מערכת החינוך

פלגיה

New member
לא סותרים

רק מפריע לי שהורים מסירים אחריות ומוסרים את התפקיד העיקרי שלהם בידי שליחים. למה למורה בבית הספר קוראים מחנכת? אני באמת לא יודעת. זה לא שם מוצלח בעיני. הילדים שלי אמנם הולכים לבית הספר, אבל החינוך שלהם - הוא חינוך ביתי - כזה שנגזר מעולמי ומערכיי.

זה בידיוק העיניין

את רוצה לשנות את שם המחנכת ואילו אני רוצה ליצוק בו תוכן . זה לא קשור להסרת אחריות . הילדים נימצאים במחיצת המורים והמחנכים הרבה יותר זמן מאשר הם מבלים איתך - אלא אם כן יש לך את הפריבילגיה שאת לא עובדת וגם לא צריכה להתפרנס בנוסף לכישורייך המופלאים כהורה ומכנכת - פריבילגיה שאין לרוב ההורים . אני לא רוצה להסיר אחריות מההורים, אבל הרוב המוחץ הוא לא סופר נני , אני בטוח שאם להורים היו כישורי סופר נני , מחוסרי עבודה , או בעלי עבודה קלה עם שעות עבודה מועטות אז המצב היה הרבה יותר מבטיח אך כאמור המציאות היא לא כזאת. אז עד שיכשירו ילדים וגם מבוגרים לכישורי הורות במסגרת בית ספר או במסגרת אחרת , מוכרח שבמקביל מערכת החינוך תספק את הסחורה .

Kalla

New member
בחינוך יש הרבה מאוד הבטים.

למידה, גם בבית ספר, לרוב אינה טהורה ואינה חפה מחינוך.

פלגיה

New member
אז נשאל בכיוון השני

למה נניח שניצוק תוכן בשם "מחנכת" (ונשאיר כרגע פתוחה את שאלת האיך". למה היא "המחנכת" בה"א הידיעה? למה לא נשאיר אותה מחנכת, אחת מעוד מבוגרים שעוסקים בגידול הילד? וכי המורה לספורט אינו מחנך? וכי המורה לאמנות אינה מחנכת? וכי בעל הסופר והשכן ממול אינם מחנכים במידה מסויימת? את ה"א הידיעה אני משאירה להורים. ירצו או לא ירצו - עיקר החינוך של האדם מגיע מהם. אם במודע ובמוצהר ואם בלית ברירה ובדרך אגב מתוך למידת התנהגותם. כאשר מטילים את הכל על מערכת החינוך, על בתי הספר והעוסקים בהם, זה משאיר כר מאוד גדול לכל מי שרוצה להתלונן ולקטר. הכל לא בסדר - בגלל המורים ובגלל בתי הספר. אני לא מקטרת, אלא עושה את מה שביכולתי לעשות - ומקווה שהורים רבים יילכו בעקבותי. בשביל זה הפורום הזה הוקם. מבית הספר? במקום הרשימה הארוכה שלך, אני מצפה מבית הספר שילמד. כהלכה. תנ"ך והיסטוריה, חשבון ואנגלית וכל מה שצריך. בדרך לשם, אין אפשרות שלא לעסוק בסוגיות חינוכיות, כי דרך ארץ קדמה לתורה, ואי אפשר ללמוד בלי רמה מסויימת של נימוסים והליכות, ובגלל שבכיתה יושבים תלמידים רבים ובהכרח נוצרות אינטראקציות חברתיות שלא תמיד הן תקינות, וצריך לטפל גם במישור הזה, וגם בגלל שתלמיד שעולמו מסוכסך ומסובך אינו פנוי רגשית ללמידה, ויש צורך לפתור בעיות רגשיות לפני שפונים לעצם הלימוד. אם דברים אלה ייעשו כהלכה - דייני. אני אשמח מאוד.

ניראה לי שאת יודעת את התשובה בעצמך :)

רוב הציבור לא קיבל חינוך טוב . תואר של שר או של ח"כ או מורה או עו"ד או מהנדס או שופט , לא הופך את האדם להורה טוב או לאדם טוב . מספיק לראות את שידורי הכנסת כדי ללמוד עד כמה חברי הכנסת שלנו מחונכים , ולמרבה צער זה מדגם מייצג של הציבור . בגלל זה המדינה ניראית ככה .

פלגיה

New member
אני מסכימה עם קאלה

קוראים לזה "מערכת החינוך" כי אי אפשר לקבל השכלה נטו, בלי חינוך מאחוריו. זה מגיע בהכרח, עם השקפת עולמו של המרצה, בהיותו אדם ולא רובוט. אבל שום דבר בשם "מערכת החינוך" לא פוטר את ההורים מהתפקיד הראשוני שלהם - לחנך את ילדיהם. בבית ספר אי אפשר לחנך לכיבוד הורים.

למעלה