אז נשאל בכיוון השני
למה נניח שניצוק תוכן בשם "מחנכת" (ונשאיר כרגע פתוחה את שאלת האיך". למה היא "המחנכת" בה"א הידיעה? למה לא נשאיר אותה מחנכת, אחת מעוד מבוגרים שעוסקים בגידול הילד? וכי המורה לספורט אינו מחנך? וכי המורה לאמנות אינה מחנכת? וכי בעל הסופר והשכן ממול אינם מחנכים במידה מסויימת? את ה"א הידיעה אני משאירה להורים. ירצו או לא ירצו - עיקר החינוך של האדם מגיע מהם. אם במודע ובמוצהר ואם בלית ברירה ובדרך אגב מתוך למידת התנהגותם. כאשר מטילים את הכל על מערכת החינוך, על בתי הספר והעוסקים בהם, זה משאיר כר מאוד גדול לכל מי שרוצה להתלונן ולקטר. הכל לא בסדר - בגלל המורים ובגלל בתי הספר. אני לא מקטרת, אלא עושה את מה שביכולתי לעשות - ומקווה שהורים רבים יילכו בעקבותי. בשביל זה הפורום הזה הוקם. מבית הספר? במקום הרשימה הארוכה שלך, אני מצפה מבית הספר שילמד. כהלכה. תנ"ך והיסטוריה, חשבון ואנגלית וכל מה שצריך. בדרך לשם, אין אפשרות שלא לעסוק בסוגיות חינוכיות, כי דרך ארץ קדמה לתורה, ואי אפשר ללמוד בלי רמה מסויימת של נימוסים והליכות, ובגלל שבכיתה יושבים תלמידים רבים ובהכרח נוצרות אינטראקציות חברתיות שלא תמיד הן תקינות, וצריך לטפל גם במישור הזה, וגם בגלל שתלמיד שעולמו מסוכסך ומסובך אינו פנוי רגשית ללמידה, ויש צורך לפתור בעיות רגשיות לפני שפונים לעצם הלימוד. אם דברים אלה ייעשו כהלכה - דייני. אני אשמח מאוד.