In Ear Monitors - מישהו מבין?

יוסיחן78

New member
In Ear Monitors - מישהו מבין?

אני רוצה להתחיל לעבוד עם IEM בהרכב שלי, כדי לקבל סאונד במה יותר טוב, לחסוך עלויות ועבודה לסאונדמן, אנחנו 6 נגנים. (2 זמרים, גיטרה+שירה, סקסופון+סינתי, בס, תופים) האם כדאי לארגן אינרים לכולם? מה אני צריך לקנות? איך עושים את זה? איך דואגים שכל אחד מקבל מיקס שמתאים לו? תודה...

amber g

New member
אין לי הבנה בדגמים,

אבל זה ישפר לכם משמעותית את הסאונד ואת איכות הנגינה בהופעה. מבחינת מיקס לכל אחד, זה בדיוק כמו במוניטורים - אם יש מספיק שליחות הכל אפשרי.

אחלה 11

New member
הIN EAR לא תמיד מתאימים לכל אחד..

מצד אחד הבאלנס והסאונד מאוד נקי וברור.. יש נגנים שפחות אוהבים ,ורוצים שהסאונד יבוא מהמוניטורים על הבמה והמגברים שיהיה יותר רוקנרול.. זה מאוד משתנה ותלוי מה הסגנון ומה העדפה של כל נגן.. בכללי זה פיתרון מצוין !

בנוסף למה שנכתב - זה שומר על האוזניים

וזה פלוס לא קטן, אבל קח בחשבון שזו הוצאה לא קטנה בכלל - כמה אלפי שקלים לכל סט, ועוד כמה אלפים למתאמים האלחוטיים. חלק מהייצרנים נותנים אופציה לייצר פלאגים יצוקים המותאמים אישית (יוצקים חומר מסויים באוזן וממנו עושים תבניות) זה משפר את הנוחות ואת איכות האטימה. את היציקה באוזן עושים בארץ ואחר-כך שולחים לחו"ל לייצרן. זה יכול לקחת קצת זמן. ><>

יוסיחן78

New member
לא נראה לי שנלך על ווירלס...

קראתי על אוזניות In ear טובות בסביבות 100 דולר לסט... וראיתי מגבר אוזניות 8 ערוצים ב200 דולר בערך, לפי הבנתי, הוא נמצא על הבמה, ומתחבר לקונסולה של הסאונדמן (והוא שולט על המיק לכל אחד) מהמגבר יוצא כאבל לכל נגן שמתחבר אליו עם קליפס... אם אנחנו לא זזים הרבה זה נראה לי אחלה פתרון לא?

אני מציע לך לשמוע את האוזניות קודם

שב איתם שעה פחות, אתה צריך לוודא שהן נוחות, נתפסות טוב באוזן ושהסאונד שלהן לא עושה לך כאב ראש. מגבר אוזניות - נראה לי שכדאי שלכל אחד תהיה בקרת עוצמה צמודה אליו. מגבר אחד מרוחק יאלץ את כולם לקבוע עוצמה ראשונית ובמקרה הטוב לבקש מהסאונדמן להגביר/להנמיך. גם אם אתם לא זזים הרבה, יהיו הרבה כבלים על הבמה וכל נגן יהיה קשור עם כבל - יותר מדי דברים עלולים להשתבש. את המשמעויות אתה מבין בעצמך. מהצד הטכני - צריך לבדוק את הנצילות של האוזניות ויכולות המגבר. יכול להיות שתיתקל בחוסר ווליום/באס. ><>

pazf402

New member
לא יצא לי...

...אישית להשתמש בדברים הללו אבל שומעים מהרבה אומנים שיש כאלה שזה מתאים להם ויש כאלה שלא... היו כאלה שהיה להם המון ניסיון טוב עם אוזניות כאלו עד שיום אחד היתה קפיצה אדירה בווליום(עקב תקלה/תפעול לא נכון) וכאשר מוניטור(שיהיה קטן ככל שיהיה...) במרחק של כמעט אפס מעור התוף יכול ליצור מספיק לחץ שיגרום לו נזק בלתי הפיך, קח את זה גם בחשבון...מקרים כאלו נדירים לדעתי אך עדיין יכולים לקרות. בכל מקרה - אם עושים אחד אז שיהיה באיכות גבוהה כולל יציקה אישית והתאמה מדויקת...אם כבר, אז כמו שצריך...תודיע מה פסק הדין....

יוסיחן78

New member
לבעיית הפיקים

משתמשים בלימיטר. ומבחינת אוזניות נראה לי שבהתחלה לפחות לא נלך על התאמה אישית כרגע...

Kaldot01

New member
לך לפופיק

יש להם אפשרות לחזרה עם אינאירים... זה עולה קצת יותר כסף אבל תאכלו כל ההרכב לבדוק את העניין.... בעלות של עוד איזה 30 שקל לשעה עד כמה שאני זוכר.

למעלה