../images/Emo94.gifתשובות ושאלות
(הבהרה קצרה לפני התשובה עצמה- למען הסדר הטוב, אני עונה בסעיפים לפי סדר הדברים שלך). א. דבר שאתה לא יכול לעשות כשאתה מנהל דיון או ויכוח, הוא לצטט חצאי משפטים ולהגיב רק עליהם. אתה לקחת את המשפט הראשון של התשובה שלי, ביתרת אותו לשניים והגבת על החלק הראשון בעזרת טיעון על מערכת העיכול, שבכלל לא רלוונטי לאור הדברים שכתבתי בחלק השני של המשפט המבותר שלי (ואתה הרי ראית את זה בעצמך כשענית אח"כ על המשך הדברים שלי, אז מה היה הטעם לעשות את זה??) תשובה: קיבלתי. כוונתי הייתה להתייחס לכל חלק במשפט. ב. לא טענתי בשום מקום שהעובדה שאנחנו חיות יותר אינטיליגנטיות מהשימפנזות הופכת את כל מה שאנחנו עושים לנכון, מוסרי, בריא או מוצדק יותר. זו כמובן אמירה מופרכת לחלוטין, אבל למה היא בכלל רלוונטית לענייננו?? או שאולי אתה מוצא משהו לא מוסרי בבישול עדשים? תשובה: לגבי עדשים אני לא רואה מה לא מוסרי אך דבר זה מזיק לסביבה. העדשים מגיעים בשקית *ניילון*, ניילון מיוצר *במפעלי תעשיה* מזהמים, יש להשתמש *בגז בישול*, יש לרחוץ את הסיר *בסבון כלים* ועוד הרשימה ארוכה. כאשר את אוכלת חסה, אולי את נוסעת לשוק באוטו אבל הפסולת שאת מייצרת מאכילת החסה היא יותר ידידותית לסביבה. ג. אני מוכרחה להודות שהדברים הבאים שלך קצת בילבלו אותי- אתה טוען מצד אחד שאוכל אמור להוות עבורנו אמצעי שרידה ותו לא ומצד שני שאתה אוהב אוכל טעים ושזו הסיבה לכך שנבראנו עם חוש טעם. יש פה סתירה. למה שתאהב אוכל טעים? אתה רק מספק צרכים לגוף שלך, זה לא אמור, לדבריך, לגרום לך הנאה כלשהי. ומעבר לכך- אתה מגביל את חוש הטעם שלנו וטוען בעצם שדברים טבעיים הוא "יאהב" ולא טבעיים לא. קשה לי להאמין שחוש הטעם שלך מסנן את הטעמים שאתה מכניס לפה כך שרק דברים לא מעובדים או מבושלים יהיו טעימים לך, אבל אם זה המצב אצלך, זה הנימוק היחיד שהייתי צריכה לשמוע כדי להבין ולהצדיק את הדרך שבחרת. תשובה: אוכל טעים זה טוב אבל לא צריך לשאוף להפוך איזושהי תרכובת של מספר חומרים למשהו טעים אחר – זו הכוונה שלי. אני אוכל פירות מיובשים בשמש – מאוד טעים ומתוק. אגוזים מאוד טעימים לי, כל הפירות מלאים מתיקות...רגע אני חייב איזה ביס בבננה, רגע. ימ ימ ימ. אהה ד. אתה אומר שטבעי זה איך שמשהו נוצר בטבע ושינוי שלו הופך אותו ללא טבעי- זה ברור, אבל למה ה"לא טבעי" הזה רע? גם כל שאר הדברים בחיים שלך הם לא טבעיים- הבגדים שאתה לובש הם לא מכותנה שזה עתה נקטפה אלא היא עברה תהליך של עיבוד, גם המתכות לא נוצרות בטבע בצורה של כלים והעצים לא צומחים בצורת רהיטים, כל הדברים האלו עוברים עיבוד כלשהו. אני לא מבינה את הבחירה שלך ליישם את אידאולוגיית ה"רק טבעי" הזה רק לגביי אוכל, את אותם טיעונים שאתה טוען על אוכל אתה יכול לטעון גם לגביי כל תחום אחר של החיים אלא שהתוצאות של זה יהיו בלתי אפשריות ליישום כי אין שום דבר בחיי היומיום שלך שהוא לגמרי טבעי (מלבד אולי האוכל שלך במובן מסוים). יש לדעתי צביעות מסוימת באימוץ אידאולוגיה כלשהי רק בתחומים שיותר נוח ליישם אותה. תשובה: אני חושב שכדאי לך לקרא איזה ספר טבעונות טוב, קשה לי להסביר ואני חושב שספר יעשה עבודה טובה יותר מימני. ה. העובדה שהרבה אנשים ב"עולם המודרני" סובלים מעודף משקל היא סיבה למנוע גיוון במזון באופן מוחלט?? שתי הערות יש לי לגבי זה- 1. כל עוד לאותם בעלי עודף משקל טוב בחיים, שיתקיימו מצידי על במבה וסוכריות אם זו הבחירה שלהם ומזה הם נהנים. 2. לכל הפיתוחים שהביאה האנושות אפשר למצוא גם צדדים שליליים, אבל זה לא פוסל אותם או מוחק את היתרונות שלהם. למה שאני לא אהנה מהאפשרויות שפיתוחים גסטרונומיים מציעים לי רק בגלל שיש גם מי שמשתמש בהן בצורה לא בריאה? תשובה: לפי רעות עני, מזון מבושל זה לא בריא ולכן אני לא מגוון איתו. שילוב של תמרים ואגוזים זו תרכובת נחמדה עם לא מגזימים בא. למי שטוב לחיות מבמבה שהיה לו יום אחלה (יצא חרוז?) אני נימנע מאותם פיתוחים גסטרונומים כדי לעזור לסביבה ולגוף. ו. אין לי ספק שהבחירה שלך מיטיבה עם מצבך הבריאותי, אבל אני יודעת שאם אני הייתי במקומך, אולי הייתי בריאה מאוד בגופי אבל הייתי חונקת את נפשי (ואגב, גם אני לא ביקרתי שנים אצל רופא משפחה..). תשובה: אוקי. ז. אתה לא רואה סיבה לאכול מזון שלא גדל בסביבתנו, אבל הכוונה שלי הייתה לכך שבלי פיתוחים בתחום החקלאות ולמידה מהרבה מקומות בעולם לא היו קיימים בארץ הזנים הרבים שיש בה היום ולכן אתה כן אוכל גם זנים "מיובאים" (כלומר שבדרך הטבע בלבד לא היו גדלים באזור הזה). ואגב, מה עם ירקות ופירות שהם לא יצירה "טבעית" של הטבע? (ואני לא מדברת רק על פלפלים סגולים, למשל- זנים רבים המוכרים לנו הם הכלאות מעשה אדם, כמו תפוחי גרנד סמית´ או גם קלמנטינות- שלא צמחו בטבע סתם כך, אלא פותחו בתחילת המאה הקודמת ע"י אלג´יראי אחד בשם קלמנט ויש עוד אינספור דוגמאות. למעשה, ללא התערבות אדם לא היית מכיר היום את רוב הפירות והירקות שאתה מכיר). תשובה: לא כולם מושלמים וגם אני לא, אני לא רואה סיבה לא לאכול מזון שלא מאזורי למרות שישנם שגורסים כי יש לאכול את המזון לפי סוג הדם (מוצא מקורי של הדורות שלך). בכל מיקרה הינה דוגמא כיצד אני מגוון את מזוני אך לא מבשל אותו ולא מטפל בוא. היום לדוגמא לא אכלתי סלט, אכלתי אוסף של ירקות כמו שהם, אכלתי פירות שלא מאזורי וכ"ד. ח. איך אתה יכול לטעון שהגוף שלנו לא יכול להסתגל למזון מבושל כשזה בדיוק מה שקורה- המערכת שלנו יודעת לטפל במגוון גדול של מזונות ואני לא חושבת שאני צריכה בכלל להסביר את זה שהרי זה מה שקורה בפועל. נכון שיש היום לא מעט מזונות מעובדים שמכילים רעלים למינהם שמזיקים לגוף, אבל לגביי כל שאר המאכלים- עצם העובדה שאני יכולה לאכול תבשיל אורז למשל ושהגוף שלי "ידע" לקבל ממנו את הערכים התזונתיים שהוא צריך ולהשליך החוצה את מה שהוא לא צריך, מראה שהוא מסוגל להתמודד איתו. תשובה: שוב, את צריכה איזה ספר טבעונות טוב, אפשר להמליץ אל תזונת האדם ובריאותו של יצחק בן-אורי. ט. בסופו של דבר, כל הטיעונים שלך הם תזונתיים נטו, וזה דיי מוזר בהתחשב בעובדה שהמסר שלי בהודעה הקודמת שלי היה שההסתייגות שלי מהדרך שלך לא נובעת ממשהו שקשור לערך התזונתי שלה. תשובה/שאלה: לא, גם ערכים אקולוגיים חשובים לי, את לא מסכימה שמזון מבושל גורם ליותר זיהום? ושאלה אחרונה אם בכלל יש לך כוח לענות אחרי שקראת את כל זה- אתה אומר שאתה מיישם את הגישה הזו בעוד דרכים בחיים שלך, מה הן? תשובה: אני לא רואה הרבה טלוויזיה, מאת מעוד סרטים, יותר ספורט, קריאה, טיולים בטבע.