../images/Emo94.gifתשובות
ציטוט: יש להבדיל מ"מזון מעובד" כמו טופו,אורז,חומוס,שעועית וכו´ לבין "מזון מעובד" כמו במבה,ביסלי,ממתקים,אבקות מרק וכו´-זו אותה הגדרה אולם כמובן שונה לחלוטין. שאלה: אני מסכים, הקבוצה הראשונה פחות הרסנית מהשנייה. ציטוט: אך מי נתן לנו את הזכות לומר שתזונה זו "טבעית"? האם "טבעי" זה גם טוב? האם לכתוב במחשב טבעי? תשובה: ישנם דברים לא טבעיים טובים כמו צעצועים (לא כולם) וישנם דברים לא טבעיים מזיקים כמו מזון מבושל או אנרגיה אטומית. ציטוט: למעשה גם אין ממש לדעה הנפוצה של תומכי התזונה "הלא מעובדת" אשר טוענים כי כתוצאה מנתונים אלו ישנו יתרון בריאותי לאכילת מזון חי לא מבושל-מזון מבושל לרוב קל יותר לעיכול(אני יודע שתומכי תזונה זו יטענו אחרת-אולם זו האמת) ומרכיבי מזון מסוימים לעיתים נספגים טוב יותר לאחר בישול-כלומר בישול מזון לעיתים דווקא מעלה את הערך התזונתי של המזון. תשובה: על איזה בסיס את מדברת? מהם המקורות מהם את שואבת את הנתונים? אני אשמח להפנות אותך למקורות מידע. ציטוט: בישול תכוף בטמפרטורה גבוהה(כמו טיגון) הוא "רע"-זה נכון,אולם בישול מזון באופן כללי אינו רע, והוא מגביר באופן משמעותי את מגוון המזונות העומדים לרשותנו- תשובה: אמת, כמו סמים, זה מרחיב את היכולות שלנו ליהנות ממשהו, נכון? ציטוט: דבר המקל על פגישת צרכינו לרכיבים תזונתיים ועושה את התזונה יותר מעניינת. תשובה: גופנו לא הסתגל עדיין למזון מעובד. אנו חיים תקופה קצרה מידיי. ציטוט: אני לא רואה כל סיבה רציונלית באופן כללי לנסות לשכנע אנשים לעבור לתזונה הזו- תשובה: איש איש באמונתו יחיה, אני מסכים. ציטוט: אני לא רואה כל יתרון אקולוגי,מוסרי,בריאותי וכו´ להעדיף תזונה זו על פני תזונה צמחית "רגילה". תשובה: טעות חמורה! מזון מעובד מיוצר במפעלים מזהמים, מזון מעובד צורך קירור, חימום, אריזות וכ"ד – כל אילו תורמים לפגיעה בכדור הארץ. ציטוט: להיפך-כאשר אנו מנסים להסביר לאנשים את הסיבות למעבר לתזונה טבעונית ואת היתרונות של התזונה הצמחית/צמחונית אנחנו צריכים להציג בפניהם את הדרך הקלה ביותר לעשות כך- כאשר אנחנו מציגים את התזונה הצמחית כקלה ביותר וריאלית יותר(כוללת מגוון גדול יותר של מזון)- כך גובר הסיכוי לכך שאנשים ישתכנעו לעבור לתזונה צמחית. תשובה: תזונה טבעונית/צמחונית יותר מוגבלת באפשרותייה הרי אנו לא אוכלים בשר/ביצים/חלב ועוד מגוון אחר של מוצרים.