מבחן לויזה

numkimhi

New member
../images/Emo92.gifמבחן לויזה

היי חברה , הייתי מעוניינת לדעת עם יש כאן מישהו שעבר כאן לאחרונה את המבחן שעושים בשגרירות ? זה מבחן שצריך לעבור בשביל להתחיל את תהליך קבלת הויזה להולנד . אם כן אני אשמח לשמוע פרטים עליו ....פליז אני צריכה עזרה . אני כרגע בתהליך קבלת ויזה להולנד ובלי המבחן הזה אני לא יכולה להתחיל את התהליך. אשמח לכל עזרה

Fair game

New member
היה על זה דיון בקומונה שלנו

תכנסי בטגליינס לארכיון הקומונה

voyager2005

New member
קצת עזרה

אין לי נסיון עם המבחן, אבל מצאתי עליו קצת אתרים: http://www.thiememeulenhoff.nl/documentenservice/pagina.asp?pagkey=53768 השאלות: http://home.wanadoo.nl/h.schotel/inburgeringstoets/

numkimhi

New member
זה בטוח?

אתה לא מבין עד כמה עזרת לי ....איך מצאת את זה ?? אני כבר המון זמן מחפשת ....וזה סגור שזה השאלות ??? ואוו אני בהלם ...

voyager2005

New member
נראה לי שכן

אגב, כאשר נרשמים לא מקבלים ספר וקלטת וידיאו? היה סיפור שלם שהיה צריך לצנזר את הקלטת עבור מדינות מסויימות. בכל מקרה, כל השאלות והתשובות אמורים להיות גם בספר. המבחן מחולק לכמה חלקים, למיטב הבנתי, כאשר חלק אחד זה השאלות הנ"ל וחלק אחר זה הבנת השפה המדוברת. לא חייבים לעבור את הכל, רק צריך לקבל מינימום כלשהו. ואם זה עוזר - משהו כמו 90% מהנבחנים עברו.

numkimhi

New member
אין לך מושג כמה עזרת לי ....אני הייתי לחוצ..

אני הייתי לחוצה מזה , וזה עוזר לי המון חבר שלי אמור לשלוח לי את הספרים והקלטת מהולנד אני מחכה לזה ...בכל מקרה עזרת לי המון ...תודה מכל הלב !!!

voyager2005

New member
אין בעד מה ../images/Emo13.gif

שיהיה בהצלחה. אולי כדאי לך גם להתקשר לשגרירות, אני הייתי מצפה שהם יספקו לך את כל החומר (תמורת דמי רישום..)

numkimhi

New member
../images/Emo3.gif התקשרתי ולא ממש עזר

לא זה לויזה רגילה לאזרחות . ואני התקשרתי לשגירורות ואמרו לי שהרבה מידע הם לא יכולים לספק לי רק ה IMD , אז אני אמורה לחכות לספרים וברגע שאני מוכנה אני אמורה להתקשר ולקבוע מועד למבחן . אז אני מקווה שאני יעבור את המבחן , השפה שלי היא בינונית...אני מצליחה פה ושם לקרוא ולהבין ואני מדברת את השפה אבל לא שוטף עדיין . בכל מקרה תודה לכם על הכל , יש לי רק לקוות שהכל יעבור כמו שצריך . ואז אני אוכל לגור שם קבוע עם החבר שלי ולבנות חיים איתו , כי זה קצת קשה לנסוע כל הזמן לשם והוא בא לכאן זה קצת מתיש . אז יהיה בסדר

ayala26

New member
../images/Emo50.gif../images/Emo24.gif

אני מבינה לליבך. בתקופה שלי עוד לא היה צריך לעשות מבחן אבל כן לחכות מספר חודשים לויזה.. קשה לחיות בשלט רחוק. חיבוקים ממליצה לך גם להתאמן בהקשבה לקלטות (אולי חבר שלך יכול להקליט לך תוכניות רדיו או טלויזיה) כי גם זה חשוב (ונראה לי שזה הגיוני שזה יהיה גם חלק מהמבחן)

numkimhi

New member
כמה זמן?

כמה זמן חיכית עד שנתנו לך אישור להגיע אליו ? ומה היה התהליך שאת עברת ?

ayala26

New member
חמישה חודשים

לא היה תהליך פעם - רק הגשת הבקשה והמתנה. הגשתי את הבקשה בשגרירות הולנד בישראל בתחילת ספטמבר 2002 וקיבלתי אישור בינואר 2003. התהליך ארך אז בין 3 ל-6 חודשים. רק אחרי שהגעתי להולנד למדתי הולנדית.

voyager2005

New member
טלויזיה

אפשר לראות טלויזיה הולנדית ולהקשיב לרדיו הולנדי דרך האינטרנט

joelblueyes

New member
איילה....

מה השיטה הכי טובה ללמוד הולנדית בהולנד? אני מבין שזה חלק מהאתאזרחות והשלטונות מדרבנים מתאזרחים ללמוד, אבל היית אומרת שהקומבינציה של לימודים בכיתה+טלוויזיה ורדיו רק בהולנדית+סביבה שמדברת רק הולנדית היא השיטה הטובה ביותר? איך עובדת מערכת הלימוד? אני מבין שיש הרבה מרוקאים וטורקים שלא מדברים אנגלית, והמורים בטח לא מדברים טורקית, אז איך זה עובד, מסבירים עם תמונות? הבנתי שהרמה שאת מדברת הולנדית די גבוהה, אולי תשתפי אותנו במה שעברת? תודה נ.ב בהקשר לשאלה המקורית, אני כל כך נהנה לראות אנשים שיודעים להביע הערכה לעזרה שקיבלו. היה נחמד לראות את ההתלהבות

ayala26

New member
ברור שהכי טוב להמצא בסביבה דוברת השפה

גם לא כל ההולנדים יודעים אנגלית כך שזה גם עוזר למוטיבציה לרצות לשלוט בשפה כמה שיותר מהר. הלימודים בבית הספר התבצעו כך: 5 ימים בשבוע בין 4-5 שעות ביום. בדרך כלל שעתיים בכיתה ושעתיים בכיתת מחשב עם תוכנה ללימוד הולנדית (10 סרטונים בכל פרק עם שאלות, דקדוק ובסוף כל פרק מבחנון) המורה מדברת הולנדית ואין ברירה אלא להבין. המורה לא מדברת אנגלית גם אם היא מבינה אנגלית וגם אם שואלים אותה משהו באנגלית היא עונה בהולנדית. תלמדים שמבינים אותה יכולים לתרגם לתלמידים שעדיין לא מבינים. הקורס אצלנו היה מחולק ל-4 חלקים. כל חלק 3 חודשים עם חופשה בינהם. קורס ראשון אמור להעביר מרמה 0 לרמה 2 פלוס-מינוס. קורס שני לרמה 3 וקורס שלישי ורביעי לקראת סטאטסאקזאמן (מבחנים למי שרוצה לגשת ללימודים גבוהים). אני קפצתי מקורס ראשון לשלישי כי השגתי מעל כמה 3 אחרי 3 חודשים (כי כבר דיברנו בבית הולנדית, זה עוזר) ואת הקורס השלישי לא סיימתי כי מצאתי עבודה. אחרי שנה מהגעתי להולנד, לא משנה באיזה שלב אני בקורס הייתי אמורה לעשות מבחן של העיריה. עשיתי, השגתי רמה 3 - זה מספיק להגשת בקשת אזרחות ולכן לא היתה לי בעיה להפסיק את הקורס ולא היו לי מלכתחילה כוונות לסטאטסאקזמן כי כבר למדתי אוניברסיטה וזה מספיק לי. המוטיבציה שלי היתה לשלוט בשפה כדי למצוא עבודה כמה שיותר מהר ואני גם אוהבת ספרים אז התחלתי מיד לקרוא. בהתחלה נעזרתי הרבה במילון. אנחנו גם שומעים רדיו באוטו כך שאפילו בלי לשים לב ובלי להתכוון תרגלתי הולנדית תוך כדי נסיעה

ayala26

New member
ושכחתי משהו נחמד

היה לנו גם שיעור מוסיקה בבית הספר כי זו אחת הדרכים הטובות ללמד איך הוגים את צירופי האותיות המוזרים שלהם - בשירה. אז ישבנו מול המורה שניגן בפסנתר ושרנו מתוך שירון שירי ילדים. זה היה שיעור כיפי.

למעלה