מבחן לויזה

Fair game

New member
חבל שבישראל אין מקום

שאפשר להיפגש ולתרגל את השפה למדתי הולנדית ובגלל שאני לא מתרגל אותה-שוכחים אני משתדל לשמוע רדיו אבל הכי טוב זה לדבר את השפה ולתרגל אותה

Fair game

New member
את מכירה לינק של תחנו טיוי הולנדיות?

שאפשר לדראות דרך הנט?

numkimhi

New member
כן אני מכירה....אבל דרך תוכנה

זה בסדר עם זה יהיה בתוכנה ?

joelblueyes

New member
תודה איילה....

למה הכוונה"צירופי האותיות המוזרים"? דרך אגב, אני חייב לציין שתוכנית לימודים כזו לא מתאימה אם צריך גם לעבוד באותו זמן, יש לך המלצות איך לשלב לימודים ולימודים. בקשר לטלוויזיה הולנדית הנה כמה קישורים: NOS JOURNAAL -לחץ בצד ימין NOVA - איפה שאתה רואה סימן של וידאו זו כתבה של הערוץ VARA-לחץ על nu kijken

ayala26

New member
צירופי האותיות

איך הוגים ui , eu, uu ומה ההבדלים בינהם למשל.. ולא להתבלבל בין oe ל- uu בייחוד לא כששואלים כמה צריך לשלם שכר הדירה

ayala26

New member
ולא, אי אפשר לעבוד באותו זמן

אבל גם קשה למצוא עבודה בלי לדעת הולנדית ובטח לא כאשר כדי למצוא עבודה צריך לכתוב מכתבי תשובה למשרות לפי המבנה הקבוע של solicitatie brief שזה אומר 4 פסקאות בהולנדית! אז כן, צריך להתאזר בסבלנות בקשר לעבודה ולנסות לרכוש שפה כמה שיותר מהר. מצד שני, תוכנית כזו במדינה דוברת את השפה היא מתכון ללמידת השפה בזמן מאוד קצר יחסית לכל קורס הולנדית אחר הצהריים פעמיים בשבוע במדינה שלא דוברת את השפה.. יש פה אגב גם קורסים אחרי צהריים לתלמידים שעובדים במשך היום (למשל במפעל לאריזת בשר - לא צריך לדעת את השפה). אז לומדים פעמיים בשבוע והקורס נמשך על פני יותר זמן.

Fair game

New member
ואים אני מהגר מגרמניה להולנד

לצורך העניין חוקי ההגירה חלים גם עלי? כולל לימודי השפה?(איפלו שאני מהאיחוד)

ayala26

New member
לא יודעת

לצורכי הגירה אולי לא אבל לצורכי קבלת דרכון הולנדי (אם יש מישהו שחשוב לו להמיר דרכון גרמני בהולנדי) אולי כן. אני לא יודעת.

str33tcat

New member
חבר'ה המצב עכשיו שונה

לימודים הם בתשלום, אפשר לעבוד ולאף אחד לא אכפת כ"כ מה את עושה. מה שכן - צריך לעבור מבחן תןך (נדמה לי) 3 שנים. בוחרים לבד (כלומר מוצאים לבד) את הקורסים. אין יותר ספרים חינם וכו'. הם טוענים שקורס מלא עולה כ-6000EU אבל הכוונה היא לאנשים שלא יודעים לכתוב ולקרוא, יאנו מי שבא מאיזה שבט באפריקה. שמעתי על מחירים של 400EU לקורס, וצריך כמה כאלה כדי לעבור בחינה. אבל הכל אינדיבידואלי - מי שלומד לבד בבית, צריך פחות קורסים בתשלום. בעיה - שמעתי שהעיריות הם לפעמים ממש לא מעודכנים, כי זה חוק חדש.

Fair game

New member
ומה בסוף יש במבחן?

ממש אנסין כזה ושאלות של הבנת הנקרא והנשמע? ומה קורה אם מישהו נכשל?

str33tcat

New member
קצת יותר פרטים

לפי מה ששמעתי (שוב, לא 100% בטוח) יש מבחן דיבור, כתיבה, שמיעה (יאנו הבנת השפה המדוברת) והבנת הנקרא. 4 מבחנים עם 4 ציונים. מי שנחשל באחד מהם - ניגש עוד פעם. עד שעובר. זה אם אני לא טועה, נקרא Staatsexamen NT2. יש גם מבחן Maatschappij Orientatie שזה כמו חלק ראשון במבחן Basis examen inburgering שהוא המבחן שעושים לפני בקשת MVV. בעצם בודקים ידע של כל מיני דברים כמו תרבות, רפאה בהולנד, תחבורה וכו'. חובה לעבור את המבחנים תוך 3 או 5 שנים, צריך לבדוק שאתר הIND, אחרת משלמים כנס. יש גם איזה מבחן שפותר מ- Staatsexamen NT2 הוא נקרא Korte Vrijstellingstoets אבל לגביו באמת שאני לא יודעת כלום. אני כל אופו עדיין בארץ, אז לא יצא לי לשמוע על תוכנית האינטגרציה ממומחי הgemeente

ayala26

New member
לי זה כבר לא רלוונטי

ולכן אני גם לא מתעדכנת כל הזמן בחידושים אלא רק מה שאני שומעת במקרה. אני הגעתי להולנד לפני כ-5 שנים, הלימודים היו אז בחינם מטעם העיריה (הספרים לא היו מעולם בחינם!) וגם את המבחן עברתי לפני שלוש וחצי שנים. ברור שמי שרוצה את המידע הכי נכון צריך להתעדכן אצל מי שאחראי ומי שאמור להיות מעודכן על המילה האחרונה. המבחן אצלנו היה מחולק בדיוק כמו שציינת ל-4 חלקים וגם לא עושים את כל החלקים באותו יום. בדרך כלל 2 חלקים ולמחרת 2 חלקים נוספים.. וגם את השטות הזאת שנקראת Maatschappij Orientatie עשיתי. כאמור לפני שלוש וחצי שנים. לכן אין להסתמך על מה שאני אומרת כמידע המעודכן ביותר.

str33tcat

New member
שמעתי שבחלק מהעיריות היו הספרים חינם

או שאולי באותה הספציפית שדיברו עליה כששמעתי את זה... טוב לא משנה כבר בכל מקרה :) אילה לא התכוונתי בשום אופן לפגוע בך, כמובן שאין לך מה להתעדכן כבר מה שקשור לאינטגרציה... בטח כייף שזה כבר מאחורייך!

ayala26

New member
../images/Emo24.gifמה פתאום לא נפגעתי

אבל את צדקת שהחוקים ישתנו (והם בטח משתנים as we speak) ולכן היה חשוב לי להזכיר לחברי הפורום שכתבתי בלשון עבר ושאני לא מעודכנת ב-100%. בכל מקרה אני חושבת שזה יותר אפקטיבי ללמוד שפה במדינה שדוברת את אותה שפה כי גם כשלא יושבים על הספרים לומדים - מכל מה שמסביב, גם אם לא רוצים בסוף משהו נכנס

הגירה בתוך האיחוד

אם אתה אירופי אתה לא צריך לעבור את התהליך של ההגירה בשביל לחיות בהולנד, אבל אם תרצה להתאזרח בהולנד (אחרי חמש שנים של מגורים בהולנד או שלוש שנים אם אתה גר עם בן זוג הולנדי) תדרש להציג תעודה שמעידה שעברת מבחן רשמי של ידיעת השפה.

Fair game

New member
חחח אהבתי את הניק שלך

אין על גבינת חודה ותודה על התשובה :)

למעלה