"It's not business, it's personal"

רינגו כגיבור טרגי

רינגו נראה לי תמיד כעוף מוזר בכל הסיפור הזה של הרוק. בשנות השישים התדמית הציבורית שלו היתה של ליצן חביב ובלתי מזיק. בשנות השבעים צחקו מאחורי גבו על יכולתו המוגבלת על התופים. אבל מעבר לכך, הוא נראה תמיד כחריג, כמנותק. הוא לא ממש כתב שירים; גם השירים של הביטלס בהם ניתן לו קרדיט ככותב היו ככל הנראה של מקרטני, לפחות חלקית. והוא לא היה בעל אישיות או נוכחות חזקה משל עצמו, דבר שנתפס בזמנו כחסרון.

רק בשנים האחרונות, בעקבות אירוע ביזארי בו היה מעורב, התחלתי לשאול את עצמי מה היה המקום שלו בלהקה דבר שלא נכתב עליו הרבה בעבר, מטבע הדברים. העובדות היבשות, שהיו מוכרות לרבים, הסתירו סיפור עצוב, שאולי ממחיש את הקלישאה לפיה כסף ופרסום אינם יכולים לקנות אושר.

רינגו נולד בדינגל, שכונת עוני בליברפול. הוריו התגרשו כשהיה עוד פעוט, ולא היה לו קשר עם אביו הביולוגי לאחר מכן. עד היום שכונת מולדתו היא אזור עני מאוד (שהוא למעשה חלק מאזור טוקסטת') אך כשרינגו נולד, ב-1940, רמת החיים שם לא היתה שונה מזו שבכלכותה או ניירובי. בבתים הישנים, שחלקם נבנו עוד במאה ה-19, לא היו בתי שימוש פנימיים. לא היתה כלל מערכת ביוב או מים מודרנית. צפיפות האוכלוסין וזיהום האוויר היו גבוהים ולא היו שירותים עירוניים ברמה סבירה. שיעור תמותת התינוקות – ותחלואת הילדים בכלל – היתה זהה לזו של העולם השלישי. את רוב שנות ילדותו הוא בילה בבתי חולים, בשל מחלות זיהומיות קשות. לבית הספר הוא כמעט שלא הגיע בשל אישפוזיו וכן כנראה בגלל עויינות הדדית בין משפחתו לבין מערכת החינוך הממשלתית. כאשר הבריא לבסוף, בגיל 15, כבר לא היה בית ספר אליו יוכל לחזור, כיוון שחינוך החובה הסתיים בגיל זה, ולכן הוא נותר למעשה אנלפבית.

מוזיקה היה תחביב, ובמקביל לעבודות שונות בהן עבד למחייתו, הוא החל לנגן בלהקות מקומיות. הביטלס פגשו אותו כאשר ניגן בהמבורג עם רורי סטורם ולהקתו. סטורם הוביל להקה ליברפולית פופולרית באותם ימים. כאשר ג'ורג' מרטין המליץ לביטלס להחליף את המתופף שלהם, הם בחרו בו. יתכן שהבחירה היתה בשל אילוצי הזמן: הם היו אמורים להתחיל בהקלטות תוך כמה ימים, וידעו שהוא לא היה מחוייב חד משמעית ללהקה כלשהי, באותו שבוע. דהיינו, הוא פשוט היה זמין. רינגו רק ביקש שישלמו לו במזומן, במעטפה, בסוף כל שבוע. וכך עלה בגורלו להיות המתופף של הלהקה המצליחה ביותר בשנות השישים. הוא המשיך לקבל את כספו במזומן בסוף כל שבוע, גם כאשר הביטלס היו כבר הצלחה גדולה.

ההצלחה של הביטלס היתה הן ברכה והן קללה עבורו. היה לו כעת יותר כסף משחלם עליו בחלומותיו הפרועים ביותר, אך מצד שני, הוא נהיה פגיע יותר ותלוי בחבריו ובפמליה שניהלה את הלהקה. מכיוון שלא ידע כמעט קרוא וכתוב, הוא נזקק לעזרתם לקריאת המסמכים עליהם היה צריך לחתום, וטקסטים בכלל. חששו הגדול היה שסודו יתגלה, ולכן פיתח את תדמית הליצן החביב, תדמית אותה מכר בהצלחה, ושהיתה רחוקה מאופיו האמיתי. לזכות חבריו ללהקה יש לומר שהם גוננו עליו. אפילו ג'ון, שזה קצת מפתיע, לאור יחסו של הנ"ל למיעוטים וחריגים בכלל, ולאור הפער האינטלקטואלי בין רינגו לבינו. רינגו היה קרוב במיוחד לג'ורג' וג'ון, פחות לפול.

בתחילת 1965, רינגו התחתן עם חברתו, מורין. מרי קוקס (שמה המקורי) היתה גם היא בת למשפחה ממעמד הפועלים בליברפול. היא עזבה את בית הספר בגיל 14 ועבדה לפרנסתה כעוזרת-מניקוריסטית במכון יופי מקומי, כששאיפותיה היו להיות יום אחד ספרית. היא הכירה את רינגו כאשר הלכה עם חברותיה למועדון הקאברן לראות את הביטלס בהופעה. השניים התראו לסירוגין במשך כ-3 שנים, עד שנכנסה להריון והם נישאו, כמנהג אותם ימים. מורין היתה אז בת 18. לזוג נולדו שלושה ילדים במהלך 5 השנים הבאות.

ככל שמקרטני ולנון (והריסון) התפתחו מוזיקלית ככותבי שירים, כך מעמדו של רינגו בלהקה נהיה יותר שולי, מוזיקלית. באופן אירוני, תלותו בהם הלכה וגדלה. הוא קרא ללהקה "המשפחה החליפית שלי" ולעיתים קרובות שימש כמתווך ביניהם. המתחים הפנימיים בלהקה לקראת סופה, והתפרקות הלהקה, היו מכה גדולה בשבילו, מבחינה אישית. במקביל, גם המתחים בינו לבין מורין גדלו. הוא הפריז בשתיה, בגד בה והכה אותה. היא החזירה לו בכך ששכבה עם ג'ורג' (ובכך הרסה גם את החברות בינה לבין פטי בויד). השניים התגרשו.

אלבומי הסולו שלו בשנות השבעים היו, במבט לאחור, נסיון שלו לשמור על הקשרים עם בני "משפחתו", שפרחו כל אחד לעולמו: ג'ון להרפתקאותיו עם יוקו, פול שפרש לחווה עם לינדה והבנות, וג'ורג' ששקע עמוק ברוחניקיות. זו הסיבה שהוא ביקש מהם לכתוב לו שירים ולנגן באלבומים. לאחר גרושיו ממורין, ועם קריירה מדשדשת, הוא שקע באלכוהוליזם, תוך שהוא מחליף את תלותו בחבריו ללהקה, לתלותו בחבריו הסלבס, כגון מארק בולאן, וקית' מון. רינגו המשיך עם אורח החיים הפרוע – כסף לא היה כבר בעיה – עם אשתו השניה, השחקנית ברברה באך, אותה פגש כשהופיעו ביחד באיזה סרט טפשי. בתמונות רבות שלו מאותה תקופה הוא מצולם עם משקפי שמש, שבאו להסתיר את עיניו האדומות משתיה וסמים. הוא נהיה אלים, גם כלפי אשתו, וסבל מהתקפים בהם איבד הכרה. לבסוף הוא ואשתו נכנסו למכון גמילה, בסוף שנות השמונים.

מבחינה כספית, לעומת זאת, היה לו מזל גדול. ואולי לא מזל, אלא תושיה. אחרים במצבו היו מאבדים את כספם מזמן, אבל הוא הפקיד את ניהול ענייניו הכספיים בידי צוות של אנשי אמונו, שהשקיעו את כספו בתבונה. כסף זה הוא השקיע, מאז סוף שנות השמונים, בטורים עם חבריו וקולגות מתחלפים, תחת השםRingo Starr and his All-Starr Band . שם הוא מנגן משיריו והם מנגנים את שיריהם המפורסמים. רבים השתתפו בטורים האלו, לאורך השנים, ביניהם בילי פרסטון, ליבון הלם, ג'ון אנטוויסל, ג'ק ברוס, שילה אי ורוד ארג'נט. הוא גם הוציא מספר אלבומי אולפן במשך השנים, שלא הניבו עניין מיוחד.

בשנים האחרונות הוא שיקם את יחסיו עם מקרטני, ועם ילדיו הבוגרים, מהם היה מנוכר. למרות זאת, מאחורי הקלעים, מספרים אנשים שעבדו אתו על אדם עצוב ומסוגר הנוטה לדכאונות, בעיקר בשל געגועיו העזים לחבריו שאינם עוד, ולמורין שמתה לפני כעשרים שנה. נאחל לו, לפחות, שנות פנסיה יותר שקטות.

oren29at

New member
רינגו היה חבר לגיטימי לגמרי בביטלס

1) כבר כתבתי פעם, ואכתוב שוב: היכולות, או המגבלות של רינגו כמתופף הגדירו את הדרך שבה עובדו והוקלטו השירים של הביטלס, כולל הטובים והמתוחכמים ביותר שלהם. בהכללה, הביטלס היתה להקה של שירים בני שלוש דקות, ואת כל האלמנטים הנסיוניים שלהם ופריצות הדרך האמנותיות הם עשו מתוך הבנה של מגבלותיהם כנגנים.

2) רינגו סטאר סופג את כל האש על מגבלותיו כנגן, אבל האמת היא שלמעט פול מקרטני, שאר החברים לא בלטו יותר מדי כנגנים דווקא. "הוא אפילו לא היה המתופף הכי טוב בביטלס" אמר פעם ג'ון לנון על רינגו. ועל זה נאמר- הגמל לא רואה את הדבשת של עצמו. ג'ון לנון היה הנגן הפחות מוכשר מבין כל הארבעה. גאון, נדיב, אכזר, מלחין מבריק ומוזיקאי ספונטני וחשוף, אבל סולואי גיטרה או פסנתר מעולם לא היו הצד החזק של ג'ון לנון.

הסיפור של ג'ורג' האריסון הוא סיפור של הליכה לאחור- מי שהתחיל כמוזיקאי המיומן ביותר בלהקה הלך ונדחק לאחור ע"י פול מקרטני והכישרון המוזיקלי העצום שלו. יכול היה להיות גיטריסט וכותב שירים מוביל בכל להקה שהיא בשנות השישים, בסוף ייזכר כ"ביטל השקט", וכאיש שנתן לאריק קלפטון הזדמנות לנגן סולו בלתי נשכח בשיר של הלהקה שלו עצמו.

3) "בשנות השבעים צחקו מאחורי גבו על יכולתו המוגבלת על התופים"- בשנות השבעים היה נהוג לדרג את המוזיקאים הכי טובים על כל כלי. זה מסתדר יופי יופי עם האנאליות של הפרוגרסיב רוק מאותה התקופה. אז כן, רינגו סטאר איננו, ומעולם לא היה בר השוואה עם ג'ון בונהאם, ביל ברופורד או קית' מון. אבל מוזיקאי לא נמדד במיומנותו הטכנית, אלא בהבנה שלו את תפקידו בתוך העיבוד של השיר. ומהזווית הזאת, רינגו סטאר הוא אחלה מתופף, בעיקר באלבומי הביטלס המאוחרים, וגם באלבום הסולו הראשון של ג'ון לנון. הנה דוגמה- שיר אינטנסיבי ודחוס שרינגו מתופף בו פשוט מצוין

http://youtu.be/-jKZEvwKzj8

אבל אני לא אמרתי כלום על נגינתו ....

אישית אני חושבת שהוא היה מתופף סביר לזמנו. הם כולם היו נגנים טובים. אחרת, הם לא היו ה-ביטלס, כן?

oren29at

New member
לא

נתחיל מהסוף- הם היו, בעיני, נגנים סבירים. מקרטני מתנשא מעל כולם. הוא באמת שק של כשרון- מלחין, נגן, מעבד. לא פלא שאת רוב הקריירה שלו מחוץ לביטלס הוא העביר בבדידות מזהרת, מקסימום עם כמה יסמנים, כמו שאיבחן השף הלבן כמה תגובות למעלה (וכשטרח לשתף פעולה מעמדה יותר שוויונית הוא רק הרוויח- ע"ע אלביס קוסטלו או נייג'ל גודריץ'). אגו כזה תופס בדרך כלל את כל החדר.

גם לג'ורג' האריסון היו כמה רגעים מצוינים משלו, אבל הם לא עקביים.

הביטלס, למעשה, עשו (כמעט) הכל הפוך- לא היתה להם היררכיה ברורה בתוכם, וכשמקרטני ניסה ליצור אחת כזו (מסביבו כמובן) האחרים קמו והלכו (בערך). לא היה להם זמר אחד מובהק, אין להם כמעט סולואים גדולים בשירים, את הפריצה האמנותית הגדולה שלהם הם עשו במנותק מהקהל, ומבלי להופיע. למעשה, אני לא יכול לחשוב על עוד להקה גדולה אחת שמזכירה במבנה ובצורת העבודה שלה את הביטלס. רוב הלהקות הרבה יותר דומות לרולינג סטונז, מהבחינה הזאת.

לגבי מקומו בביטלס- אני התרכזתי בתרומתו המקצוועית כנגן, אבל סעיף מס' 1 שלי מתייחס גם להשפעה שהיתה לו על המוזיקה של הלהקה, גם אם לא ככותב. כדאי גם להזכיר את הסיפור על העזיבה שלו באמצע הקלטות האלבום הלבן, כשנמאס לו מכל המריבות. כשחזר, החברים קישטו את האולפן בבלונים ובכרזת "welcome back". מסתבר שהם אהבו אותו, והרגישו נוח יותר להקליט כשהוא היה בסביבה.

יתכן שנסיבות הגעתו ללהקה היו על סף המקריות (מצד שני, גם מקרטני מצא את עצמו מנגן בס מחוסר ברירה, ובסוף הפך לאחד הבסיסטים החדשניים והמשפיעים ברוק). אבל מה שחשוב, בסופו של דבר, היא הדינמיקה הפנימית בלהקה, ושם אני חושב שרינגו יותר מהצדיק את מקומו בלהקה.

יש לי הרגשה שמקרטני

היה נהיה חדשן על כל כלי שהיה מנגן בו לאורך זמן: גיטרה, נבל, קסילופון, משולש.... הוא מוזיקאי סופר-כשרוני.

באשר לרינגו, גם לא טענתי שמקומו לא היה בלהקה. התייחסתי לסיפורו, כעומד בפני עצמו. הדברים שכתבתי אינם סותרים את מה שכתבת, ולהיפך.

oren29at

New member
סבבה, ואוסיף עוד דבר אחד

כשיצאה האנתולוגיה של הביטלס כסדרת טלוויזה, אי שם באמצע שנות התשעים, צפיתי בה בהתלהבות. חשבתי אז, ואני עדיין חושב, שעדיפה נקודת מבט "אובייקטיבית" של מישהו מבחוץ על פני נקודת המבט של המוזיקאים עצמם (לא רק לגבי הביטלס, אלא בכלל), אבל עדיין- הפעם הראשונה שכל הארבעה מדברים על הלהקה תחת מטריה פילמוגרפית אחת היתה בהחלט סיבה למסיבה.

נשים את לנון בצד לרגע, משום שבאופן טבעי הפרספקטיבה שלו מעט שטוחה ביחס לשלושת האחרים. מקרטני נורא עיצבן אותי אז- הוא היה מלא מעצמו, וכל משפט שלו נשמע כמו "איזה מזל יש לכם שסר פול מקרטני חולק איתכם את זכרונותיו המוזהבים מהתקופה שהוא, פול מקרטני, היה בביטלס ויצר את שיריו הנפלאים ביותר אז". האריסון היה די אנמי, ורינגו הפתיע אותי בתובנות מדויקות, מחכימות ונטולות אגו.

מסתבר שאינטליגנציה רגשית שווה המון, ומחפה על כל מיני דברים. היא אמנם לא מונעת נפילות או דכאונות כמו שסיפרת עליהם, אבל בשורה התחתונה- יש לי המון סימפתיה לבחור, וגם הערכה מקצועית, כאמור.

Celluloid Hero

New member
רינגו סטאר הוא אבי הקראוט רוק

אלקטרוניקה, וכל מה ש טריפ ,היפ ושמיפ (בעיקר שמיפ) בימינו. כן, כן, בכוחו של טרק אחד*, הוא הפך לאולי מתופף המשפיע של זמנו. מה לעשות, ככה יצא.

הנה אמרתי את זה.

מה תעשו לי?

(*כל זה בהנחה שהוא באמת מתופף בטרק הזה ,כמו שכתוב בוייקיפדיה, אחרת - תשכחו מזה)

oren29at

New member
הוא מתופף שם וגם לא מתופף שם

מצד שני- כולם מנגנים וגם לא מנגנים שם.

למיטב זכרוני הדוהה, אי אפשר למצוא שם כלי נגינה אחד שמנוגן "ישר". הכל הפוך, מפולטר, מלופלפ, מעוות. גם התופים שם היו, בהתחלה, משהו אחר- כנראה נגינת תופים של רינגו סטאר. מה נהיה מהם בסוף, כולם יודעים.

Celluloid Hero

New member
בדיוק כמו בקראוט רוק.

מה שאתה אומר רק מחזק את הטענה שלי.

אגב זה לא צריך להיות כבר לא-פוליטקלי-קורקטי לרדת על רינגו בימינו?

איך לא קמה לנ עדיין איזו תנועה לשחרור רגשות הנחיתות של הרינגו או משהו?

בקיצור, אחלה מתופף, פשוט לא מעניין במיוחד בתור מתופף.

הרבה יותר מעניין בתור מוקיון (וזה שיר שלנון כתב לו, כמובן. גם מלגלג עליו בקולות הרקע..)

droriko

New member
אבל אומרים לך שמישהו שיחק עם התופים

רינגו הוא לא אבא של שום דבר, בקושי אבא של הילדים שלו

droriko

New member
ג'ורג' היה גיסטריסט ענק

הגיטרה שלו היתה הגורם הראשי בסאונד של הלהקה, בלי ג'ורג' היא לא היתה מה שהיא היתה(מה שקצת קשה להגיד על רינגו). אז אולי הוא לא איזה מגלומן על קוק שהפגיז בסולואים של 10 דקות סטייל פייג' אבל הנגינה שלו היתה גאונית(למרות שעדיין הסולו שלו בלט איט בי הוא אחד הגדולים בהיסטוריה).

White Chef

New member
ג'ורג' כגיטריסט

ההתפתחות של ג'ורג' האריסון כגיטריסט מאוד מעניינת בעיניי, ומחזקת את הטענה של אורן (החוזק של הביטלס הוא לא ביכולת הטכנית שלהם כנגנים), דווקא משום שאת הקפיצה העצומה שלו כנגן הוא עשה אחרי הביטלס, בקריירת הסולו שלו.

הוכחות: האם אתה יכול לחשוב על שיר אחד של הביטלס שמזוהה בזכות סאונד הגיטרה שלו? אני לא מדבר על תפקידים או סולואים - תפקידי גיטרה גאוניים יש לביטלס בשפע, אבל לאו דווקא כאלו המזוהים עם ג'ורג'. האם היית יכול להגיד לי, מבלי לדעת, מי מבצע את סולו הגיטרה ב-Taxman? או את הליקים הבלוזיים ב-Get Back? (התשובות הן מקרטני ולנון בהתאמה).

ג'ורג' של קריירת הסולו, לעומת זאת, הוא אחד מהגיטריסטים האהובים עלי בכל הזמנים - וכבר מהתקליט הראשון שלו! - נגינת סלייד חמה ועדינה, אנושית וחכמה, ממש כמו האריסון האיש, וייחודית לו לחלוטין - אפשר לזהות את טביעת האצבע שלו מקילומטרים. בלי השפרצות טכניקה, או סאונד מהפכני, ג'ורג' האריסון של תקליטי הסולו הוא גיטריסט עם סאונד מובחן, בוגר ובטוח בעצמו, שונה מאוד מג'ורג' האריסון של הביטלס. אני לא מצליח לחשוב על עוד נגן שהגיע לסאונד כל כך ייחודי ובשל אחרי הפרק המשמעותי בקריירה שלו.

דוגמאות:

Give Me Love - מתוך אלבומו השני, שנזנח קצת בצלו של אלבומו הראשון והמונומנטלי

Someplace Else - מתוך אלבום הקאמבק המוצלח שלו Cloud 9 מ-1987

Marwa Blues - תצוגת תכלית של נגינת גיטרה יפהפייה, מתוך אלבומו האחרון והמומלץ בהחלט Brainwashed.

droriko

New member
יש המון שירים של הביטלס שנגינה שלו עושה אותם

אני אביא לך סתם מדגם
DIG A PONY
COME TOGETHER
OD DARLING
LET IT BE כמובן
I WANT YOU
Helter Skelter כמובן בריבוע
כל השירים בערך בסרנג'נט פפר

הסאונד של הלהקה מ67 ואילך מבוסס על שלושה נגנים ענקים, ג'ורג' הריסון-פול מקרטני-בילי פרסטון

elad218

New member
בגדול אתה צודק

גם בעיניי ג'ורג' האריסון של אחרי הביטלס הוא אחד הגיטריסטים הטובים שהיו, אבל כבר בביטלס אפשר היה להרגיש את הסגנון הייחודי שלו - למשל: גם אם לא היית יודע בוודאות, האם היה לך ספק מי מנגן את סולו הגיטרה ב-Something?

וינסנטי

New member
נשמע נורא

עצוב לראות כמה אנחנו פשוט לא יודעים על האנשים שעיצבו לנו את החיים. נקווה שהוא חי בטוב היום...

droriko

New member
אתה רוצה להגיד לי שג'ורג' שכב עם אשתו של חבר?

ממש בודוהיסט למופת

oren29at

New member
שכחתי את פוליס

The Police או "פוליס" כמו שנהוג לקרוא לה בלבנט (מטעמי נוחות והגיון) היתה להקה עם הרכב אנושי מעניין: סטיוארט קופלנד, המתופף, הוא אמריקני שהספיק לנגן בלהקה היחסית מוכרת Curved Air לפני שהצטרף/הקים את פוליס. סטינג, האיש והאגדה, הוא בריטי מניוקאסל, ומגיע עם הנסיון הכי מועט מבין השלושה, מה שלא מנע ממנו להפוך לזמר ולכותב השירים העיקרי של הלהקה (אה כן, הוא מנגן בס). אנדי סאמרס, הגיטריסט, מבוגר מהשניים האחרים בכעשר שנים, מה שגרם לקורות החיים שלו להתעשר בכמה שמות מכובדים כמו האנימלז, קווין איירס, ניל סדקה וג'ון לורד.

המרק האנושי הזה רתח לא פעם, בעיקר בגלל כיסוחים שונים בין קופלנד לסטינג. מכות בסיבובי הופעות, ריבים אינסופיים על העיבודים והמיקס בהקלטות. קופלנד שהעיד על עצמו פעם "אפילו אני עצמי לא יודע מה תהיה המכה הבאה שלי על התופים" שנא את גירסאות הדמו המוקפדות שסטינג הביא לחזרות. "אתה בכלל לא צריך אותנו" הוא אמר פעם לסטינג, שמצידו הפנים את המסר כמה שנים מאוחר יותר.

בהקלטת האלבום-שהפך-לאחרון שלהם, Synchronicity, היה למפיק המוזיקלי גם תפקיד של מתווך שעובר בין החדרים, מעביר מסרים, מפשר, ומצליח להוציא הסכמה הדדית איכשהו. "Every Breath You Take", אולי השיר הגדול והמפורסם ביותר של הלהקה (ושל שנות השמונים) הוקלט כשמטרונום מוצמד לקופלנד כדי שיתופף מדויק, ובושל אחרי שכל ערב קופלנד היה יורד לחדר העריכה ומגביר את התופים על חשבון השירה במיקס, רק כדי שסטינג יהפוך את המצב בבוקר.

מתוך האלבום הזה, אני מאד במיוחד שני שירים- "King Of Pain" המצוין ו "Tea In the Sahara" שמפגין את האינטלקט של סטינג- שיר שנכתב בעקבות הספר "שמים מגינים מעל" של פול בוולס

http://youtu.be/B3l0kpl5tA4

http://youtu.be/fdEqT0p0Wpc

Celluloid Hero

New member
Synchronicity

האלבום הכי פחות מוצלח של הלהקה. באמת בגלל חוסר התפקוד הלהקתי שלה. חלק מהשירים נשמעים כמו סולו סטינג, וזה דבר שאף אחד לא יכול להרשות לעצמו להשמע כמוהו.

מה שאנשים לא כל כך יודעים, זה שהתרומה של שאר חברי הלהקה הייתה קריטית במקרה שלהם (סטיוארט קופלנד הנהיג את הלהקה בתחילת דרכה, וכתב את השירים הכי טובים שלה, גם אם הם היו מעטים, וגם אם אתם לא מודעים לזה-

http://www.youtube.com/watch?v=xGoh3-tlayY

),

וההשתלטות הסטינקית, סימנה את הסוף של הלהקה.

oren29at

New member
אני לא מכיר את הדיסקוגרפיה של פוליס

אבל את Synchronicity אני מאד אוהב.

אני רוצה גם לגונן טיפונת על סטינג- לפני שהוא התחיל לשעמם גם פילים על אקסטזי, האיש היה אחלה מוזיקאי, שילב יפה בין ראש ללב, הביא איתו הרבה אינטלקט למסגרת מוזיקלית מחוספסת של גיטרה-בס-תופים, ואף הוציא אלבום אולפן ראשון מצוין- The Dream of the Blue Turtles, ששם הג'אז שלו לא ייבש כמו שקרה יותר מאוחר.

השיר שהבאת כדוגמה לא הפיל אותי מהכסא- הוא לא טוב יותר מהלהיטים של הלהקה (אלה שסטינג כתב). אם כבר, וסליחה על הסטיה מהנושא, העיבוד והטקסט מתכתבים עם "Grey Day" של מדנס, לשיפוטך:

http://youtu.be/JmBA7e-G21Q

למעלה