שלום לכולם

Kribus

New member
../images/Emo94.gifשאלות תשובות ושאר תזונות

אם אני רעב אני אוכל, אין לי ארוחות מסודרות, אני אוכל כאשר גופי מאותת לי. ישנם ימים אשר בהם אני אוכל ´הרבה´ וישנם ימים שאני לא מכניס כלום לפה עד שעה 15:00 - בגוף שלי יודע מה הוא צריך ברוב המיקרים. אפשר לאכול פירות יבשים או אגוזים (רצוי לא לערבב) זה די ´ממלא´. מה אתה עושה במשך היום שאתה ´חייב´ לשנות את הרגלי התזונה?

לומד...

וכן... אני יודע... אז אני יכול לדחוף לתיק איזו שקית עם כמה פירות (יבשים/טריים), ירקות וכו´ - וכל שעה בהפסקה בין שעורים, לחסל איזה פרי או ירק. אבל הרבה יותר נוח (וחוסך זמן) לרדת על איזה סנדוויץ´ או שניים - ויש לך שקט לכל היום... סתם עצלנות, אני מניח...

Kribus

New member
../images/Emo94.gifעתיד

רק תקפיד שאותה עצלנות לא תהיה יקרה מידי עוד 40-50 שנה.

Neta558

New member
ברוך הבא! ../images/Emo142.gif

הרי לך פרח פורום רשמי לרגל הצטרפותך -
רוב הטבעונים כאן אוכלים גם אוכל מעובד, אפילו דיי הרבה לדעתי. כשדיברנו על הנושא בעבר הייתה התענינות רבה בנושא של מזון לא מעובד, ונשמח לשמוע מניסיונך בנושא! האם אתה טבעוני מטעמי בריאות או אידיאולוגיה? (ואולי שניהם?) נטע

Kribus

New member
../images/Emo94.gifמדוע אני טיבעוני

התחלתי מטעמי בריאות ולאחרונה מטעמי מצפון לאחר צפייה בכמה סרטונים מזעזעים על טיפול בחיות למאכל – אני יכול לשלוח אותם ( יש לי כ – 29MG של סרטונים). כעיקרון מזונות חיים הם מזונות שלא שינו אותם, לטעמי כל מזון אשר עבר עיבוד אינו ראוי למאכל מפני שגופנו לא מסוגל לנצל אותו - וויטמינים נהרסים בחום גבוהה, חלבונים מעל 45 מעולות, ויטמין C נהרס באור ובחמצון וכ"ד. חשבי, החיות אינם מבשלות את המזון שלהם, הם צורכות אותו כפי שהוא. מתי בפעם האחרונה ראית גורילות לוגמות קפה ואוכלות סופגנייה? האם ראית בערוץ 8 זברה מבשלת דשא במים חמים? אני ממליץ לכולם לצפות באתר www.rawfood.com או http://www.davidwolfe.com אני לא סגור על אכילת בשר/דגים/חרקים – רבות מהחיות ה´צמחוניות´ אוכלות חרקים (פרה כאשר מלחכת עשב), ידעתם שקפים אוכלים בשר? הם ניזונים מנמלים וצדים כאשר מזדמן להם חזירי בר. אני מרגיש כאן כמו בבית, יופי שיש אנשים שאכפת להם מהעולם. "מזון מבושל זה רעל"

דורון ק

New member
בקשר למזון "לא מעובד"

יש להבדיל מ"מזון מעובד" כמו טופו,אורז,חומוס,שעועית וכו´ לבין "מזון מעובד" כמו במבה,ביסלי,ממתקים,אבקות מרק וכו´-זו אותה הגדרה אולם כמובן שונה לחלוטין. בקשר להתעניינות שיש פה בעניין-יש לי כמה מילים בנושא: לא מזמן דיברתי עם מכר טבעוני שלי שעניין אותו לדעת האם יש יתרון מסוים(מכל הבחינות) והאם זה צעד חשוב שיש לעשות בטבעונות,קרי-אכילת מזון צמחי כולל מבושל ואז מעבר לאכילת מזון צמחי חי אשר לא כולל דגנים,קטניות ומזון מבושל-מסתבר שיש כאלו הסבורים כי זה הצעד הלוגי הבא בטבעונות, ושצריך לשכנע אנשים לעבור לתזונה זו. הנה בתמצות התשובה שנתתי לו על פי הדעה האישית שלי: קודם אומר שדגנים,קטניות או כל מזון מבושל אחר הוא בעצם "לא חיוני" לתזונה. כלומר אין שום רכיב תזונתי במזון זה שלא ניתן להשיג דרך פירות,ירקות,זרעים וכו´. למעשה מאכלים אלו כלל לא היו חלק מהתזונה של אבות אבותינו עד לגילוי האש אשר הפכה את אכילת הדגנים למעמד מזון בסיסי בתזונת האדם,מעמד שנשמר עד היום. אך מי נתן לנו את הזכות לומר שתזונה זו "טבעית"? האם "טבעי" זה גם טוב? האם לכתוב במחשב טבעי? למעשה גם אין ממש לדעה הנפוצה של תומכי התזונה "הלא מעובדת" אשר טוענים כי כתוצאה מנתונים אלו ישנו יתרון בריאותי לאכילת מזון חי לא מבושל-מזון מבושל לרוב קל יותר לעיכול(אני יודע שתומכי תזונה זו יטענו אחרת-אולם זו האמת) ומרכיבי מזון מסוימים לעיתים נספגים טוב יותר לאחר בישול-כלומר בישול מזון לעיתים דווקא מעלה את הערך התזונתי של המזון. בישול תכוף בטמפרטורה גבוהה(כמו טיגון) הוא "רע"-זה נכון,אולם בישול מזון באופן כללי אינו רע, והוא מגביר באופן משמעותי את מגוון המזונות העומדים לרשותנו- דבר המקל על פגישת צרכינו לרכיבים תזונתיים ועושה את התזונה יותר מעניינת. אני לא רואה כל סיבה רציונלית באופן כללי לנסות לשכנע אנשים לעבור לתזונה הזו- אני לא רואה כל יתרון אקולוגי,מוסרי,בריאותי וכו´ להעדיף תזונה זו על פני תזונה צמחית "רגילה".להיפך-כאשר אנו מנסים להסביר לאנשים את הסיבות למעבר לתזונה טבעונית ואת היתרונות של התזונה הצמחית/צמחונית אנחנו צריכים להציג בפניהם את הדרך הקלה ביותר לעשות כך- כאשר אנחנו מציגים את התזונה הצמחית כקלה ביותר וריאלית יותר(כוללת מגוון גדול יותר של מזון)- כך גובר הסיכוי לכך שאנשים ישתכנעו לעבור לתזונה צמחית.

Kribus

New member
../images/Emo94.gifתשובות

ציטוט: יש להבדיל מ"מזון מעובד" כמו טופו,אורז,חומוס,שעועית וכו´ לבין "מזון מעובד" כמו במבה,ביסלי,ממתקים,אבקות מרק וכו´-זו אותה הגדרה אולם כמובן שונה לחלוטין. שאלה: אני מסכים, הקבוצה הראשונה פחות הרסנית מהשנייה. ציטוט: אך מי נתן לנו את הזכות לומר שתזונה זו "טבעית"? האם "טבעי" זה גם טוב? האם לכתוב במחשב טבעי? תשובה: ישנם דברים לא טבעיים טובים כמו צעצועים (לא כולם) וישנם דברים לא טבעיים מזיקים כמו מזון מבושל או אנרגיה אטומית. ציטוט: למעשה גם אין ממש לדעה הנפוצה של תומכי התזונה "הלא מעובדת" אשר טוענים כי כתוצאה מנתונים אלו ישנו יתרון בריאותי לאכילת מזון חי לא מבושל-מזון מבושל לרוב קל יותר לעיכול(אני יודע שתומכי תזונה זו יטענו אחרת-אולם זו האמת) ומרכיבי מזון מסוימים לעיתים נספגים טוב יותר לאחר בישול-כלומר בישול מזון לעיתים דווקא מעלה את הערך התזונתי של המזון. תשובה: על איזה בסיס את מדברת? מהם המקורות מהם את שואבת את הנתונים? אני אשמח להפנות אותך למקורות מידע. ציטוט: בישול תכוף בטמפרטורה גבוהה(כמו טיגון) הוא "רע"-זה נכון,אולם בישול מזון באופן כללי אינו רע, והוא מגביר באופן משמעותי את מגוון המזונות העומדים לרשותנו- תשובה: אמת, כמו סמים, זה מרחיב את היכולות שלנו ליהנות ממשהו, נכון? ציטוט: דבר המקל על פגישת צרכינו לרכיבים תזונתיים ועושה את התזונה יותר מעניינת. תשובה: גופנו לא הסתגל עדיין למזון מעובד. אנו חיים תקופה קצרה מידיי. ציטוט: אני לא רואה כל סיבה רציונלית באופן כללי לנסות לשכנע אנשים לעבור לתזונה הזו- תשובה: איש איש באמונתו יחיה, אני מסכים. ציטוט: אני לא רואה כל יתרון אקולוגי,מוסרי,בריאותי וכו´ להעדיף תזונה זו על פני תזונה צמחית "רגילה". תשובה: טעות חמורה! מזון מעובד מיוצר במפעלים מזהמים, מזון מעובד צורך קירור, חימום, אריזות וכ"ד – כל אילו תורמים לפגיעה בכדור הארץ. ציטוט: להיפך-כאשר אנו מנסים להסביר לאנשים את הסיבות למעבר לתזונה טבעונית ואת היתרונות של התזונה הצמחית/צמחונית אנחנו צריכים להציג בפניהם את הדרך הקלה ביותר לעשות כך- כאשר אנחנו מציגים את התזונה הצמחית כקלה ביותר וריאלית יותר(כוללת מגוון גדול יותר של מזון)- כך גובר הסיכוי לכך שאנשים ישתכנעו לעבור לתזונה צמחית. תשובה: תזונה טבעונית/צמחונית יותר מוגבלת באפשרותייה הרי אנו לא אוכלים בשר/ביצים/חלב ועוד מגוון אחר של מוצרים.

../images/Emo35.gifל-KRIBUS+אלמנט נוסף שיש לחדדו

בעניין בישול המזון- הוזכרה ע"י דורון חשיבות הבישול שמקל על העיכול. ובתור הבעלים "הגאים" של מחלת מעיים אני רוצה לחדד את חשיבות הבישול בשבילי ובשביל אנשים נוספים שסובלים מבעיות שלא מאפשרות להם לאכול סלט חי לדוגמה (לצערי הרב!)... מזון מבושל שהיו תקופות של חודשים שנאלצתי לחיות עליו בלבד וזו הדרך שלי לשרוד ומכך הכרחית לי. אתם רואים את עצמכם שלושה חודשיים ויותר על פירה ולחם לבן עדין
. KRIBUS- מה דעתך אל הנקודה זו האחרונה. האם יש לך רעיון? ושאלה נוספת- אם אתה אוכל מזון חי למה אתה לא עובר שלב נוסף ומתקדם הלאה להפרדת סוגי המזון ומרכיבי התזונה במטרה לא לבלבל את מערכת העיכול בחמוץ מתוק, וכו... ? ושאלה נוספת בענייני תזונה (כשאני עומדת לעשות בדיקת דם ואבקש מהרופאה שיבדקו אצלי גם ערכי תזונה שונים ואביא את התוצאות לכאן)- אני לא בטוחה איך עליי להתמודד עם המחלה ובהקשר של טבעונות שאני עכשיו מחפשת את דרכי בהגדרה זו. אני מוגבלת פי כמה במציאת תחליפים שמערכת העיכול תוכל להתמודד איתם. לפעמים גם סויה וטופו לא טובים לי. בכל אופן אשמח ואודה לאלו שיש להם מה להגיד בנידון וברגע שיהיו בידי תוצאות בדיקות אני אפרסם אותן או אשלח במסר פרטי למי שיודע ויוכל ליעץ. המון תודה מראש
שוחד- מי שיעזור אני אכין לו מעדן טבעוני

Kribus

New member
../images/Emo94.gifתשובות ושאלות

אני לא בטוח כימזון מבושל באמת עזר לך, האם היית אצל טיבעוני פעם? אני מפריד סוגי מזונות - זה דבר חשוב אבל לא תמיד. ניתן לאכול מזונות מסוגי שונים לדוגמא אגוזים וירקות ירוקים, חסה עם מלפפון. יש ספר טוב של יצחק בן-אורי בשם תזונת האדן ובריאותו.

תשובה

כן מזון מבושל הרגיע את הבטן. ירקות מבושלים בלי תוספות כלל. זה היה המזון היחידי שיכולתי להכניס לבטן תקופה ארוכה ולצערי אני רואה את הזמנים האלה שועטים לקראתי שוב
גם הרגשתי את השינוי והרוגע של הבטן, ואני בהחלט רגישה אל הגוף שלי והייתי חייבת ללמוד אותו אחרי שנים של הזנחה (גם אם הן היו שנות צמחונות). וחיפשתי תזונאית טבעונית בזמנו ולא מצאתי. מה שכן הייתי בבדיקה שבדקה את רמות הרגישות למזונות שונים. חיברו אלי אלקטרודות וזו בדיקה עם פולסים חשמליים או משהו. אבל זה אחרי טיפול בסטרואידים לא עלינו!!! אז כל הגוף שלי היה במצב לא רגיל ורגיש ואפילו מחורפן
בכל אופן המלצה על תזונאית טבעונית באזור הצפון ועדיף חיפה אשמח לשמוע ממי שלא יהיה. מה דעתך Kribus ?

Kribus

New member
../images/Emo94.gifטבעוני

אני לא מכיא בצפון אבל מכיר אחד באיזור נתניה. הוא כתב גם ספר מאוד טוב. קוראים לו יצחק בין אורי, מספר טלפון: 09-8331310. מה לגבי פירות?

לגביי פירות-

תלוי אילו פירות, אילו שילובים ובאיזה מצב. בננות מוכנות ודבשיות הן מצוינות לי. לעומתן תפוחי עץ יש תקופות שעדיף לי מבושלים. אהההההההההההה וטיפ לכל דרי הפורום****** אין כמו פאפאיה למערכת העיכול ולמעיים בפרט ועכשיו יש פאפיות בסופרמרקטים!!! תקנו ותאכלו לבריאות ובתיאבון. יש זנים לא טעימים ויש זנים מאוד טעימים יאמ יאמ
ועוד שאלה לי אליך Kribus- אתה אוכל רק ירקות ופירות אורגניים?

tsf

New member
Kribus, יש לי כמה שאלות

זה נכון שלבשל את המזון גורם לו לאבד הרבה מהערכים התזונתיים, אבל קטניות למשל, אתה לא חייב לבשל, אתה יכול להנביט אותם (ואל תגיד לי שזה לא טבעי! ככה הצמח מתפתח) ולקבל את הערכים התזונתיים שלהם + ויטמינים שלא היו במצב זרע. אתה עושה את זה? וגם בקשר לזה שעדשים יותר מזהמים מחסה, לאו דווקא! את החסה אתה קונה בסופר? אתה מביא אותה הבייתה בשקית? (או אולי אתה מעדיף לסחוב ביידים , אני לא יודעת) אתה שוטף אותה לפני שאתה אוכל (אני מאוד מקווה) אז עדשים יכולים להיות בדיוק אותו דבר בלי שום זיהום- לך לשוק עם שקית (מיצדי רב פעמית) תמלא אותה באחד הדוכנים בעדשים (לא רב פעמיים!) , תנביט בבית וזהו. מה דעתך על זה?

Kribus

New member
../images/Emo94.gifיפה אמרת

כן, אני אוכל נבטים לרוב. אני משתדל להתשמש באותה שקית מספר פעמים. ניתן לכתוב רשימה מכאן ועד אילת של מה עושים עבורנו או בעצמנו כדי לצרוך מוצרים, דבר אחד ברור לי ואני חושב שגם לך - בישול המזון יוצר יותר זיהום, מסכים?

דורון ק

New member
לא-זה לא נכון

להגיד את זה מהווה דבר פשטני ולא נכון באופן כללי. והנה עמדת ה-FDA לגבי אכילת נבטים לא מבושלים או מבושלים קלות.

Kribus

New member
../images/Emo94.gifמכיר את הפירסום

אני לא שם על האירגון הזה, סליחהץ אם מה שהוא היה אומר היה נחשב בעני אז הייתי היום אוכל בשר/חלב וביצים.

דורון ק

New member
"הארגון הזה"

כלל לא מתערב באיזו תזונה עדיפה. הוא בא להזהיר את הציבור מפני סכנות במזון,תרופות,תוספים ולאשר/להוריד אותם מהמדף במידת הצורך. אם אתה רוצה להתעלם מהמלצות אלו...עניין אישי שלך-אולם אתה מסתכן.

דורון ק

New member
תזהרי בניסוח

כשאת רושמת "מעדן טבעוני"+
בפורום המרובע הזה. עוד אנשים יחשבו שאת מתכוונת לאוכל!?
ועכשיו ברצינות: חד משמעית השיטה שמציע קריבוס לא מתאימה לך! אני לא יודע מה בדיוק הבעיה במעי אצלך(?), אבל כעקרון התזונה צריכה להתאים לך-כלומר את צריכה לחשוב מה לך עושה טוב. אני מבין שהיום את לא משתמשת בקורטיקוסטרואידים? מה את כן מרגישה שאת יכולה לאכול? וכמובן את יכולה לרשום בפורום או במסר כל דבר בנושא.

למעלה