ipaq 2210 לעומת ipaq 3950

sdeboker

New member
ipaq 2210 לעומת ipaq 3950

אני מתכוונת לרכוש PDA ומתלבטת בין דגמי ipaq 2210 ו- ipaq 3950. מה ההבדלים ביניהם? האם העובדה שה-3950 עם מערכת הפעלה ישנה יותר משנה משהו? האם ניתן לשדרג אותה? האם יש הבדלים בעברית? או ביכולת לראות מצגות PP ואם כבר מדברים- איך משתווים שני הדגמים הללו לtunsten T3? תודה!!!!!!!

ron20

New member
כמה דברים ../images/Emo26.gif

נתחיל מיתרונות ה 3950 על ה 2210 (ואין הרבה כאלו): - תמיכה בשרוולים - מסך טיפ-טיפה יותר גדול (מגיע עם 2002 וניתן לשדרוג ל 2003) ובזה זה נגמר ... ואם סוגיית השרוולים אינה קריטית אל תחשבי על ה 3950 ... במקום על 2210 - נימוקים: ל 2210 יש: א. CF (יש לו CF + SD) ב. bluetooth ג. סוללה חיצונית ד. יתרון גודל / משקל ה. WM2003 בקיצור אין בכלל מה לחשוב פעמיים לכי על ה 2210(אלא אם יש לך שרוול שאת ממש אבל ממש חייבת) לגבי ההשוואות ל T3 ... רבות נאמר (עייפתי).. דפדפי כאן ובפורום פאלם. כשמדברים על פאלם/פוקט לא מספיק להשוות בין נתונים יבשים של מכשירים - צריך לבחון את העדפה ומידת ההתאמה האישית של הפלטפורמה לפני הסוגיות הפונקציונליות היבשות.

mikeoreli

New member
תשכחי מה 3950

המכשיר טוב, אך בעל מערכת הפעלה מיושנת (את מדברת על שדרוג ל2003 כאשר היום כבר מדברים על 2004) בטח יש לו סוללה ישנה, רוב הסיכויים שאין כבר אחריות או לקראת סיום (לא ניתן למצוא מכשיר כזה חדש). יש הבדלים רבים בין מערכות ההפעלה ולמעשה הגרעין שלהם שונה מה שמביא את WM2003 ליציבות, יעילות ומהירות יותר גבוהים מאשר PPC2002. כמו שירון כתב, אם אין לך שרוול ואני מבין משאלתך כי אין לך שרוול תקני את ה2210. עוד דבר נוסף שאני לא יודע אם לקחת בחשבון, האם את הולכת להשתמש בWIFI (רשת אלחוטית) ? אם כן, אז שני המכשירים הללו לא משתלמים לך. במקרה כזה תשקלי לקנות את הDell Axim X3i או HP 4150 או אולי HP 5550 או MIO 558 או אם לבסוף החלטת פאלם אז TC, לכל המכשירים הללו יש WIFI מובנה. לגבי העברית בפוקט פיסי, היא נתונה לבחירתך, את יכולה להתקין PDAC או אירון, כאשר אני ממליץ לך לקנות את העברית של אירון, למרות שעם העברית של PDAC את מקבלת מילון עברי אנגלי. לגבי השוואה מול הTT3 – כמו שירון כתב ואני כתבתי גם מקודם, הTT3 הוא בעל תכונות חומרה דומות (למעט רזולוצית המסך לטובת הTT3 ותמיכת CF לטובת ה2210) לפוקט פיסי ממוצע. ההבדלים הגדולים בין שני מכשירים אלו הוא במערכת ההפעלה, ב2210 מערכת הפעלה היא WM2003 וב TT3 היא OS 5.2.1. נערכו, נערכים, ויערכו דיונים רבים איזה מערכת הפעלה עדיפה. על מנת לבדוק עם איזו מערכת את "מתממשקת" הכי טוב, לכן כדאי שתנסי אותן, אם את נמצאת התל אביב, תיגשי לחנות הנדי בדיזינגוף סנטר יש שם את המכשירים הללו ותוכלי להתנסות איתם קצרות. מבחינת תכונות עדיפות של הWM2003 – ריבוי משימות מלא, ממשק דומה לPC. מבחינת תכונות עדיפות של ה OS 5.2.1 – תמיכה ברזולוצית מסך יותר גבוהה ומערכת יותר פשוטה (כך נאמר ע"י אנשים מפאלם ומקורות אחרים, לי הPPC נראית יותר אינטואיטיבית, אבל זה אני). בכל מקרה, אם את לא זקוקה למכשיר עכשיו, אז כדאי לך לחכות, בעוד מספר חודשים אמורות לצאת מערכות הפעלה חדשות גם לPPC וגם לפאלם, שייקחו את המכשירים דרגה נוספת מעלה.

ron20

New member
מספר חודשים ../images/Emo35.gif

יש לך מידע יותר ספציפי
אני לא מאמין שה 2004 תופיע כ"כ מהר (ותלוי למה אתה מתכוון במספר חודשים 3,5,6,8...)ה 2003 מערכת שהתבססה לא מזמן, ואל לנו לשכוח את בעיות התאימות של המון תוכנות - שוק התוכנה התיישר רק לפני מספר חודשים. אפילו ה H6000 לפי כל הכתובים יהיה חמוש ב 2003 ... ועדיין לא כל המידע סופי ... להמתין ברכישת מכשיר עד ליציאת 2004 נראה לי כרגע לא רציני...

mikeoreli

New member
מתקדמים....

לפי PocketPCThoughts ו- BrightHand ואתרים אחרים המערכת החדשה אמורה לצאת בסביבות מאי, אבל בגלל שכולם פסימיים ביחס ללוחות הזמנים אז אומרים שבטח זה ייצא בסביבות יולי-אוגוסט. המכשירים שיריצו את המערכת החדשה יעבדו עם מעבדי בולוורד החדשים של אינטל שיתמכו במהירויות 412 מה"ץ ו 540 מה"ץ. למעשה, ידוע כבר עכשיו שהולך לצאת Pocket Loox של סימנס עם המעבד החדש בסביבות חודש מאי ואם WM2004 תהיה מוכנה עד אז, אז הוא ייצא איתה, ואם לא הם יספקו שדרוג ברגע שתצא. בכל מקרה, אם אני "תקוע" עם הקסיופיאה שלי (סליחה לא התכוונתי, את הפוקט פיסי הכי טוב שיש היום
) ויש לי מספיק כוח להתאפק (למרות שאתם לא יודעים כמה זה קשה-אני אשקרה צריך טיפול פסיכיאטרי
) אז כל השאר גם יכולים להתאפק. כאמור, המערכת אמורה לצאת במאי, שזה עוד שלושה חודשים, אם ניקח עוד שלושה חודשים של איחורים או עד שייצא מגוון מספיק של מכשירים בגרסה זו, אז אנחנו מדברים על חודש אוגוסט, כלומר עוד חצי שנה. לגבי האיפק 6XXX, לך תדע, אולי הוא ייצא לפני המערכת החדשה, כלומר עם WM2003 ולאחר שתצא WM2004, ייצא שדרוג עבור המכשיר כמו שנעשה עם הקיוטק.

ron20

New member
יכול להיות שגם התחזית הזו...

כלומר יולי-אוגוסט ... היא אופטימית ... בטח היא כבר תיקרא 2005
בכל מקרה לך יש מכשיר ... להמתין להחלפה זה סיפור אחד ... המלצה להמתין לרכישה ראשונה מספר חודשים לא ידוע (חצי שנה, אולי פחות אולי יותר) למערכת הפעלה כאשר אין פרטים מוצקים על חומרה, תוכנה, ומחירים ויש כ"כ הרבה שאלות באויר נראת לי בעייתית משהו...

mikeoreli

New member
תראה...

אני לא אמרתי לה, אל תקני עכשיו שום מכשיר, אלא כתבתי לה במפורשות שאם זה לא לחוץ, אז בעוד מספר חודשים אמורה לצאת מערכת חדשה. זו עצתי, אפשר לקבל אותה ואפשר להתעלם ממנה. אם אני הייתי יודע שהולכת לצאת בקרוב מערכת הפעלה חדשה שמביאה שינויים ושיפורים רבים, אני הייתי מחכה. בכל מקרה, זהו שיקול כלכלי, והיא צריכה לדעת שלפי התחזיות, צפויה מערכת הפעלה ומכשירים חדישים יותר בשוק בעוד כחצי שנה, ההחלטה האם לחכות או לקנות זה שלה.

למעלה