סוגית מוצץ

בימבילי

New member
../images/Emo95.gif סוגית מוצץ

גם אני כבר כאן. קוראת בקפדנות. ועכשיו גם שואלת: הבת שלי בת 3 וחודשיים. מאוד אוהבת מוצץ וחיתול (מבד). אין ספק שזה מרגיע אותה ונותן לה בטחון. מצד אחד אנחנו קצת מגבילים אותה לגבי תדירות השימוש (לא כשמשחקים, בגינה, בקניון וכו') ומרשים בלי הגבלה בהירגעות ובשינה. מצד שני אנחנו תוהים לגבי הפסקת השימוש בו - מתי ואיך וכל השאלות הרגילות. וצד שלישי שבגללו אני בעצם שואלת כאן: יש לנו גם תינוק מתוק וקטן שגילה עכשיו את נפלאות המוצץ (ומשתמש באותו סוג). אז איך בעצם נוכל לגרום לבת לחדול מהמוצץ כשאחיה מוצץ במרץ? מה לעשות? מה כדאי? אנא - עצות ודיעות. תודה

תּמר

New member
באופן עקרוני, נראה לי שכדאי לחכות

שהילדה תהיה מוכנה לעזוב את המוצץ והחיתול. לא "לגמול אותה" בכח, אלא לתת לה להגמל מעצמה. אם היא ממשיכה עם זה, סימן שיש לה צורך בזה. (את יכולה לגמול אותה מהסממנים החיצוניים, אבל לא מהצורך שלה בהם. יש להניח שאם הם יחסרו לה - היא תחפש דרך אחרת להרגיע את עצמה)

בימבילי

New member
פשוט לפעמים נראה לי שהיא איתם

מכוח ההרגל ולא כי היא באמת צריכה אותם (כי אם לדוגמא אנחנו בטעות שוכחים אותם - היא מסתדרת. אבל במצד שני אם נקרית בדרכה מצוקה כלשהי, אפילו קטנה, רואים שהיא פשוט נעזרת בהם להתנחם ולהירגע). פשוט לחכות עד שזה יקרה מעצמו? (איך בכלל זה יקרה מעצמו?)

Kalla

New member
היא רק בת 3 חודשים.

לאן אתם ממהרים? אצלי הבן הבכור היה עם מוצץ עם גיל 3 וחצי ויום אחד מיוזמתו שם אותו בצד, והבן השני הולך בעקבותיו. הבת הקטנה, בת 3 וחצי חודשים, גם אוהבת מאוד מוצץ. לא רואה כל סיבה להגביל או לגמול. הם אוהבים את זה? זה מרגיע אותם? זה מה שחשוב. ברגע שלא יזדקקו לזה - יגמלו את עצמם תוך יום.

Kalla

New member
קוריוז - לא יודעת אם נכון או לא

ציטוט מתוך כתבה ב-YNET על מוות בעריסה: "מחקר שנערך באוניברסיטת וירג'יניה במשך שנתיים וחצי והקיף 500 תינוקות מצא שמוצץ יכול להגן מפני מוות בעריסה. הסיכון של תינוקות שלא מצצו היה גבוה פי 3 מתינוקות שמצצו. הקשר עוד צריך להיבדק, אבל התיאוריות הן שהמציצה מוודאת שהתינוק נשאר כשפניו כלפי מעלה, וכן משאירה את דרכי האוויר שלו פתוחות."

Kalla

New member
סליחה על הטעות, אך עדיין

דעתי תקפה גם לגיל הזה.

לאה_מ

New member
מצטרפת לדעה לתת לה את הזמן להגמל

בקצב שלה. אני כן בעד הגבלות שימוש, כמו שאתם עושים, אבל חושבת שאם יש לה צורך במציצה, מניעת הצורך הזה ממנה לא תועיל.

בימבילי

New member
אני תוהה אם מה שמנחה אותה זה הצורך

במציצה. לי זה נראה משהו יותר אמוציונלי של בטחון ורוגע מאשר צורך פיזי (כמו שיש לבני התינוק). אני טועה?

הניסיון האישי המאד פרטי שלי הוא

שבתור ילדה נגמלתי מהמוצץ בגיל 4 ומייד עברתי לתחליף אצבע...
אמנם לא הייתי צריכה להתלבט בסוגיה הזו כאמא (הבן שלי סרבן מוצצים, לא אימץ את האצבע כתחליף ואין לו שמיכי/חיתול וכו'), אבל אינטואיטיבית נראה לי שלא צריך לגמול את הילדים ממה שמרגיע אותם (אם כי מאד נראית לי המגבלה של מקום וזמן בשימוש). בבוא היום, היא מעצמה כבר תוותר על האמצעים הללו (ומן הסתם תאמץ אחרים).

lulyK

New member
מתביישת לספר

שהייתי מכורה למוצץ (לא אחד כי שלושה...), וגמלתי את עצמי לקראת הכניסה לכיתה א' (לא שההורים שלי לא ניסו לגמול אותי קודם. הם השתמשו בשיטת השוחד, וכך גמרתי את גן חובה כשאני ישנה עם מוצץ, אך באמתחתי 72 בובות ו-15 ברביות. כולל קן אחד)

בימבילי

New member
אולי תעבירי לנו חלק מהאוסף

ונשחד את בתנו הקטנה?...
אצלנו שיטת השוחד לא נוסתה ולא תנוסה וברבי זה גם לא אטרקטיבי אצלנו. אולי נלמד דרך השאלה שלך להגיד "לא" בצורה אפקטיבית...

lulyK

New member
האוסף מזמן חולק והתפזר....

והרעיון היה להראות לך ששיטת השוחד לא עזרה במקרה הספציפי. מה שעזר היה הפחד ממסיבות פיג'מה בהן תחשף הבושה ברבים

לאה_מ

New member
מה שמחזק את הטענה, שכשילד נגמל

מתוך תמריץ פנימי שלו, הגמילה היא "אמיתית", ולא תלויה בשוחד כלשהו.

בימבילי

New member
אני מסכימה ובגלל זה היא עדיין עם

מוצץ (אנחנו מוקפים בסיפורי זוועות על הורים שהחליטו שדי ופשוט זרקו או העלימו את המוצץ ביום אחד. לא יקרה אצלנו). אבל מה פתאום יגרום לה לתמריץ פנימי? זה שלב של בשלות? כרגע זה נראה שהיא מצידה לא תוותר עליו לעולם (זה כן קצת מרתיע...)

לאה_מ

New member
מכיוון שאני לא מכירה אף חייל

שמחזיק מוצץ בקיטבג, אני משערת שכל אחד מוצא לעצמו את התמריץ הפנימי שלו בשלב זה או אחר (או, שבעצם, אולי פשוט לא מגייסים את אלה שמגיעים ללשכת גיוס עם מוצץ...
).

בימבילי

New member
במקרה כזה אני אדאג

שהיא תשאר עם מוצץ עד יום הגיוס...ותודה על התשובות.

1אילת2

New member
ולכן עדיף מוצץ על אצבע.

(מכירה מישהי שיום לפני שהתחילה קורס קצינות לקח אותה אביה לשיחה והסביר שזה לא מכובד שקצינה תמצוץ אצבע מול חיילים. מאז היא הפסיקה).

טאש

New member
דעה אחרת.....

בתור בת של רופאת שיניים, ודודה לילדה בת 4 שעדיין צריכה "צצי ותולי" כדיי להרגע, אני חייבת להגיד שהמוצץ מחרב את הלסת. אני מבינה שברמה החינוכית עדיף לתת לילד את מרחב הגמילה בעצמו, אבל ברמת הבריאות והאסתטיקה, הסגר המעוות של הפה נראה לי מחיר כבד מאוד.

בימבילי

New member
ממתי אפשר לראות את הפגיעה

בלסת? הבת שלי בת 3 ובנתיים נראה שהלסת שלה תקינה. האם זה עיוות שמופיע בשלב מאוחר יותר או שאני יכולה כבר לשמוח שלא "זכינו" בו?

למעלה