שלום לכולן

ניקי ב

New member
ממשיכים להציע ולגוון.

ולא לתת מתוקים למינהן. אם הוא אוכל גמדים בשעה שהוא אמור לאכול צהריים למשל אז לוותר על הגמדים. ניקי.

צ'מעו משו מצחיק../images/Emo6.gif

הבן שלי בן 5 וחצי חודשים, מכיוון שאני מניקה זמן קצר (מאוד) ילדיי האחרים בגיל זה כבר אכלו ירקות מרק טחונים ופירות טחונים (הכל טרי, בבלנד- אנחנו גרים בקיבוץ והטיפול בילדים בתינוקיה ,הוא בין הדברים הכי מוצלחים שיש) הקיצר, מנסים מדי יום לתת גם לצוציק הקטן מעט והוא מסרב בעקשנות יום אחד אני לוקחת אותו ומבחינה שהאוזן שלו כתומה... המטפלת מספרת שהיא ניסתה להכניס את הכפית לפה, הוא סובב את הראש בתוקף והגזר עם הבטטה נכנסו היישר לאוזן. לדעתי, הוא יהיה הילד הראשון שילך לכתה א' עם בקבוק תמ"ל

אמאאוהבת ממש מצחיק אבל תגידי היא לא יכולה

לנקות לו את האוזן, אואו איך אני הייתי מתעצבנת............... בכל אופן, אל תדאגי הוא לא ילך לכיתה א' עם בקבוק מבטיחה לך...............מקסימום בקבוק שוקו.

אחותי, בילד שלישי כבר דרוש הרבה יותר

מאוזן כתומה כדי להוציא אותי מדעתי.... אלו הדברים הפשוטים והמשעשעים בגידול הילדים , בעבר גמני התרגשתי מדברים מהסוג הזה, אבל אט אט למדתי לשים את הדברים בפרופורציה ולקחת אותם באיזי... הדבר היחיד שעדיין אני לוקחת קשה ולא מצליחה להרפות , החל מבתי הבכורה ועד הצוציק המתוק, אלו מחלות הילדות- עדיין לוקחת ללב ודואגת עד אינסוף עם כל עלייה של חום, שיעול וחצי, שילשול ודלקות אוזניים... יום נעים אמא של...

מימי יקירה השיטה שלך חמודה אבל חשוב לזכור

שאוכל זה לא משחק ולא צריך לשכנע, אני למדתי את זה על בשרי לא מזמן, אם היא לא רוצה לאכול אני עוזבת אותה, כולנו רוצים שהילדים שלנו יאכלו ואנחנו רוצים לפטם אותם, ולהשמין אותם ולדחוף להם אוכל, אבל זה לא בריא ולא נכון ואנחנו הורסים את המנגנון העצמי שלהם לרעב והשרדות ושובע , ולכן הם גם גדלים אחר כך להיות ילדים שמנים ועם בעיות. צריך לתת להם לגדול, כמו שהם רוצים, אני לא מדברת על מקרים חריגים אלא על ילדים שמתפתחים תקין. יום טוב

מאיוש י

New member
לאמא של אנה

היי גם לי יש תינוקת בת 10 חודשים שעדיין יונקת. הנקתי את ילדי עד גיל 3. כן כן לא להיות בהלם . ועכשיו לשאלתך , אצלי ההנקה היא יותר כמו שתיה בשבילה בין הארוחות. היא קמה מהשינה בבוקר בשעה 6 ויונקת לאחר שעה אני מכינה לה דייסה והיא אוכלת אותה בכפית . חשוב מאוד ההתעסקות עם כף כפית , קשים לשתיה כל אלו מפתחים את הדיבור . היא גם שותה מים בכוס עם קש כמעט ולא משתמשת בבקבוק פירות אני כבר נותנת לה לא מרוסק אלא חתוך קטן כגון מנגו ,בננה, שזיף רך מאוד . צהריים תמיד בשרי עם ירק ופחמימה אחר הצהריים מעדן ובערב הנקה וגם פרוסה אם בא לה . כעיקרון ההנקה ממש לא נחשבת לארוחה בגיל הזה זה יותר כמו שתיה ומרגיע אותה אבל אני לא חושבת שאפשר לשבוע מזה הם מוציאים הרבה אנרגיה בזחילה ונסיון ללכת והנקה לא מספיקה מקווה שעזרתי ביי

עזרת מאוד!!!

רציתי רק לדעת, מעדן, איזה מעדנים את נותנת? אני לא יודעת במה להתחיל... תודה

אמא של אנה ממליצה לא להתחיל עם גמדים

ממליצה להתחיל עם יוגורט, יופלה, והדברים הטבעיים, לא צריך להרגיל אותם רק למתוק מההתחלה, אפשר לקחת יוגורט או גבינה עם עגבניה נגיד, או יוגורט עם פרי שהיא אוהבת, את מרסקת את הפרי לתוך היוגורט, או בקוביות קטנות קטנות, עדיף להרגיל אותם לאוכל טבעי, נכון שגמדים זה לילדים וזה גבינה אבל זה מלא מלא סוכר................... את יכולה גם לעשות שייק עם יוגורט, תמרים, מלון, יוגורט ובננה, מערבבים הכל בשייקר ובתאבון

dikli28

New member
מסכימה לגמרי

מיקה שלי בת שנה ואוכלת רק יוגורט לבן פשוט, שהוא חמצמץ ונהנית מכל רגע ואוכלת בכמויות כאילו זה ממתק. מתוק היא מקבלת בצורות אחרות...פרי או מאפים למינהם.

מאיוש י

New member
אני יודעת שהגמדים מאוד מתוק

לכן אני תמיד מערבבת לה את זה עם גבינה לבנה כך שזה כלל לא מתוק. היא אוכלת גם יוגורטים, וקוטג הכל. וגם מתוק , הם נחשפים לזה במוקדם או מאוחר ותודה לאל ילדי לא מתים על מתוק.

למעלה