love lev

New member
../images/Emo91.gif

עברתי על קטיגוריות המאמרים, ולדעתי צריך לעשות קטיגוריה נפרדת לבעלי חיים ועוד קטיגוריה נפרדת לחכמי חלם. (קטיגורית בעלי חיים אפשר תת קטיגוריה של סיפורים אקולוגיים). בשני המקרים יש מספיק סיפורים למלא קטיגוריות. (ובבעלי חיים רצוי לחלק לתת קטיגוריות) יש מספיק סיפורים כדי להיות יותר ברורים בקטיגוריות. אם צריך עזרה, תמיד מוכנה.

perhay

New member
מאמרים

אני מסכימה איתך love lev, לגבי הוספת קטגוריה של "חכמי חלם", כי זו ממש קטגוריה נפרדת, ואכן יש כבר הרבה סיפורים, כשהחלק הגדול מהם נתרמו על ידך. עם בעלי חיים, זה יותר בעייתי, כי רוב המשלים הם על בעלי חיים, והם בקטגוריה של מעשיות חכמות. הכי טוב היה, אך הגבירה אמרה לנו שבינתיים לא מתאפשר, אם היה חיפוש במאמרים בתוכן הסיפורים ולא רק בשם המאמר. אז אפשר היה להקליד שם של בעל-חיים שמופיע בסיפור כלשהו, והיינו מקבלים כל הסיפורים על אותו בעל חיים. עוד קטגוריה שאני הייתי מוסיפה, אם זה היה אפשרי זה קטגוריה "חגים". נדמה לי שבעבר שחרזדה כבר העלתה בקשה כזאת. אין ספק, שמלאכת מיון המאגר היא מלאכה קשה, ושוב תודה לגבירה שדואגת למיין את הסיפורים ולעדכן את המאגר. ולבסוף, המלצה שלי. לדעתי מאד חשוב, לספר בפורום על שימוש בסיפורים מתוך המאגר ומסקנותינו לגביהם. זה הופך את המאגר למשהו חי. שבוע טוב!

perhay

New member
ותוספת קטנה ../images/Emo92.gif

הקושי הכי גדול במיון נובע מכך שכמעט בכל סיפור יש יותר מנושא אחד. ואז, היכן לשייך אותו? לנושא א'? לנושא ב'? הבנתי, ותקני אותי הגבירה אם אני טועה, כי אין אפשרות לשייך סיפור אחד ליותר מקטגוריה אחת. למשל, הסיפור שהבאתי היום על החמור הקאדי, האם הוא שייך לקטגוריה בעלי חיים, תת-קטגוריה חמורים או אולי הוא שייך בכלל לקטגוריה נשים, כי הודות לפקחותה של האשה, העניינים התגלגלו כפי שהתגלגלו? בקיצור...לא פשוט. הפתרון יבוא בעתיד אם יורחבו אפשרויות חיפוש, וניתן יהיה לאחזר כל מילה בכל טקסט.

גם אני חושבת שצריך למיין יותר

מפורט, לדוגמא: סיפורים שרשמתי על חגים מופיעים במקום אחר, ועוד..ב אמת סיפורי חיות לחוד, שיהיה יותר קל להתמצא. לא פעם אני פותחת במאמרים כמה קטגוריות כדי למצוא סיפור. אבל, אני בטוחה שלגבירה יש את ההגיון במיון . אולי נשמע ממנה את הסיבה לשיטה זו שבה היא ממינת.

love lev

New member
לדעתי זה לא צריכה להיות בעיה ענין

המיון. הסיפור החמור והקאדי לא מדבר ממש על חמור ולכן זה יכול להיות במעשיות חכמות. סיפור או משלים על בעלי חיים שהגיבורים הראשיים הם בעלי חיים, יבוא בקטיגוריה של בעלי חיים. אם בכל קטיגוריה (של בעלי חיים למשל) יש יותר מארבעה סיפורים נאמר, תיפתח תת קטיגוריה. אגב, אם מישהו יכול להאיר את עיני מה זה אקולוגיה? מה זה טבע? ועוד משהו - אולי כל אחד שמכניס סיפור, יציין לאיזה קטיגוריה היה רוצה לצרף את זה. זה יותר הגיוני למה התכוון המשורר.

perhay

New member
בהמשך למה שאת כותבת love lev

וזה יותר קשור לחיפוש מאשר למיון, חשבתי פעם שכל אחד יצרף מתחת לשם הסיפור בתוך סוגריים כמה מילים שמשקפות את תוכן הסיפור. מכיון שהתוכנה שמשתמשים בתפוז מאפשרת לחפש רק בתוך שם הסיפור, תהיה אפשרות להגיע למילים האלה. .למשל, בסיפור "שועל בלי רגליים" שנמצא בתוך הקטגוריה "מעשיות חכמות", ניתן לכתוב מתחת לשם הסיפור את המילים הבאות: (שועל, אריה, משל). או בסיפור "החמור הקאדי" ניתן לכתוב: חמורים, נשים, בתי-משפט, קאדי, עורמה. יש להחליט מראש אם כותבים את המילים ביחיד או ברבים. בדרך כלל נהוג לכתוב ברבים.

תגובה../images/Emo140.gif

אכן, כל סיפור יכול להיכנס רק לקטגוריה אחת. אם אני רוצה שהוא יופיע ביותר מאחת אני צריכה "לשכפל" אותו לתוך קטגוריות נוספות. הרעיון של רישום מילות חיפוש בהמשך לשם הסיפור ובתוך אותה שורה יכול לעקוף את הגבלות המערכת שאינה מאפשרת בינתיים חיפוש מילים בתוך הטקסט. בהחלט היה עוזר אם שולחי הסיפורים היו בוחרים את הקטגוריה שהם רוצים לשייך אליה את הסיפור. ההחלטה הזו לוקחת לעיתים די הרבה זמן. מעבר לכך - המיון נקבע תוך כדי בניית המאגר. כיום ברור לי שלא תמיד משרת המיון את מציאת הסיפורים אבל כדי לערוך שינויים אני זקוקה לזמן רב שאין לי אותו כרגע. בברכה,

למעלה