מערכת החינוך

"אבטחת מוסדות חינוך" ו-פרס נובל.

לחובבח הקונספירציות. עירית תל אביב (לא רק) מסרה את "אבטחת מבני החינוך" לידי קבוצה - שעל פניו קשורה לשוודיה - לפרס הנובל. האם יתכן שהמדענים יטמינו חיידקים מיוחדים על מנת לזכות בפרס נובל?

tixi

New member
חשוב מאוד!../images/Emo206.gif

הורים יקרים, אתם אמנם לא נוער, ואני לא יודעת מה דעתם על מאבק המורים, אבל אם אתם מאמינים בדמוקרטיה ובמטרות ודרכי המאבק, הראו את ההודעה הזו לילדים שלכם ועזרו לנו להצביע ברגליים: יום לפני החזרה ללימודים - הפגנת תלמידים נגד צווי המניעה |סהדגש| לא ניתן יד לשבירת מחנכינו על-ידי בית הדין לעבודה והממשלה! יום לפני החזרה ללימודים מכורח צווי מניעה הצטרפו אלינו להפגנת מחאה מול בית הדין הארצי לעבודה: רח' קרן היסוד 20 ירושלים, קווי אגד: 14,8,7 מהתחנה המרכזית י-ם ביום ד' ה-12.12 ב-13:00 הביאו עמכם: שלטים, כרזות, משרוקיות, תופים, חולצות תנועה וכד' לפרטים: יואב – 054-2290951 תומר – 052-5532032 בר - 054-2252872

orhe

New member
שאלה בנוגע לסיום השביתה

קראתי עכשיו בYNET שהימים ש"בוזבזו" עקב השביתה יושלמו בחופש פסח ובחופש הגדול, אבל מה יעשו היב"ניקים שיש להם חודש אחד בין סיוף הלימודים לגיוס? מתי הם ישלימו את זה בחופש הגדול? סביר להניח שמתייחסים ליא' ומטה, אבל רציתי לבדוק את זה בכל מקרה. תודה.

פלגיה

New member
אני לא יכולה לתת תשובה רשמית

אבל ממה שנראה לי עם י"ב יש הכי פחות בעיה, כי ממילא הלימודים בי"ב מסתיימים פחות או יותר בחופשת פסח. אז יכול להיות שיהיו יותר ימים מרוכזים ללמידה לקראת הבחינות, ואולי יהיה שינוי בלוח בחינות הבגרות, אבל לא נראה לי שיתנו במשהו לפגוע בגיוס אוגוסט במועדו.

ריטה32

New member
בית ספר ביאליק כפר גנים

שלום! מבקשת את עזרתכם! מישהו מכיר בית הספר יסודי ביאליק בכפר גנים? האם רמת הלימודים טובה ? מצב אלימות?

כחלחל

New member
למה אני צריך לממן את שביתת המורים?

שבתו כמעט חודשיים דחו הצעות נדיבות ביותר שהוצעו להם היו שבויים בידי יו"ר ארגון מגלומן שרק הזיק להם לתדמיתם ולעניין החינוך בכלל הכל אפשר לסלוח אבל למה לכל הרוחות האזרח הקטן צריך לממן להם את השביתה? מה המסר החלמאי בשטות הזו? מה ילמד מכך המגזר הבא שיצא למסע סחטנות? איימו שיתפטרו אם יופעלו צוי מניעה? הלואי... א. רק בודדים היו מתפטרים ב. המערכת כבר מזמן זקוקה לריענון והחלפת עובדי ההוראה השחוקים. ג. הכסף שיחסך במשכורות ואי תשלום פיצויים למורים מתפטרים יכול לשפר תנאי מורים צעירים שיבוא למערכת ולהקטין מס' תלמידים בכתה ד. היה נחשף הבלוף הגדול ואחיזת העיניים שכאילו איכפת להם מהחינוך, הכל כסף ! גם הקטנת הכתות (יותר שעות יותר מורים יותר שעות נוספות וכו')

איזה כיף, ניפתר משבר החינוך בישראל

זה אומר שעכשיו במערכת יהיו את המקצועות החשובים באמת כגון: נימוסים והליכות ? ואהבת לרעך כמוך ? כבד את אביך ואת אימך ? התנדבות בקהילה ? חונכות לתלמיד חלש ? החוג לשליטה בכעסים ? החוג לאינטליגנציה ריגשית ? החוג לדימיון מודרך ? החוג ליוגה צחוק ? החוג לפיתוח יצירתיות ? החוד לניתוב אנרגיות ? החוג לחינוך מיני ? החוג לחיזור וזוגיות ? החוג ליחסי אנוש למתקדמים ? החוג להישרדות והתמודדות עם טראומות ? *מישהו מוכן להזכיר לי למה קוראים למקום הזה " מערכת חינוך " ?

Kalla

New member
התבלבלת קצת.

רוב הדברים שכתבת צריכים להילמד בכלל בבית, לפני שהתלמיד מגיע לבית ספר. אם הוריו של התלמיד לא טרחו ולא טורחים להקנות לו את הערכים האלה, שום בית ספר, גם הטוב ביותר, לא יעזור. לגבי דברים אחרים - אז חלקם בהחלט קיימים, כמו חינוך חברתי, התנדבות ועזרה לתלמידים חלשים, חינוך מיני, חוגים לפיתוח דמיון ויצירתיות (למשל, לבני יש במסגרת שעות הלימוד מבוכים ודרקונים, קולנוע, תאטרון ועוד). ובלי שום קשר, ברור שהשביתה, לפחות נכון להיום, השיגה מעט מאוד אם בכלל, ואני עדיין מחכה לרפורמה שעוד אמורים לדון עליה. אבל יש משהו בסיסי שנראה לי שהרוב פשוט מסרבים לקלוט - חינוך לדברים כמו נימוסים והליכות, כיבוד הורים ואהבת הזולת חייב לבוא מהבית.

Kalla

New member
אם אתה מחפש בית ספר שיחליף את ההורים

ויבצע את תפקידם במקומם - זה לא עובד ככה.

Kalla

New member
ברגע שמתחילים לזרוק סיסמאות ריקות

אין טעם להמשיך בדיון. נתתי לך תשובה מפורטת על השקפתי בעניין, אך ממך קיבלתי רק קלישאות לחלל האוויר.

השקפתך הייתה יכולה להיות טובה בעולם אידיאלי

כמו כל חיה בטבע, גם בני האדם עושים ילדים בקלות .החלק הקשה הוא , להיות הורה. להיות הורה זה מהמקצועות הקשים בעולם , ולמרבה הצער רק למיעוט שולי של הורים יש באמת מיומנוית הורות מתקדמת ו/או זמן אייכות עם הילדים . מה שמזכיר לי שבעצם שכחתי להוסיף לרשימה : חוג להורות" . אז מאחר ולרוב האנשים אין כישורי הורות מתקדמים ( ראי סופר נני ) או זמן אייכות עם ילדיהם - מכל מיני סיבות שלא ניכנס אליהם כרגע , אבל מה לעשות ,זאת עובדה בשטח , תבדקי בסטטיסטיקות לגבי כמות זמן איכות של הורים ילדים ( וגם תבדקי לגבי "זמן כמות") בקיצור פה בידיוק המקום של מערכת החינוך- לחנך את הילדים ולא רק להזרים להם איפורמציה .

פלגיה

New member
חבל שההודעה שלך לא בפורום הנכון

כי זה פורום של הורים שמעוניינים לחנך את הילדים שלהם, ולא רק להפיל את כל האחריות על מנגנונים בירוקרטים. מהם בטוח לא תצמח הישועה. אם יש עתיד - הוא טמון בהורים ובאילה שיהיו הורים בעתיד.

Kalla

New member
הדבר המעשי היחיד שאני יכולה להציע הוא

שאני אדאג לחנך את הילדים שלי, ולהציע להורים אחרים לדאוג לחנך את ילדיהם ולקוות שלפחות חלק נכבד מהם יעשו זאת. לפזר סיסמאות שלא מובילות לשום דבר נראה לי בזבוז זמן ואנרגיה.

פלגיה

New member
הודעת המנהלת (אני)

כל הורה הוא גם מחנך. מלבד הטיפול הטכני בילדים, ומלבד האהבה הרבה שהוא מרעיף עליהם, עליו לדאוג גם ... לגדל אותם כך שיהיו אנשים בוגרים, מתלבטים, ומקבלים החלטות נכונות , מבטיחים דברים, ועומדים בהבטחותיהם, שולטים בעצמם וברגשותיהם, מוציאים לפועל את הכוחות הגנוזים בהם, עומדים בביטחון מול כל מה שהחיים יזמנו להם. לחנך? מה הבעיה? אני יודע איך - "כשאני אהיה אבא אני אף פעם לא אומר...." "הילדים שלי אף פעם לא..." "כשאני אהיה אמא אני אף פעם לא אצעק על הילדים". וכל הורה בטוח שהוא יידע להקשיב, ולהכיל, להציב גבולות מבלי לאיים, לחנך מבלי להעניש, לעשות הכל מתוך מחשבה תחילה, וליצור עם הילדים מערכת יחסים שיש בה הערכה וכבוד הדדי. אבל כל המילים הגבוהות והיפות הולכות לאיבוד במבחן המציאות. אנחנו מנסים להיעזר בסביבה הקרובה, ויוצאים מתוסכלים. סבתא שואלת למה אנחנו לא נותנים פליק אחד ודי, השכן ממול חושב שאנחנו מדי ליברלים עם הילד, והילד מצידו בוכה ש"לכולם מרשים, ורק לו לא". ואין עם מי להתייעץ. אז עכשיו יש. הפורום הזה הוא המקום להתייעצויות ולדיונים בנושאי חינוך ילדים ונוער, החל מגיל חמש ועד לגיל הגיוס. אפשר להגיע באופן חד פעמי ולשאול שאלה, אפשר לקפוץ מדי פעם ולעדכן בהתפתחויות, ואפשר לגלוש באופן קבוע, ולתרום מהניסיון שהצטבר בבית לטובת אחרים. כולם מוזמנים, וכל השתתפות תורמת, כי חשוב לחנך את הדור הבא, והחינוך מתחיל מהבית.

כל הורה הוא גם מחנך ( לכאורה או בפוטנציה )

מה זה מחנך ? למה הוא מחנך ? חינוך זה תמיד משהו טוב ? ( ראי ערך "חינוך מחדש" בחברה הסינית של המאה הקודמת ) אולי כל הורה הוא מחנך אבל לא כל הורה הוא מחנך טוב ( בלשון המעטה ) ולמה למורה בבית ספר קוראים מחנכת ? מוזר לי שבעינייך שני הדברים סותרים אלה אם כן מחקת את המושג "בית ספר" מהלקסיקון ואת מקדישה את חייך לחינוך בייתי .

למעלה