IsraCoin , כדאי להשקיע?

פורטי40

New member
אתה יודע שחבר שלי עשה 4.5% על השקעה

באג"ח ישראלית בדולרים קנדיים? עשר שנים רצופות. תראה לי עוד השקעה כזאת של עשר שנים רצופות.

ErezInTornoto

New member
זה שונה כמובן

אג"ח של ישראל תרוויח או תפסיד יותר מאג"ח קנדי כי השקעה בישראל היא בסיכון גבוה יותר. באותה מידה ניתן להצביע על אג"ח של צ'ילה, רוסיה, והודו שהרוויח הרבה יותר מישראל וכמובן הסיכוי להפסד גדול יותר.

ישראקוין נשמע כמו הונאת פירמידה המתבססת על מודל הביטקוין. ייתכן והמהמרים הראשונים ירוויחו הרבה ולא מן הנמנע שהמהמרים המאחרים ירוויחו מעט או יפסידו.
אם יש לך כסף שהיית מקצה אותו להשקעה בסיכון מאוד גבוה, אז לך על זה, וקבע לעצמך יעד רווח/הפסד שאחריו תממש חלק או את כל ההשקעה.

ErezInTornoto

New member
ובנוסף

העליה המסחררת בערכו של הביטקוין נבעה מכך שהוא אומץ בחום ע"י ארגוני פשע ורשע בינלאומיים וממשלות עדיין לא שמו לזה סוף.
לא בטוח שהישראקוין יזכה לאותם תנאים.

עוד דבר מעניין הוא שלטענת היוצרים של המטבע מטרתו היא להפחית את הריכוזיות במשק שנשלט ע"י כמה משפחות. אבל אינני מבין מה הקשר. זה רק מטבע, והמטבע זמין לכולם בלי מגבלה על כמה אדם יכל להחזיק. בשביל להגביר את התחרותיות במשק צריך רגולציה וחוקים.

שתי הערות קטנות:

- כל עוד הביטקוין/ישראקוין אינם נחלת הכלל ואמצעי תשלום נפוץ, הם אינם יכולים להחשב למטבע, אלא, מקסימום, לנכסים (מפוקפקים) שכל ערכם נובע מהנכונות (הנוכחית והמוגבלת) לסחור בהם. משהו בדומה למסחר במניות של חברה חסרת נכסים, פעילות ורווחים, או, אופציות שנמצאות מחוץ לכסף ללא סיכוי מעשי לממשן.

- בשביל להגביר את התחרותיות במשק (ובכך למצות את יתרונות הקפיטאליזם), צריך רגולציה וחוקים חכמים וזהירים ולא פחות חשוב - לאכוף אותן.

ErezInTornoto

New member
אם זה היה פשוט אז כולם היו מרוויחים

בתקופה של עליות, בין אם זה בבורסה או באג"חים למיניהם מתקבלת אצל אנשים תחושת שליטה והבנה של בלתי מבוססת. ניזכר לרגע בשנים 2003-2008. רבים ראו את הסכנה אך זה לא חלחל לציבור. אנשים באמת חשבו שהם (או יועצי ההשקעות שלהם) גאונים פיננסים ושהעליות יימשכו לנצח. יותר גרוע מכך, לאחר הנפילה אנשים חששו להשקיע עוד והפסידו את העליות העצומות שהתרחשו אח"כ. היו רבים שמשכו את הכספים שלהם והפנו אותם לאפיקים "סולידיים" בריבית אפסית ובכך למעשה איבדו את ההזדמנות להרוויח בחזרה את שהפסידו.

אני אינני מתיימר להבין לעומק את הכוחות הפועלים על הכלכלה העולמית אבל:

1. כאשר אני משקיע בעצמי אני מנסה ללמוד על ההשקעה, להעריך את רמת הסיכון, ולהגביל את הסיכון (ואת הסיכוי לרווח) בכלים הקיימים.
2. אני קורא מגזינים שעוסקים בכלכלה מקומית ועולמית כדי לקבל תחושה כללית לטווח קצר וארוך (לדוגמא ECONOMIST או WSJ)
3. אני מבין שיועץ השקעות מנוסה וטוב שעוסק בכך מבוקר ועד ערב הוא בעל ידע רב משלי אך גם מכיר בכך שיש הרבה יועצי השקעות גרועים. לכן אני בוחר את שלי בקפידה, מקפיד לשוחח אתו לעומק, ומפקח עליו באופן צמוד. גם אין בעיה להחליף אותו במידת הצורך.

זה לא מדע מדויק, אבל ניהול סיכונים נכון, הימנעות מתגובות רגשיות ודרסטיות, והבנה שכאשר השוק נופל זו הזדמנות לקנות אלו כללי אצבע שעוזרים להצליח.

פורטי40

New member
תלוי גם באיזה שלב אתה בחיים

שלב הצבירה או שלב ההוצאה spending (הם חופפים בתקופות שונות בחיים).

למעלה