Immigration via Brit Commonwealth

Chef Wannabe

New member
Immigration via Brit Commonwealth

שלום, הקדמה: אני נער בן 18, לפני גיוס. עליתי בציעורי מדרא"פ (דרום-אפריקה), בעל אזרחות דרא"פ, רוב משפחתי חיה בחו"ל עד היום (בכל מיני מקומות). המון שנים לקח לי להתרגל למטליות הישראלית, ודווקא בשנים האחרונות שפחות או יותר התחברתי אליה, יש לי שיפור ניכר במצב החברתי שלי, אני מרגיש תחושת שייכות לחברה ואהבה ומחויבות למדינה, אני מסתכל על העתיד שלי, ורואה שבעצם אין לי כאן עתיד ורוד או משפחה שאוחזת בי להישאר. על אף גילי הצעיר, אני חשבתי על הגירה פעמים רבות, כבר די הרבה זמן, אני מבקש שתתייחסו להודעתי ברצינות אל תראו בשאלותיי משהו פזיז, תודה. והרי השאלות: ראשית, מכיוון שאני אישית לא בעל אמצעים וכן משפחתי במעמד ממוצע ותו לאו, רציתי לשאול עד כמה מלגות לימודיות קלות להשגה בקנדה, בייחוד לזרים. אני חושב ללמוד או ביוטכנולוגיה או גרמנית, איטלקית וייחסים בינ"ל. שנית, האם העבדה שגם דרא"פ וגם קנדה חברות באיחוד העמים הבריטי מקל עלי לעבור לקנדה? שלישית, האם יש אירגונים יהודיים שמסייעים לישראלים וליהודים? אני לא דתי, אבל אני מכיר את החיים בגולה, אני יודע שמיעוט מתאחד, אז בעצם שאלתי היא אם אני צודק? האם באמת קיימים מסגרות חברתיות של יהודים וישראלים? תודה רבה, מצפה לתשובותיכם. איתי.

kanada1

New member
האם אתה מתכוון למונטראול או לטורנטו

כתוב ואז התשובות יהיו יותר מדויקות.

Chef Wannabe

New member
האמת היא שאני רוצה מינימום דרישות

אז איפה שקל יותר להגר.. אבל מכיוון אני אנגלוקס אני אעדיף את טורונטו, למרות ששמעתי שגם במונטריאול ישנם אזורים בהם האנגלית היא דומיננטית. אשמח לקרוא הן על טורונטו והן על מונטריאול או קולגארי או ונקובר או אווטה.. חחח.. איפה שרק אפשר. שורה תחתונה - ההעדפה שלי היא טורונטו.

noa0912

New member
היי שף!

נראה לי שבגלל גילך, חוסר ניסיון תעסוקתי, וחוסר ניסיון אקדמאי אין לך כל כך סיכוי להגר. אפילו שאתה דרא"פי...
לעומת זאת אתה יכול להיגע כסטודנט חוץ לקנדה, וללמוד מה שבא לך, ובאותה הזדמנות גם לקבל מושג אם אתה רוצה הלגר לכאן או לא. לימודים כאן יקנו לך אפשרויות רבות יותר להגר לאחר סיום התואר. הבעייה היא שלימודים כתלמיד חוץ יקרים בהרבה מלימודים כתושב. בכל מקרה, ישנן מלגות (שכמובן תלויות באיזו אוניברסיטה ואיזה ציונים יש לך). בקשר לארגונים יהודים- יש בקנדה כאלה. גם בכל אוניברסיטה יש "הילל" שזה ארגון התלמידים היהודים, שבו בדרך כלל גם חברים ישראלים. הייתי מתחילה לברר לגבי אוניברסיטאות שמעניינות אותך, אם זה בכלל רלונטי לגביך למרות שלא תהייה מהגר (בקישורים של הפורום יש מ"ס אתרים מועילים מאוד)- ואם יש לך שאלות ספציפיות אתה מוזמן לשאול.

למעלה