סוגית מוצץ

החיתול שונה משום

שאינו גורם לבעיות בשיניים... למרות שאינני בטוחה כלל שהמוצץ גורם להן, זה נראה לי ההבדל היחיד ביניהם.

../images/Emo41.gifנצל"ש../images/Emo41.gif ומה עושים עם אצבע?

יש בכלל משהו לעשות עם זה? יובלי אוהבת את המוצץ שלה רק לפני שנת הלילה. בשנת הצהריים בגן היא לא מבקשת ולא מקבלת כבר מגיל שנה (בת רבע לשלוש עכשיו). במשך היום אני לא נותנת לה להסתובב איתו והמוצצים קיימים אך ורק בחדר השינה שלה. אבל אצבע היא מוצצת, ודי הרבה במשך היום. לא חשבתי מעולם להגיד לה שום דבר בנושא הזה. ההורים שלי בביקור האחרון שלנו התלוצצו איתה ושרו "אצבע בפה זה לא יפה" ועוד כהנה וכהנה פנינים
אותי זה מעצבן. עזבו אותה, היא תינוקת, מה אכפת לכם??? אני בכלל לא בטוח שיש קשר בין מציצה לשיניים (וזה רק מהנסיון האישי שלי של מציצה ארוכת טווח ושיניים ישרות להפליא ללא יישור). האם אתן איתי? או עם הוריי?

MichalGal

New member
אותי אצבע מטרידה יותר מאשר מוצץ

מבחינת התכל'ס של מציצה, אין שום הבדל בין למצוץ מוצץ לבין למצוץ אצבע, כך שבעצם היא מוצצת כל היום. אם זה המצב הייתי נותנת לה את המוצץ גם במשך היום, במקום האצבע. אם היא תזנח לחלוטין את האצבע, תוכלי להתחיל להגביל את השימוש במוצץ (זה קל יותר לעשות כמובן מאשר עם האצבע). מבחינה סטטיסטית (כמה שאני יודעת), מציצה של אצבע מזיקה ללסת ולשיניים הרבה יותר מאשר מוצץ. מסתבר שאת כילדה לא קראת את הסטטיסטיקה, אבל לא בטוח שאותו הדבר יהיה עם יובל.

עומר נגמל בגיל 5

זה לא הזיק לו בשום צורה שהיא. האמת היא שהקטליזטור מבחינתנו היה שהייתי בהריון עם רעות, אולם הוא היה מוכן לגמילה. המוכנות היא הקריטריון היחידי בעיני.

למעלה