ערב טוב

g u r a

New member
לא יודעת..

ככה הוא,
ואני בטח לא מתלוננת
אני כבר מזמן החכמתי בנושא - שינה אצל ילדים- זה פשוט ענין של אופי,והכל גם זמני..יש ילדים שהסוללה שלהם מחזיקה יותר זמן מעמד,ויש כאלה שהסוללה מתרוקנת להם מהר, והם צריכים למלא אותה. אז אל יאוש..אולי שחר תשנה את הרגלי השינה שלה( ואולי עם קצת עזרה ממך.)

שחר שלי ממש לא מתרוקנת

את לא יודעת כמה היא משתוללת. יש לה סנטר סגטל מנפילה אתמול סריטה מתחת לעין משבוע שעבר ברכיים משופשפות לגמרי.. שנייה לפני האמבטיה היום היא החליטה לעשות גימבורי במיטה וקיבלה מכה בראש.. יש לי בן ולא בת.

g u r a

New member
יש לי חברה עם 3 בנים כאלה

אין מה לעשות..זה אופי! לגבי לשחק עם אבא כשחוזר..אני קצת נגד! כי בשעות שהיא צריכה לשכב לישון, היא מתעוררת לחיים ומשחקת עם אבא,והולכת לישון מאוחר. אולי תעירו אותה יותר מוקדם בבוקר כדי שתראה את אבא,כך גם תהיה עייפה בערב? אין ספק שכשתתחיל ללכת לגן, שעות השינה ישתנו. ובינתיים- טיפ קטן אם את רוצה להקדים את שעת השינה,את יכולה להשכיב אותה במיטה, עם קלטת של נעימות, או סיפור, ואור קטן..לאט לאט היא תתרגל, ותרדם. אני עשיתי את זה עם הבכור, כשנגמל ממוצץ והיה לו קושי להרדם,וזה עבד יופי. וכמובן- שהכל אינבדואלי..ומה שעבד אצלי וטוב לילד שלי-יכול לא לעבוד אצלך עם שחר! אז הכל בגדר המלצה.

orit281

New member
תנסי להעיר אותה לפני

עם איזה שוקו ומשחק כדי שהיא תהייה עיפה אצלי היא ישנה לפעמים עד חמש ואז בשמונה הולכת לישון תהרגי אותי אם אני מבינה איך

תלמדו ממני

18:30 - ארוחת ערב. 19:00 - מקלחות. 19:30 - שוקו לגדול, בקבוק חלב לקטן וסיפורים. 19:50 - צחצוח שיניים ולמיטה. 20:30-21:00 - שקט ושלווה, הם נרדמו. אין כמו השגרה הזאת. להם זה טוב שיש מספיק שעות שינה ומסודרות. ולנו טוב שיש זמן לנשום.

אני רוצה להוסיף

שהשיגרה היא אחד הדברים היותר טובים הן להורים והן לילדים מצד הילדים - הם צריכים סדר יום קבוע מגיל אפס, בפרט בשעות הערב ומצד ההורים - גם אנחנו צריכים שעה שעתיים לעצמנו אני משתגעת שיש בתים שהילדים עד 11 בלילה מתרוצצים ומנהלים להורים ת'חיים הבן שלי הגדול בן 9 והקטן בן 7 והם הולכים לישון בזמן אז בשביל לא לדכא אותם יש להם יומיים בשבוע חופשיים והם מקבלים את זה בהבנה בכיף ובאהבה באדי

קל להגיד

זה גם תלוי בילד עצמו. אני לא יכולה בגיל הזה להכריח ללכת לישון ב 8. כשהיא תלך לגן זה ישתנה אני מאמינה.

ענתי 10

New member
נכון. בגן זה משתנה.

הם לומדים שם יותר טוב מה זה משמעת, הם גדלים, מתבגרים, וחוץ מזה - הכי חשוב - הם יותר עייפים

ליאתי

זה לא היה ביקורת יש ילדים שהולכים לישון מאוחר ואין מה לעשות אבל כמו שכתבתי לענתי אפשר לנסות סיפור בטייפ בחדר או רדיו כל מיני שיטות שאולי אחת מהם תעבוד אבל יש ילדים שהם כאלה למשל הבן הגדול שלי קם בשש בבוקר, גם ביום שבת הוא כזה פעם הוא היה קם מאוחר יותר, היום הוא רגיש להתעוררות של הכלב הוא קם מאוד מוקדם אז בהתחלה הוא היה בא ומשגע אותנו בשבתות בבוקר לאט לאט הרגלנו אותו לא להפריע לנו עד שאחנו קמים לפעמים זה עובד ולפעמים לא באדי

חצי עולם בערך

מרים לי גבה כששומעים ששחר לפני עשר לא נרדמת. זאת היא ואני אוהבת אותה. באדי אני יודעת שאת לא מבקרת אותי, אנחנו דנות בנושא חשוב כנשים בוגרות. יאללה תביאי בוץ.. חוץ מזה עוד שנה אני בטח אצחק על התקופה הזאת..

ענתי 10

New member
ליאתי, אני איתך ../images/Emo24.gif

גם עידן בדר"כ לא נרדם לפני 10, וישן רק איתנו במיטה (אפילו כבר הפסקנו להעביר אותו למיטה שלו אחרי שהוא נרדם). אז מה? עולם וחצי מרים גבה, אין אחד שלא העיר לי על זה. שיקפצו כולם!!!

ענתי 10

New member
בן 9 ובן 7 אולי מבינים באהבה ובכיף

אבל בן שנה ו-8 לא יבין (או שיעשה את עצמו לא מבין) ואי אפשר להרדים אותו בכוח. אבל לאט לאט אני רואה התקדמות. אם פעם שעת הירדמות ממוצעת היתה 22:30 במקרה הטוב, היום הממוצע הוא בין 22:00-22:15, והיום כבר ב- 21:15 הוא ביקש ללכת למיטה. שיחקנו קצת במיטה ובעשרה לעשר הוא נרדם כמו מלך! אם הגדול (בן 3 ו-8) זה יותר פשוט. הוא כבר מבין. אפשר להסביר/להכריח/לשחד.

בגיל הזה הילדים שלי כבר היו במיטה

ב-8. לקטן לוקח יותר זמן להרגע וקורא לנו מדי פעם שניקח אותו קצת על הידיים אבל הוא הטמיע את סדר היום ומקבל את זה.

ענתי 10

New member
אני יודעת, גם יואב כשהיה בגיל של

עידן מזמן היה נרדם ב 8-9 וישן כל הלילה במיטה שלו. את עידן פינקתי ו"קילקלתי", האמת - לא מצטערת. לדעתי אני זקוקה לו עוד יותר ממה שהוא זקוק לי. כשהוא לא ישן במיטה שלי אני מרגישה ריקנות כזאת (ויסלח לי בעלי
).

שלנו באותו גיל

שלי בת שנה ועשר מחר. נכון שמותר להביא תמונות למפגש? שנראה את כל הגוזלים?

תנסי

לשים להם טייפ עם סיפור בחדר אם הם יקשיבו לסיפור אולי הם ישכבו במיטה בשקט וככה ילמדו להירדם לבד ככה זה התחיל אצלנו אח"כ זה עבר לרדיו ועכשיו הם קוראים ספר במיטה זה לא עובד אצל כולם, זה ברור אבל תמיד שווה לנסות כל מיני שיטות באדי

ענתי 10

New member
עם הגדול אין בעיה ../images/Emo57.gif

הוא נרדם לגמרי לבד. עם הקטן - אין סיכוי שבעולם שיירדם לא במיטה שלי. ואני גם לא רוצה לשנות את זה, כי לפחות ככה הוא נרדם מהר ולא עושה בעיות גם בלילה.

גם לנו יש שיגרה כזאת

אבל יותר מאוחרת, 8 - אמבטיה, בקבוק ולמיטה. אבא בא מאוחר והיא חייבת להשתולל קצת ויש לה הרבה אנרגיות. כל עוד היא נרדמת עד 10, אין לנו בעיה.

orit281

New member
נכון גם אצלי מהיום שנולדו שגרה כזו

ועד היום זה תופס

למעלה