It's that time of the year again... פרוייקטים

somebodddy

New member
It's that time of the year again... פרוייקטים

בואו תכתבו לנו על מה אתם עובדים

somebodddy

New member
נאה דורש...

אני כרגע עובד על מנוע משחק בC++ עם SDL וOpenGL. מדובר במנוע דו מימדי עם דגש על פיסיקה. כרגע אני די בשלבי התחלה. בכל אופן, העלתי דמו קטנטן. אתם כבר מכירים את הרוטינה - לשנות את הסיומת לRAR, לפתוח ולהריץ. אפשר להזיז את המצלמה עם הNumpad(למרות שבדמו הספציפי הזה זה לא משמעותי).

De-Panther

New member
איך אתה מחיל את הגדרות הפיזיקה? יש 2 עולמות..

שהם נפרדים? אחד לפיזיקה ואחר לגרפיקה?

somebodddy

New member
כן. ויש גם עוד עולם ללוגיקה.

הרעיון הוא להשתמש במחלקות של הגראפיקה והפיסיקה שבאות עם המנוע(למרות שאני כותב גם את המנוע וגם את המשחק, אני מעדיף לעשות הפרדה ברורה ביניהם) ולרשת את המחלקות של הלוגיקה.

somebodddy

New member
הוספתי מומנטים

וגם שיניתי את מערכת גילוי ההתנגשות(הקודמת עשתה בעיות, למרות שלא ראו אותן בקובץ שהעלתי). כרגע זה נראה כאילו ניוטון השתגע, אבל אני מקווה שזה יסתדר כשאני אוסיף חיכוך. מקסימום אני אאלץ לקרוא באופן יסודי את המאמרים של כריס האקר. קודם עברתי עליהם בריפרוף כי הוא לא הסביר על גילוי התנגשות, שזה החלק שבו הסתבכתי ועכשיו הוא עובד לי כמו שצריך.

ahillel

New member
חחח... מגניב

זה מזכיר לי את המשחק TIM שגם שם לפעמים הפיזיקה היתה משתגעת במהלך ההרצה...

voguemaster

New member
מה ז"א משתגע ?

בגלל שהקוביה טסה ימינה בחזרה ועולה במעלה הרמפה ? ד"א, המוט, כשהוא נתקע בחצי כדור הסגול לא אמור לעצור אלא להתהפך מעליו... המאמרים של כריס הם אחלה INTRO לעניין אבל אני ממליץ לך בחום רק לקרוא ספר כמו Game Physics של אברלי, שם הוא לא רק מדבר על פיסיקה אלא גם מדבר על איך מטפלים בכמה CONTACT POINTS, מה הבעיות בלהפעיל IMPULSES שלא במקביל אלא בצורה סדרתית וכד'. יש גם ספר טוב שנקרא Physics Based Animation, ספר מוצלח מאוד. הוא מדבר בעיקר על הצד הפיסיקלי ולא על COLLISION אבל הוא מציג בגדול את שלושת השיטות העיקריות לטיפול במערכות פיסיקליות. יש גם את סדרת המאמרים של יאן בנדר, דוקטור גרמני שכתב ספריה שנקראת IBDS. ספריה בהחלט מוצלחת לדעתי מבחינת ביצועים, יציבות של הסימולציה ומה שהיא תומכת בו. את מרבית המאמרים אפשר למצוא באתר שלו. הם לא מאוד מסובכים ביחס לחלק מהדברים האחרים שראיתי אבל זה היופי בשיטה שלו

somebodddy

New member
אני לא רוצה להיכנס לזה יותר מדי כרגע

רק לבנות משהו פשוט בשביל המשחקים שלי. אני לא מפתח מנוע פיסיקלי בשביל להיות נאמן למציאות - אני מפתח אותו בשביל להרחיב את אפשרויות המשחקיות שלי. אולי בעתיד אני אקח איזה ספר פיסיקת משחקים טוב, אבל כרגע נראה לי שמה שאני יכול לעשות לבד(טוב. אולי עם קצת עזרה מהאינטרנט) מספיק לצרכים שלי. בכל אופן, שיחקתי קצת עם המספרים ועכשיו זה נראה הרבה יותר טוב. שעדיין צריך להוסיף חיכוך... אבל אין לי כוח עכשיו...

Striderh10

New member
אני עובד כרגע על תוכנה בFlex ל EA

אנחנו עוד שנייה מסיימים את התוכנה שאיתה מעצבים חולצות לקבוצות בNBA. חשבתי בהתחלה שזה יילך ישר למשחק אבל מבחינה טכנית ייקח יותר מדי זמן להעביר את זה. בכל אופן עוד מעט סיימנו ואם בא לכם לראות תלכו לאתר של NBA09 בעוד שבוע וחצי ככה וזה כבר יהיה שם. הדבר הבא שאני עובד עליו זה כנראה לפתוח חברה עם האנשים שעבדתי איתם על הפרוייקט גמר. אנחנו ניקח את המשחק שעשינו, נשפצר אותו, נהפוך אותו למשחק מלא ואז נשים אותו ב Xbox live arcade. אני עדיין צריך לעשות עבודת מחקר איך להעביר פלאש ל XBOX360, וזה אפשרי (אני לא יודע אם אתם מכירים את המשחק Castle crashers), בכל אופן יש לי את הקשרים הנכונים כדי לעשות את המחקר הזה. אנחנו בנוסף גם מבקשים מענק מהממשלה הקנדית כדי לפתוח את החברה, ברגע המציגים להם את הטכנולוגיה ושאנחנו כבר חצי דרך שם, אז הם יתנו תקציב של חצי שנה לפיתוח. נקווה לטוב, תחזיקו לי אצבעות.

De-Panther

New member
VRML. ואני משתמש בפרויקט הזה בלזרוס, לא בדלפי

התמונה הזו היא מאיזושהי תוכנה שמציגה קבצי VRML. אבל בערך ככה תראה הגרפיקה במשחק. אני לא אוהב שהתוכנה הזו מציגה את הדברים קצת מטושטש במקום להראות קווים ישרים, ועם המנוע שבו אני אשתמש זה לא יראה מרוח

De-Panther

New member
כן וכן. הוסיפו תקן חדש שנקרא X3D, אבל עדיין..

מקומות מסוימים משתמשים בVRML(הכתיבה שלו יותר פשוטה) יצא לי במקרה להגיע למנוע שכתוב בפסקל, מיועד למשחקים וקורא סוגים שונים של קבצי VRML(זתומרת 1 2 וX3D) זה מנוע שהכרתי בעבר, אבל הוא לא היה מספיק בשל לעבודה של מישהו שלא מכיר את כל המנוע. ועכשיו הוא כן ואני מתכתב במייל עם זה שמפתח אותו, ככה שאם יש לי בעיות או אני לא מבין משהו, יש מישהו שעוזר לי

למעלה