלה, אני באמת חושבת שטורי היא ההפך מהן. זה מעבר ללחנים או לליריקס, זה במהות היצירה שלה, באיך שהיא יוצרת, מהמקומות שהיא יוצרת. בשום מקום באלבומים הראשונים של טורי אני לא מרגישה שהיא מנסה לסחוט רגש. היא אולי גורמת לאנשים להרגיש כי היא נוגעת במקומות חשופים, אבל זה לא מרגיש, לי לפחות, שהיא עושה את זה בצורה זולה או מניפולטיבית. וזה מה שאני כלכך אוהבת באלבומים האלה - שהיא מהלכת על הקו הדקיק הזה על גבול הקיטש, והיא לא נופלת אליו. היא לפעמים מחליקה אבל היא עדיין מספיק יציבה כדי שהמעידות האלו ירגישו ככאלה שמגיעות ממקום כן, ובכלל, לי אישית קיטש תמיד מתקשר לזול או רדוד, ואני ממש לא רואה את זה פה.

בסדררררררר

אבל יש בה מן הנקביות או השמאלצ או לכי חפשי לזה מילה במילון - זה לפחות מה שלהרבה אנשים עם טעם מוזיקלי מעולה שאני מכירה שלא מסוגלים לסבול אותה יש לומר היא לא מאתגרת מוזיקלית מספיק בשביל כולם אז בשבילנו היא הכל אבל יש אנשים שצריכים משהו פחות רך ואולי לזה אני מתכוונת, לרכות והנקביות הזאת, שאולי אנחנו שוגים לפעמים וקוראים לה קיטש ועדיין אני עם יוני ווינטר - דוגמא מושלמת לקיטש עשוי היטב, כמה דברים שהם הכי בסיסיים והכי חוזרים על עצמם בחיים ובעולם ובהכל ועוד כמה דברים כ"כ נכונים שטורי אומרת בצורה כ"כ נכונה שהם נשמעים לנו כאילו אמרו אותם בפעם הראשונה.

noosh

New member
אני חושבת שאמרת את זה בעצמך הכי טוב:

"כמה דברים שהם הכי בסיסיים והכי חוזרים על עצמם בחיים ובעולם ובהכל ועוד כמה דברים כ"כ נכונים שטורי אומרת בצורה כ"כ נכונה שהם נשמעים לנו כאילו אמרו אותם בפעם הראשונה. " אם זה נשמע כאילו אמרו לנו את זה בפעם הראשונה, זה בדיוק ההפך מקיטש (לפחות לפי ההגדרה המילונאית שלו), הכל חוזר על עצמו, כמו ששירה אמרה. את הסיפור של קזבלנקה סיפרו לפני וסיפרו גם אחרי וימשיכו לספר בצורות שונות, ועדיין הסרט עובד. גם את הסיפור של שמש נצחית סיפרו, בצורה זו או אחרת. זה הופך אותו לקיטש? זה שהנושאים שטורי מתעסקת בהם הם בסיסיים לא הופך את -היצירה- לקיטש.

TomeRatz

New member
מסכים ולא מסכים

"זה שהנושאים שטורי מתעסקת בהם הם בסיסיים לא הופך את -היצירה- לקיטש." זה נכון מאוד. מצד שני כמה אמניות מתעסקות בחיבור שבין פמיניזם, דת, סקס ויצירה? מעט מאוד, ושם היא מאוד לא שגרתית ובטח ובטח ובטח שלא קיטשית. אם מישהו יכול להסתכל על BFP שבוקלט בכנסיה עם כ"כ הרבה מלודיות נסתרות ואיכות וכ"כ הרבה קונפליקטים (ע"ע G*d) שהוא קיטש, אז באמת הויכוח הזה לא יסתיים אף פעם. ולא ללכלך על שמש נצחית, זה קאלט

rfranko

New member
את צריכה קצת קיטש בחיים ההפוכים שלך

לדעתי הטורי כלל לא קיטשית (היה ספק?) כיוון שהיצירה שלה מקורית ולרוב לא הולכת לפי המוסכמות מה שכן היא עושה זה מפלרטטת לעיתים עם תרבות הפופ שרבים מבלבלים אותה עם קיטש, אבל מגישה אותה בעטיפת ג'ינג'ית בועטת מה גם שלדעתי קיטש הוא תלוי תרבות וזמן, מה שהיום נחשב בעיננו כקיטש - YKTR למשל, לא היה כזה בזמן שהוא נוצר, הוא היה שונה וקשה לעיכול, אולי איפלו גרוע, אבל לא קיטש אולי עוד 10 שנים גם ספארק יראה לנו קיטשי, מי יודע

למעלה