הדיסק של oasis...

../images/Emo91.gif הדיסק של oasis...

אני רוצה להמליץ לכולכם על הדיסק אחרון של אואסיס, Heathen Chemistry. דיסק טוב ריק מכל הטכנו שמכנו, מחשבים ואינטרנט וכל הבלגאן הזה מה שמותיר אותנו עם דיסק נקי שמכיל מוזיקה מעולה. אני אישית אהבתי מאוד! טרקים מומלצים: ------------------------------------------
Force Of Nature
Stop Crying Your Heart Out (שמושמע בימים אלו בVH1, קצת MTV וברדיואים השונים
לדעתי השיר מנסה לשחזר את ההצלחה של השיר dont look back in anger המעולה, והוא עושה זאת די בהצלחה אני חושב...)
Songbird
Little By Little (אין ספק שיר ח-ז-ק! ואפילו יותר מזה!)
She Is Love (קליל רגוע וטוב)
Youve got the heart of a star Little by little We gave you everything you ever dreamed of Little by little The wills of your life have slowly fallen off Little by little You have to give it all in all your life And all the time I just ask myself why You´re really here

N a V e

New member
תודה על ההמלצה../images/Emo13.gif

עדיין לא שמעתי את כל הדיסק אבל אני אכן שוקל לקנות אותו בקרוב... להקה מדהימה,שאני שומע הרבה... הגאלכרים כותבים פשוט מצויין. אגב יש למישהו מושג מי מנגן בפסנתר בלהקה?

Eclipsed 0

New member
גם גיטריסט וגם פסנתרן ?...../images/Emo12.gif

מזכיר את הסולן של ג´טרו טאל, גם שר וגם מנגן בחליל צד.. או זינגלה, עם המפוחית פה. מעניין.

Useful Idiot

New member
דאמיט, וומן, אל תעזי להשוות!

בין הסולן של ג´תרו טאל לבין מי מהאחים גלאגר! פוי! חוצמזה, שחליל צד הרבה יותר קשה מפסנתר. וחוצמזה, שהמון המון המון (המון!) אנשים מתחילים מפסנתר. חלקם גם ממשיכים.. ואגב, מה שם המשפחה שלך, איף יו דונט מיינד מי אסקינג?

Eclipsed 0

New member
את אפילו לא יודעת מהו השם הפרטי שלי

. את אומרת את זה לטובת ג´טרו או אואזיס ? (נו, זה בעצם די צפוי.)

Papito

New member
טוב פה אני הייתי חייב להתערב

בתור מוזיקאי שמנגן על מגוון רחב של כלים אני חייב להגיד ל"אידיוט השימושי" שפסנתר הוא ללא ספק הכלי הכי קשה לנגינה אני לא אתחיל למנות פה למה ומדוע (אם תרצה אסביר שמסרים) אבל דבר אחד בטוח פסנתר הוא הרבה יותר קשה\מורכב\מסובך מחלילית צד מקווה שלמדת משהו חדש היום!

Johnny the Doe

New member
עולה לי דה-ז´ה-וו מוויכוח בפורום

כלי נגינה. היה ויכוח גדול לגבי על מה קשה יותר לנגן - גיטרה או פסנתר. כמובן שהוויכוח היה פתוח גם לכלים אחרים. שתי הטענות העיקריות שלי היו: 1. הקושי לנגן על כלי מסויים תלוי בנגן עצמו ולא בכלי. יש כאלה שמתאימים לכלי נשיפה, יש כאלה שיותר מתאימים לכלי מיתר ויש כאלה שטובים על הקלידים. כל אחד והכלי המתאים לו. 2. לקבוע שכלי הוא קשה לנגינה זה קצת סובייקטיבי (מהסיבה שציינתי) ולא בהכרח נכון לרמות השונות. בן אדם יכול להתחיל לנגן על גיטרה ולתפוס את הרעיון מהר מאוד אבל אח"כ, כשהוא מגיע לרמה גבוהה, השוונג שלו פתאום נגמר והוא מתחיל לקרטע. אשמח לקבל תגובה.

Papito

New member
הנה כמה הסברים

הטענות שאתה מעלה באמת יפות אבל מבחינה טכנית יש כלים שהם יותר מסובכים לנגינה ויש כלים פחות במקרה שלנו פסנתר הוא הכלי הכי קשה מבחינת מורכבות הנגינה\מגוון צלילים\כיוון הכלי מאשר בחליל צד ובקשר לזה שציינת אם בנאדם מתחיל ללמוד על גיטרה ופתאום נגמר לו השוונג הרי שהכלי לא התאים לו מלכתחילה כי מוזיקה עושים מאהבה לכלי ואם אתה מרגיש שנגמר לך השוונג זה לא בגלל שהגעת לרמה גבוהה אלא בגלל שנמאס לך מהכלי

Johnny the Doe

New member
כמובן שאי אפשר להשוות

בין משולש לפסנתר מבחינת הקושי לנגן על שני הכלים
, וניתן לומר זאת גם לגבי חליל צד ופסנתר, אבל גיטרה היא בהחלט כלי קשה לנגינה, גם מבחינת מורכבות הנגינה וגם לגבי כיוון הכלי. שוב, כשאתה אומר שכלי הוא קשה לנגינה אתה מתייחס לרמות שונות. אם נחלק את הרמות באופן גס לשתיים - מתחיל ומתקדם, ניתן לראות שבן אדם שמתחיל לנגן על גיטרה לומד לנגן אקורדים של ליווי לשירים ובן אדם שמתחיל לנגן על פסנתר לומד לנגן יצירות פשוטות, כך שבשני המקרים קל להתחיל לנגן על הכלי. לגבי הרמה המתקדמת אני חושב שכבר אין מקום להשוות. קח לדוגמה יצירה וירטואוזית כמו "מעוף הדבורה" - לאיזו יצירה לגיטרה אתה תשווה אותה? כל כלי ורמות הסיבוך שלו, השמיים הם הגבול ולכן האמירה שפסנתר הוא הכלי שהכי קשה לנגן אליו צריכה להיאמר בעירבון מוגבל. דרך אגב, אשמח מאוד אם תוכל לומר מה הקושי והסיבוך בכיוון הפסנתר. נ.ב. אני מקווה שלא סיבכתי אותך יותר מדי, אני בעצמי כבר לא בטוח למה התכוונתי בהודעה :)

חולוני

New member
אני אישית חושב שכינור יותר קשה..

לנגינה..ככה לפחות סבא שלי אמר לי, והוא מנגן גם כינור וגם על פסנתר. אני פעם ניגנתי בפסנתר (לפני איזה 5 שנים..) והפסקתי, והאמת שלא היה לי כ"כ קשה לנגן...די מהר למדתי וניגנתי די טוב, עד שנמאס לי, והיום כבר שכחתי כמעט כל מה שידעתי..(חוץ מיונתן הקטן כמובן..
). האמת שאני עדיין יודע לנגן קצת בטהובן ומוצארט...אבל לא כמו פעם.

Johnny the Doe

New member
אני למדתי על אורגנית כשהייתי יותר

צעיר. למדתי בעיקר בעצמי ודי השתלטתי טוב על הקלידים והיתה לי אוריינטציה טובה ושמיעה אבסולוטית מפותחת, אבל בגלל שלמדתי בעצמי לא השכלתי להתמיד וחוץ מלנגן יצירות כמו מרש תורכי, מינואט של באך וכדומה לא התקדמתי הרבה, למרות שאני יודע שהייתי מתקדם מהר אם הייתי מתמיד.

LuNaTiC

New member
אני למדתי לנגן על כינור *_*

במשך ארבע שנים... מזה שלוש שנים אני לא מנגנת, אבל בקרוב אני חוזרת לזה.. ^____^ זה יהיה יום מאושר...

Johnny the Doe

New member
כן, גם אני אעשה קאמבק בחופש

ואעניק לכלים שלי את היחס שחסכתי מהם במהלך השנה.

Johnny the Doe

New member
אתמול עשיתי קימבוק קטן עם מחרוזת

של שירי תיסלם :) החל מ"יש לך אותי" וכלה ב"רדיו חזק".

אילתושי

New member
ווואוו.... זה בדיוק מה שקרה לי

אני לא ממש ברמה גבוהה מאד, סה"כ למדתי שנה ועכשיו בשנה השניה (שכבר נגמרה כמעט) הלכה לי רוב הההתלהבות לאיבוד, והתחלתי לא להתאמן וכאלה. יש לי שאלה אליכם: מה לעשות כדי להחזיר את ההתלהבות וה"שוונג"?

למעלה