rotemsror

New member
../images/Emo9.gif../images/Emo53.gif

אממ התחלתי לנגן לא מזמן על גיטרה קלאסית. אני לומדת תווים ורציתי לדעת האם בהופעות גיטריסטים כגון: עילי בוטנר למשל כשהם מלווים את הזמרים הם מנגנים תווים או אקורדים? עם מה עדיף להתחיל תווים או אקורדים? ואם אני רוצה לנגן וללוות את עצמי בשירה זה ייצא טוב עם תווים? ולמישהו יש במקרה אתר עם תווים של שירים של עברי לידר?
תודה רבה

ran 15

New member
יש לגיטרה ווביכלל לכלי נגינה

שני תפקידים... זה יכולל ליהיות lead (הכוונה למוביל- ראשי כלומר סוליסט) אני משער שלזה אתה מתכוונת שתא אומרת תווים. וליווי שזה ה"אקורדים" שאת מתכוונת. בד"כ לכל נגן תפקידים - בקלאסית לדוגמא יש הרבה מאוד יצרות שמשלבות בתוכן פירוק אקורדים תוך כדי "סולו-תווים" ופריטות של אקורדים... אקרוד מורכב מתווים - מינימום שלושה. (תיאוריה אני לא חזק פה יחזקו מי שיותר מבין.) בכל אופן , זה תלוי התפקיד שאת בוחרת לנגן מתוך השיר...

wish i was here

New member
לפעמים תווים,לפעמים אקורדים

זה משתנה.כמעט כל שיר פופ\רוק בנוי על "ריף",שהוא כמו קונספט שחוזר על עצמו כל השיר. ריפים מפורסמים זה נגיד smoke on the water או smells like teen spirit .הריפים האלה בנויים לעיתם מתווים בודדים,לעיתים מאקורדים ולעיתים משילובים ביניהם,הכל לפי מה שיושב הכי טוב. סולואים של גיטרה הם בד"כ בתווים בודדים,אך יש נגנים שמשלבים אקורדים בסולואים שלהם ואפילו ווס מונטגומרי שהיה גיטריסט ג'ז שבנה תורה שלמה של סולואים של אקורדים (chord solo). מה כדאי להתחיל? לדעתי עם תווים,למרות שבהתחלה זה יהיה קצת פחות סקדסי מלקחת גיטרה ולנגן אקורדים ולשיר,לדעתי ללמוד תווים יתן לך בסיס מעולה לתיאוריה ולהבין מה זה בעצם אקורד ואיך אקורדים מתקשרים ביניהם,התאמת אקורדים לסולם\סולם לאקורדים,ותאמיני לי שאם קודם תלמדי תווים את תשחי באקורדים כמו גופה בקישון. לגבי עברי לידר: www.mp3music.co.il יענה על הצרכים שלך

למעלה