שלום לכולן

../images/Emo98.gifשלום לכולן

אנה שלי בת תשעה וחצי חודשים, ואמא שלה (שזאת אני...) ממש ממש בלחץ מכל נושא המוצקים!!!!! היא יונקת מלא, אני לא ממש מצליחה ליצור לה סדר יום של ארוחות עם הנקות בצורה טובה. אנא אנא, תנו לי עצות טיפים וכל מה שניתן... אשמח מאוד לעזרה!!! שבוע מעולה לכולם!!!

סליחה למה בגיל הזה יונקת מלא?

למה היא לא אוכלת אוכל רגיל, מה עם פירות? מרק? אוכל אצבעות? האם היא רק יונקת? האם ניסית לתת לה אוכל רגיל? מה ניסית לתת? מה הסדר יום? אל תהיי בלחץ קודם כל תרגעי תגידי לי מה הסדר יום שלה ואני אנסה לסדר לך סדר יום אחר.

היי בנות

קודם כל תודה, כן האמת שאתמול שכתבתי היה כבר מאוחר ולא היה לי הכח לכתוב יותר מדי!! מוצקים כבר התחלנו, אוכלת כבר כמעט את כל מה שניתן בגיל הזה (נראה לי)... פירות, ירקות (חיים ומבושלים), בשר, עוף, פסטה, פתיתים, אורז, שותה מים וכו'. יכול להיות שאני סתם לחוצה, אני לא יודעת... סדר היום שלנו הוא בערך כזה: בד"כ מתעוררת בשש בבוקר (סביבות) עם ציצי, אחרי משהו כמו שעה שעה וחצי, איזה פרי או ירק או ביצה, או פרוסת לחם עם טחינה גולמית, או ממרח כלשהו... לפעמים משתפת פעולה ואוכלת... לפעמים לא ממש... צהריים כבר לא ממש מסודר... הולכת לישון בין 12:30 ל- 14:00 תלוי. לא תמיד מצליחה לתת לה צהריים לפני, והיא לא תמיד רוצה לאכול גם עם מספיקה... אח"כ במהלך היום עוד פירות, פתי בר, לפעמים בערב אוכל יותר כבד וכו'. אני רק רוצה לציין, בכפית היא מסרבת!!!! היא המון זורקת דברים, אוכלת אצבעות יפה, אבל הרב נזרק על הרצפה וכו'. אשמח לעזרה, תשאלו אותי שאלות פרטניות ככה יהיה לי קל לענות לכם לגביה... המון המון המון תודה!!!!

אז קודם כל זה נשמעבסדר גמור זה ככה

בגיל הזה,אם היא מתעוררת בשעה שש בבוקר עם ציצי, ונגיד בשבע שמונה את נותנת לה משהו לאכול, בשעה 11 וחצי תני לה פירות, או ירקות חתוכים לאורך , אוכל אצבעות מה שנקרא. נכון שהרוב נזרק על הרצפה ככה הם למדים, אני מאמינה שהילדים יודעים מה הכמויות שהם צריכים לאכול ומה שמספיק להם, האם היא יונקת לפני שנת הצהרים? תני לה לאכול ב11 וחצי שתיים עשרה, ואז תרדימי אותה שהיא מתעוררת תתני לה פרי, אל תתני פתי בר תעזבי אותו, תני לה לאכול כל שלוש שעות /ארבע שעות משהו קטן, לא חייבת לאכול את כל הצלחת. את צריכה לעשות משהו כזה שש הנקה שמונה א.בוקר אחד עשרה/שתיים עשרה, א.צהרים, קצת פסטה/אורז/בורגול/חיטה/קוסקוס/מה שאת רוצה פחמימות עם מנת בשר, שניצל, כדורי בשר ברוטב/קבב ביתי/פרגיות בתנור/הודו מה שאת מכינה עם סלט ירקות ליד. שתאכל כמה שהיא רוצה. שנת צהרים אחרי שמקיצה משנת הצהרים פרי חתוך לרצועות/ירק/מרק ירקות או פירות את יכולה לתת בחמש עוד פרי/פתי בר אחד , עדיף פירות חתוכים ולא פתי בר. ובשעה שבע/שמונה בערב א.ערב, ביצה רק את החלמון שלה כמובן , ממרח אבוקדו עם עגבניות קורנפלקס ללא חלב, מעדן, תגווני לה לאט לאט היא כבר לא תזרוק זה הגיל שהם בודקים אותנו וגם בודקים את האוכל, זה משתפר לאט לאט. ואל תדאגי בכלל, הבת שלי בת שנה ושמונה עוד מעט ושוקלת 8700.............. והאוכל רובו פה על הרצפה והיא אוכלת כמו ציפור, אבל העיקר שהיא מתפתחת זה מה שחשוב. כל עוד הילדה עירנית, מתפתחת צוחקת, לא חסר לה ויטמינים והרופאים/טיפת חלב לא מודאגים אז תרגעי גם את וקחי אויר לנשימה ותהני ממנה. כל טוב לך.

אמא של בתאל

תודה תודה רבה, עזרת לי המון (אני מקווה). ברשותך אמשיך להתייעץ איתך בעתיד
תודה רבה

בכייף בשביל זה אני פה ובשביל זה אני היועצת

בפורום גם, אבל הכי כייף לעזור ..................זה סיפוק אדיר

כוכב ה

New member
למה לא לינוק מלא בגיל הזה???

הבן שלי ינק עד גיל שנתיים ו3 חודשים! והוא התחיל ממש מוצקים רק בגיל שנה+. אין שום מצווה לתת מוצקים אם הילד לא רוצה. כל עוד הוא יונק טוב ולא רעב אין שום סיבה להילחץ ממוצקים.

את מטעה, ילד צריך לקבל מוצקים מגיל שישה חודשי

ולא בשביל האוכל אלא בשביל לפתח את שרירי הלסת, שבהמשך יוכל ללעוס ולדבר כמו שצריך , ילד צריך לדעת לאכול נכון ולהשתמש ביידים שלו, ולהפעיל את כל השרירים של האכילה. אף אחד לא נלחץ ממוצקים אבל כן צריך להתחיל לתת אותם בגיל שצריך. יש המלצות משרד הבריאות וטיפת חלב ורופאים וצריך ללכת לפיהם. אם את בחרת ללכת אחרת זאת זכותך. גם אני מניקה והבת שלי בת שנה ושמונה והדרך עוד ארוכה בעזרת השם, אבל מוצקים חייבים, קשר עין ויד, להרים אוכל לפה, לפתוח את הפה, שרירי הלסת, הדיבור, התחושות של מרקמי האוכל, ולהכיר כל מיני סוגי מאכלים ומרקמים שונים.

מימי2411

New member
לאמא של אנה שלום לך

קודם כל אני מורידה בפניך את הכובע שאת מניקה עד גיל 9 חודשיים כל הכבוד לך אני מה זה בת 24 וחצי ויש לי 3 ילדים בקושי כל מהילדים שלי בקושי חודש וחצי החלב שלי נפסק מה שאני רוצה להגיד לך מהנסיון שלי אני לא שופטת אותך ולא אף אחד את יכולה לשמוע את הצעתי כמו כן את כתבת בקודם שהבתך אוכלת כמעט הכל אז טוב מאוד ואני מניקה אותה מעט לדעתי את כבר יכולה להפסיק בכלל להניק בתך כבר מספיק גדולה בלי עין הרע ויכולה לאכול הכל כמו למשל אתן לך הצעות תני לה גרבר בכל סוגי פירות בשלב 3 או אפשר לקחת כמה פירות כמו בננה תפוח עץ לטחון בבלנדר אם יש לך ולהוסיף מעט מים מעדנים כמו דניאלה,גמדים או גבינה לבנה פעם בטיפת חלב אמרו שאסור לתת ביצה מתחת לגיל שנה עכשיו זה כבר מותר בטיפת חלב מציעה לתת בגיל של בתך ביצה קשה מרוסקת במזלג וזה מאוד טעים יש לי עוד הצעות אבל זה בינתים אני יכולה לתת אם יש לך שאלות אני כאן ואשמח לעזור עד כמה שאני יכולה בהצלחה אל תתיאשי!!

תודה חמודה

הבעיה שוב, שהיא מסרבת לכפית, כמעט ברב המקרים, וגמילה מציצי ומעבר לתמ"ל.... או או או זה בכלל סיפור אחר!!!
ד"א אשמח לשמוע הצעות גם לגבי זה!!!

o r n i t

New member
גם לי יש סרבן מוצקים

הוא רוב היום ניזון מתמ"ל וכמה כפיות שהסכים לאכול מהפירות וכמה מהמרק, היום אמרו לי לנסות לתת לו לקשקש בצלחת אולי זה יגרום לו להכניס משהו לפה, חוץ מזה תנסי גם קצת לחם ביד והכי חשוב לא להכריח אותה לאכול מה שהיא לא רוצה אני אף פעם לא מתעקשת איתו שלא יהיה לו אנטי מאוכל. אגב אני דווקא חושבת שהנקה בגיל כזה זה מעולה הבנתי מהרופא אצלנו שעד גיל שנה זה פשוט מצוין, אז תלחצי קחי את הזמן ולאט ובסבלנות תרגילי אותה גם לאוכל רגיל.

הבת שלי בת שנה ושמונה ועדיין יונקת וגם לי קשה

לגמול אותה, אבל היא יונקת רק פעמיים שלוש ביום............. את חייבת לאט לאט לגמול אותה מההנקה של הבוקר ואז היא תקום רעבה יותר............יהיה לך יותר קל. תנסי.

../images/Emo6.gif

כן אני יודעת שיהיה לי יותר קל, אבל קשה !!!! אני מכניסה אותה לגן בתחילת נוב' שתהיה בת שנה... והאמת שהמצב האידיאלי מבחינתי יהיה הנקה פעמיים שלוש ביום ז"א בוקר, אחה"צ כשחוזרת מהגן ולילה לפני השינה... אני יודעת שיהיה לי קשה אבל שווה לנסות!!! וגם עוד דבר שמפריע קצת הנקות הלילה...

s h i R 1 2 3

New member
זה ישתנה ברגע שתכנס לגן

אני הנקתי את הפעוט שלי עד גיל שנתיים. הוא נכנס לגן סביב גיל שנה ושלושה חודשים. בהתחלה ינק לפני היציאה לגן, עם החזרה הבייתה, לפני השינה ופעם נוספת בלילה. כאשר הסתגל לגן היטב, הורדתי את ההנקה של אחה"צ. בהמשך הורדתי הנקת בוקר. כשגמלתי מהנקת לילה, החל לבקש עם ההתעוררות בבוקר.... קצת אחרי יום הולדת שנתיים, החלטתי שזהו...

ניליא

New member
בדיוק כמו אצלי, רק שאצלי הסיום היה מיידי. 5

חודשים אחרי שנכנסה למשפחתון אושפזתי בפתאומיות בגלל מחלת הנשיקה. הגעתי למצב של הנשמה והייתי מורדמת בטיפול נמרץ. כשחזרתי הבייתה, היא עדיין רצתה ציצי, אבל פחדתי לנסות שוב בגלל כל התרופות החזקות שקיבלתי. אמרתי לעצמי שכמעט שנתיים להניק זה לא רע ואני מקווה שההפסקה המיידית לא גרמה לה טראומה. בכל מקרה השינוי הגדול החל עם הכניסה למשפחתון, עד גיל שנה וארבעה חודשים היא ינקה מסביב לשעון עם טעימות. המשפחתון סידר לה את הארוחות.

מימי2411

New member
אפשר לדובב איתה עם כפית כמו מטוס וישר לפה

תשירי לה או תני לה איזה צעצוע שהיא תיהיה עסוקה עם הצעצוע ועם זה תאכילי אותה ועוד שואלת איזה אוכל הבתך אוכלת שהיא אוהבת לאכול??

bliat77

New member
../images/Emo207.gifשנה וארבע ולא אוכל

ניסיתי כל דרך אפשרית, כמעט כל מתכון של פירגה,ניקי ושאר חברי הפורום נוסה, הגדול והבעל אוכלים יפה והקטן ממש מכה לא מוכן לכלום רק קצת מעדנים כמו גמדים. בעיית הברזל נפתרה על ידי מתן תרופה אבל אין שיפור... מה עושים?
לכולן ודש חם מרוקו

למעלה