I'ts tax season

halo1980

New member
I'ts tax season

עובדת עיצות. החלטנו להתשמש בטורבו TAX לצורך הגשת דו"ח המס ונתקלנו במספר שאלות:
1. בחלק שצריך להצהיר על הכנסה מעבודה בארץ (טופס 106) - איך בעצם מדווחים ?!
הכנסה ברוטו (סה"כ לפני מס); אח"כ מס ששולם (האם זה רק מס הכנסה? האם לכלול שם גם תשלומי בט"ל ? מס בריאות ?) אח"כ DEDUCTIBLE (מה זה בכלל? האם זה כשכיר בארץ יש בכלל DEDUCTIBLE? מה לגבי הפרשות לכל מני קרנות השתלמות? ביטוחי מנהלים?)
2. אם הייתי סטודנטית בארץ ב 2014 - האם ניתן להצהיר כהוצאה (למרות שטכנית לא הייתי מוגדרת עדיין כתושבת קנדה בזמן הלימודים; עברנו בדצמבר 2014).
3. האם לדווח על תיק ניירות ערך (שכרגע די הוא סטטי מבחינת רווח / הפסד) ?
4. האם להצהיר על רווחי קרנות שונות (פנסיה / השתלמות) ?
5. הצילו...
6. (אולי כדאי בכלל להגיש בקשה להארכה)

תודה, למשיבים/ות.

halo1980

New member
בעצם השאלה היא

האם עלי לדוו"ח על הכנסה בישראל (כשכיר) לפני שביססתי למעשה תושבות קנדית (לצורכי מס) ?!
באתר ה CRA מדברים על:
What income do you have to report?
&nbsp
For the part of the tax year that you were NOT a resident of Canada
&nbsp
You have to report the following amounts:
&nbsp
income from employment in Canada or from a business carried on in Canada;
taxable capital gains from disposing of taxable Canadian property; and
taxable part of scholarships, bursaries, fellowships, and research grants you received from Canadian sources.
&nbsp
אבל, משום כשאני מנסה להגיש את דו"ח המס בטורבו TAX אני רואה:
Income from Canadian and Foreign Sources
&nbsp
You have indicated a date of entry into Canada. You must also enter both your income from Canadian and Foreign sources for the part of the year when you were not a resident of Canada.
&nbsp
אז צריך או לא צריך לדווח על ההכנסה בארץ לפני שביססתי תושבות ?

The ofer

New member
לא, המס בקנדה הוא רק מהתקופה שהגעת ולא על הכנסות לפני

גם לי יש שאלה בנושא דו״ח המס

בשנת 2014 עבדתי ארבעה חודשים במקום אחד, ואז שמונה חודשים במקום אחר.
הפרש השכר בין שני המקומות היה די ניכר.
&nbsp
עד כמה שידוע לי, כשהמעסיק מנכה מהברוטו למס הכנסה, הוא מנכה בתחשיב של 1/12 ממשכורת שנתית, כלומר שאם עבדתי רק חלק מהשנה ובשאר הזמן לא היתה לי הכנסה, בפועל נוכה לי הרבה יותר ממה שהיו צריכים להוריד היות ולא הגעתי באמת לגובה המשכורת השנתית.
&nbsp
זה המצב גם כשעובדים במקום עבודה מסויים ואז עוברים למקום עם הכנסה יותר גבוהה, כמו במקרה שלי. אם בשני המקומות נוכה מס לפי חישוב של 1/12 מהשכר השנתי אז בפועל צריך להיות החזר.
&nbsp
בפועל מה שקרה לי זה שאחרי הזנת כל הנתונים באחד האתרים האלה שנותנים שירות של מילוי טפסים, יוצא משהו כמו 850$ לחובתי.
&nbsp
אז השאלה הראשונה – איך???
השאלה השנייה, נכון ש-$850 זה לא סוף העולם, ותמיד אפשר למכור כמה יחידות השתתפות באיזה קרן או משהו, זה משהו שאני רוצה להימנע ממנו.
&nbsp
הכל אצלי מתוכנן ברמת הסנט, וכשיש כסף פנוי הוא נדחף לאפיקי חיסכון/השקעה. להוציא לא בא לי. אני אוכל להסתדר אם יהיו לי כמה חודשים ארכה, אבל עד כמה שידוע לי, יחד עם המסמכים צריך לשלוח צ׳ק על הסכום. האם יש דרך להשיג ארכה בלי לשלם קנס? ואם כן, באילו עילות? מדובר על $850, לא איזה משהו שימוטט אותי.

כמה אפשרויות

1. ההכנסות שלך מרווחי הון גרמו לחובת המס
2. נוכה לך מס לא נכון בתלוש (תתפלא, אבל זה לא נדיר)
&nbsp
תבדוק שוב את הזנת הנתונים שלך, תנסה להזין את ה-T4 שלך מהמעסיקים שלך בנפרד. בהתחלה רק את ה-T4 מהמעסיק הראשון, ותבדוק את סך כל ההחזר/זיכוי המגיע לך, ולאחר מכן תבדוק רק עם ה-T4 של המעסיק השני.
&nbsp
לא בטוח שהקומבינציה של שניהם גרמה לתוצאה שקיבלת

Buffa11

New member
מה היה לך שנה שעברה

אם שנה שעברה היית חייב 2000 והשנה רק 850, ויתר הדברים דומים, אכן קיבלת משהו חזרה....
האם לישלך גידול הכנסה מהשקעה T3 T5, רווחי הון?
&nbsp
אגב לגבי דוח השכר אפשר לבדוק את מה שעשו לך שם
תחפש בגוגל
payroll calculator cra
&nbsp
ותכנס לקישור שמופיע באתר הcra

Buffa11

New member
יש לך עד הראשון למאי לשלם

את היתרה ללא קנסות.(בהנחה שאתה עדיין מגיש עד סוף אפריל)

The ofer

New member
התשובה היא...

כשהמעביד מנכה מס במקור הוא לוקח בחשבון את הפרסונל קרדיט < בערך 11,000 ראשונים לא מחוייבים במס >
&nbsp
במקרה שלך, שני המעבידים עשו את אותו הדבר, אז בעצם לו הורידו לך מס על 22,000 במקום 11,000
&nbsp
מצד שני, את צודקת, בגלל שלא עבדת שנה שלמה בעבודה עם המשכורת הגבוהה, והמס במקור הוא לפי משכורת שנתית, ציפית להחזר < כמו שהסברת >
&nbsp
הנטו של שני אלו גרם לך להיות חייבת במס

Buffa11

New member
תשובות

1. הכנסה מהארץ - מדווחים את הברוטו ואת המס ששולם בארץ. ביטוחי בריאות ומופת חולים ניתן להגיש כמדיקל. יתר הדברים לא רלבנטים
&nbsp
2. הוצאות והכנסות רלבנטיים רק ממועד הפיכה לתושביים קנדית לצרכי מס
3. אלא מדובר בתיק השקעות בישראל, רק במידה ושווי כל הנכסים שלך מחוץ לקנדה שווים מעל מאה אלף דולר. צריך מקסימום במהלך השנה ושווי תיק בסוף השנה. שוב במידה וזה רלבנטי
לגבי רווחים והפסדים בתיק -צריך לדווח ללא קשר.
4. צריך לדווח על כל מקור הכנסה שהוא
6. אין ארכה.

Buffa11

New member
לגבי 3

יצא לא ברור
&nbsp
אני מניח שמדובר על תיק בישראל.
יש חובת דיווח על נכסים בשווי כולל של מאה אלף דולר לאדם (אם השווי הכולל הוא 110 אלף וזה חצי חצי בין בני הזוג זה כאילו לכל אחד יש רק 55 אלף)
במידה וזה רלבנטי אליך אז את צריכה לדווח על שווי המקסימום של התיק במהלך השנה והשווי בסוף שנת המס.
בין אם הכתוב לעיל רלבנטי אליך או לא, את עדיין צריכה לדווח על רווחים. כוננים כגדולים. לגבי הפסדים, זה לטובתך לדווח עליהם כי ניתן לקזז איתם רווחים עתידים

The ofer

New member
לגבי 3

לא צריך להגיש T1135 בשנה שמהגרים לקנדה, בהנחה שלא היית תושב קנדי בעבר

ההכנסה בארץ כן תשפיע על המיסים בקנדה

נכון שלא צריך לשלם מס על הכנסות מהארץ לפני המעבר לקנדה, אבל:
1. קיצבת הילדים המשולמת UCCB CCTB החל מיוני נקבעת לפי ההכנסה של שנת המס הקודמת.
ההכנסה שלכם בארץ היא חלק מההכנסה הכוללת של אותה שנה.
2. אם אחד מבני הזוג מרוויח פחות מסכום מסוים (כמדומני 20,000~) , בן הזוג העובד מקבל הנחה בתשלום המסים. רווח בישראל נחשב לרווח לצורך חישוב הסכום הנ״ל
3. מלגות והטבות שניתנות לפי מבחן הכנסה מחושבות גם לפי ההכנסה בארץ

The ofer

New member
הרי כתבת נכון שלא צריך לדווח על הכנסות

מהתקופה לפני ההגעה.
&nbsp
הצורך לדווח הוא לא לגבי חיוב המס אלא לגבי הקרדיטס. אם 90 אחוז או יותר מההכנסות השנתיות הן ממקור קנדי, אתה זכאי לכל הפרסונל קרדיט, אחרת הפרסונל קרדיט יופחת לפי מספר הימים שהיית תושב קנדי.
&nbsp
שוב, על הכנסות לפני לא מחוייבות במס
&nbsp
לגבי הדיווח על רכוש מעל 100,000, נא לזכור שהסכום הוא לפי ערך הרכוש בתאריך ההגעה או המחיר ששולם אם נקנה אחרי. וכמו שהזכרתי, בשנה הראשונה לא צריכים להגיש את הטופס < שהוא לא חלק מדו"ח המס אבל יש קנסות אם לא מגישים, בלי קשר אם יש הכנסות או אין >
&nbsp
אם מישהו היה צריך להגיש ולא הגיש, בבקשה על תשלחו באיחור!!!!! קנס גבוה!!! עד 2500 בשנה ואם שני בני הזוג היו צריכים להגיש... 5000 בשנה. תיצרו קשר ואני אגיד לכם מה לעשות.
&nbsp
&nbsp

למעלה