IQ ודת

hopaheya

New member
IQ ודת

אהלן. מישהו יודע אם יש מחקרים שבדקו אם יש קשר בין IQ ודת? עונה מראש לאילו שיכולים לזעום עלי : כמובן שיש רמות שונות של דתיות. אבל דתיות ברמה שאין לי כבוד אליה, לא הולכת כל כך טוב עם מחשבה לוגית... ומענין לדעת אם יש קשר עם IQ.

neko

New member
שאלה מעניינת

(בייחוד בגלל שאני פעיל בפורומי אתאיזם ודת מזה זמן רב). דת היא רגשית, וככזו, היא מעפילה על ההגיון, בדיוק כמו אהבה, שנאה ושאר הרגשות. למעשה, לאחרונה נתגלה כי קיים אזור במוח (גיגול מתאים: "GOD SPOT" BRAIN SPIRITUALITY) האחראי על התחושה הידועה כ"רוחניות", וכי קיים בה אלמנט ממכר (נפשית).

hopaheya

New member
הי

הי. אתה יכול להפנות אותי למחקר? נראה באמת שלטעון דברים בוודאות כזאת "קיים אזור ש..", מוקדם מידי במיוחד אם זה מחקר חדש. נראה, עוד איזה ביקורת תהיה עליו, ומה יהיה בסוף... מי שכתב תגובה לך מתכוון לאספקט אחר של דת אני מתאר לעצמי.. אמונה או אי-אמונה בקיום אלוהים לדוגמא, אינה עניין של ערכים ותרבות, אלא של משהו אחר לדעתי.

neko

New member
עצם העובדה שקיימות דתות רבות שונות,

ושמאמיניהם מתארים תחושות שונות, מצביע על משהו משותף ביניהם. תחושת ההתעלות של נזיר בודהיסטי סגפן בזמן מדיטציה דומה לתחושתו של הברסלבי המשתטח על קברי צדיקים (וזאת לפחות לפי עדויותיהם). כמו שכתבתי בהודעה הקודמת, בגוגל יש הרבה חומר למצוא (אני אישית נתקלתי בנושא בתוכנית בערוץ 8). הנה, לדוגמא, מה שנתתי בפעם הקודמת. שים לב שהאתר הספציפי מנוהל ע"י נוצרים מאמינים, כך שקשה לטעון נגדם שהם BIASED.

hopaheya

New member
ועוד ל neko

סתם מעניין - במהלך כל הוויכוחים בפורום אתאיזם ודת, היה דתי אחד שהצלחת\ם לשכנע?

neko

New member
לא ידוע לי על מקרה שאדם בפורום

"אתאיזם ודת" או "חופש" (פורום העוסק בכפיה דתית אך גם גולש לעיתים לויכוחי דת) השתכנע לאיזשהו כיוון. לרוב אנשים הגיעו לפורומים הללו כשהדעות שלהם כבר מגובשות, ולעיתים קרובות אחרי חזרה בבתשובה או בשאלה.

עופר ב.ה

New member
מה הקשר?

דתיות אכן לא הולכת עם מחשבה לוגית, כי אין קשר בין דת ללוגיקה. גם לא קשר של ניגוד. דת היא עניין של ערכים ושל תרבות, ובתור שכזו היא בספירה שונה לחלוטין מזו של האינטליגנציה. לא יודע עם ערכו מחקר כזה, אבל עצם ייזומו נשמע לי מופרך.

polynomial

New member
תאולוגיה ולוגיקה

תאולוגיה מתפרשת ברבים כמחקר האל והקשר בין האל לבין העולם, בדרך כלל בהקשר אופייני למערכת תאולוגית ולדעות תאולוגיות ע"י מחקר של הרוח, הנשמה, התכליתיות וסגולות שמימיות כמו המצאות בכל מקום, ידיעת הכול ויכולת אינסופית. באופן מסורתי שיטת המחקר נעשתה באופן רציונלי יותר מאשר אמפירי ולכן הסתמכה על שילוב של אמונה ולוגיקה יותר מאשר התבוננות, לכן עלינו להסיט את אופן המחקר לכיוון אחר, לוגיקה ומתמטיקה במטרה להביא לידי שימוש כלים אנליטיים מודרנים כגון תאורית המודל, התאוריה של מערכות פורמליות והתאוריה הלוגית של המציאות. התאולוגיה הסטנדרטית לוקחת את הקיום האלוהי כאקסיומטי ולאחר מכן מנסה בנאיביות רבה לאפיין את הקשר בין ההגדרה המשוערת שלה למודל פחות-או-יותר קונקרטי של המציאות. מתוך הנחה שחוקים שמימים (אם אכן קיימים) יאגדו בהכרח את חוקי הלוגיקה והמתמטיקה ברמה הבסיסית ביותר עלינו לייצר תאוריה הכללתית שתהווה תוספת ללוגיקה, לכן צורת החקירה צריכה להתבסס על נוסחא של המציאות האולטימטיבית במטרה לתת לכל אותן תכונות שמימיות להתגלות באופן טיבעי. לפני מענה אלמנטרי שכזה אין לנו את האפשרות לשלול או לאשר קיום אלוהי בצורה אמינה.

למעלה