המפגש !!

hunky@dory

New member
אכן

אני סבורה שהכנת הקפה לבוס על ידי הפקידה היא פסוודו עבודתית פסוודו תועלתנית ופרו שימור טקסי העבר בהם האישה מניחה את קערת המים החמה לרגלי הגבר בהנזן מן התפיסה שאישה=משרתת

hunky@dory

New member
מכונות כתחליף לבני אדם

אני סבורה שתעשיית ההיטק צריכה חייבת ויכולה למצוא תחליפים מכונתיים היטקיים לעבודות משפילות ודה הומניות, אני חושבת שיש להמציא את המכונות שעושות קפה מנקות ומרכיבות שטאנצים ולא ירחק היום ובני האדם יסולקו מן השטנציה. ומה אז? זמנם יתפנה להשכלה למידה ופיתוח האינדווידואל תוך כדי התאמתם העתידית לתעשיות עתירות ידע שתמצאנה עוד מכונות ש´גוזלות´ מן האדם משימות אנטי הומניות ופרו מכונה. ענבל

zooti

New member
יש מכונות קפה

והאמת - לא משהו. אבל באמת. כשאני חושבת על מה שעשיתי בצבא, ואיך כל דבר שהיה עלי לעשות היה אפשר לתת למכונה לעשות (ובאמת, בצבא הרגשתי כמו מכונה, לא כמו בנאדם)...

hunky@dory

New member
טודנט שעובד באספרסו בר

הגיוני שיעשה קפה כ´שטאנץ´ לכולם וגם ינקה את השולחנות כי זה חלק מהגגרת התפקיד. לטקס הכנת הקפה יש ערך מיתולוגי של הנצחת תפקיד האישה כמשרתת הגבר ושום ערך עבודתי. יש קישור תפיסתי-רעיוני-זכרני מזיק בין עבודת האישה לסיפוק צרכי הגבר וגם אם זה נעשה בצורה מסומבלת - הכנת קפה, הרי שהשורשים התרבותיים -רעיוניים של המנהג מצויים בתפיסה שאישה היא זו שתשחרר לגבר את כאבי הגב וכאבי הביצים. ענבל

הגדרת התפקיד היא בדרך כלל

"כל דבר שחבל למעביד שהבוס יבזבז את הזמן שלו עליו". הבוס יכול לעשות הכל, הוא גם יכול להדפיס (כולל את המכתבים מהסוג של "מכתבך הגיע, ונענה עליו מתי שהוא), הוא יכול לענות לכל הטלפונים, הוא יכול לתאם פגישות (ומי שניסה פעם לתאם פגישה בין שלושה אנשים יודע שזה לפעמים לוקח יותר זמן מהפגישה עצמה), והוא גם יכול לעשות קפה. הרעיון הוא שהזמן של הבוס עולה הרבה עולה כסף, ולכן עדיף שמישהו אחר (שעולה פחות כסף) יעשה כל מיני עבודות אחרות שגוזלות זמן ודורשות מיומנות פחותה. לכן יש לבוסים עוזרים, נהגים ומזכירות שיעזרו לבוס לעשות בדיוק את העבודה שמשלמים לו עבורה ולא יותר ולהוריד ממנו כל עבודה שלא מצריכה את הכישורים שלו. וצר לי , אני לא חושבת שזה בהכרח משפיל או מעצבן יותר מאשר להדפיס, לתאם ישיבות או לצלם. זו עבודה, לא מהנה או מאתגרת במיוחד - אבל גם לא פחות מכל דבר אחר. ובמקום העבודה שלי, נשים וגברים, כל אחד דואג לקפה שלו, אבל כאשר יש ישיבות - המזכירה דואגת לקפה לכולם ( אחרת, במקום להתעסק בנושא לשמו הגענו נתעסק בקפה).

מסכימה, אם כי

לא הייתי הולכת לכזאת קיצוניות. עדיין יש הבדל גדול בין דרישה של הבוס שתשכבי איתו לבין דרישתו שתכיני לו קפה. מה שכן - אין ספק ששתי דרישות אלו יש להן מקור אחד משותף: התפיסה שהאישה נועדה לשרת את צרכי הגבר, הן בבית והן בעולם העבודה. אין זה מקרי שבדר"כ הנשים עובדות בתור מזכירות (כמה מזכירים גברים ראיתם שקובעים פגישות ועושים קפה?). הסיבה לכך שנשים הן המזכירות היא בגלל שמשרה זו משקפת את התפיסה לגבי תפקידיה ה"טבעיים" של האישה: להיות עזר כנגדו ולשרתו (בין אם את הבעל או את הבוס). וכרגיל, גם יש לי דוגמא: שוב נחזור לצבא. שם שירתתי בתפקיד מנהלתי - משרדי. כל יום חזר על עצמו אותו הסיפור: נכנס חייל/קצין (גבר) כלשהו, שאינו שייך למחלקה שלי ואינו קשור לעבודתי, וביקש/דרש שאכין לו קפה! וכל יום זה היה מישהו אחר. בהתחלה הסברתי להם בעדינות שאינני פקידה ואין זה מתפקידי להכין לו קפה, ואפילו אם כן הייתי פקידה הרי שהפקידות מכינות קפה לממונים עליהן ולא לכל עובר אורח. בשלב מסויים איבדתי את סבלנותי ופשוט פקדתי עליהם לעוף לי מהמשרד. עוד פרט מעניין: מעולם, אך מעולם, לא פנה מישהו אל אחד מהחיילים (הגברים) שתחת פיקודי וביקש מהם להכין לו קפה. רק אלי הם פנו. למה? כי אני אישה. ואישה=משרתת את צרכי הגבר=מכינה קפה. האם עצם העובדה שאני אישה אומר שבאופן אוטומטי אני צריכה לשרת את צרכי הגבר שנכנס אלי למשרד? סתם ככה הלך לו בבסיס, ראה אישה וחשב שהיא צריכה להכין לו קפה? ולא מדובר על גבר אחד או שניים, מדובר על תופעה שחזרה על עצמה מידי יום ביומו. כן, כך היא המערכת הצבאית שמשמרת את שלטונו של הגבר על האישה שכפופה לו. ולא, התפיסה שאישה היא משרתו של הגבר לא מסתיימת בהכנת קפה. ביום שהגעתי לבסיס הזהירו אותי לא להתקרב לאיש קבע מסויים כי "הוא שולח ידיים לבנות". אם הוא שולח ידיים לבנות ומטריד אותן מינית, מדוע אני צריכה להזהר? הוא זה שצריך לפחד כיוון שהוא עושה דבר לא חוקי, ולא אני! ובכל זאת, כיצד מתמודדת המערכת הצבאית עם גברים שמטרידים מינית חיילות? אומרת לחיילות להזהר.

hunky@dory

New member
אישה שמשרתת את צרכי הגבר

יווווווווווווווווווווווווווווו הוצאת לי את המילים מהפה. אני שוב אאמר שבהכנת הקפה יש ניצנים תפיסתים שעץ הבאובב שלהם הוא הטרדה מינית ואכן מזכירות היא עבודת שירות נלוזה מסוג במיוחד בה תפקוד האישה מסתכם בעזר כנגדו יוווווווווווווווו איך שהוצאת לי את המילים מהפה וניסחת במקומי יו יו יו כל כך נכון
ענבל

נועה יקרה, זו אינה סטייה ...

וזו אינה סטייה – לא מהנושא, ולא מנורמות חברתיות ראויות, ומי שמעוות את הדיון הוא מי שקושר את הנושא הזה לפמיניזם, בעיקר כאשר הסטייה ההתנהגותית נובעת מחוסר נימוס וחוסר טאקט, ולא מתשוקה מינית יוקדת-במיוחד (כמו שהיה אצל הבוסית שלך, למשל). אבל לפני שניכנס לגופו-של-עניין (ואל תגדנה לי עניינו של גוף, כי לא אקנה זאת) – וידוי: אצלי במשרד (ואני שם ה"בוס", כהגדרתכן), מי שבא לו לשתות קפה, תה או משהו אחר, שואל את השני אם אפשר להציע גם לו. זה לא פחיתות-כבוד לי (ואפילו להיפך!!!), וזה לא תחושת השפלה לה, ובוודאי שלא "גישוש" אשר בעקבותיו אמורים לבוא הזיונים וכל השאר. שכחנה מזה. שכחו מזה. הדבר היחיד בו אני מוכן להודות הוא שזה קורה יותר פעמים שמזכירתי מציעה לי קפה, מאשר אני לה, משום שאני עסוק יותר, וזמני יקר יותר. וכעת לעניין: הסיטואציה הזאת יכולה להתרחש בארבע צורות: בוס-איש ומזכירה-אישה; בוס-איש ומזכיר-איש; בוס-אישה ומזכירה-אישה; בוס-אישה ומזכיר-איש. ואם לא די לנו בכך, אפשר לחלק כל אחת מהסיטואציות לשתיים: האחת – כמתואר, והשנייה – כאשר הבוס (איש או אישה) מארח אנשים במשרד, בענייני העבודה: האם הוא צריך להפסיק את הישיבה מפעם-לפעם כדי להציע לאורחיו קפה? אני מניח שדבר כזה עשוי לפעמים להיות חינני מאוד, אם הוא מתאים לאווירה במפגש המסויים, אבל לא כל אורח יקבל את הדבר באורח טבעי, ובכל מקרה לא יכול הבוס לכרכר כך הזמן סביב אורחיו, כאשר מנהלים שיחת-עבודה רצינית, בין אנשים אשר זמנם יקר. וכדי לסבך את הדוגמה עוד יותר, אפשר להניח, בנפרד, כל מספר של אורחים, החל מאחר ועד אין-סוף, כך שקיבלנו ארבע פעמים אין-ספור מצבים (ועוד ארבעה מצבים ללא אורחים כלל). והמשפטנים יקראון לכך "נסיבות העניין". נכון שלפעמים הביטוי הזה משמש תחליף בלה-בלה, כאשר אין לו למשתמש נימוק ענייני, אבל עדיין זה לא משהו גס. ואם הייתה דעתי נשמעת, באף אחד מהמצבים האלה אין הבדל אם הבוס(ית) מבקש(ת) ספל קפה מהמזכיר(ה), או שהמזכיר(ה) מציע(ה) לבוס(ית) את הקפה ביזמתו(ה), והכל תלוי במערכת היחסים (כן, יחסים!!!) הכללית שביניהם. אבל ברגע שהמזכירה-האישה מפרשת את עניין הקפה כהטרדה מינית, גם כאשר אין בכך ולו גוון קל-שבקלים של מיניות - היא עצמה יצרה את זה. מי שסבורה כי לעולם – ובשום נסיבות - אין הצדקה שהיא תכין קפה לבוס, הייתי מציע לה, כבר בראיון-העבודה הראשון, להבהיר את דעתה בעניין זה: אם זה יתקבל – זה יהיה נהדר, ויחסוך לה אי-נעימויות בהמשך, ואם לא – זה גם יחסוך לה אי-נעימויות בהמשך. נכון שהדבר לא מקובל, כשם שלא מקובל להתנות-מראש בליינד-דייט בכך שלא יהיה סקס בפגישה הראשונה (או בכלל, או כל עוד אני לא מסכימה). באותה המידה את יכולה להתנות את הבליינד-דייט בכך שהגבר אתו את נפגשת לא ישלוף סכין-קצבים, יתקע אותו בך עמוק-עמוק, וישלוף אותו מהצד השני. נכון שהדרישה הזאת סבירה היא, אבל ישנם דברים – כגון שהגשת קפה לא יהיה לה גוון מיני - שהם במוסכמות, ושלא צריך לומר אותם במפורש, כי הם יוצרים נוגדנים. למה, למה לך? ובהזדמנות זו ברצוני להכיר לכך את המדור החדש באתר של קימקא: המישנה היומית, בו אני מרענן רשימות אשר הזמן העלה עליהן אבק, אבל הן אקטואליות גם היום. הקישור למדור הזה נמצא בראש דף-השער, ואני אשתדל להחליף את האייטם כל יום, גם אם לא יהיה לי זמן לעדכן את חברי(ברותי). אבל כיוון דנתבקשתי ע"י בוז´י וע"י חנה ליתן קישורים ישירים, אני עושה זאת כאן, והאייטס הנוכחי הוא על החנינה הנשיאותית למרגלית הר-שפי, בה נזכרתי כשהנשיא קצב אוזכר בפורום הזה. משה קצב את עונשה (ומי יגאל את עמיר?).

hunky@dory

New member
עיקר ותפל

קימקא, עליך להבדיל בין עיקר לתפל. אז נכון שיש מליון וריאציות של הכנת קפה במקום העבודה אבל זה כבר הפשטת הנושא לרמות שבהן לא מבחינים בין העיקר לתפל.יש הבל מהותי בין הכנת קפה מרצון לבין הכפיה המשפילה להכין קפה פן הכנת הקפה תעלה במקום העבודה. ענבל

בדיוק לכך התכוונתי, ענבל.

בדיוק לכך התכוונתי, ענבל. הביטוי "להבדיל בין עיקר לטפל" עובד תמיד, אבל כדי להוציא אותו מגדר הקלישאה יש לצקת בו תוכן. פרטתי את השאלה העקרונית למיליון דוגמאות כדי לשים קץ למשוואה האוטומטית לפיה קפה לבוס = השפלה = הטרדה מינית = זיונים, ובהזדמנות זו גם יצקתי תוכן לקלישאה המשפטנית "נסיבות העניין", אשר לי עצמי יש אתה חשבון נוקב משלי. כאשר קצין(נה) מיחידה אחרת בא(ה) ודורש(ת) מחייל(ת) להכין לו(ה) קפה, ויוצא(ת) מההנחה שבגלל הדרגה מגיעים לו(ה) שירותים אישיים, זו התנהגות חסרת-תרבות, ואין על כך מחלוקת. ואגב, אני גם לא סבור כי עצם העובדה שבוס מבקש או דורש מהפקידה להגיש לו קפה, פירוש הדבר הוא שהוא מציע לה להציע לו את יצועה. לא צריך להיסחף. אבל השאלות האלה מקומן בפורום על יחסי-אנוש, ומי שגורר את זה לפורום "פמיניזם ומעמד האישה" רק מנציח את הבעייה, לדעתי. קימקא

hunky@dory

New member
לא זאת בדיוק השאלה הפמיניסטית

זאת לא שאלה ביחסי אנוש. מרבית הבוסים שיבקשו קפה לא יסיימו בהטרדה מינית אבל השורשים התפיסתיים של מנהג הכנת הקפה נעוצים בתפיסה מושרשת מימי דורות שהאישה היא המשרתת של הגבר. לא כל ילדה שיש לה ברבי תחלה בגיל 13 באנורקסיה. אבל בהחלט ישנו קשר בין אנורקסיה בגיל 13 לברבי בגיל 3 . ישנו קשר בין תפיסה תרבותית כלפי קבוצת אוכלוסיה לבין אלימות שמופעלת כלפיה. הגשת הקפה הינה סמל שגברים (או נשים המגיעות לעמדות כוח מתוך אימוץ תפיסות זכרניות) רוצים לשמר בדיוק כפי שהכלב רודף אחרי כדורים, כי זה שאר בשר של מנהג עבר לרדוף אחרי הטרף. גם אם הגבר ויתר על האישה כמשרתת המינית עדין הוא זקוק ל´סמל פצפון´ של מנהג מימים עברו. יחי מכונות הקפה של עלית ! ענבל

מכונות הקפה לא תעזורנה.

מכונות הקפה לא תעזורנה, ענבל, ואולי אף להיפך. חוששני כי מכונות הקפה (ריבוי, נקבה, ולכן המילה "יחי" לא כ"כ מתאימה) לא תעזורנה, ואולי דווקא להיפך, כי בוס שמוכרח להפגין עליונות על האישה, ימצא דרכים אחרות. תארי לעצמך שהבוס "מבקש" מעובדת להגיש לו קפה, כשהוא מצביע על המכונה, הנמצאת שתי פסיעות ורבע מכאן. מה הוא משרד בזאת? הוא משדר שלמרות שאין לו קושי להוציא את הקפה EX MACHINA, הוא רוצה שאישה תעשה לו את ה"שירות" הזה, כי הוא הרי DEUS. לדעתי זה בהרבה יותר משפיל. זה כבר לא "סמל פיצפון". קימקא

hunky@dory

New member
אתה יודע בחוק החוזים

ישנם סוגי חוזים שהינם מחוץ לחוק כמו שירות אישי. אז יאללה שיוציאו את הכנת הקפה מחוץ לחוק. זה משהו אחר כאשר גבר או אישה הם עובדי אספרסו בר. אבל שתי פסיעות למכונה - התכופפות אליה שימת הכוס המתנה דקה וחצי עד שזה נמזג ושימה על שולחן הבוס... גועל נפש... עובר את חוק החוזים. תשמע יש הרבה חוקים שיש להם קשת של פרשנויות רק צריך להסתכל על פרשנות שתואמת ערכים הומניים הי וכמתעניין במשפט בוא הצץ הבט נא באתרי
ענבל

אנו מסכימים כמעט על הכל ...

אנו מסכימים כמעט על הכל, ענבל, אז על מה אנחנו מתווכחים. ואגב, "שירות אישי" אינו משהו בלתי חוקי, אלא שאין אוכפין את ביצועו (סע´ 3(2) ל חוק החוזים (תרופות בשל הפרת חוזה), תשל"א-1970), והמקסימום שיכול הנפגע לקבל בהליך המשפטי הוא פיצוי כספי על ההפרה. ובאשר ל"אתר" שלך (זה פורום לא אתר) – הוא בהחלט מעניין, אבל הוא גדול עלי, והוא גם לא בתחום שלי. אם פעם ינסו לאשפז אותי בכפייה (ולא חסרים המשתוקקים לכך), אני מניח שאני אגלה בו יותר עניין. ככה זה בחיים, שאתה קופץ מעורך רק כאשר זה נוגע לך אישית, או שזה ממש בתחום שלך. אבל אם את מוכנה לכתוב איזה מאמר מעניין, בתחום הזה או בכל תחום אחר, המדור קימקא מארח ישמח לארח אותך.

hunky@dory

New member
אשמח לשמוע על האתר שלך

אין לי ברגע זה זמן לקרוא את כולו אבל אני סקרנית מאד לדעת על מה הוא מדבר מה המניע שלו מה המוטו שלו ומה הרוח שלו... אשמח אם תפרט לי כאן בקצרה מה המוטו של האתר, הקונספט המרכזי בו... אגב.. אני לא חושבת שזה צריך לגעת בך אישית כדי שתתעניין בנושא.... הרבה ישראלים הם אנטי כיבוש ואינם נכבשים הרבה נשים הן פמיניסטיות מבלי שנאנסו או היו נשים מוכות או פוטרו בשל הריון גם הרבה גברים הם פמיניסטים העניין ש´זה לא נוגע לך´ היא הטעות הכי גדולה. כל הפרת זכויות אדם נוגעת לכל אחד. לי באופן אישי נוגעת הפרת זכויות הקופים במבדות, הטיבטים בסין. אני לא אעשה עם זה כלום כי אין לי 72 שעות ביממה... אבל מפריע... בהחלט... ואם אתבקש לחתום על עצומה או לכתוב מכתב או לשגר פקס אז כן...

הערתי על כך שהבריות נזעקים רק ...

הערתי על כך שהבריות נזעקים רק כאשר הדבר נוגע להם הייתה, כמובן, בנימה של ביקורת נוקבת על החברה בכללותה, ואם היית מכירה אותי - שנלחם גם את מלחמותיהם של אחרים ושל הציבור בכללותו, לא רק כלק מפרנסתו, ולא רק כשהדבר נוגע לו אישית - היית קוראת את הדברים אחרת. כשלתי, וחבל. יחד עם זאת, ברור, כמו שאת בעצמך אומרת, שאף אחד לא יכול להתפרס על כל הדברים שבעולם, וכדי שאוכל להביע דיעה בנושא שלך (פסיכיאטריה ואשפוז כפוי) אני צריך ללמוד אותו לעומק, ולכן הזמנתי אותך לכתוב, כי בנושא שלך את היא בת-הסמכא, וזה חלק מה-24 שעות שלך (שלי כבר משועבדות). המדור קימקא מארח מפרסם ללא עריכה, שכתוב או צנזורה. כבר מהאמור את יכולה להבין כי האתר שלי עוסק בכל מה שחשוב לציבור, במיוחד טוהרן ואיכות תיפקודן של המערכות הציבוריות, ובמיוחד-שבמיוחד - של מערכת המשפט. כן עוסק האתר בעניינים ציבוריים כלליים. דוגמה לעניין ציבורי הוא בהתכתבות שלי אתך על הקפה לבוס, עניין שנדלקתי עליו דווקא בגלל אהדתי את הרעיון הפמיניסטי, וברשותך אעלה את ההתכתבות הזאת באתר, כאייטם בפני עצמו. דגש מיוחד אני שם על בתיהמ"ש לתעבורה, המהווים את המקום בו רוב הציבור מגיע להכרות קרובה עם מערכת המשפט ועם הרשות המבצעת. מעבר לכך לא אוכל להוסיף הרבה על עצמי ועל האתר. היכנסי ותראי בעצמך, וחוץ מקפה תקבלי שם הכל.

ומה ההבדל בין זה לבין הכפיה

המשפילה לצלם, להדפיס, למצוא ניירות אבודים ולמצוא מישהו שסוף סוף יתקן את הפקס?

Boojie

New member
נכון! הבוז לעבודה! ../images/Emo31.gif

הידד לזכות הטבעית שלנו לשבת על חוף הים עם משקה צונן!

hunky@dory

New member
בוז לעבודת השטאנץ

הידד לזכות הטבעית לעבוד כ מתכנתים בימאים מרצים מורים (עבוה עם סטטוס נמוך אך פוטנציאל ליצירתיות) מרפאים בעיסוק מטפלים באמנות פסיכולוגים אנשי מחקר כימאים את מבינה את הכיוון שלי? השכלת האוכלוסיה, חינוך דידקטי, תעשית הייטק ששוקדת על פיתוח מכונות שיחליפו בני אדם או יקלו את עבודתם. הזמן שיתפנה לבני האדם ישמש ללימוד דינמי של חשיבה לוגית וחשיבה אקטיבית ודינאמית .,. הרחבת ההשכלה לאוכלוסיות רבות יותר על ידי הנגשתה כך שיותר אנשים יגיעו להיטק מאשר לעבודות השטאנץ... חשיבה לטווח ארוך... הכשרה בת 3 או ארבע שנים לתכנות או היטק במקום הכשרה קצרת טווח של שנה למקצועות ´גל שני´ השכלה כמשימה לאומית... עידוד להשכלה ולא להקמת משפחות טרם גיל 25 וטרם התואר.... בתי ספר פתוחים שמתמקדים בלימודי פילוסופיה, לוגיקה, יזמות, יצירה וחשיבה מופשטת מתימטית במקום שינון פרקי תנך או היסוריה כמה שאני אוףטופיקית היום

Boojie

New member
את מודעת לזה שיש אנשים

שעבודת שטאנץ זה טוב להם? את מודעת לזה שיש אנשים שעבודת שטאנץ זה מה שמתאים להם ולכישורים שלהם? ואני לא נכנסת בכלל לסוגיה שמה לעשות, גם צריך אנשים שיעשו את העבודה הזו. את לא שמה לב שאת מכלילה על כל הציבור את מה שטוב לך (עבודה יוצרת/מאתגרת) ומצפה מכולם לחיות לפי מה שמתאים לך? הכרתי פועלים שעשו את עבודתם בשמחה. ליד הבית הקודם שלי חי בחור צעיר שהתיידדתי איתו, שעובד בעבודות גינון, ונהנה מזה מאד. בבית הדפוס שעבדתי בו, עבדו אנשים שעבדו בזה כל חייהם, והיו מרוצים. זה התאים להם. למה נדמה לך שמה שנראה לך טוב צריך להתאים לכל העולם?

למעלה